מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קציצות הודו

קציצות הודוFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 5, 2015
Last modified:פברואר 19, 2017

Summary:

קציצות הודו מטוגנות או אפויות

קציצות הודו

מצרכים (15-20 קציצות):

500 גרם בשר הודו טחון

1 בצל קטן מגורד דק

1 גזר בינוני מגורד דק

2 פרוסות לחם (אפשר להשתמש בלחם מלא, שחור, חלה וכו')

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 ביצה

חצי כוס גרגירי תירס משימורים (לא חובה)

תיבול: כפית גדושה אבקת מרק, חצי כפית מלח, חצי כפית כורכום, כפית פפריקה מתוקה, מעט פלפל שחור

אופן הכנה:

-מסירים מפרוסות הלחם את החלק הקשה וטובלים כל פרוסה בקערה עם מים. סוחטים ומפוררים לתוך קערה.

-מוסיפים לקערה את כל החומרים, מערבבים היטב ויוצרים קציצות.

קציצות מטוגנות: מחממים מחבת רחבה עם שמן (לא שמן עמוק) ומטגנים את הקציצות 4-5 דקות מכל צד, עד להזהבה (בזמן הטיגון מומלץ להנמיך מעט את האש ולאחר שהופכים צד כמומלץ לכסות את המחבת). מוציאים וממניחים על נייר סופג.

קציצות אפויות בתנור: מוסיפים לתערובת הקציצות 2 כפות שמן ומערבבים. יוצרים קציצות ומניחים על נייר אפיה משומן. מרססים/מברישים כל קציצה במעט שמן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 20-25 דקות. הופכים צד ואופים עוד כ-10 דקות, עד להזהבה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

159 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום לך אפרת!

    אולי תוכלי לעזור לי כי זה קצת דחוף.

    אני רוצה להכין קציץ מבשר הודו ורציתי לדעת כיצד למנוע הצטברות נוזלית סמיכה על הקציץ

    בסיום האפיה.

    תודה רבה ושנה טובה!

    1. היי דבי,
      בדר"כ בשר קפוא מופשר מפריש יותר נוזלים מבשר טרי.
      לא ניסיתי אבל שמעתי שציפוי הקציץ בפירורי לחם יכול לעזור.
      שנה טובה ❤️

  2. הי אפרת, קצת דחוף (מכינה עכשיו)-
    אני מכינה בתנור עם בשר בקר. האם בכל זאת להוסיף שמן? בנוסף, חשבתי להוסיף לגזר גם קישוא. האם לסחוט נוזלים? תודה!!

  3. הי אפרת, האם אפשר להמיר את הלחם בשיבולת שועל? או לחלופין- קמח עדשים? ואם כן, כמה לשים? תודה! מיכל

  4. הכנתי קציצות אפויות ללא התירס ועם פירורי לחם
    תיבלתי בשמיר קצוץ, פטרוזיליה, כמון, כורכום מלח ופלפל, ללא א. מרק
    יצא מצוין!!!
    תודה על המתכון!!

  5. שלום וברכה,
    האם אפשר לוותר על הפטרוזיליה הקצוצה?
    והאם צריך להוסיף משהו אחר במקום?

  6. היי אפרתי
    האם אפשרי להכין מתכון זה עם בשר טחון ? או שיש מתכון אחר ? היחיד שמצאתי זה המתכון עם הקמח חומוס ואותו מעדיפה לא להכין כי אין לי חלק מהמרכיבים
    תודה

  7. היי
    הכנתי ויצא מעולההה
    התירס ממש משדרג
    חיסלתי חצי עוד בטיגון למזלי כי עלו לי נמלים על הקציצות כנראה שגם הן התאהבו…
    מכינה מחר שוב והפעם רחוק מהנמלים הגרגרניות
    תודה רבה

    1. בשר שהופשר מפריש המון נוזלים. כשמכינים בתנור עדיף להשתמש בבשר טרי.

  8. הי אפרת, תודה! יצא מדהים.
    כיוון שיש אצלנו חולי צליאק הרגישים לגלוטן הכנתי את המתכון עם לחם ללא גלוטן וכולם אהבו.

    1. בתערובת עצמה אפשר שמן זית או שמן קנולה.
      לשימוש התבנית והקציצות – שמן קנולה.

  9. היי אפרת
    הכנתי ויצא לי ממש טעים. במקום ביצה שמתי שמן
    ולא שמתי תירס

    אני רואה שציינת לגבי הא. מרק שלא כדאי לתינוקות…
    למה? או שאני כן יכולה להביא לתינוקת שלי בת שנה???

    תודה:)

    1. היי חן,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      אבקת מרק בדר"כ מכילה מונוסודיום גלוטמט שהוא חומר שלא מומלץ לתינוקות. בכל מקרה אם זה במינונים קטנים זה בסדר.

  10. אבא שלי גר אצלי והוא בגיל 87 שיהיה בריא, ללא שינים, ומפתח אספירציות(צריך לאכול טחון טחון) -ואלרגי לפחמימות יחד עם חלבונים, איזה מרשם תציעו לי?

    1. היי יחזקאל,
      אני ממליצה להכין לו קציצות ברוטב כי הרוטב מרכך את הקציצות. יש לבקש מהקצב שיטחן את הבשר לפחות פעמיים.

  11. צהריים טובים,

    עשיתי משארית העיסה וזה ממש מוצלח!

    הם לא יצאו לי מהתנור בצבע שלך, מה עושה צבע דומה לטיגון?

    הרבה תודה לך!

    1. אני משמנת את נייר האפיה בנדיבות וגם מברישה מעל הקציצות קצת שמן. שימנת?

    1. בוקר טוב דבי,
      אם את רוצה להכין לזה גם רוטב אז את יכולה לאפות את הקציצות (תנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך 20-25 דקות, עד שהן מתייצבות).
      במקביל לטגן רצועות בצל, להוסיף גם 1-2 שיני שום אם את אוהבת. להוסיף 1-2 כוסות מים, אבקת מרק, מלח, קצת פלפל שחור.
      את יכולה להוסיף קצת סילאן אם את רוצה שזה יהיה יותר מתקתק (גם הרוטב של הכבד והבצל יכול לעבוד). תני לרוטב קצת להסמיך, אפילו תסמיכי אותו עם כפית קורנפלור (רק תערבבי אותה קודם עם רבע כוס מים קרים ורק אז תוסיפי לרוטב). אחרי שטעמת את הרוטב ואת מרוצה תוסיפי את הקציצות ותבשלי כ-10 דקות לספיגת הטעמים.
      לגבי הקציצות שהתפרקו – בטיגון לעומת אפיה, חשוב שהתערובת תהיה יציבה יותר לכן לפעמים ביצה אחת לא מספיקה וכדאי להוסיף עוד אחת.

  12. כבר לא היה לי כוח אחרי הטיגון לעוד שלבים.

    יצא טעם גם ככה.

    התכוונתי לחסוך את הטיגון ע"י אפייה ואז לשדרג על ידי טיגון קצר עם בצל מטוגן (אולי מתאים מעט רוטב כמו בתבשיל של כבד עם בצל.)

    בכל מרה תודה לך!

  13. השאלה שלי חזרה למסך אחרי שנעלמה כרגיל לזמן מה, אך בלי תשובה שלך. (ושוב נעלמת וחוזרת אך בלי תשובה)

    תודה.

    1. מוזר 😐 עדיין לא הצלחתי לפתור את התעלומה למה זה קורה.
      בכל מקרה, ראיתי את השאלה שלך והשבתי עליה.

  14. בוקר אור אפרת,

    קצת דחוף.

    אני רוצה להכין קציצות הודו אבל מאד רוצה לעשות משהו קצת חדש.

    חשבתי לאפות קציצות קטנות ואח"כ לטגן אותם קלות עם בצל מטוגן ואולי עוד משהו, לא יודעת!

    נשבר לי כבר מהאוכל הרגיל!

    יש לך רעיון בכיון שלי?

    תודה רבה בכל מקרה!

    1. היי דבי,
      את יכולה בהחלט. לפעמים הכי פשוט יוצא הכי טעים.
      את יכולה לדלג על האפיה אם את מטגנת. תטגני רצועות של בצל מטוגן (תחתכי כל בצל לחצי ואז לחצאי עיגול דקים). אחרי הטיגון תעבירי לצלחת ואז תטגני את הקציצות ובסוף תערבבי עם הבצל.

  15. מתכון מעולה. בן שלוש בררן ותינוקי נגסן אוהבים גם בגרסה המטוגנת וגם באפויה. אני לא אוכלת בשר ונעזרת רבות במתכונים מהרשת. אתר מצוין ומתכון מנצח.

  16. שלום אפרת,

    מעוניינת להכין ללא גלוטן. האם אפשר במקום הלחם לשים קמח תפוחי אדמה? אם כן, מה הכמות?

    תודה לך ועל המתכונים הנפלאים.

    1. היי ליאת,
      את יכולה לגרד תפוח אדמה בפומפיה דקה, לסחוט מנוזלים ולהוסיף לתערובת הקציצות. אם עדיין הקציצות לא יציבות אז תוסיפי להן 1-2 כפות פירורי לחם ללא גלוטן או קמח אורז ורק אם אין לך אז קמח תפו"א.

  17. הי אפרת,
    הקציצות נהדרות.
    עשיתי עם חזה הודו חתוך קצת גם עם סכין בשר, הוספתי גם 2 שיני שום מגורדות בפומפיה ואפיתי.
    מה לאמר?
    רכות, טעימות ונהדרות.
    תודה.

  18. הי אפרת,
    הכנתי בסופ"ש עם עוף (לא מצאתי הודו) קציצות אפויות ויצא מעולה!
    תודה רבה על עוד מתכון נפלא.

  19. הי, תודה על האתר. משתמשת בו המון וקוצרת מחמאות!
    האם חובה גזר מרוסק? יש לי גזר אבל אען לי דרך לרסק אותו… במה אפשר להחליף?

    1. היי ענבל,
      בדר"כ כדאי להשתמש בפומפיה אבל אם אין לך אז אפשר לבשל את הגזר במים רותחים עד לריכוך ואז לסנן ולמעוך עם מזלג ולהוסיף לתערובת. כדי לזרז את הבישול מומלץ לחתוך את הגזר גס לפני הבישול.
      שבת שלום 🙂

    1. היי מוניקה,
      נראה לי שכן חוץ מגרגירי התירס, אבקת מרק ופלפל שחור.
      אם את מכינה את זה גם לתינוקות וגם למבוגרים אז אני ממליצה להכין את התערובת מבלי שלושת המרכיבים שציינתי. לחלק אותה ל-2 חלקים שווים ולחלק אחד להוסיף חצי כפית אבקת מרק, קמצוץ פלפל שחור וכרבע כוס גרגירי תירס. כך יהיו קציצות שמיועדות לתינוקות וכאלה שמיועדות למבוגרים.

  20. אפרת יקרה,

    היום הכנתי את המתכון שלך בשביל התינוקת ובעלי והקציצות האפויות היו כ"כ טעימות,אפילו לי (: לא זוכרת מתי הסכמתי לטעום הודו…

    תודה רבה! תבורכי.

    1. אם את מכינה מבשר בקר לא חובה לשים 2 כפות שמן בתוך התערובת.
      כן חשוב לשמן את נייר האפיה ולרסס מעט על הקציצות.

  21. היי!

    טיגנתי והקציצות מתפוררות נחתכות, ייתכן בגלל ששמתי פחות לחם?

    שמתי ביצה גדולה, רסק עגבניות ואולי פחות גזר ובצל.

    את הגזר והבצל ריסקתי עם הלחם והביצה.

    תודה לך!

  22. היי אפרת,

    הכנתי את הקציצות אפויות בתנור – ללא התירס ובמקום הלחם כחצי כוס שיבולת שועל (קוואקר) – יצאו נפלאות, קריספיות מבחוץ ונימוחות מבפנים ואפילו כיף וטעים לאכול אותן לאחר חימום במיקרוגל (בימים שאחרי האפייה).
    תודה רבה על המתכון 🙂

  23. הקציצות האפויות יצאו מעולות, השתמשתי בפרורי לחם ללא גלוטן ועשיתי מראש כמות כפולה שחוסלה. אנסה להכין לפסח עם תפוח אדמה מגורד מקווה שגם יצליח. תודה

  24. אפרת מה כמות המרכיבים אם עושה מק"ג בשר?אם שמה חצי כפית א. מרק כמה מלח לשים ופירורי לחם (במקום פרוסות לחם)?

    1. היי שרון,
      תכפילי את כל החומרים ב-2. שימי כפית וחצי מלח. במקום 4 פרוסות לחם שימי 3/4 כוס פירורי לחם.

  25. היי,

    המתכון נראה מעולה ורציתי לשאול אם אפשר להחליף את הלחם בקוואקר ואם כן אז באיזו כמות.

    תודה!

  26. יצא מעולה!
    הוספתי קישוא מגורד ושום ולא שמתי תירס.
    באפייה יצאו המון נוזלים, כלכך הרבה שהחלפתי תבנית. מה לעשות אחרת פעם הבאה?

    1. היי שרה,
      הקציצות באפיה מפרישות קצת נוזלים אבל אם יצאו המון נוזלים אני מניחה שזה בגלל הקישוא שהוא ירק שמפריש נוזלים.
      בנוסף, חשוב שהתנור יהיה חם מאוד כשמכניסים את הקציצות כדי שהן יקבלו מכת חום (זה יגרום להן להפריש פחות נוזלים).
      בכל מקרה, שמחה שיצא טעים 🙂

  27. תודה רבה רבה ! יצא מעולה קציצות בקר אפויות, אין כמו האתר והמתכונים שלך כה לחי
    גם הבת שלי בארצות הברית נעזרת במתכונים שלך
    ושוב תודה

  28. היי אפרת,
    אני מכינה את הקציצות האלה כל הזמן, אני אופה אותן והן יוצאות ממש טעימות.בדרך כלל אני לא משתמשת בהודו אך בקציצות האלה זה יוצא ממש טוב. תודה לך על עוד מתכון נפלא.

    1. היי חגית,
      אני חושבת שאפשר לוותר על הביצה. אם הקציצות מתפרקות אפשר להכניס את התערובת למקרר להתייצבות למשך כשעה.
      בהצלחה 🙂

    1. היי,
      אפשר לשים חצי כפית כמון במקום ובכל מקרה יש להגדיל את כמות המלח לכפית אחת (במקום חצי כפית).

    1. היי מזל,
      את יכולה לאפות את הקציצות, להכין רוטב בנפרד ולאחר שהן אפויות להוסיפן לרוטב ולבשל על אש נמוכה במשך 10-15 דקות לספיגת הטעמים.

  29. בעלי ביקש קציצות וצ'יפס לכבוד סעודת ראש חודש והתענגנו על כל ביס…
    יצא פשוט מושלם ! תודה רבה .

  30. שלום אפרת,
    הכנתי את המתכון עם עוף ואפיתי בתנור ויצא מעולה!
    הכנתי גם לבעלי הצמחוני ללא העוף/הודו, והוספתי 2 פרוסות גבינה צהובה שחתכתי קטן וערבבתי לתוך הבלילה, גם אותן אפיתי ויצא מעולה 🙂
    תודה רבה על המתכון!

  31. שלום ותודה
    האם וכיצד אפשר להכין ללא גלוטן (וללא קטניות)? אפשר פשוט לוותר על הלחם? אולי לשים במקום קמח תפוא? ושאלה נוספת- אפשר לבשל אותן בתוך מרק ירקות (חיקוי של קניידלך כזה)?
    תודה רבה

    1. היי הדס,
      את יכולה לשים במקום תפוח אדמה מגורד דק.
      לגבי בישול הקציצות במרק, אין בעיה כל עוד הקציצות יציבות מספיק ואינן מתפרקות. אם הן מתפרקות יש לטגן או לאפות אותן מעט עד שהן יתייצבו ורק אז לשים במרק.
      בהצלחה 🙂

  32. מתכון מעולה! במקום לחם שמתי 2 כפות קמח מצה ו-2 כפות קוואקר. חוסל תוך דקות. הילד שבדרך כלל בררן באוכל ביקש עוד ועוד. תודה רבה

  33. הי
    תודה על המתכון
    מילאתי במדוייק אחר ההוראות
    אך משום מה יצאו לי קציצות דחוסות ויבשות…
    יש לך מושג מה יכול לגרום לזה? כי לפי התגובות כאן אני מבימה שזה לא אמור לקרות
    תודה רבה 🙂
    ליטל

    1. היי ליטל,
      שמת בתערובת לחם או פירורי לחם? לא שכחת ביצה? אפית אותן?
      אם הקציצות יצאו יבשות זה יכול להיות בגלל שלא היה מספיק לחם בתערובת. זה יכול להיות בגלל שהקציצות נאפו יותר מידי זמן. בדר"כ אם מוסיפים לקציצות ביצה וירקות (כמו גזר מגורד וכו') זה אמור לאוורר אותן.
      בכל אופן, אם הקציצות יצאו יבשות אני ממליצה להכין להן רוטב. תוכלי להכין רוטב לקציצות מהמתכון הזה.
      יום נעים 🙂

  34. טעים טעים טעים!!!
    היה לי רק עוף טחון, לא היה לי תירס וטיגנתי(עם מעט שמן…כן זה אפשרי, לאט, מעט ומבטיח!
    שוב תודה לך יקירה!!!!

  35. שלום אפרת היקרה.
    האם אפשר להכין את המתכון עם עוף? ממש נטרפה דעתי אתמול שלא יכולתי למצוא הודו טחון.
    אז קניתי עוף.
    אשמח אם תעני לי:-)
    המשך יום טוב ושבוע שקט.

  36. תודה רבה על המתכון המוצלח! הכנתי בלי תירס, הוספתי בצל ירוק קצוץ וטיגנתי. כולנו נהננו מהן, כולל הילדים!

  37. הקציצות בתנור יצאו פשוט מעולה, חבל לטגן!!!
    יש לי שאלה. הנגלה הראשונה שעשיתי בתבנית חד פעמית יצאה אפויה יותר מהר והצבע גם אולי יותר טוב לעומת הקציצות באות שעשיתי בתבנית רגילה. נראה לך קשור לתבניות?

    1. שמחה שיצאו טעימות!
      כן, לפעמים סוג התבנית משפיע על הצבע ומידת האפיה. כבר נתקלתי בתופעה זו כמה פעמים 🙂

  38. בוקר אור! שמעתי בקולך ועברתי לקציצות הודו אבל אני מעדיפה פחות לחם. אפשר? את מתכוונת ללחם פרוס או פרוסות עבות? אפשר גם כוסברה ובכמות יותר גדולה?

    1. היי דבי,
      הכוונה ללחם פרוס. אפשר לשים במקום הלחם כשליש כוס פירורי לחם ואם את רוצה להכין בלי לחם בכלל אפשר לשים במקום תפוח אדמה בינוני מבושל מעוך לפירה או פשוט לגרד תפו"א ללא בישול (מקווה שזה יחזיק את התערובת).
      אפשר להוסיף כוסברה בכמות שאוהבים.
      יום נעים 🙂

    2. סליחה על הנדנודים, אבל אני אוהבת לטגן על טפלון עם טיפת שמן האם כדאי לשנות משהו מהמרכיבים? מליון תודות!!!

  39. הכנתי בלי לחם כי לא היה לי (בטוח שיוצא טעים יותר), הוספתי במקום קצת קמח, יצא טעים- חוסל ברגע מומלץ

  40. הי, מה שלומך? הכנתי את הקציצות והן יצאו טעימות מאוד, הוספתי לבלילה מעט צ'ילי מתוק ומעט רוטב טריאקי, דרך אגב כמו ששמת לב שמי הוא גם אפרת וגם אני נשואה עם שלושה ילדים….אז תודה בשמי ובשם הילדים!

    1. היי אפרת,
      איזה כיף 🙂
      ולגבי הקציצות, נשמע מעולה (אנסה גם בהזדמנות 😉 )
      המשך יום נפלא!

    2. הי, תודה על הטיפ המשגע.. הכנתי את הקציצות והוספתי צילי מתוק וטריאקי ויצא מדהים!

  41. היי אפרת,

    מאוהבת במתכונים שלך (-;
    הכנתי את הקציצות כאפויות בתנור (ללא התירס)- יצאו טעימות- מעולההההההה

    תודה

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר