מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קציצות טופו ברוטב

קציצות טופו ברוטבFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 20, 2017
Last modified:יוני 25, 2019

Summary:

מתכון לקציצות טופו צמחוניות ברוטב אדום עם אפונה וגזר. מומלץ להגיש עם אורז לבן

קציצות טופו ברוטב

מצרכים (15-17 קציצות):

תערובת קציצות טופו:

200 גרם טופו (*השתמשתי בטופו ליב אורגני)

בצל קטן חתוך גס

שן שום שמנה קצוצה

תפוח אדמה קטן קלוף חתוך גס

3/4 כוס עלי כוסברה

2 כפות שמן

3 כפות מלאות פירורי לחם (לרגישים לגלוטן אפשר לשים קמח חומוס או קמח אורז)

תבלינים: כפית שטוחה כמון, כפית שטוחה פפריקה מתוקה, כפית מלח, מעט פלפל שחור

רוטב אדום:

3 שיני שום מגורדות

2 עגבניות בינוניות מגורדות

3 כפות גדושות רסק עגבניות

3 כוסות מים רותחים

רבע כוס עלי כוסברה קצוצים

כוס אפונה וגזר משקית קפואה

תבלינים: כף סילאן (או כפית גדושה סוכר), חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, כפית מלח, כפית גדושה אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), קמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

קציצות טופו:

-מחממים תנור מראש ל200 מעלות ומשמנים נייר אפיה.

-מניחים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד ומעט משחתי.

-יוצרים כדורים קטנים בקוטר כ-3 ס"מ, מניחים על נייר האפיה המשומן ומשטחים קלות לקציצות בקוטר 4 ס"מ.

-אופים בתנור 15 דקות. הופכים בזהירות את הקציצות צד ומשאירים 5-10 דקות נוספות עד שהקציצות מתייצבות ומעט מזהיבות.

רוטב אדום: (בזמן שהקציצות נאפות בתנור מכינים את הרוטב..)

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן. מטגנים את השום על אש בינונית כ-10 שניות. מוסיפים את העגבניות המגורדות ומבשלים כ-2 דקות.

-מוסיפים רסק עגבניות, מים רותחים, כוסברה קצוצה ואפונה וגזר. מתבלים בסילאן, פפריקה, כמון, מלח, אבקת מרק ופלפל שחור ומערבבים.

-מביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית ומבשלים עם מכסה במשך 10-15 דקות.

-טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול לפי הטעם (חשוב שהרוטב יהיה טעים כי הקציצות מקבלות את הטעם של הרוטב).

-מוסיפים את קציצות הסויה האפויות לרוטב, מכסים אותן ברוטב ומבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך 20 דקות (אין לערבב בזמן הבישול אחרת הקציצות עלולות להתפרק).

*הערה: הקציצות יוצאות רכות.

קציצות טופו ברוטב

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

96 תגובות

הוסף תגובה
  1. מתכון טעים ומוצלח מאוד!
    מכינה הקציצות ונותנת להן להתקרר היטיב, לפעמים גם יום אחרי מכינה הרוטב.

  2. שלום
    שהוצאתי את הקציצות מהתנור הן היו רכות אבל מגובשות
    אבל לאחר בישול של 20 דקות הקציצות התפרקו לחלוטין והתערבבו עם הרוטב. מה יכולה להיות הסיבה?
    בישלתי על אש בינונית ושמתי אותן לתוך רוטב רותח.

    1. היי נעמה,
      יכול להיות שערבבת במהלך הבישול?
      זה גם יכול להיות קשור לסוג הטופו שהשתמשת בו.

  3. הי
    הכנתי היום בשינויים קלים:
    א. לא היה לי תפוח אדמה אז ויתרתי עליו…
    ב. השתמשתי בבלנדר מוט (מעך הכל מצוין)
    ג. טיגנתי את הקציצות במקום לאפות

    יצא טעים מאוד ובמרקם שמזכיר פלאפל.

    בהחלט אוסיף לאוסף המתכונים הטבעוניים שלי…

  4. עשיתי עם הודו במקום טופו 😉
    יצא מאוד טעים! ויתרתי על הגזר ואפונה
    קציצות אווריריות ורכות

    1. התערובת צריכה להיות יציבה. אם היא מתפרק כדאי להוסיף ביצה.

  5. יצא מעולה!! תודה רבה!! נשמח לעוד מתכונים טבעוניים 🙂 בעיקר חנות עיקריות כאלה. תודה לך!!!

    1. שמחה שיצא טעים 🙂
      אפרסם מתכונים נוספים בהמשך.
      יום מקסים 🌷

  6. היי, ממש רוצה לנסות את המתכון אבל אין לי מעבד מזון, יש לי בלנדר מוט או שייקר (של נינג'ה), משהו מהם מתאים?

    1. היי תמר,
      אני לא חושבת שהמכשירים שציינת יכולים לעשות את העבודה כי צריך מכשיר שיטחן את החומרים למרקם משחתי.

  7. פעם ראשונה שאני מכינה טופו ויצא מוצלח ממש.
    בעלי צמחוני שאוכל הרבה בחוץ טען שאלה הקציצות טופו הכי טובות שהוא אכל.
    תודה רבה על המתכונים המפורטים⁦❤️⁩

  8. יצא לי טעים ביותר. עשיתי ללא רוטב אלא קציצות בתנור. שינוי נוסף שעשיתי, לא טחנתי את הכל אלא ריסקתי בפומפיה. את הבצל ותפוח האדמה סחטתי כי הם מגירים המון נוזלים. השתמשתי בקמח חומוס. עירבבתי ביד, הכנתי לביבות/קציצות ואפיתי עד שהזהיבו משני הצדדים.
    מעדן!! תודה אפרת!!

    1. היי אורין,
      מומלץ לחתוך את תפוחי האדמה גס לפני שטוחנים אותם במעבד המזון.

  9. היי,
    אני הוספתי לקציצות בורגול עם ביצה
    ווטחנתי שיבולת שועל במקום קמח..
    ולרוטב הוספתי ארטישוק.
    יצא משגע!!!!!!!!!
    תודה!

  10. עשיתי אתמול. אכלתי ישר שזה היה מוכן וזה התפרק לגמרי. היום חיממתי במיקרו ולא התפרק כמעט בכלל.
    עשיתי רוטב אחר ממה שהיה בבית ויצא מעדן! תודה על עוד מתכון מוצלח 🙂

  11. הי אפרת, ותודה על המתכונים הטעימים והקלים והמדהימים 🙂
    אם אין לי כוסברה – לשים פטרוזיליה ?

  12. מתכון מעולה,גם אני מכינה משהו דומה,ממליצה להוסיף לתערובת הקציצות תבלין ראס אל חנות.
    בנוסף,אפשר להכין אותן עם פתיתי סויה במקום טופו,רק להשרות את הסויה במים חמים חצי שעה ,לסחוט היטב והשאר דומה למכון הנוכחי.
    אני הוספתי קמח חומוס.

    comment_image_reloaded_13050516

  13. הי
    יש סוגים של סויה יבשה כמו חתיכות של "חזה עוף" או חתיכות של "בשר" ואפילו סוליות של "שניצל" הכל כמובן פרווה מסויה יבשה וגם פתיתי סויה אם תוכלי להעלות מתכונים מהמוצרים האלו הרבה אנשים ישמחו#
    מהם
    פשוט שאר המתכונים הם מאוד מסובכים ועליך אפשר לסמוך שבטוח זה יהיה טעים ופשוט
    אז אם תוכלי… תבורכי…
    תודה

    1. היי שלי,
      בסדר גמור. אכין מתכונים גם ממוצרים אלה ומה שיצליח אפרסם.

    2. יש!! 🙂 גם אני מעוניינת במתכונים כאלה, כפי שאת רואה בתגובה שלי למטה! בכל זאת מתכוונת לנסות את המתכון הזה עם סויה בקרוב ואעדכן 🙂 רק על המתכונים שלך אני סומכת, וכל מתכון עם סויה (יבשה או מבושלת/מוכנה) יתקבל בברכה! תודה רבה ושבת שלום אפרת!!

  14. היי אפרת, אני כל כך רוצה להכין אבל אני לא מוצאת טופו בכשרות בד"צ/מהדרין. האם אפשר להחליפו בסויה טחון (או חתיכות כמו גולש) שבא מוכן בשקית (לא יבש, כבר מבושל)? תודה!

    1. היי אודליה,
      האמת שזה משהו שצריך לנסות, אין לי מושג איך זה ייצא.

  15. תודה רבה על המתכון. קצת היססתי להכין כשראיתי בתגובות שלחלק הקציצות התפרקו,אבל הייתי חייבת מתכון טבעוני לאורחים,ווידאתי שאני סוחטת מנולים מיותרים כמו שהמלצת.
    בקיצור ,יצא נהדר. לא התפרק בכלל,יצאו יפים וגרפו מחמאות. תודה רבה

  16. אבקת מרק???? יש בזה מונוסודיום גלוטומט, רוצים סרטן בכוח? תבדקו קצת מה יש בזה לפני שאתם מכניסים את זה לגוף…

    1. היי יניב,
      היום יש אבקות מרק מחומרים טבעיים ללא מונוסודיום גלוטומט.

    1. היי יהודית,
      טופו עשוי מפולי סויה. עשיר בחלבון ודל בשומן. הוא נייטרלי בטעם ומקבל את הטעם של אותו תבשיל בו הוא מבושל.

  17. נהנית נורא מהאר שלך.. השאלה היא מה קורה למי שאין לו מעבד מזון
    יש לי מטחנת בשר ישנית ובלנדר ובלנדר מוט.. משהו מזה יכול להתאים ולהחליף את המעבד מזון?
    תודה!!

    1. היי אלה,
      אני מניחה שמטחנת בשר יכולה לעשות את העבודה.
      המשך יום מקסים 🙂

  18. חזרתי לעדכן שהכנתי את הקציצות והן יצאו סוף הדרך! חוסל עם אורז לבן. למי שרשמה שהקציצות התפרקו, כאחת שמשתמשת המון בטופו אני חושבת שזה קשור לסוג הטופו עצמו. לפעמים יש בו המון נוזלים. אני ממליצה להקפיא את הטופו למשך לילה ואז להפשיר ולסחוט מנוזלים. במתכון הזה השתמשתי בטופו ליב אורגני ולא הייתי צריכה לסחוט אותו מנוזלים אבל יש סוגים אחרים שכן כדאי.

  19. שלום, רציתי להגיד שאני מתה על המתכונים שלך ניסיתי מלא מתכונים בעיקר צמחוני…אבל הקציצות טופו יצא לי זוועה וממש לא אכיל ועשיתי בדיוק מה שאמרת..התפרק לגמרי ואפילו איפה נשרף יצא די מגעיל המתכון הזה ספציפי לא מוצלח לצערי…

    1. היי גילי,
      מצטערת לשמוע שלא יצא מוצלח. לגבי זה שהקציצות התפרקו, באיזה סוג טופו השתמשת? כמה פירורי לחם הוספת לתערובת?
      לא הבנתי למה זה נשרף. אולי השתמשת בסיר מסוג מסוים כמו נירוסטה או שבישלת על אש גבוהה מידי?

    1. היי אורלי,
      אפשר לשים קישואים או תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות. אפשר לשים גם שעועית ירוקה חתוכה.

  20. היי
    סליחה על הבורות אבל המתכון נראה מגרה במיוחד…- מה זה בכלל טופו??? חלבי/ פרווה איזה סוג של דבר זה???
    תודה מראש:)

    1. היי אסתי,
      טופו הוא פרווה ומשמש כתחליף צמחוני לבשר. אין לו טעם בכלל והוא בעצם סופג את הטעם של התיבול של אותו תבשיל בו הוא מבושל.
      מי שלא רגיל לטופו הטעם והמרקם יכולים להראות לו מוזרים בהתחלה אבל כשמתרגלים זה דווקא טעים.

    2. היום ניתן למצוא את זה כבר בכל סופר.
      זה עולה בסביבות 10-14 ש"ח ל300 גרם. שימי לב זה מגיע בגוש אחד ולא כממרח.

  21. אפרת,
    המתכון נראה מעולה.
    הייתי רוצה להכין אבל אין לי מעבד מזון או בלנדר מוט, ערבוב ידני יהיה טוב?

    1. היי ענת,
      ערבוב ידני לא מספיק. צריך מכשיר שיטחן את הטופו למרקם משחתי ממש.

    2. משהי כתבה לפני אז ניסיתי גם. גירדתי טופו , תפוח אדמה וקישוא בפומפיה גסה. הוספתי בצל מטוגן, קצח קמח עדשים כתומות שנשאר לי ויצא מעדן. לא חובה מעבד מזון. תודה אפרת. בזכותך התחלתי לאכול טופו. חג שמח.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר