מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קציצות דגים בתנור

קציצות דגים בתנורFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 20, 2017
Last modified:נובמבר 22, 2017

Summary:

מתכון לקציצות דגים טעימות אפויות בתנור 

קציצות דגים בתנור

מצרכים (כ-20 קציצות דגים):

500-600 גרם פילה נסיכת הנילוס טרי (בלי העור ועצמות)

1 גזר גדול קלוף חתוך גס

1 תפו"א בינוני קלוף חתוך גס

3 שיני שום קצוצות גס

חצי בצל בינוני קצוץ גס

חצי כוס עלי פטרוזיליה

חצי כוס עלי כוסברה

1 ביצה

שליש כוס פירורי לחם

תיבול: כפית מלח, חצי כפית כמון, קמצוץ פלפל שחור

פירורי לחם לציפוי (לא חובה)

אופן הכנה:

-משרים את נתחי הדג עם 3 כפות מיץ לימון ורבע כפית מלח למשך כרבע שעה לפחות (עדיף להשרות אפילו כמה שעות במקרר).

-מניחים במעבד מזון את הדג, הגזר, תפו"א, השום, הבצל, הפטרוזיליה והכוסברה וטוחנים לתערובת אחידה. מעבירים לקערה ומוסיפים ביצה, פירורי לחם ומתבלים במלח, כמון ופלפל שחור. מערבבים היטב.

-מחממים תנור ל190 מעלות, מרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה ומשמנים בנדיבות את התבנית.

-יוצרים קציצות בקוטר של 4-5 ס"מ, עובי – ס"מ וחצי ומניחים על נייר האפיה המשומן. ניתן (לא חובה) לצפות את הקציצות בפירורי לחם משני הצדדים.

-מכניסים לתנור במשך 15-20 דקות, עד שהצד התחתון מזהיב, הופכים בזהירות צד ואופים 5-10 דקות נוספות.

להכנת קציצות דגים מטוגנות: מחממים מחבת רחבה עם שמן (בנדיבות), יוצרים קציצות ומטגנים אותן על אש בינונית במשך  3-4 דקות מכל צד, עד שהן משחימות. מעבירים לנייר מגבת.

הערה: בדר"כ קשה למצוא דג נסיכה טרי ברשתות המזון אלא רק בחנויות דגים. בכל מקרה, אם לא מצאתם אז אפשר להשתמש בכל פילה דג טרי אחר כמו אמנון, אמור, בקלה/מרלוזה, בורי, לוקוס, קרפיון וכו'.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


9 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת, תודה רבה על כל המתכונים המעולים ועל התגובות שלך, זה כל כך מוסיף!
    כל כך רציתי להכין קציצות דגים לשבת ולא היה לי מושג איך עד שראיתי את המתכון הזה..
    רק לעדכן, שעשיתי את המתכון עם דג מושט קפוא(שהורדתי לו את העור כמובן…) ובמקום פרורי לחם שלא היו לי שמתי קמח כוסמין, יצא מדהים,מדהים!! תודה רבה ושבוע נפלא 🙂

  2. היי אפרת, שאלה קצת דחופה! קניתי עכשיו דג טחון טרי (מעדיפה כבר טחון) – לצערי לא נסיכת הנילוס, אמרו שאין דבר כזה טרי ..! לא רציתי לקחת סיכון ולקנות קפוא אז הביאו לי ערבוב של לברסק ובורי (אני חושבת) והבטיחו לי שזה מתאים לקציצות ומאוד טעים 🙂 בכל זאת יצא רק 450 גרם. תוכלי בבקשה לרשום לי כמויות של שאר המצרכים? תודה רבה וערב טוב 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme