מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קציצות כרישה צמחוניות

קציצות כרישה צמחוניותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 28, 2018
Last modified:אוגוסט 28, 2018

Summary:

קציצות כרישה (פרסה) צמחוניות טעימות במיוחד, גם בגרסה ללא גלוטן

קציצות כרישה

מצרכים (10-12 קציצות כרישה):

כרישה גדולה (300-350 ג') חתוכה לעיגולים

בצל בינוני קצוץ

תפוח אדמה בינוני קלוף מגורד בפומפיה גסה

2 ביצים

2 כפות גדושות קמח לבן או קמח תפוח אדמה

כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן. מטגנים את הבצל במשך כ-2 דקות. מוסיפים כרישה, מכסים את המחבת ומטגנים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות, עד שהכרישה מתרככת (במהלך הבישול יש לערבב מידי פעם). מסירים האש ומצננים.

-סוחטים את תפוח האדמה המגורד משאריות נוזלים ושמים בקערה. מוסיפים את תערובת הבצל והכרישה (מומלץ גם אותה לסחוט מעט מנוזלים), ביצים, קמח, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב.

-מחממים תנור מראש ל-190 מעלות, מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.

-יוצרים קציצות בקוטר כ-6 ס"מ ומניחים על נייר האפיה. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 25-30 דקות. הופכים צד ואופים 7-10 דקות נוספות, עד להזהבה יפה.

*ניתן גם לטגן את הקציצות במחבת כ-2 דקות מכל צד.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

23 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום, מעוניינת להכין השבוע את המתכון. למה הכוונה בלסחוט את תפוא הכרישה והבצל?
    איך אפשר לסחוט אותם? תודה רבה.

  2. אני ממש אוהבת את האתר שלך כל מתכון מצוין ולפעמים אין כוח להרבה זמן וזה אחלה אתר
    שאלה קטנה לגבי המתכון אפשר לוותר על החלק של הטיגון של הכרישה עם הבצל?
    פשוט לערבב הכל ולתנור
    תודה רבה ושתיהיה לך שנה טובה ותמשיכי לפרסם מתכונים מצוינים אחד אחד

    1. היי דורית,
      פחות מומלץ לוותר על החלק של הטיגון המקדים, גם מבחינת טעם וגם מרקם.
      שנה טובה ומתוקה ❤️

  3. והגב נשמע ממש טעים, וכמו אחת שאף פעם לא התאכזבה מהמתכונים האלופים והמהירים שלך אני ינסה גם את זה…
    תודה רבה!

  4. לא הבנתי על איזה ירק מדובר עד שראיתי את התמונה.
    זה נקרא גם כרתי וגם לוף בנוסף לכל השמות שלו…;)
    שנה טובה!

  5. תודה על המתכון!
    האם אפשר להקפיא את הקציצות? או לחילופין כמה זמן אפשר לשמור אותם במקרר?
    שאלה נוספת – מגישים את הקציצות חם או קר?
    תודה מראש!

    1. היי מירי,
      לא מומלץ להקפיא.
      אפשר להכין אותן עד יומיים לפני ולשמור במקרר. מומלץ לחמם לפני ההגשה.
      ניתן להגיש אותן חמות או בטמפ' החדר (לא קר).
      יום נפלא 🙂

  6. אפרת שלום
    עזרת לי מאד (גם היום) להשלים את שולחן החג. כל המתכונים יבוצעו ויפארו את שולחן החג שלנו.
    תודה רבה
    שנה טובה והמון בריאות
    הדסה

  7. שלום אפרת
    תודה על המתכון….. אני מתכוננת לראש השנה.
    שאלות: האם חבה לשים תפוח אדמה
    ומה אפשר לשים במקומו?!
    והאם אפשר להקפיאן?
    תודה גדולה כרגיל🌸

    1. היי מרים,
      לא מומלץ להקפיא מאכלים שיש בהם תפוח אדמה.
      במקום תפוח אדמה אני מניחה שאפשר לשים קישוא בינוני מגורד. הקישוא מכיל הרבה נוזלים וחשוב לסחוט מעודפי נוזלים.
      אם את שמה קישוא אפשר להקפיא אבל אם יש אפשרות להמנע מהקפאה אז עדיף כי אני חוששת שהטעם והמרקם קצת ייפגעו.
      יום מקסים 🌷

    1. מדובר בירק ממשפחת השומיים. המראה שלו הוא כמו של בצל ירוק גדול ועבה. כרישה נקראת גם לוף או פראסה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר