מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קציצות הודו ברוטב צהוב

קציצות הודו ברוטב צהובFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 7, 2017
Last modified:מאי 7, 2017

Summary:

מתכון לקציצות הודו ברוטב בצל צהוב וטעים – מומלץ להגיש עם אורז לבן

קציצות הודו ברוטב צהוב

 

מצרכים (כ-20 קציצות הודו):

500 גרם הודו טחון

1 בצל בינוני טחון או קצוץ דק-דק

2 שיני שום כתושות

1 ביצה

חצי כוס פירורי לחם

שליש כוס עלי כוסברה קצוצים דק-דק

תיבול: כפית מלאה כמון, כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

חומרים לרוטב צהוב:

2 בצלים בינוניים חתוכים לחצאי עיגולים

2 שיני שום קצוצות

3 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית מלח, כפית גדושה אבקת מרק, כפית שטוחה כורכום, חצי כפית כמון, חצי כפית שטוחה אבקת קינמון, קמצוץ פלפל שחור

אופן ההכנה:

הכנת תערובת הקציצות: מערבבים את כל חומרי הקציצות עד לקבלת עיסה אחידה.

הכנת רוטב צהוב: מטגנים בסיר רחב את רצועות הבצל עם 2-3 כפות שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים שום קצוץ ומערבבים כדקה.

-מוזגים 3 כוסות מים רותחים ומתבלים במלח, אבקת מרק, כורכום, כמון, קינמון ופלפל שחור. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (בשלב זה מומלץ לטעום את הרוטב ולשפר תיבול בהתאם).

-בינתיים יוצרים כדורים מתערובת הקציצות בקוטר של 3-4 ס"מ ומניחים בעדינות בתוך הרוטב. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה כ10 דקות (אין לערבב את הקציצות במשך ה-10 דקות הראשונות של הבישול אחרת הן יתפרקו). לאחר 10 דקות, הופכים את הקציצות צד ומבשלים כ-35 דקות נוספות (מידי פעם מערבבים את הקציצות ומרטיבים אותן ברוטב).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

126 תגובות

הוסף תגובה
  1. I love your recipies. I live in California, and they always take me back home to Israel. Even my son who was born here, always ask for "Efrat" dish for Shabat. Toda Raba from the bottom of my heart

  2. תודה על אתר מדהים וטעים!
    אני רוצה להכין מקילו וחצי בשר מה הכמויות של שאר המוצרים?

    1. לקציצות:
      קילו וחצי בשר טחון
      2 בצלים בינוניים טחון או קצוץ דק-דק
      5 שיני שום כתושות
      2 ביצים גדולות
      כוס ושליש פירורי לחם
      שליש כוס עלי כוסברה קצוצים דק-דק
      תיבול: 3 כפיות כמון, 3 כפיות מלח, רבע כפית פלפל שחור
      חומרים לרוטב צהוב:
      3 בצלים בינוניים חתוכים לחצאי עיגולים
      4 שיני שום קצוצות
      4.5 כוסות מים רותחים
      תיבול: כפית וחצי מלח, כפית וחצי אבקת מרק, כפית כורכום, כפית שטוחה כמון, חצי כפית אבקת קינמון, קמצוץ פלפל שחור

  3. היי, רציתי לשאול אם אפשר להכין מעוף טחון? זה מה שיש לי..🤷
    לפי 1 התגובות שקראתי פה עוף יוצא יותר קשה.. מה ניתן לשנות כדי שגם יצא רך? וגירדתי יותר מדיי קישוא (למנה אחרת) אפשר להוסיף את זה לתבשיל? אם כן, לתערובת הקציצות או לרוטב? תודהההה!!!

    1. היי,
      אפשר להכין מעוף טחון.
      אפשר לקחת פרוסת חלה או לחם (בלי החלק הקשה), להרטיב אותה מתחת לברז, לסחוט ולפורר לתוך התערובת (במקום פירורי לחם).
      גם הוספה של תפוח אדמה מגורד דק יכולה להוסיף רכות לקציצות.
      אפשר להוסיף את הקישוא לתערובת הקציצות. זה גם עשוי לרכך אותן.

  4. אפרת היקרה
    יצא מושלם, כמו כל המתכונים שלך! הוספתי לרוטב כוס אפונה עדינה וחצי כוס חומוסים.
    כולם טרפו, גדולים כקטנים.
    איזה כיף שיש אותך:)

  5. מתכון מושלם 🙂 הכנתי עם חצי כוס קוואקר להכנה מהירה במקום פירורי הלחם. ממש טעים וקל להכנה. תודה רבה

    1. אני מניחה שאפשר להוסיף אורז לתערובת הבשר. זה אורז מבושל או יבש?

  6. הי אפרת, תודה על התגובה המהירה, הכנתי עם אפונה עדינה וחבילה סלרי ויצא מדהים!!!

    לא האמנתי שהודו יכול לצאת כ"כ טעים ורך ( החלפתי את הפרורי לחם בלחם לבן מושרה וסחוט)

    יצא מעדן!!!

    תודה לך שאת קיימת ומוכנה לעזור😍

    כל מתכון שלך שעשיתי יצא מוצלח, ישר כח!

  7. הי, אשמח לדעת אם כדאי להוסיף לרוטב סלרי ואפונה, ואם כן, כמה ומתי? והאם בעקבות תוספת זו, אני צריכה לשנות משהו מהכמויות של המתכון?

    המון תודה על מתכונים שתמיד מצליחים

    1. אפשר להוסיף גבעול סלרי קצוץ ו 1-2 כוסות אפונה קפואה. זה לא מצריך שינוי.

  8. לא להאמין אבל הקציציות קצרו מחמאות דווקא מהילדים המפונקים שלי שלא חלמתי שיסכימו לטעום. ממש התלהבו והבת שלי אפילו אמרה: אמא, את מבשלת הכי טעים בעולם…

    1. היי מאי,
      בזמן הבישול הרוטב אמור להצטמצם מעט. אם זה יצא דליל אפשר לערבב כף קורנפלור עם 4 כפות מים קרים עד לתערובת חלקה ואז להוסיף לרוטב ולבשל כ-5 דקות על אש בינונית עד שהרוטב מסמיך.

    1. היי ללי,
      אם הקציצות התפרקו אז יכול להיות שהתערובת עצמה היתה רכה או נוזלית מידי. זה יכול להיות בגלל שימוש בבשר קפוא שהופשר או בגלל מיצי הבצל. במקרה כזה יש להוסיף יותר פירורי לחם שיספגו את הנוזלים.

    1. היי אנה,
      אפשר. תוסיפי לרוטב אחר שאת מתבלת אותו ולפני שאת מביאה לרתיחה.

  9. היי אפרת,
    יש לי 750 גרם הודו ,מה הכמויות שאני צריכה?
    ואם אני רוצה להוסיף משקאית קפואה אפונה וגזר,מה הכמות?
    תודה רבה!!!

    1. היי עדי,
      לכמות של 750 גרם הודו כדאי לשים בצל בינוני, 3 שיני שום, ביצה גדולה, שני שליש פירורי לחם, חצי כוס עלי כוסברה, כפית וחצי כמון, כפית וחצי מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
      לגבי הרוטב, אפשר להגדיל את הכמות ל2 בצלים גדולים, 3 שיני שום, 4 כוסות מים, כפית ושליש מלח, כפית גדושה אבקת מרק, כפית כורכום, שני שליש כפית כמון, חצי כפית אבקת קינמון, קמצוץ פלפל שחור (מומלץ לטעום לפני שמוסיפים את הקציצות ולשפר תיבול לפי הטעם).
      את יכולה לשים כוס-כוס וחצי אפונה וגזר משקית קפואה.
      יום נפלא 🙂

  10. יצא מעולה, אפילו הילדים הבררנים שלי אהבו ולשם שינוי העדיפו את הקציצות על פני הפחממות.תודה רבה (:

    1. כן, לפעמים לבשר הודו יש צבע שהוא מעט ורדרד גם לאחר בישול.

  11. בוקר טוב אפרת,
    אם מכפילים את כמות ההודו,האם להכפיל את כל יתר החומרים?
    האם אפשר לשים קמח מצה במקום פירורי לחם?

    1. בוקר טוב 🙂
      כן, כדאי להכפיל את כל יתר החומרים.
      אני מניחה שאפשר לשים קמח מצה אבל בכמות קטנה יותר. כמה כפות אמורות להספיק. קחי רק בחשבון שעם פירורי לחם המרקם של הקציצות יוצא מעט רך יותר.
      יום נפלא

  12. היי!

    בקציצות הרגילות שלי החלפתי את 2 כפות הקמח מצה בכ-3 כפות כרובית.

    יצא מאד טעים אבל לא מאד שונה, רק אולי יותר קל ורך, נראה לי שגם אם אשים קישוא או תפו"א זה מה שיהיה.

    בכל מקרה, רציתי לדווח לך.

    תודה לך!

  13. בוקר אור!

    יש לך מתכון לקציצות עם כרובית במקום פירורי לחם?

    אם לא: היית מבשלת אותה קודם ומרסקת? והכמויות?

    תודה רבה!

    1. היי דבי,
      הכוונה שאת רוצה להמיר את פירורי הלחם בכרובית? אם כן, לא ניסיתי אבל נראה לי אפשרי.
      וכן, הייתי מבשלת אותה קודם ומרסקת. חשוב רק לסחוט מנוזלים לפני שמוסיפים לתערובת.
      נראה לי שאפשר לשים כוס עד כוס וחצי כרובית מרוסקת. אם יוצא מוצלח, בפעם הבאה אפשר להגדיל את הכמות לפי המרקם והטעם.
      עדכני איך יצא 😉

    2. תודה לך.

      שמעתי על הרעיון בלי כמויות.
      אני רוצה לשים כמה שפחות כדי שהעיקר יהיה בשר, השאלה היא המשוואה של פירורי לחם וכרובית.

      התכוונת לסחוט את הכרובית?

      תודה רבה רבה ולילה טוב!

      כמובן שאני מתכוונת לעדכן, אלא שעוד לא יודעת מתי אכין.

    3. אם זה כך אז תתחילי מחצי כוס כרובית מרוסקת. רק אם התערובת לא יציבה תוסיפי חצי כוס נוספת.
      וכן, הכוונה לסחוט את הכרובית כי יש בה נוזלים שיכולים להרטיב את התערובת.

  14. היי אפרת.

    אני לא משתמשת באבקת מרק עוף. כמה מלח לשים? האם צריך להשתמש בעוד תבלינים?
    תודה וגמר חתימה טובה.

  15. היי יקירתי,
    קודם כל אני מתה על האתר שלך .
    שאלה, האם אפשר לוותר על הביצים?
    יש לי ילד אלרגיה לביצים

  16. תודה על המתכון הפשוט והטעים. חיפשתי משהו שונה מרוטב העגבניות שאני מכינה כבר שנים ונמאס לי.המתכון שלך בא לי בול!וגם האורחים פירגנו.

  17. אפרת מתכון מדהייים!! תבורכי
    הכנתי לשבת שעברה, ונהנינו מכל ביס!!
    ובכלל האתר שלך מגניב וכייפי:)

    רציתי לשאול, האם אפשר להכין את הקציצות עם בשר טחון במקום הודו? הולך?

  18. ואייי תודה רבה לך על המתכונים המושלמים שלך!!!!
    היום הכנתי את הקציצות רק לא הייה לי הודו עשיתי עם עוף יצאה טעיייים מאוווד!!!

  19. יצא מצוין ,הכנתי קציצות מקילו חזה הודו טחון במקום פירורי לחם שמתי שיבולת שועל (הכפלתי כמויות) הוספתי תבלין בהרט לקציצות תפוח אדמה אחד חתוך לקוביות חופן אפונה עם גזר של סנפרוסט וכף גדושה רסק עגבניות. מומלץ בחום.

    1. היי שרה,
      במקום פירורי לחם אפשר לשים פרוסה וחצי של לחם (ללא החלק הקשה). יש לטבול את הלחם במים, לסחוט מנוזלים ולפורר לתוך התערובת.

  20. מה אפשר להכין יום לפני כדי לזרז את הבישול? אפשר ליצור את הקציצות ולשמור מקרר למשך יום?

    1. היי שירה,
      אפשר להכין את כל התבשיל יום לפני.
      אפשר גם ליצור את הקציצות ולשמור במקרר.

    1. כן, אפשר בהחלט רק כדאי להשתמש בגרגירי חומוס שבושלו לפני או משקית קפואה.

  21. הכנתי היום את הקציצות עם עוף טחון.יצאו. מדהימןת..תודה רבה על עוד מתכון מוצלח וקל להכנה

  22. באמת זה פחות או יותר מה שעשיתי, פוררתי את הקציצות והכנסתי לרוטב מסגנון בלונז כלשהו, ואהבו. (ומה שהכי חשוב: לא נתתי פירוט על התהליך).

    תודה רבה לך!

  23. תודה לך,

    הוספת מים לא תעזור? שמן?

    מהקציצות המוכנות אי אפשר להכין משהו דומה לבולנז, לפורר ולעשות?

    שוב תודה רבה!

    1. לתערובת עצמה? אפשר להוסיף 1-2 כפות שמן.
      נסי לפורר קציצה אחת ולערבב עם קצת רוטב. אם זה יוצא טעים את יכולה לפורר את יתר הקציצות ולבשל מעט עם הרוטב.

  24. בוקר אור!

    אולי תוכלי לעזור לי,

    מה עושים עם קציצות עוף ברוטב שלא יצאו מוצלח, איך מתקנים טעם ומרקם קשה?

    אפשר לעשות מזה בלונז? איך?

    חלק מהעיסה לא בישלתי, אלו דברים משנים טע ומרקם קשה?

    תודה רבה ויום טוב!

    1. בוקר טוב דבי,
      לגבי המרקם, אני לא בטוחה אם אפשר לעשות משהו בשלב זה. לגבי טעם, אפשר לשפר את הטעם של הרוטב ולחזק אותו כך שהקציצות יקבלו את הטעם של הרוטב.
      קציצות עוף בדר"כ יוצאות קצת יותר קשות
      את יכולה להכין בולונז מהתערובת שנשארה לך כמו במתכון הזה- בולונז מהודו טחון. זה יוצא קצת פחות עסיסי וטעים מבולונז מבשר בקר טחון אבל עדיין טעים.
      באופן כללי מה שעושה קציצות לרכות ואווריריות אלה פירורי הלחם במידה נכונה (כי אם שמים יותר מידי מקבלים אפקט הפוך והן יוצאות קשות), אפשר גם לקחת פרוסת חלה או לחם, להרטיב אותה מתחת לברז, לסחוט ולפורר לתוך התערובת (במקום פירורי לחם).
      גם הוספה של תפוח אדמה מגורד דק יכולה להוסיף רכות לקציצות. בדר"כ ככל שלשים את תערובת הקציצות יותר כך הן נעשות פחות רכות.
      יום נפלא 🙂

  25. היי
    כמה זה חצי כוס פרורי לחם
    ודרך אגב הכנתי שוב את העוגת מוס שוקולד בעטרות נייר שהתחתית מאוראו יצא מעולה

    1. מומלץ לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות כדי שיתרככו כמו שצריך. את לבבות הארטישוק כדאי לחתוך לרבעים.
      יש להוסיף אותם לרוטב הצהוב מיד לאחר הכנתו ולאחר כ-5 דקות להוסיף את הקציצות.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר