מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קציצות טונה וירקות

קציצות טונה וירקותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 18, 2018
Last modified:יוני 20, 2018

Summary:

קציצות אפויות עם טונה, תפו"א, גזר ופטרוזיליה – שילוב טעמים מעולה

קציצות טונה וירקות

מצרכים (כ-12 קציצות טונה):

טונה בקופסת שימורים בשמן (160 גרם לפני סינון)

בצל קטן קצוץ

תפוח אדמה קטן קלוף מגורד בפומפיה

גזר בינוני קלוף מגורד בפומפיה

ביצה גדולה

2 כפות גדושות פירורי לחם

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

תיבול: חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת קטנה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מסירים מהאש, מעבירים לקערה ומצננים מעט.

-מסננים את הטונה כמעט מכל השמן (שעדיין תהיה עסיסית ולא יבשה לגמרי) ומפוררים אותה בעזרת המזלג. מוסיפים לקערה יחד עם יתר החומרים ומערבבים עד לתערובת אחידה.

-מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.

-יוצרים כדורים בעזרת הידיים, מניחים על נייר אפיה משומן ומשטחים אותם מעט (הקציצות צריכות להיות בקוטר של כ4 ס"מ).

-אופים בתנור במשך 20 דקות. הופכים בזהירות את הקציצות צד ואופים כ-10 דקות נוספות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


32 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת,
    הקציצות נראות מעולה ואני חייב לנסות, אבל יש לי בעיה עם ביצים.
    ניתן להחליף את הביצה במשהו אחר?
    תודה רבה!

    1. היי יוחאי,
      לא ניסיתי אבל יכול להיות שאפשר לבשל תפו"א בינוני עד לריכוך ואז למעוך לפירה. את הפירה יש לקרר ואז להוסיף לתערובת. זה מה שעשוי "להדביק" את החומרים במקום הביצה.

    1. אני חושבת שכן, רק חשוב לשמן את השקעים ולמלא עד גובה של 2 ס"מ, שלא יהיו עבים מידי.

  2. הכנתי אותם. יצאו מעולים לא התפרקו הוספתי מעט שמיר שידרוג הטעם.🌹אלפי תודות לך אפרת👏תבורכי

  3. שלום אפרת.
    שאלות:
    1. באיזה ירק ניתן להמיר את תפוח האדמה?
    2. באיזה קמח בריא יותר, ניתן להמיר את קמח תפוחי האדמה?
    קמח חומוס/ קמח עדשים כתומות?

    1. היי מיכל,
      1. אפשר לשים קישוא או קולורבי (חשוב לסנן מנוזלים לאחר שמגרדים בפומפיה).
      2. לא יודעת מה עדיף. הייתי שמה כף מזה וכף מזה.

    1. היי אבישג,
      אני חושבת שאפשר לשים פירורי לחם ללא גלוטן או 2 כפות קמח תפוח אדמה.

  4. אפשר לטגן
    על להבה לא מאוד חזקה כדי שהתפוחי אדמה יתבשלו

    אני ושה את זה כל שבוע ומוסיפה כרפס נותן טעם מצוין
    שבת שלום אפרת ושוב תודה על מתכונים מעולים

  5. שלום אפרת,
    המתכון נראה מעולה. אני רוצה להכין אותו אך רציתי לדעת אם אפשר גם להשתמש בטונה במים ולא בשמן.
    תודה מראש.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר