מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קציצות בשר בתנור

קציצות בשר בתנורFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 14, 2017
Last modified:נובמבר 12, 2017

Summary:

קציצות בשר אפויות בתנור – רכות עסיסיות ומעולות

קציצות בשר בתנור

מצרכים (17-20 קציצות):

500 גרם בשר בקר טחון (*מומלץ להשתמש בבשר טרי)

1 בצל קלוף קטן חתוך גס

1 גזר קטן קלוף חתוך גס

3 שיני שום חתוכות גס

חצי כוס עלי פטרוזיליה

1 ביצה קטנה

2 כפות פירורי לחם (*לרגישים לגלוטן – ניתן לשים קמח חומוס או קמח אורז)

תיבול: כפית מלח, שני שליש כפית כמון, מעט פלפל שחור

לציפוי: פירורי לחם (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל190 מעלות.

-מניחים את הבצל, השום, הגזר והפטרוזיליה במעבד מזון וטוחנים עד לתערובת אחידה.

-מעבירים לקערה ומוסיפים את הבשר הטחון, הביצה, 2 כפות פירורי לחם, מלח, כמון ופלפל שחור ומערבבים היטב.

-מרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה ומשמנים בנדיבות את הנייר. יוצרים קציצות בקוטר כ-6 ס"מ ובעובי כ1 ס"מ, מצפים בפירורי לחם מכל הצדדים ומניחים על נייר האפיה.

-אופים בתנור במשך 20 דקות. הופכים בזהירות צד ואופים 5 דקות נוספות, עד להזהבה יפה.

הערה: הקציצות מפרישות נוזלים במהלך האפיה לכן כדאי להשתמש בבשר טרי (בשר קפוא מפריש הרבה יותר נוזלים). ציפוי הקציצות בפירורי הלחם מפחית את הפרשת הנוזלים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »