מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קציצות ירק ללא גלוטן

קציצות ירק ללא גלוטןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On אוקטובר 17, 2013
Last modified:יוני 25, 2019

Summary:

קציצות ירק אפויות בתנור ללא גלוטן

קציצות ירק ללא גלוטן

מצרכים:

1 בצל קטן מגורד דק

גזר גדול קלוף מגורד בפומפיה גסה

קישוא גדול קלוף מגורד בפומפיה גסה

רבע כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק

2 ביצים גדולות

כף שמן זית

2 כפות מלאות קמח חומוס

תיבול: כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים יחד בקערה.

-יוצרים קציצות בעזרת הידיים (יש לסחוט מהקציצות את הנוזלים).

-מחממים שמן במחבת ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה (כדקה וחצי מכל צד).

*במידה שרוצים לאפות בתנור, רצוי להוסיף כף שמן לתערובת.

-סוחטים את הירקות מנוזלים ומניחים בקערה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה. מניחים את התערובת בצד להתגבשות במשך כ-5 דקות.

-בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. משמנים את נייר האפיה.

-בעזרת כף מניחים קציצות על נייר האפיה. מברישים כל קציצה במעט שמן ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 25-30 דקות. הופכים את הקציצות צד ואופים 10-15 נוספות, עד להזהבה.

 

קציצות ללא גלוטן, מתכונים ללא גלוטן, מתכונים לחולי צליאק, בלי גלוטן

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

20 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת

    בקיצור חזרתי לעדכן ההתחלה נראיתה טובה אך זה נשרף מבחוץ ומבפנים לא נאפה

    לא יודעת למה לא הולך לי עם קמח חומוס וחבל .

    1. את אופה בחום עליון וחום תחתון? כמה זמן אפית?
      שמת ביצים בתערובת?

    2. היי

      כן הכנתי על פי ההרואות חום עליון וחום תחתון על פי הזמן הרשום ועם ביצים על פי מה שזכור לי (הכנתי לא היום ")
      אבל גם אפשרי בלי ביצים (אומרים שקמח החומוס יכול להיות תחליף לביצים )
      כל מתכון לא הולך לי עם קמח חומוס בעיקר כשיש קישוא

      לא ברור לי למה

      תודה מה ניתן לעשות כדי שיצא מעולה.

    3. כל פעם שאת מכינה לביבות עם קמח חומוס הן נשרפות מבחוץ ולא אפויות מבפנים?
      ניסית להשתמש בקמח אחר? קמח עדשים אולי.

  2. היי אפרת

    עכשיו עכשיו מכינה פעם נוספת את הקציצות

    רק רציתי לוודא אני אופה האם הוספת כף שמן להוסיף נוסף על הכף שרשומה ברשימת הרכיבים כלומר 2 כפות שמן זית או כף אחת בלבד .

    תודה .

    1. אם את אופה כדאי לשים 2 כפות שמן זית אבל לא קריטי גם אם תשימי כף אחת.

  3. היי אפרת

    עכשיו עכשיו הכנסתי לתנור את הקציצות ,אבל התערובת היתה מפורקת כלומר לא הרגשתי שיש משהו שמדביק בין כל החומרים והכנתי בדיוק לפי המתכון האם כך זה צריך להיות ויהיה טוב בהמשך?

    יום קסום .

    תודה .

    1. היי עינת,
      אמורות לצאת כ-12 קציצות.
      גירדת את הירקות בפומפיה גסה? שמת 2 ביצים גדולות?

    1. היי מיכל,
      אני מניחה שבמקום קמח תפו"א אפשר להשתמש בתפו"א קטן מבושל מעוך לפירה.

    1. היי רחל,
      אם את רוצה לאפות תוסיפי כף שמן לתערובת ותחממי את התנור על 180 מעלות, 30 דקות צד אחד ו10-15 דקות צד שני. מומלץ לשמן את נייר האפיה וגם את הקציצות במעט שמן מעל.

  4. היי 🙂

    הכנתי את המתכון כפי שהוא, יצא מאוד מוצלח!

    שאלתי היא, האם ניתן להמיר את קמח תפחי האדמה בקוואקר?
    במידה וכן, אשמח לכמות מדוייקת.

    שאלה נוספת – במידה ואאפה אותן, כמה מעלות, כמה זמן וכו?

    (עשיתי אתמול את המתכון המוצלח שלך של לביבות עם גזר וקישוא עם קוואקר)

    תודה מראש,
    אפרת

    1. כן אפרת, את יכולה להמיר לקוואקר ולשים בסביבות 5 כפות. אם קשה לך ליצור קציצות כי הן מתפרקות, תוסיפי עוד 2-3 כפות קוואקר או פירורי לחם לתערובת, לפי הצורך.
      אם את אופה את הקציצות תוסיפי כף שמן לתערובת ותחממי את התנור על 180 מעלות, 30 דקות צד אחד ו10-15 דקות צד שני. מומלץ לשמן את נייר האפיה ולרסס או להבריש את הקציצות במעט שמן מעל.
      יום נפלא ושיהיה חג שמח 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר