מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קציצות טונה אפויות

קציצות טונה אפויותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 31, 2015
Last modified:מרץ 25, 2018

Summary:

מתכון לקציצות טונה ותירס אפויות שילדים אוהבים

קציצות טונה אפויות

מצרכים (10-12 יחידות):

טונה בקופסת שימורים בשמן (160 גרם לפני סינון)

חצי כוס (75 ג') גרגירי תירס מקופסת שימורים (מסוננים ממים)

חצי בצל לבן קטן מגורד דק

1 ביצה גדולה (L או XL)

כף קטשופ

שליש כוס פירורי לחם

2 כפות פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)

חצי גמבה מגורדת (לא חובה)

רבע כפית מלח, פלפל שחור

*לציפוי: פירורי לחם מוזהבים (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים את התנור ל180 מעלות ומשמנים נייר אפיה.

-מסננים את הטונה כמעט מכל השמן (שעדיין תהיה עסיסית ולא יבשה לגמרי) ומפרידים/מפוררים אותה בעזרת המזלג. מוסיפים לקערה את שאר החומרים ומערבבים עד לתערובת אחידה.

*להכנת קציצות טונה – יוצרים כדורים בעזרת הידיים, מניחים על נייר אפיה משומן ומשטחים אותם מעט (הקציצות צריכות להיות בקוטר של כ4 ס"מ).

*להכנת כדורי טונה מצופים– יוצרים כדורים בעזרת הידיים ומגלגלים אותם בפירורי לחם מוזהבים. מהדקים את הציפוי לכדורים עד כמה שאפשר ומניחים על נייר אפיה משומן.

-מרססים או מברישים מעט שמן מעל הקציצות או הכדורים ואופים במשך 20 דקות. הופכים בזהירות צד ואופים עוד 10 דקות, עד להזהבה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

82 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי,
    האם זה בסדר לטחון במעבד מזון את התירס אם אני לא רוצה אותו שלם או שזה יכול להרוס?

  2. היי,
    כל כך אוהבת את האתר שלך
    הכנתי את הקציצות החלפתי את הקצבה הגזר
    ואת הפיטרוזילייה בכוסברה יצא מושלם כרגיל.
    יצאו לי 18 קציצות

  3. תודה רבה על מתכון מעולה עשיתי כפול ועדין הבנות רצו עוד ועוד. ישר כוח נהנית מהאתר. תודה רבה הדס

  4. טיגנתי אותם יצא נחמד.. לכל מי שאין זמן לחכות לתנור.
    וגם השתמשתי בקמח מצה ורסק במקום קצופ.
    הילדים ממש אהבו.

  5. הכנתי אתמול ויצא מדהיםםם !! הצטערתי שלא הכנתי יותר ….נגמר ברגע!
    והאתר שלכם אלוףף הכל פה יוצא טעים !! תודה רבה !!

  6. היי אפרת , דבר ראשון תודה על האתר המדהים הזה!
    רציתי לשאול … אני טיפוס שלא מסתדר בכלל עם בישול:(
    נראלך שזה יצא בסדר אם אצמד להוראות? אין לי כוח לאכזבה נוספת….

  7. שלום. אפשר להכין את התערובת והקציצות שלוש -ארבע שעות לפני הכנסתם לתנור? רוצה שיהיה טרי כשיחזרו מהגן. אותה שאלה גם לגבי השניצל תירס שלך.
    תודה

  8. הי אפרת
    מתכון מעולה!
    עשיתי לצהריים 'פלאפל' מסורתי, עם כדורי טונה במקום פלאפל, בתוך פיתה עם טחינה, סלט וצ'יפס…
    יצא מדהים.
    הילדים נישנשו אחר"צ מה שנשאר.
    (ונשאר רק בגלל שהכנתי מראש כמות כפולה…)

    1. היי שחר,
      פירורי הלחם סופחים את הנוזלים ומייצבים את הקציצה. אני ממליצה כן לשים פירורי לחם אבל להפחית את הכמות בחצי.

  9. אחלה מתכון, קליל, מזין ובכלום זמן – הכפלתי כמויות
    הכנתי עם כל המוצרי חובה ורק במקום הקטשופ שמתי רסק+צילי (לא היה לי קטשופ)
    השתמשתי בטונה במים והוספתי מעט שמן זית, יצא טעים מאוד, תודה 🙂

    1. כן, הקציצות אמורות להיות טובות עד שבת. כמובן לשמור אותן בקופסה אטומה במקרר.

  10. אפרת המקסימה רוצה להכין פי 4:מה כמות כל אחד מהמרכיבים?יש לי ביצים L ומשתמשת ברסק עגבניות במקום קטשופ?אפשר להכניס שתי תבניות במקביל בתכנית טורבו או להכניס אחת אחרי השניה?תודה!

    1. היי שרון,
      4 קופסאות טונה בשמן
      2 כוסות גרגירי תירס מקופסת שימורים (מסוננים ממים)
      בצל גדול מגורד דק
      4 ביצים L
      2 כפיות מלאות רסק
      כוס ושליש פירורי לחם
      שליש כוס פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
      גמבה גדולה מגורדת (לא חובה)
      כחצי כפית מלח, פלפל שחור
      *לציפוי: פירורי לחם מוזהבים (לא חובה)
      ממליצה לאפות בשתי פעמים מאחר ולעיתים טורבו מייבש את הקציצות.

  11. הכנתי היום לצהריים ויצא פשוט מעדן!הקציצות פריכות,טעימות ועסיסיות למרות שנאפו.תודה רבה על עוד מתכון מנצח!

  12. הי אפשר להשתמש בגרגירי תירס קפוא של סנפרוסט?רוצה להכפיל כמויות – כמה רסק עגבניות (שמה במקום קטשופ),מלח ופלפל לשים?

    1. היי שרון,
      את יכולה להשתמש בתירס סנפרוסט. שימי אותו כדקה במים רותחים וסנני.
      אם את מכפילה כמויות שימי בסביבות כפית מלאה רסק עגבניות, שליש כפית שטוחה מלח וקמצוץ פלפל שחור.

  13. קודם כל תודה לך! אני משתמשת הרבה במתכונים שלך ואף פעם לא נשארתי מאוכזבת

    אם אני רוצה לעשות את הקציצות ברוטב, מה צריך, אם בכלל, לשנות במרכיבים? איזה רטב היית ממליצה עם הקציצות? תודה מראש

    1. היי יוליה,
      אני שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
      אני חושבת שאם את מכינה קציצות ברוטב כדאי לוותר על הציפוי בפירורי לחם.
      את יכולה להכין רוטב עגבניות עם בצל קצוץ, שום, עגבניות קצוצות/מגורדות, רסק עגבניות ומים. מספיק לתבל בפפריקה מתוקה, מלח ומעט פלפל שחור. את מכינה קודם את הרוטב, נותנת לו להתבשל טוב לפחות 15 דקות ואז מוסיפה את הקציצות ומבשלת אותן 10-15 דקות בתוך הרוטב (אין צורך לאפות אותן לפני).
      בהצלחה!

    2. וואי! אני בדיוק עומדת להכין את הקציצות וטוב שקראתי קודם את התגובות! הרעיון עם הרוטב נשמע מעולה!! הולכת להכין עכשיו לפני שהילדה שלי תסיים גן 🙂 אולי אספיק להכין קצת אורז גם שלדעתי ילך טוב עם זה! תודה רבה!!

    3. ערב טוב! אפרת, יצא ממש ממש טעים עם הרוטב, רק הקציצות התפרקו ויצא מן טונה בולונז עם קצת חצאי קציצות! בכל זאת יצאה כל כך טעים שאני רוצה לאמץ את המתכון הזה לקבוע אצלי! הכנתי את התערובת בדיוק לפי המתכון, אבל ויתרתי על הפטרוזיליה והגמבה. חוץ מזה הכנתי את הרוטב ובישלתי אותו כרבע שעה לפני שהכנסתי את הקציצות. מה עלי לעשות בפעם הבאה? להוסיף ביצה (השתמשתי בביצה L)? להוסיף פירורי לחם? תודה רבה!! אגב, הכנתי היום גם עוגיות טחינה ועוגיות תמרים ואגוזים, ויצאו מעולות 🙂

    4. היי אודליה,
      כשהכנת את הקציצות הן היו יציבות והתפרקו רק אחרי ששמת אותן ברוטב? אם כן אני חושבת שכדאי לאפות אותן קודם בנפרד כדי שייצבו ורק אז לשים בתוך הרוטב.
      אם הקציצות לא היו יציבות מלכתחילה אז כדאי לנסות להוסיף עוד ביצה אחת ועוד קצת פירורי לחם, עד שמתקבלת תערובת יציבה שניתן ליצור ממנה קציצות יציבות.
      שמחה שגם העוגיות יצאו טעימות 🙂

    5. היו בקושי יציבות, כבר חשדתי לפני שהכנסתי אותן לרוטב שלא יחזיקו מעמד! אנסה בפעם הבאה להוסיף ביצה ופירורי לחם לפי הצורך. תודה רבה!

  14. וואי איזה קציצות מעולות !!!! הכפלתי את הכמות, הוספתי את גבינה מגוררת כמו שמישהי רשמה בתגובות.
    יצא פשוט טעים,וקל להכנה! הקטנה טורפת אותם.
    אין על המתכונים שלך…בזכותך התחלתי לבשל :))

    1. היי גילי,
      לא ניסיתי להכין בלי אבל יכול להיות שכן. בכל מקרה, אפשר לשים במקום גם קמח מצה, קמח רגיל או קמח ללא גלוטן.
      בהצלחה 🙂

  15. בקשר לכדורי טונה, אפשר גם בטיגון נכון?
    ואם מוסיפים גבינה צהובה מגורדת לתערובת זה יצא בסגנון פיצה? חחחח (רק מקווה שהגבינה תותך כדי שהקציצות יהיו נימוחות).

    סתם רעיון שעלה לי. רוצה לשמוע את דעתך 🙂

    1. היי מיכל,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר גם לטגן.
      נראה לי שתוספת של גבינה צהובה בתערובת רק תשביח את הטעם וכן, אני מאמינה שהגבינה תותך 🙂
      בהצלחה! ואם תנסי אשמח לשמוע איך יצא.

  16. שלום רב!!
    בסקפטיות רבה ניגשתי למלאכה, מאחר וילדיי לא אוהבים טונה, ותירס גרגירים גם לא תמיד.

    פשוט מרוב ניסיונות שאני חייבת למצוא להם אוכל שיאהבו ולגוון להם את התפריט ניסיתי.

    אז ברוך השם, ראשית אני מודה לך על הדיוק במתכון ואופן ההכנה!! יישר כוח.
    שנית, אני בהלם אהבו זאת עד מאד!!
    תודה!! כל הכבוד!

  17. היי,
    הכנתי את כדורי הטונה, למרות הסקפטיות הילדה מאוהבת בכדורים(והיא מתעבת טונה וירקות באוכל שלה).
    כעת נשארתי רק עם קופסאות טונה קטנות ואני רוצה להכין סטוק ולהקפיא. שאלתי היא מה משקל הטונה אחרי סינון המתבקש למתכון?
    תודה על המתכונים המעולים והקלים!

    1. אז כן, תוסיפי קודם עוד ביצה ואם יהיה צורך תייצבי את זה גם עם פירורי לחם.

    2. אחרי "חבלי לידה" קשים הוספתי עוד ביצה (בלי להוסיף פירורי לחם נוספים) ויצא מצוין.
      אחרי שהפכתי הורדתי את חום התנור מפני שהחלק התחתון היה קצת שחום מדי (למרות שנייר האפייה היה משומן).
      בקיצור טעים מאד.

    1. בטח, אפשר גם שמן זית.
      אם זה מיועד לילדים אז קחי בחשבון שילדים לעיתים לא אוהבים את הטעם אלא אם כן מדובר בשמן זית בטעם מעודן ולא חזק.

    1. היי דורית,
      סחטי את הטונה מהמים והוסיפי כפית שמן קנולה כדי שיהיה עסיסי.
      לגבי המלח, הטונה לעיתים כבר מגיעה מלוחה לכן כדאי להוסיף מעט עם המלחייה ולטעום. כמובן שעדיף לטעום לפני שמוסיפים את הביצה והקטשופ 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר