מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קציצות חומוס

קציצות חומוסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On אוקטובר 17, 2013
Last modified:יוני 25, 2019

Summary:

קציצות חומוס אפויות, צמחוניות בריאות ומזינות

קציצות חומוס

מצרכים (10 קציצות):

חצי בצל בינוני

1 קישוא בינוני קלוף

1 גזר בינוני קלוף

חצי כוס גרגירי חומוס מבושלים (ניתן להשתמש בחומוס משקית קפואה או מקופסת שימורים)

חצי כוס (70 ג') קמח חומוס

1 כף טחינה גולמית

תיבול: חצי כפית כמון, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות (חום עליון וחום תחתון), מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים בנדיבות את הנייר.

-חותכים גס את הבצל, הקישוא והגזר ומניחים במעבד מזון. מוסיפים גרגירי חומוס, טוחנים לתערובת אחידה ומעבירים לקערה.

-מוסיפים קמח חומוס, טחינה גולמית ומתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב.

-בעזרת הידיים יוצרים קציצות בקוטר של כ-5 ס"מ ועובי 1 ס"מ לפחות. מניחים על נייר האפייה המשומן. מברישים את הקציצות בשמן.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 25 דקות. הופכים צד ואופים 10 דקות נוספות.

הערה: חשוב להקפיד לא לייבש את הקציצות באפייה.

*המתכון שודרג.

קציצות חומוס, קציצות צמחוניות, קציצות טבעוניות, לביבות ללא גלוטן

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

70 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום,
    כהרגלי נכנסת לאתר לחפש מתכונים מעולים לשבת😘
    אפשרי להשתמש בחומוס שהושרה ללא בישול ?

    1. היי מיכל,
      האמת שאני ממש מתלבטת. מצד אחד אפשר לטחון אותם (כך גם מכינים פלאפל) אבל מצד שני אין לי מושג איך המרקם ייצא בשילוב עם יתר החומרים. זה משהו שצריך לנסות 🙂

  2. הי
    מה בדיוק צריך לעשות עם גרגירי החומוס? להכניס שלמים?
    אפשרי להחליף במקום הגרגירים בעוד בקמח חומוס?

    1. את גרגירי החומוס יש לשים במעבד מזון יחד עם הבצל, הגזר והקישוא ולטחון.
      אפשר להמיר את גרגירי החומוס בכשליש כוס קמח חומוס אבל צריך לקחת בחשבון שהקציצות ייצאו קצת יותר יבשות.

  3. תודה, מתכון מעולה! התמכרתי לגמרי ומכינה אותן על בסיס קבוע. החלפתי את קמח החומוס בקמח עדשים כתומות (יותר טעים בעיניי) וכדי שיהיו ראויות להיקרא קציצות חומוס, הסתכנתי והוספתי עוד כף גרגרי חומוס למתכון. יוצא מרקם מושלם.

  4. הי אפרת, ראשית יצא ממש טעים אבל קצת יבש ונראה לי שהילדים יסרבו בגלל זה.
    לא היה לי מעבד מזון אז גירדתי את הירקות ואז סחטתי מנוזלים (כי היה ממש הרבה) ובסוף ריסקתי עם בלנדר מוט. הבלילה היתה עיסתית ודביקה ועדיין בסוף יצא לי קצת יבש. אפייה לא ארוכה.
    השאלה איך מוסיפים לחות ואוויריות? להשאיר את הנוזלים של הירקות, להוסיף ביצה, עוד ירקות?
    תודה, אנחנו עוברים לתזונה ללא גלוטן והמתכונים שלך ממש עוזרים!

    1. היי דנה,
      אני אנסה להכין את המתכון שוב ולשפר אותו. אשלח לך למייל תשובה לאחר שאנסה.

    2. תודה רבה!! ראיתי באחת התגובות שרשמת שיש חשיבות לנוזלים של הירקות, אולי סחטתי יותר מידי..

  5. היי אפרת -העיסה יצאה קצת מימית.היה לי קשה לעצב כ קציצה. יש לציין שמדדתי את כמות הקמח בכוס מדידה כפי שרשמת.
    מה יכולה להיות הסיבה? והמלח היה קצת חסר לי.אשמח לנסות שוב.תודה

    דרך אגב-רשמתי תגובה כזאת לפני שבועיים לערך שהכנתי ומשום מה לא ראיתי אותה.תודה

    1. היי ענתי,
      את בטוחה ששמת כוס קמח חומוס? אם כן אני לא מבינה איך יכול להיות שהתערובת יצאה מימית.
      דווקא קיבלתי תגובות שהיו כאלה שהוסיפו מים כי יצא להם סמיך מידי.
      אם אכן שמת כוס קמח, יכול להיות שהירקות הגירו כל כך הרבה נוזלים עד כדי כך שממש הרטיבו את התערובת?

  6. שלום רב!
    כמה זמן לבשל את הגרגרי חומוס ואם אין לי כיסוא, אפשר להחליף עם ירק אחר? תודה, חוסה.

    1. היי,
      יש להשתמש בגרגירי חומוס מקופסת שימורים או משקית קפואה ואז אין צורך לבשל אותם (הם כבר מבושלים).
      אפשר לשים במקום הקישוא גזר נוסף או תפו"א קטן.

  7. היי
    עד כמה זה גרוע אם לא הוספתי קמח / פירורי לחם אלא רק כוס גרגרי חומוס? האם הקציצות יתפרקו וההתחכמות שלי היתה מיותרת?

    1. היי דורית,
      לדעתי זה אמור להחזיק (בהנחה ואלה גרגירים מבושלים).

    2. תודה על תשובתך המהירה.
      המתכונים שלך תמיד משובחים וגם זה יצא מאוד טעים, אם כי מעט רכות מדי ולא מגובשות מספיק.פעם הבאה אוסיף מעט קמח..אפשר להכניס למקרר את מה שנשאר ולחמם מעט במיקרו למחרת?

  8. הכנתי כמעט לפי המתכון
    ליתר ביטחון בישלתי בישול מקדים קצר 2 וחצי דקות את הקישוא והגזר הוספתי עוד כף וחצי טחינה גולמית (שלי הייתה קצת נוזלית) בנוסף הוספתי 1 כף שמן לתערובת.קצצתי במעבד מזון קיצוץ קל
    הוספתי 1 כף נוספת של גרגירי חומוס מקופסה.
    ניפיתי את קמח החומוס כדי ליצור אבריריות.
    הכנסתי לתנור ל-10 דקות לכל צד ויצא טעים טעים טעים.

  9. הי, ראישת אני רוצה לומר תודה אני נעזרת המון במתכונים שלך הם טעימים ופשוטים להכנה.ניסיתי להכין את הקציצות חומוס ומאחר ולא היה לנו מעבד מזון טחנו את הקציצות בנייסר סלייסר ואת החומוס לקחנו מקופסת שימורים וישר שמו אותו בנייסר סלייסר יחד עם שאר החומרים.ייתכן שאפינו מעט יותר מידי יצא לי סביר לא במרקם רך. אשמח אם תכווני אותי מה עשינו לא נכון שאדע להבא….

    1. היי יעל,
      אם הקציצות יצאו קשות או יבשות זה אומר שהקציצות היו דקות מידי או נאפו בטמפ' גבוהה מידי או יותר מידי זמן.

  10. הי אפרת, תודה על המתכון. הקציצות יצאו לי רכות, עם טעם מודגש של הקמח, כמו משהו לא מספיק אפוי. אמנם הכנתי שמנמנות, כיוון שראיתי אזהרה מפני התייבשות. לא כ"כ יצא טעים. שאלתי: כאשר עיבדתי המוצרים בצעבד מזון, זו עובד ממש לכלל בלילה (בלי חתיכות ירקות קטנות) – זה אמור להיות כך? או שזה עבר עיבור יתר, ומכאן העיסתיות של הקציצה?

    1. היי גלית,
      לפי מה שאת מתארת (קציצות רכות מידי והרגשה כאילו הקציצות אינן אפויות מספיק), אני מניחה שהסיבה יכולה להיות טחינת יתר של המרכיבים. גם זה שהכנת אותן עבות יחסית מעצים את הטעם של הקמח והמרקם הרך והכאילו לא אפוי.
      פעם הבאה כדאי לטחון פחות או אפילו לגרד בפומפיה את הירקות.

    1. היי לורה,
      אני חושבת שזה יכול ללכת עם פירה וסלט ירקות קצוץ דק.
      חג שמח 🙂

  11. הי אפרת,
    יש אפשרות להחליף את קמח החומוס בקמח מלא/רגיל?
    ואם כן מה צריך להשתנות בהתאם?

    תודה מראש,
    מוניקה

    1. היי מוניקה,
      לדעתי נסי לשים כוס גרגירי חומוס מבושלים טחונים/מעוכים + כרבע כוס קמח רגיל או מלא.
      בהצלחה 🙂

  12. שלום וברכה
    רציתי. לדעת מה ניתן לשים במקום הקישוא כי אני אלרגית לקישואים וחצילים.
    תודה

    1. היי,
      את יכולה לשים במקום גזר נוסף או תפו"א קטן.
      יום נפלא 🙂

  13. היי, לגבי חומוס משקית קפואה- האם הוא כבר מבושל?
    להכניס אותו קפוא למעבד המזון?…
    תודה, שני

    1. היי שני,
      הגרגירים שבשקית הקפואה הם כבר מבושלים ואפשר לטחון אותם כשהם עדיין קפואים.
      בהצלחה 😉

  14. היי,
    אשמח לדעת מהי הכמות הרצויה של החומוס במידה ואננ מכינה עם קמח חומוס. והאם אפשר להכין את הקציצות ברוטב במקום באפיה?

    1. היי שרית,
      תשימי בערך כוס גרגירי חומוס מבושלים.
      לגבי בישול הקציצות ברוטב- אני לא יודעת כמה זה מתאים (לא ניסיתי).

  15. שבוע טוב
    מספר שאלות
    1. האם ניתן להכין את הבלילה ולהקפיא?
    2. איך יוצאות הקציצות המוכנות לאחר הקפאה
    3. האם ניתן להכין את הבלילה יום לפני האפיה/טיגון?
    תודה

    1. הי אביב,
      לא ניסיתי להקפיא את הבלילה או את הקציצות אבל אם אפשר עדיף לא להקפיא כי לאור המרכיבים שיש במתכון אני משערת שלאחר ההקפאה הקציצות יקבלו מעט טעם לוואי.
      אין בעיה להכין את הבלילה יום קודם, לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר.
      שבוע טוב 🙂

    1. היי מורן,
      אין צורך לבשל את הירקות לפני אלא רק לטחון אותם כשהם טריים. הקציצות לא אמורות להיות יבשות כי הן מקבלות את הנוזלים של הירקות שטחנו וגם גרגרי החומוס המבושלים אמורים לרכך אותן.
      הקציצות יצאו לך קשות אחרי אפיה? אם העיסה יצאה יבשה וקשה אז מומלץ להוסיף עוד טחינה. אם הן יצאו ככה אחרי אפיה אז כנראה שהן התייבשו והתקשו בתנור במהלך האפיה. יכול להיות שחום התנור היה גבוה מידי (קורה בתנורים חזקים) או שהן היו יותר מידי זמן בתנור.
      אלה קציצות שנוטות להתייבש מהר בתנור אם אופים אותן קצת יותר מידי זמן מעבר למה שצריך (ובמיוחד אם עושים אותן דקות) לכן הוספתי את ההערה בסוף המתכון.

    1. היי שרונה, אם את מכינה את הקציצות מקמח חומוס אין צורך ביותר מ 1-3 כפות גרגירי חומוס. גרגירי החומוס במקרה הזה נועדו כדי לחבר את התערובת ולשפר את המרקם של הקציצות כדי שהן לא תצאנה דחוסות ויבשות (לעומת הקמח שהוא מאוד דחוס ויבש).

    1. היי רחל, את יכולה לנסות לשים במקום זה כוס גרגירי חומוס מבושלים(במקום כף) ואם אין לך רגישות לגלוטן את יכולה להוסיף רבע עד חצי כוס פירורי לחם כדי שהקציצות לא תתפרקנה

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר