מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קציצות דגים ברוטב

קציצות דגים ברוטבFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 20, 2016
Last modified:דצמבר 22, 2018

Summary:

מתכון לקציצות דגים ברוטב עגבניות ופלפלים ממש טעימות

קציצות דגים ברוטב

מצרכים (15-17 קציצות דגים):

600 גרם פילה דג הנסיכה (נקי מעור ועצמות)

3/4 כוס עלי פטרוזיליה

3/4 כוס עלי כוסברה

ביצה קטנה

תפו"א קלוף קטן חתוך גס

3 שיני שום קלופות חתוכות

חצי בצל קטן

תיבול לקציצות: חצי כפית מלח, רבע כפית כורכום, חצי כפית שטוחה כמון

רוטב לקציצות דגים:

2 עגבניות גדולות מגורדות (בלי הקליפה)

4 שיני שום כתושות

גמבה קטנה חתוכה לרצועות דקות

פלפל חריף קצוץ (למי שאוהב חריף – ניתן לוותר)

3 כפות מלאות רסק עגבניות

3 כוסות מים רותחים

תיבול לרוטב: חצי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית כורכום, כפית מלאה מלח, כפית סוכר, כפית אבקת מרק, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-משרים את נתחי הדג עם 2-3 כפות מיץ לימון ורבע כפית מלח למשך כרבע שעה.

-בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית, מוסיפים שום, עגבניות מגורדות ופלפלים, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים על אש בינונית במשך כ-5 דקות. יש לערבב מידי פעם. מוסיפים רסק עגבניות, מים ותבלינים (פפריקה, כורכום, מלח, סוכר, אבקת מרק ופלפל שחור) ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב מידי פעם.

הכנת קציצות דגים: מניחים את הדג, כוסברה, פטרוזיליה, ביצה, תפו"א, בצל, שום ותבלינים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת עיסה אחידה. יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר כ-4 ס"מ ומניחים בסיר עם הרוטב. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 10 דקות (אין לערבב את הקציצות. הרוטב אמור לכסות כמחצית מהקציצות). הופכים בעדינות את הקציצות צד, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות נוספות.

הערות והמלצות לגבי קציצות דגים:

*דג נסיכת הנילוס הוא דג יחסית עסיסי ולכן הוא מומלץ להכנת קציצות דגים. אם בכל זאת רוצים להשתמש בדג אחר כמו מרלוזה מומלץ לשלב אותו עם דג נסיכת הנילוס או דג סלמון שהם יחסית יותר שומניים ומעניקים לקציצות יותר עסיסיות.

*דגים נוספים שמתאימים לקציצות הם דניס, מוסר, מקרל, בקלה.

*מומלץ להשתמש בדג טרי ולא קפוא (ההבדל מורגש בטעם).

*למי שאין בבית מעבד מזון, אפשר לבקש שייטחנו לכם את הדג במקום ואז לערבב עם יתר החומרים. את תפו"א, בצל ושום ניתן לגרד בפומפיה דקה. את העלים יש לקצוץ דק עם סכין.

*אם הקציצות מתפרקות אפשר להוסיף כשליש כוס פירורי לחם.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

165 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת חג שמח,
    שאלה אין לי לימון, האם אפשר לשים חומץ? ואם כן כמה או לחלופין להשתמש במלח לימון, ואם כן כמה? תודה.

    1. אני חושבת שאפשר להשרות בחומץ אבל כדאי לדלל אותו במים (לערבב כף חומץ עם 2 כפות מים).

  2. היי אפרת רציתי לשאול האם אפשר לעשות מיקס של 2 דגים ועל איזה את ממליצה כי שמעתי שלוקוס והנסיכה זה שילוב טוב.. מה אומרת ?

  3. הקציצות דגים יצאו ממש פצצה!!
    אני כל כך נהנית מהמתכונים שלך, הם כל כך קלים להכנה, והכל כל כך ללקק את האצבעות מרוב שזה טעים.
    ממש לא רציתי לסיים מהפה.
    המשיכי להפתיע, כל הכבוד.
    ושבת נפלאה ביותר

  4. בוקר טוב אפרת
    הכנתי ויצא טעיםםםםםם(השרתי את הדג הרבה זמן לפני במלח ובלימון)וטחנתי הכל במטחנת בשר…
    תודה רבה לך אין מילים!!

    1. תוסיפי לתערובת 3-4 כפות מיץ לימון.
      אפשר גם להוסיף כשליש כוס פירורי לחם.

  5. היי אפרת,
    קבוע נכנסת לאתר.. 😊
    הכנתי דג פילה אמנון עם עור בתנור ולא יצא טעים בכלל( השילוב של התיבול עם זה ששכחתי לקנות כוסברה..ויצא יבש) האם בכל זאת יש דרך להציל?
    חשבתי לפורר אותו ולעשות קציצות.. הגיוני?
    תודה רבה רבה!

    1. מישהי רשמה בתגובות שהיא הכינה מדג טונה טחון ויצא טעים.
      אפשר כמעט עם כל דג.

  6. היי אפאת, צריכה את עזרתך דחוף אני בסופר קונה דג שהם טומנים כי אין לי מעבד מזון האם ניתן לגרד את כול המצרכים לדג בפומפיה עבה או דקה?
    תודה רבה לך:)

    1. כן. את תפו"א, בצל ושום ניתן לגרד בפומפיה דקה. את העלים יש לקצוץ דק עם סכין.

    1. הכוונה להכין רק את הרוטב ולהכניס בפנים את הקציצות הקנויות? אם כן, צריך לבדוק מה רשום על האריזה לגבי הקציצות. אם הן מיועדות לבישול ברוטב או לאפיה.

    1. אפשר לשים במקום 4-5 כפות פירורי לחם כדי לייצב את התערובת.

  7. שלום,
    רגילה להכין קציצות משימורי טונה. יוצרת עיסה כמו שכתבת בתשובה לתגובה הקודמת, אופה ואח"כ מכניסה לרוטב עגבניות. יוצא מאוד טעים וכל הקטנטנים שלי אוהבים. היום קניתי תערובת טרייה וטחונה של טונה ונסיכה. האם לדעתך אפשר להכין באותו אופן שכתבתי? לאפות ואז לרוטב?

    1. טעות הקלדה.
      חומר הגלם שלי זה שימורי טונה, אני מחפשת להכין קציצות מבושלות, שלא ירגיש כמו ארוחת פיקניק…
      יש לך רעיון?
      תודה רבה מאד!

    2. אפשר להכין קציצות מתערובת של 2 קופסאות טונה בשימורים, שן שום כתושה, בצל קטן מגורד דק, 2 ביצים, חצי כוס פירורי לחם, רבע כוס פטרוזיליה קצוצה (לא חובה), כחצי כפית מלח ומעט פלפל שחור.
      את הקציצות אפשר לטגן קצת מכל צד ואז לבשל ברוטב עגבניות.

  8. לא ראיתי במתכון שצריך פירורי לחם…איפה זה כתוב???
    רק אחרי שהקציצות התפרקו הבנתי שצריך להוסיף…

    1. היי עירית,
      אין צורך להוסיף פירורי לחם אלא אם כן הקציצות מתפרקות.

  9. שלום אפרת

    האם אפשר להמיר את פירורי לחם לקמח כוסמין או רגיל או חומוס טרי (אפשר לטחון אותו דק במקום קמח?)
    יש לי חצי קילו דג טחון סלמון שנטחן בחנות דגים והוקפא בחנות (קניתי קפוא) ,האם ניתן להכין את הקציצות לבשל אותם ולהקפיא?
    בעקבות כך שרצוני להקפיא מה אפשר במקום תפוח אדמה?

    1. היי מורן,
      אפשר לשים את אחת מהאופציות שהצעת.
      פחות מומלץ להקפיא דג שהוקפא והופשר (גם מבחינה בריאותית).

  10. עוגה קלה להכנה ומאוד טעימה.
    אני כל כך אוהבת את האתר הזה ונעזרת בו המון.
    תודה רבה על מתכונים נהדרים!

    1. התכוונתי להגיב על "עוגת תפוזים אגוזים ומייפל" ובטעות הגבתי כאן 🙂
      גם הרוטב מצוין!

  11. לילה טוב לך!

    אני מכינה לשבת וכבר העיסה מוכנה פחות או יותר אבל לפעם הבאה: למה הכוונה שלושת רבעי כוס עלי פטרוזלייה? בלי הגבעולים? דחוס?

    תודה רבה!

    1. היי יעקב,
      אם הקציצות התפרקו זה אומר שהתערובת היתה רטובה או לא יציבה. השתמשת במקרה בדג קפוא מופשר?

  12. תודה רבה על המתכון המעולה!
    הכנתי מדג טונה טחון וקפוא.(לא מקופסאות שימורים) ויצא מושלם! כל המשפחה אכלו בשמחה!

  13. היי אפרת,
    הכנתי את קציצות הדגים מתכננת להגיש עם פירה. יש לך רעיון לאיזה סלט מרענן שילך עם המנה? משהו קטן כי זאת המנה הראשונה

    1. תלוי בבלנדר.
      אם הדג טחון אפשר לקצוץ את העלים דק-דק. את תפוח האדמה והבצל לגרד בפומפיה דקה ולסנן מנוזלים. לערבב עם יתר החומרים.

  14. שלום רציתי לשאול אני צריכה להכין כ-30 מנות דגים לכן קניתי קציצות דגים מוכנות נסיכת הנילוס האם הרוטב מתאים לקציצות אלו ואם אפשר בבקשה לכתוב לי כמויות ל 30 מנות.

    1. כמויות לרוטב:
      3 עגבניות גדולות מגורדות (בלי הקליפה)
      5 שיני שום כתושות
      גמבה חתוכה לרצועות דקות
      פלפל חריף קצוץ (למי שאוהב חריף – ניתן לוותר)
      4 כפות מלאות רסק עגבניות
      4 כוסות מים רותחים
      תיבול לרוטב: כפית שטוחה פפריקה מתוקה, רבע כפית כורכום, כפית ושליש מלח, כפית גדושה סוכר, כפית וחצי אבקת מרק, פלפל שחור לפי הטעם

  15. האם ניתן להשתמש בתערובת של דגים שנטחנו בהיותם קפואים..מוצע למכירה ב'תקווה'. האם הטקסטורה שונה והאים יש צורך ליצור בלילה שונה.. למשל הציעו לי קמח תופח בנוסף..
    תודה רבה!

    1. היי אלי,
      אפשר להשתמש בדגים שנטחנים בהיותם קפואים. צריך רק לקחת בחשבון שהם מפרישים נוזלים לאחר הפשרה ולכן כדאי לשים קצת יותר פירורי לחם בתערובת (או קמח רגיל או תופח) שיספחו את הנוזלים.
      ערב נעים 🙂

  16. היי אפרת,
    יש לי דג נילוס טחון ואני מאוד רוצה להכין את הקציצות האם זה יצא טוב?
    יש משהו שאני צריכה להוסיף מעבר למתכון המקורי?

  17. היי. אני רוצה להשתמש בחבילת קציצות סלומון מרלוזה קפואות, יש שם 18 קציצות. המתכון מתאים? רשום שצריך להוסיף את הקציצות לרוטב המוכן ולבשל כרבע שעה.
    לגבי הרוטב-אינלי א.מרק. אני רוצה להוסיף תבלין בזיליקום, קשור? כמה אם כן? ניתן להוסיף כוסברה ופטרוזיליה?כמה?חייב סוכר?
    תודה רבה רבה רבה ושבת שלום ומבורך!

    1. היי שיר,
      אפשר. אפשר לוותר על אבקת המרק (בזיליקום נראה לי פחות מתאים). אפשר להוסיף לרוטב רבע כוס עלי פטרוזיליה רבע כוס עלי כוסברה. לא חייב סוכר.
      שבת שלום 🙂

  18. היי אפרת אני התחלתי להכין את הרוטב ונתקעתי בלי רוטב עגבניות… יש תחליף או להכין מתכון אחר?

    1. היי ריקי,
      את מתכוונת שאין לך רסק עגבניות? אם כן, אז אני חוששת שבלי רסק הרוטב ייצא חמצמץ ודליל.

    1. כשאני חושבת על זה גם סלמון יכול להתאים.
      שבת שלום 🙂

  19. שוב שלום,

    יש לך מתכון לתבשיל של פילה דגים עם תפוחי אדמה?

    בכלל איזה דגים מתאימים לכזה בישול? הוליווט?

    תודה ותודה!

    1. אם הוא כבר מטוגן לא נראה לי שיתאים לקציצות.
      את יכולה להכין פסטה ולפורר חתיכות מהדג ברוטב.

    1. יצא מעולה!!!!!!!!!!!!!!!!!
      תודה רבה על מתכון נפלא! אפילו הילדה שלא אוהבת דגים ובררנית מאודדד באוכל וגם הבעל שלא אוהב בכלל פלפלים.. ליקקו את האצבעות!!! פשוט וואוו…!!!

  20. היי אפרת,
    ראשית,תודה על המתכונים.משתמשת הרבה והם מצוינים.
    שנית-יש לי 3 פרוסות פילה נסיכה(אני צריכה כמות קטנה),האם אני יכולה לעשות את הקציצות?
    אם כן,באלו כמויות?

    1. כן, תכיני מחצית מכל הכמויות (לגבי ביצה שימי חצי בלילה של ביצה טרופה).

  21. ערב טוב!

    הצילו! דחוף!

    בטעות שמתי 2 ביצים ברוטב. הכל מעורבב. להכניס את הקציצות או לעשות רוטב חדש?

    תודה רבה!

  22. היי אפרת תודה לך על האתר המקסים השאלה היא האם אפשא לוותר על התפו"א ומה ניתן לשים במקומה? הבת שלי רגישה לגלוטן וגם לתפו"א (על כל סוגיו). תודה מראש

    1. היי ריקי,
      אפשר לשים גזר במקום תפו"א. אם במקרה הקציצות אינן יציבות אני ממליצה להוסיף כף קמח חומוס.
      יום נפלא 🙂

  23. היי

    כתחליף לביצה האם מספיק להשתמש בתפוח האדמה שרשום כתחליף ולוותר על הביצה

    או שלהוסיף תפוח אדמה נוסף כתחליף לביצה?

    1. היי רינת,
      אפשר להכין בלי הביצה. אם הקציצות יציבות זה בסדר, אם לא, כדאי להכניס את התערובת להתייצבות במקרר (חצי שעה-שעה).
      אין צורך לשים תפו"א נוסף.

  24. היי אפרת שבוע טוב
    הכנתי אתמול יצא פשוט מושלם !!!
    הכנתי עם פרידה ודניס שטחנו לי בחנות הדגים .הקציצות יצאו רכות וטעימות.
    תודה רבה

  25. היי רוצה להכין את הקציצות לשבת ויש לי דג פילה אמנון , אפשר להכין איתו? מחכה לתשובתך בהקדם. תודה.

    1. היי לילי,
      סיר בינוני רגיל, רצוי מטפלון כדי שלא יידבק.
      לא בטוחה אם אפשר לטחון בבלנדר רגיל.

  26. האם הקציצות לא יוצאות נוזליות? לא צריך להוסיף קמח מצה או פירורי לחם שהעיסה תהיה יציבה?אני פשוט לא רוצה שהקציצות יתפרקו
    אלא שיצאו קציצות יפות ויציבות . אודה לך אם תשיבי לי

    1. היי שירי,
      התערובת אמורה לצאת יציבה. ליתר ביטחון את יכולה לשים כשליש כוס פירורי לחם.

  27. היי אפרת האם אפשר לשים פטרוזיליה במקום כוסברה או לוותר כי לא אוהבים אצלי כוסברה. שנה טובה וחג שמח

  28. שוב שלום,

    חושבת להכין אותם שוב (ושוב)לשבת אבל מחצי קילו כסיף וחצי מבקלה.

    הפשרתי אותם (טחונים) ויש ריח חזק של דג. אפשר להוסיף לימון? יעזור? כמה?

    תודה לך!

  29. ערב טוב אפרת! כבר הכנתי כמה פעמים ותמיד יוצא מושלם! היום הלכתי לקנות נסיכת הנילוס מחנות הדגים אבל לצערי לא היה. המוכר הכין לי במקום שילוב של מוסר ים ובורי וטחן לי אותם ביחד ואמר שזה טעים ומתאים מאוד לקציצות. אני ממש לא מכירה את הסוגים האלה ורציתי להתייעץ איתך – האם את מכירה את הדגים האלה וחושבת שייצא טעים גם איתם? קצת חוששת , יש לי אורחים לשבת בע"ה ולא רוצה לאכזב!! תודה רבה 🙂

    1. היי אודליה,
      לא יצא לי לנסות את השילוב הזה אבל זה נשמע לי בסדר גמור.

  30. תודה אפרת, על עוד סיר חמים וטעים לכל השבוע! על הכוסברה ויתרתי לטובת עוד פטרוזיליה, כי בעלי לא אוהב. על הבצל ויתרתי כי אני לא עפה עליו, אבל גם בלעדיהם זה יצא פשוט טעים וזה גיוון מקציצות בשר/עוף. שידכתי עם קוסקוס אינסטנט צהוב ועם לחם פרנה, מומלץ בחום. שבת שלום! 🙂

    1. היי אוריה,
      אפשר להכין עם אותו מתכון רק במקום ביצה קטנה רצוי להשתמש בביצה גדולה.
      שבת שלום 🙂

    2. אפרת שבוע טוב תבורכי בכל הברכות הקציצות סלמון יצאו סוףףף!
      הוספתי פירורי לחם כי העיסה הייתה נוזלית מדי ויצא פשוט מושלם…
      עשית חשק לעוד..

    1. היי מירב,
      רסק הכוונה למחית המרוכזת (כמו ממרח אדום) ולא לעגבניות טריות מגורדות.

  31. יצא מאד טעים.

    הפעם בלי ריח דג. אולי זה לא הקמח מצה אלא הלימון ששמתי בעיסה וברוטב?

    בכל מקרה, מליון תודות על העצות וההדרכה.

    החמין כרגיל, מאד מאד טעים.

    1. היי דבי, שבוע טוב
      לימון בהחלט מנטל ריח של דג אבל יכול להיות שגם לקמח המצה היתה תרומה קטנה.
      תודה שחזרת לעדכן, כמו תמיד 🙂

  32. אני רוצה להוסיף פירורי לחם, כעצתך בעבר לטשטוש טעם הדג, אפשר גם קמח מצה?

    באותו מינון, חצי כוס לקילו דג?

    תודה רבה!

    1. היי דבי,
      נראה לי שאפשר. אני חושבת שכדאי לשים קצת פחות (אולי שליש כוס) כי קמח המצות סופח יותר נוזלים מאשר פירורי לחם.

  33. 1) בסופר המליצו לי על שימוש בבורי כי אין נסיכת נילוס טרי. האם מתאים?
    2) אם אני רוצה בכל זאת נסיכת הנילוס ואני קונה קפוא, איך מסירים את העור?

    1. היי שרון,
      אפשר להכין קציצות גם עם בורי.
      אם את מכינה מנסיכת הנילוס קפוא, את העור מסירים בעזרת סכין.
      יום מקסים 🙂

  34. יש כזה דבר דג נסיכת הנילוס טרי בחנויות? תמיד מצאתי רק קפוא..
    האם יצא טעים עם קפוא?
    תודה מראש!

    1. היי,
      יש נסיכת הנילוס טרי אבל יותר קל למצוא את זה בחנויות דגים מאשר בסופרים.
      אני לרוב משתמשת בנסיכת הנילוס קפוא (מאותה סיבה) ויוצא טעים.

    1. היי דבי,
      ההשרייה של הדג לפני עם הלימון והמלח אמורים לנטרל קצת את ריח וטעם הדג אם הוא חזק. תוספת של פירורי לחם יכולה לעזור במקצת אבל גם חשוב לא לשים יותר מידי כי אז הקציצות יכולות לצאת פחות רכות.

  35. היי אפרת, אז זהו! החלטתי! הולכת להכין בע"ה לכבוד שבת קודש! תתפללי עלי 🙂 אעדכן, שבת שלום 🙂

    1. היי אפרת שבוע טוב! אז הכנתי ויצא ממש טעים! רק מה, לקח לי הרבה זמן לגרום לתערובת להתגבש. היא פשוט הייתה פירורית לגמרי, לא יכולתי ליצור כדורים. חוץ מזה שהשתמשתי בדג נילוס טחון, עשיתי הכל לפי ההוראות (אין לי מעבד מזון אז השתמשתי במעבד מזון ידני, זה שמסובבים עם הידית למעלה, והוספתי את זה לדג הטחון). בסוף הוספתי עוד ביצה (סה"כ 2 ביצים L!) ופירורי לחם. העיקר שיצא ממש רך וטעים, תענוג ממש 🙂 תודה רבה רבה!!

    2. היי אודליה,
      עשית נכון שהוספת ביצה נוספת ופירורי לחם לייצוב התערובת. שמחה שבסוף הסתדרת ושיצא טעים.
      תודה שחזרת לעדכן.
      שבוע נפלא 🙂

  36. היי
    אפשר ל הכין את הקציצות עם דג מושט ללא עור ועצמות?
    אני מאוד אוהבת את הטעם של המושט בתבשיל דג מרוקאי חריף, אבל אף פעם לא ניסיתי אותו לקציצות דגים.
    את ניסית, ומה דעתך?

    1. היי חני,
      אפשר להשתמש בדג מושט להכנת קציצות דגים. לא יצא לי להכין קציצות מהדג הזה ספציפי.
      אני אישית אוהבת יותר לאכול את הדגים כפילטים אבל זה עניין של טעם אישי וגיוון.
      קחי בחשבון שהטעם ייצא של מושט אבל המרקם ייצא אחר כי הפעם מדובר בדג טחון שמוגש כקציצות.

  37. אוקיי… זה הפרויקט הבא. מי שמשתמשת בדג טחון מראש, עדיין צריכה להשרות אותו במיץ לימון בעת הכנת הרוטב?
    תודה על המענה אפרת ומקווה לעמוד באתגר הקציצות הזה 🙂

    1. לא, אין צורך להשרות מראש אבל כדאי להוסיף לתערובת כף מיץ לימון ולהגדיל את כמות המלח ל3/4 כפית (במקום חצי כפית).
      בהצלחה 🙂

  38. היי, המתכון נראה מעולה ללא ספק אנסה בהקדם.
    האם ניתן להכין כמות גדולה של קציצות כמובן ללא הרוטב, ואז להכין רק רוטב כשרוצים ולהשתמש בקציצות המוכנות? או שזה יפגע בטעם?

    1. היי מעין,
      אם הכוונה להכין את הקציצות (בלי לבשל) ולהקפיא אותן, מאחר ויש בתוך התערובת תפוח אדמה אני לא בטוחה אם זה לא יפגע בטעם (כי תפו"א בעייתי בהקפאה).
      אפשר להמיר את תפוח האדמה בכחצי כוס פירורי לחם ואז לא אמורה להיות בעיה.
      אם רוצים להקפיא, חשוב גם להשתמש בדג טרי ולא קפוא.
      כשרוצים לאכול אפשר להכין רוטב ולשים את הקציצות בפנים, אין צורך להפשיר אותן לפני.
      ממליצה להכין קודם את הכמות שבמתכון ואם יוצא מוצלח פעם הבאה אפשר להכפיל כמויות.
      בהצלחה 🙂

    1. היי חגית,
      אם את מוותרת על תפו"א בתערובת הדג, יכול להיות שתצטרכי להוסיף כמה כפות פירורי לחם כדי לייצב את התערובת.

  39. אני לא יודעת אם שמתם לב,אבל המתכון בדף של מתכונים צמחוניים..
    המתכון אינו צמחוני אלא פסקטריאנית ולכן ממליצה להוריד את זה ממתכונים צמחוניים 🙂
    זה פשוט לא מתאים

    1. היי אליה,
      צריך משהו שידביק את החומרים. הייתי אולי מנסה לבשל את תפוח האדמה, לקרר לגמרי ולמעוך אותו לפירה.

    1. היי יוליה,
      אפשר להשתמש בדג סול. אם במקרה התערובת יוצאת קצת נוזלית ולא יציבה (זה יכול לקרות בגלל סוג הדג) יש להוסיף פירורי לחם לתערובת.
      יום נפלא 🙂

  40. שבוע טוב אפרת!

    יצא מאד טעים!

    מה שאני תמיד עושה מחייב הרבה יותר שלבים ואני שמחה על המתכון הזה.

    חושבת שאפשר להוסיף פירורי לחם? כמה לקילו דגים? (נראה לי יותר כדאי למרקם

    עשיתי השבת גם את החמין – ידע אדיר!
    את עוגת הגבינה של בית מלון- יצא כ"כ טעים וכ"כ קל להכין!

    אלפי תודות!

    1. שבוע טוב דבי 🙂
      אני שמחה שיצא טעים!
      אפשר להוסיף יותר פירורי לחם. בדר"כ מומלץ עד כוס פירורים ל1 קילו (כדי שהקציצות לא ייצאו קשות מידי).

  41. הצילו!

    העיסה מדי רכה מה עושים? (אולי כי שמתי 2 ביצי L
    תודה רבה! (אגב, שלחתי לך שאלות נוספות והן נעלמו)

    1. היי דבי,
      זה יכול להיות בגלל הנוזלים של הביצים. ממליצה להוסיף קצת פירורי לחם כדי לייצב את התערובת.
      לא קיבלתי שאלות נוספות 😐

  42. אפרת יקרה!

    מתחשק לי להכין אותם מחר אבל מקילו של כסיף.
    תוכלי לתת לי כמויות בהתאם? גם לכוסברה ופטרוזליה אבל יבשים
    אם אפשר, מינימום, כדי שלא יורגש.
    רסק עגבניות יטשטש?
    גם את הכמון והכורכום במינימום ומה לשים במקום?
    מה החשיבות של עגבניות מגורדות למה לא עוד רסק?

    הרבה הרבה תודה ושבת שלום!

    1. היי דבי,
      קילו כסיף
      2 ביצים קטנות
      תפו"א בינוני-גדול
      5 שיני שום
      בצל קטן
      תיבול: חצי כפית תבלין כוסברה, חצי כפית תבלין פטרוזיליה, כפית מלח, רבע כפית כורכום, רבע כפית כמון (את יכולה לוותר כל הכורכום והכמון אם את לא אוהבת).
      *את יכולה להוסיף לתערובת עצמה 1-2 כפיות רסק.
      לרוטב:
      2-3 עגבניות גדולות מגורדות (העגבניות מוסיפות טעם ומעשירות את הרוטב).
      6 שיני שום כתושות
      גמבה חתוכה לרצועות דקות
      5 כפות רסק
      5 כוסות מים
      תיבול: כפית שטוחה פפריקה, כפית ושליש מלח (תוסיפי בהדרגה ולפי הטעם), כפית גדושה סוכר, כף אבקת מרק, מעט פלפל שחור.
      שבת שלום 🙂

    1. היי אסתי,
      אפשר להשתמש בבשר עוף או בקר טחון. זמן הבישול עשוי להתארך ל-40 דקות (לאחר הוספת הקציצות לרוטב).

    1. היי אלה,
      אם הקציצות יוצאות יציבות מספיקות אז אני מניחה שאפשר לוותר על הביצה.
      אם הן מתפרקות אולי אפשר לשים את התערובת במקרר לכמה שעות להתייצבות.

  43. היי,
    תודה על המתכון 🙂
    האם אפשר להמיר את העגבניות הטריות לעגבניות מרוסקות (מקופסאת שימורים) ואם כן, כמה לשים?
    תודה רבה 🙂

    1. היי דבי,
      אפשר להכין עם דג כסיף או קרפיון.
      אפשר לוותר על הכורכום והכמון אם פחות אוהבים.
      עשבי התיבול מוסיפים הרבה טעם. אפשר לטחון אותם אבל עדיין ייראו אותם קצת (אגב זה גם גורם לעיסה עצמה להיות מעט ירוקה). אם יש לך עשבי תיבול יבשים (בתבלין) אז אולי זה יכול להיות פתרון.
      בעיסה עצמה אפשר לשים קצת רסק עגבניות, אולי כפית אחת כי גם ככה הקציצות מבושלות ברוטב עגבניות. מה שכן, אפשר להוסיף יותר רסק ברוטב עצמו אם אוהבים, גם כדי לחזק את הטעם וגם כדי להסמיך יותר את הרוטב.
      יום מקסים 🙂

  44. הי אפרת!

    נראה משהו!

    השאלה היא אם אפשר עם כסיף או קרפיון?
    אפשר בלי הכמון והכרכום?
    יש דרך שלא יראו את עשבי תיבול?
    כדאי להוסיף בעיסה, רסק עגבניות?

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר