מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קציצות ירק אפויות

קציצות ירק אפויותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 14, 2015
Last modified:נובמבר 22, 2017

Summary:

לביבות ירק טעימות ומזינות אפויות בתנור

קציצות ירק אפויות

מצרכים (8-10 לביבות):

1 קישוא גדול מגורד

1 גזר גדול מגורד

1 בצל בינוני מגורד

1 שן שום כתושה/מגורדת

שליש כוס פטרוזיליה קצוצה

1 ביצה גדולה

1 כף שמן זית

3 כפות קוואקר דק (*אפשר במקום להשתמש בפירורי לחם)

2 כפות פירורי לחם

תיבול:  כפית שטוחה מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לתערובת אחידה. מניחים את התערובת בצד להתגבשות במשך כ-5 דקות.

-בינתיים מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. משמנים את נייר האפיה.

-יוצרים קציצות עם הידיים, סוחטים מעט מנוזלים ומניחים על נייר אפיה משומן. מרססים/מברישים מעל כל קציצה שמן ומכניסים לתנור במשך כ- 30 דקות. הופכים את הקציצות צד ומשאירים עוד 10-15 עד להזהבה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


184 תגובות

הוסף תגובה
  1. יצא ממש טעיםםם
    מצטערת שלא הכנתי כפות כפולהה
    אפילו התינוקת שלי שלא מתלהבת ממוצקים אהבה מאוד!
    תודה רבה על המתכון

  2. אפרת יקירה. האתר חביב קל וטעים מאוד😊
    הבעיה היחידה היא הכמויות .. קחי בחשבון שלרוב מדובר במשפחה מה שמצריך להכפיל את הכמות ולהתעסק בחישובים.
    נודה לך על לכתחילה כמויות מתאימות כנל בעוגות קינוחים מנות וכו..

    1. היי עדי,
      אני מבינה לגמרי אבל כשהייתי מכינה בכמויות גדולות היו כאלה שרצו בכמויות קטנות.
      בכל מקרה, אני תמיד משתדלת לרשום כמה יחידות/מנות כל מתכון ואפשר תמיד להכפיל כמויות לפי הצורך. אנסה לחשוב על רעיון להקל בחישוב הכמויות.

  3. היי אפרת
    אין עלייך ואין על האתר שלך

    מה ניתן לשים במקום קישוא? למי שלא אוהב קישואים (היינו אני)

      1. היי עלמה,
        שמחה שיצא טעים 🙂
        דרך אגב, אני שמה לב לאחרונה לסימני שאלה האלה שמופיעים בהרבה תגובות ורציתי לדעת על מה לוחצים שזה עושה את סימני השאלה האלה.
        תודה

        1. לחצתי על סמיילי. שכחתי לומר ששיתפתי והמלצתי למשפחה. מכינים בשבוע הקרוב. אתר מעולה.

  4. היי

    אפיתי אך משום מה הלביבות לא נאפו
    השתמשתי ב3 כפות קמח עדשים במקום ביצה השתמשתי בפיירקס ואפיתי בטוסטר אובן בטמפ 200 הדלקתי אפילו 20 דקות מראש לא הפכתי לצד השני
    מה היתה הבעיה מדוע זה לא נאפה

      1. היי רינת,
        אפית על נייר אפיה? כי בדר"כ בתבניות פיירקס לביבות לא נאפות כמו שצריך או לוקח להן הרבה יותר זמן.
        אני מניחה שזמן האפיה פשוט לא הספיק.

        1. היי

          כן אפיתי על נייר אפיה כוונתי על טמפ 200
          20 דקות לפני שהכנסתי תתערובת לטוסט אובן ואחר כך עוד כ45 דקות ועדין לא השחימו או נאפו האם זה בגלל שאפיתי בטוסטר אובן ולא בתנור

          1. יכול להיות שבכל זאת הזכוכית מעבירה חום בצורה שונה לכן אני ממליצה לנסות להכין הפעם בתנור אבל בתבנית אחרת מפיירקס (אפילו תבנית התנור או חד פעמית מאלומיניום עם נייר אפיה כמובן).

          2. תודה רבה לך

            מעריכה את התגובה המהירה והיחס הרציני.

            אתר מועיל ביותר.

            רינת

  5. לכמות כפולה להכפיל את כל המוצרים? אני לא משתמשת בקוואקר-אז 10 כפות פירורי לחם?

    תודה רבה

  6. היי
    אני משתמשת לרוב בפטרוזיליה קפואה – קוביות במגשית. יש לך מושג כמה קוביות צריך לשים?

  7. תודה על מתכון מעולה! הכנתי היום פעם ראשונה ויצא ממש טעים!
    (מזל שהכנתי כמות כפולה, הכל חוסל!)

  8. יש לי שאלה . לביבות אפויות המיועדות לתינוק בן פחות משנה , האם ניתן להכניס בתוכן בורגול? או קוואקר דק? במקום פירורי לחם? תודה

    1. היי נעמי,
      אין בעיה לשים לו פירורי לחם, הקציצות יוצאות רכות.
      אם את רוצה את יכולה לשים במקום קוואקר דק.

  9. היי אפרת,
    שאלה- האם צריך לסחוט את הירקות לפני שמוסיפים את שאר הרכיבים?
    או אחרי שמערבבים הכל?
    טנקס!

    1. כן, רצוי לסחוט את הירקות המגורדים לפני שמוסיפים לתערובת.
      יום מקסים 🙂

    1. היי סימה,
      אני מניחה שאפשר. הייתי ממליצה אפילו לשלב 3 כפות קמח מצות + 2 כפות קמח תפו"א.

  10. היי אפרת. באפית עוגות תחליף לביצים/שמן, זה רסק תפוחים. האם אפשר לשלבו גם כאן אבל את הגרנד סמית מבלי שהוא ישתלט על הטעם? מה דעתך?

    1. היי,
      במקרה הזה תפקיד הביצה הוא להדביק את החומרים ולכן לא הייתי ממליצה להמיר את הביצה ברסק תפוחים. לדעתי לא כדאי לוותר בכלל על הביצה אבל אם אין ברירה אז אולי תפו"א מבושל מעוך לפירה יכול להיות תחליף. חשוב רק לקרר את הפירה לפני שמערבבים עם יתר החומרים כי כשהוא קר הוא "תופס" ומייצב יותר את התערובת.
      שבוע נפלא 🙂

    2. הי מוטקה, עשיתי היום את הקציצות עם תחליף ביצה ויצא מעולה.
      עשיתי כמות כפולה, כשבמקום 2 ביצים שמתי כף זרעי צ׳יה וכף גדושה פשתן.
      (את הציה יש להשרות כמה דקות ב-4 כפות מים רותחים לפני ההוספה לבלילה, את הפשתן להוסיף כמו שהוא)

  11. היי,רציתי לדעת אם אפשר להכין את התערובת בבוקר(ולשמור אותה במקרר) ולאפות את הקציצות בערב?

  12. היי
    הכנתי עיסה ענקית חלק עשיתי לקציצות יצא מעולה!!
    החלק הנוסף אני צריכה להכין כפשטידה עם תחתית בצק (או מלאווח)
    איך אפשרי לעשות זאת?
    כמו כן יצא לי טיפונת מריר יש דרך לבטל את המרירות?
    תודה מראש

    1. היי רותי,
      את יכולה להכין תחתית מבצק מלוואח כמו במתכון הזה- קיש גבינות.
      אם זה יכול להיות חלבי, מומלץ להוסיף לתערובת הירקות גם כרבע כוס שמנת לבישול או 2 כפות גבינה לבנה/קוטג'. אפשר לפזר גבינה צהובה מגורדת מעל או להוסיף אותה לתערובת.
      לגבי המרירות, זה לא אמור לצאת מריר. אני מניחה שזה קשור לאחד המצרכים שהשתמשת בהם. אולי שן שום.
      יום נפלא 🙂

      1. הקישואים כנראה לא טריים וזה מקנה טעם מריר. הם יכולים אומנם להחזיק המון זמן מבלי להתקלקל אך טעמם הטוב והקישואי נמוג לאחר כמה ימים שהם נקטפו. אני נוהג עבור תבשילי קישואים (תבשילים בלבד כמו למרק או לסלטים מבושלים)לבשלם בישול ראשון חלקי כדי לנטרל את קלקולם המהיר ומעביר למקפיא.

  13. היי קודם כל האתר מדהים אני משתמשת בו המון !
    דבר שני בקשר למתכון רציתי לדעת מה את ממליצה במקום קישוא ואם אני שמה פירורי לחם במקום הקוואקר כמה כפות שמים?

    1. היי אור,
      במקום קישוא אפשר לשים תפו"א קטן.
      את יכולה לשים 3 כפות פירורי לחם במקום הקוואקר.
      ערב נעים 🙂

      1. שלום אפרת. האם יש אפשרות לשים 5 כפות קוואקר במקום פירורי הלחם? ושאלה נוספת היא האם ניתן לשים שיבולת שועל עבה או דווקא דקה. תודה לך.

        1. היי דנה,
          אפשר לשים קוואקר בלבד. יכול להיות שיהיה צורך לשים קצת יותר, עד שהקציצות יהיו יציבות.
          בקציצות רצוי להשתמש בקוואקר דק ולא בשיבולת שועל עבה.

    1. היי לילך,
      אם את אופה בתבנית מאפינס מומלץ למלא את השקעים רק עד גובה ס"מ וחצי ולא יותר. הקציצות יהיו פחות פריכות מאשר אם תכיני בשיטה הרגילה.

  14. פשוט מושלם!!!!
    סוףסוף משהו שאני יכולה להכניס לתפריט שלי שהוא בריא וצימחוני. חיפשתי המון זמן דבר כזה.
    תודה לך !! ❤️❤️
    אשמח לעוד מתכונים בסגנון הזה (:

    1. היי ניר,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שקמח חומוס עדיף.
      תתחיל מ-2 כפות קמח חומוס ותוסיף יותר בהתאם לצורך.

    1. היי הלן,
      כל עוד אין בקציצות תפוח אדמה אין בעיה להקפיא אותן בקופסה או שקית אטומה.
      שבוע טוב 🙂

  15. שלום וברכה
    האם אפשר לטחון את הירקות במטחנת בשר או שזה הולך רק במגורד?
    פשוט אין לי מגרדת חשמלית וקשה לגרד כזו כמות

  16. תודה רבה על התשובה המהירה ועוד שאלה האם ניתן להוסיף בשר טחון לתערובת הירקות ולהכין בתנור או שאפשר יהיה גם לטגן במחבת?ואם כן כמה בשר טחון להוסיף לתערובת?
    המון תודות על מתכונים נהדרים.

    1. היי קרינה,
      את יכולה להוסיף לתערובת בשר טחון ולאפות בתנור. יכול להיות שאפשר גם לטגן אבל זה רק בתנאי שהתערובת מספיק יציבה ולא מתפרקת. את יכולה לשים בסביבות 250 גרם בשר טחון.

  17. היי אפרת,
    רציתי לישאול האם לגרד את הירקות בפומפיה עבה או הכי קטנה?והאם אפשר להוסיף עוד ירק אחד בנוסף ואיזה יכול להתאים?
    תודה רבה.

    1. היי קרינה,
      כדאי לגרד בפומפיה עבה. אפשר להוסיף בטטה קטנה או תפו"א בינוני אבל קחי בחשבון שיכול להיות שתצטרכי להוסיף ביצה נוספת ועוד 1-2 כפות פירורי לחם.

  18. יש לי עדשים שחורות אל דנטה וכבר קצצתי את הירקות ללביבות, הילכו שניהם יחדיו?
    אפשר להוסיף לתערובת?

    1. היי רננה,
      במבחינת טעמים זה יכול להשתלב מצוין אך קחי בחשבון שבגלל שהן אל דנטה יכול להיות שיהיו מורגשות בקציצות, אם זה לא מפריע לך.

    1. היי אורני,
      אני מניחה שאפשר לשים סה"כ כחצי כוס קוואקר.
      גם אם הקציצות מעט מתפרקות אחרי האפיה הן יתייצבו.

    1. היי אסתר,
      אפשר לשים במקום תפו"א, דלעת או דלורית. אם הירקות שציינתי לא מתאימים אפשר להוסיף קישוא גדול נוסף.

    1. היי מור,
      אני חושבת שאפשר רק חשוב לא לטחון יותר מידי אחרת זה ייצא עיסתי גם אחרי אפיה.

    1. היי אפרת,
      לא ניסיתי אבל יכול להיות שאפשר לשים 1-2 כפות טחינה גולמית + 2-3 כפות קמח חומוס.
      אפשרות נוספת היא לבשל תפוח אדמה בינוני ולמעוך לפירה.
      בהצלחה 🙂

  19. היי,
    קודם כל אני חייבת לציין שאני חולה על המתכונים שלך!
    הכנתי את הקציצות/לביבות האלו בהתרגשות רבה (אני מאוד אוהבת מאכלים כאלו) , הוספתי מעט כרובית טרייה לתערובת (מאוד התחשק לי כרובית) וחוץ מזה הכנתי הכל כרגיל.
    ובאסה… הקציצות יצאו מרות. זה בגלל הכרובית? אולי עשיתי משהו אחר לא בסדר?

    1. תודה סתיו, שמחה לשמוע 🙂
      ממש מוזר. לא שמת במקרה טחינה גולמית נכון? אם הוספת פטרוזיליה תטעמי אותה, אולי המרירות ממנה.
      אם לא, אז יכול להיות שאחד הירקות היה עם טעם לוואי וזה השפיע על הטעם של כל הקציצות.

  20. בוקר טוב ומועדים לשמחה
    יש לי שאלה קטנה?
    אפשר להשתמש בקמח מצה?
    תודה ויום טוב אין על המתכונים שלך אלופהה

    1. היי סימה וחג שמח 🙂
      לא ניסיתי אבל הייתי מנסה לשלב גם קמח תפו"א. ממליצה לשים כף אחת של קמח מצה ו 1-2 כפות קמח תפו"א.

  21. תודה רבה – הקציצות יצאו טעימות,נפלאות, צבעניות,יפות,שזופות,הוספתי עלי סלק מאודים במעט מיים במיקרו וסחטתי. נותר רק לאכול ולומר תודה חמה לך.

  22. הקציצות יצאו טעימות ומרגיש בריא לאכול אותם.
    הפחד שלי שאגמור אותם לפני שלמישהו יצא לטעום מהם
    תודה רבה

    1. היי אלה,
      הקציצות לא אמורות להיות מאוד יציבות אבל כן ניתן להכין מהן קציצות ולהניח על נייר האפיה. במהלך האפיה הן מתייצבות.
      אם הקציצות ממש התפרקו יכול להיות שהיה חסרה ביצה ביחס לכמות הירקות או שהיה צריך להוסיף עוד פירורי לחם.

  23. הי,
    הייתי סקרנית וניסיתי את המתכון..
    הכפלתי כמויות אך הקציצות ממש התפרקו אפילו שסחטתי את הנוזלים..
    יש לך רעיון למה? בכל אופן עדיין בתנור אז מקווה שלמרות שהתפרקו יצאו טעימות.

    1. היי דקלה,
      אם הקציצות התפרקו אז כנראה שהיה צריך להוסיף לתערובת ביצה נוספת כדי שתחבר בין החומרים. זה יכול להיות מפני שהביצים היו קטנות או שכמות הביצים הייתה קטנה ביחס לכמות הירקות.
      אם התערובת הייתה נוזלית ולא אחידה אז היה צריך להוסיף יותר פירורי לחם כדי שהתערובת תסמיך ותתגבש.
      יכול גם להיות שבמהלך האפיה הקציצות יתחברו.
      בתאבון 😉

  24. הכנתי אתמול את הקציצות\לביבות אתמול והן יצאו נפלא!
    אני והבן זוג כבר ממש מכורים לאתר ,העשרת לנו את התפריט ארוחות ! לא היה שום דבר שיצא לא טוב, ואני לא בשלנית גדולה חח

    תודה 🙂

  25. היי, ראשית כל המתכונים מצוינים!!
    אני רוצה להכין את הקציצות לאורחים טבעונים,
    יש במה להחליף את הביצה?

    1. תודה יפית 🙂
      יכול להיות שאפשר להוסיף 1-2 כפות טחינה גולמית. לא ניסיתי כך שאני לא יודעת איך זה ייצא מבחינת טעם.

    1. היי גילי,
      צריך לשים בתערובת 2 כפות פירורי לחם + 3 כפות קוואקר דק או 5 כפות פירורי לחם.
      בהצלחה ויום מקסים 🙂

  26. אפרת יקרה שלום,
    לביבות הירק מצוינות, טעימות ועסיסיות מאד. מתכון זה מתאים לעבודה ולבית הספר. הכפלתי את הכמויות, והשתמשתי רק בפרורי לחם ותפוח אדמה במקום קישוא. אני מאמצת את המתכון. כל הכבוד לך!
    תודה רבה.

    1. היי נופר,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן. תתחילי בכף אחת גדושה של טחינה גולמית ורק אם זה לא יספיק תוסיפי יותר. אם יש לך קמח חומוס את יכולה לשים בנוסף לטחינה (נגיד כף טחינה+ כף גדושה קמח חומוס).
      בהצלחה 🙂

  27. הכנתי ונחטף כמו פיצוחים..
    אחלה נשנוש בריא!
    אני רוצה להכין שוב,
    – האם אפשר במקום הפירורי הלחם לשים קמח כוסמין או קווקאר?
    – האם אפשר להוסיף גם תפוחי אדמה ובטטה? זה קשו?
    תודה1

    1. מעולה!
      כן את יכולה. עדיף קמח כוסמין כדי שיתפוס יותר את התערובת.
      אפשר להוסיף גם תפוחי אדמה ובטטה, למה לא 🙂 אם את שמה בנוסף לשאר הירקות אני מניחה שתצטרכי להוסיף עוד ביצה קוואקר וקמח בהתאם. וגם מלח שימי מעט יותר.
      בהצלחה 😉

        1. לא ניסיתי להשתמש בסובין אבל לדעתי עדיף קוואקר רגיל אם יש לך. אם לא, שימי פשוט 5 כפות פירורי לחם.

  28. היי אפרת. הקציצות יצאו טעימות ביותר!!! כיוון שיש לי תנור קטן,נכנסו רק 6 קציצות, את הנותרות(2) טיגנתי, אך הן התפרקו. בכל זאת היו טעימות מאוד. תודה רבה לך וחתימה טובה לך ולבני משפחתך.

    1. היי אדיב,
      לאחר שהופכים את הקציצות משאירים בתנור על 180 מעלות במשך 10-15 דקות נוספות.

  29. היי.. האם אפשר לשים במקום פטרוזיליה כוסברה? או בנוסף לפטרוזיליה להוסיף כוסברה ? להוסיף גמבה הולך.? תודה

    1. היי ענת,
      אם את אוהבת את הטעם של הכוסברה אז אין שום בעיה. להוסיף במקום או לשלב עם הפטרוזיליה.
      לגבי גמבה- אם שמים אז רק חצי גמבה כדי שזה לא ישתלט על הטעם וכדי שזה יתרכך באפיה כדאי לגרד את הגמבה.
      בהצלחה 😉

    1. כן, את יכולה לוותר על הפטרוזליה ושימי עד רבע כפית שטוחה פלפל שחור. אם את לא אוהבת חריף שימי ממש קמצוץ עם האצבעות.
      בהצלחה 😉

  30. הלביבות יצאו חבל על הזמן חיסלו אותם תוך שתי דקות לא יותר
    גם בריא וגם טעים יישר כח
    בחורה שנהנית לבשל ולקבל מחמאות.תודה

    1. היי גל,
      פירורי הלחם סופגים נוזלים ומעניקים מעט נפח לקציצות. אפשר לוותר או שאפשר לשים במקום קמח רגיל או קמח מלא.

  31. ידוע לך אולי לגבי חלי ממן כמה קציצות כאלה אפשר לאכול והאם זה נחשב ארוחת ערב שלמה שכן זה מערב ירקות חלבון ופחמימה.

    תודה רבה

  32. אפשר לטגן במקום? אם כן אז להוריד את השמן זית?ואם משתמשים בפירורי לחם במקום קוואקר אז לשים 5 כפות?

    1. היי אולגה,
      כן, אפשר לטגן ואז אין צורך בכף שמן זית.
      אם משתמשים בפירורי לחם בלבד לשים 5 כפות.
      יום נעים 🙂

    1. היי אמיר,
      על מנת שהקציצות לא יתפרקו מומלץ לשים עם הטחינה הגולמית גם קמח חומוס (בסביבות 2 כפות טחינה גולמית ו 2-3 כפות קמח חומוס).

  33. קציצות קלות להכנה וטעימות מאוד. הבן שלי שלא אוכל ירקות כלל אכל בהתלהבות חצי מכמות הקציצות וביקש עוד. אתר מעולה, מתכונים קלים וטעימים. תודה

  34. אז סוף סוף יש לי זמן להגיב, ואמרתי שאני חייבת לעשות זאת!! אני משתמשת רק באתר הזה!!!
    כל דבר שהכנתי מפה פשוט ממכר ועולמי!!
    אז הכנתי את הקציצות והוספתי קצת גבינה צהובה מגורדת יצא פשוט טעים!!!
    תודה רבה לך על האתר המגניב הזה!!!
    כל יום אני בודקת מה חדש ומדפיסה, יש לי קלסר מלא בכל המתכונים לפי נושאים….

  35. טוב,סופית אפשר להגיד שאני מכורה למתכונים שלך.
    חושבת שילך טוב תפוא,גזר ובצל,או שהקישוא משחק תפקיד חשוב?

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »