מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קציצות בשר בתנור

קציצות בשר בתנורFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 14, 2017
Last modified:נובמבר 12, 2017

Summary:

קציצות בשר אפויות בתנור – רכות עסיסיות ומעולות

קציצות בשר בתנור

מצרכים (17-20 קציצות):

500 גרם בשר בקר טחון (*מומלץ להשתמש בבשר טרי)

1 בצל קלוף קטן חתוך גס

1 גזר קטן קלוף חתוך גס

3 שיני שום חתוכות גס

חצי כוס עלי פטרוזיליה

1 ביצה קטנה

2 כפות פירורי לחם (*לרגישים לגלוטן – ניתן לשים קמח חומוס או קמח אורז)

תיבול: כפית מלח, שני שליש כפית כמון, מעט פלפל שחור

לציפוי: פירורי לחם (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל190 מעלות.

-מניחים את הבצל, השום, הגזר והפטרוזיליה במעבד מזון וטוחנים עד לתערובת אחידה.

-מעבירים לקערה ומוסיפים את הבשר הטחון, הביצה, 2 כפות פירורי לחם, מלח, כמון ופלפל שחור ומערבבים היטב.

-מרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה ומשמנים בנדיבות את הנייר. יוצרים קציצות בקוטר כ-6 ס"מ ובעובי כ1 ס"מ, מצפים בפירורי לחם מכל הצדדים ומניחים על נייר האפיה.

-אופים בתנור במשך 20 דקות. הופכים בזהירות צד ואופים 5 דקות נוספות, עד להזהבה יפה.

הערה: הקציצות מפרישות נוזלים במהלך האפיה לכן כדאי להשתמש בבשר טרי (בשר קפוא מפריש הרבה יותר נוזלים). ציפוי הקציצות בפירורי הלחם מפחית את הפרשת הנוזלים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

62 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת! סוף סוף הצלחתי להשיג בשר טחון בכשרות מתאימה למשפחתי! רוצה להכין בע"ה לשבת, האם אפשר לטגן את הקציצות במחבת ואם כן, לשנות משהו במרכיבים? תודה רבה! 🙂

    1. מעולה 🙂
      מה שחשוב זה שהתערובת תהיה יציבה לכן כדאי להשתמש בביצה גדולה ואם במקרה הקציצות מתפרקות יש להוסיף עוד פירורי לחם.

      1. היי אפרת, שבוע טוב ומבורך 🙂 הכנתי לשבת, שמתי ביצה גדולה, טיגנתי ויצא מעולה!!! לא היה צורך להוסיף פירורי לחם. עכשיו רוצה להכין שוב בימים הקרובים ורציתי לשאול, האם אפשר להוסיף קישוא טחון לתערובת? פשוט יש לי כמה קישואים בשלים ואני מחפשת איפה "לדחוף" אותם חח. תודה רבה מראש 🙂

        1. שבוע טוב 🙂
          שמחה שיצא טעים.
          אפשר להוסיף קישוא לתערובת רק חשוב לסחוט אותו לפני מנוזלים. על כמות של 500 גרם בשר אפשר אפילו לשים 2 קישואים בינוניים/קטנים. יכול להיות שזה יצריך הוספה של פירורי לחם.

  2. הי אפרת,
    הכנתי את הקציצות בתנור, אין לי מילים, פשוט מעדן, וממליצה לכולם.
    תודה רבה
    ג'ודי
    (היום הכנתי כמה מתכונים שלך ועכשיו אני הולכת להכין בפעם הראשונה את הרוגעלך שוקולד עם המתכון לבצק שמרים שלך)

    1. היי ליאת,
      את יכולה לגרד את הבצל בפומפיה דקה. כנ"ל את הגזר והשום. את עלי הפטרוזיליה תקצצי דק-דק בעזרת סכין.
      יום מקסים וחג שמח 🙂

  3. היי אפרת,

    מאוד אוהבת את המתכונים שלך, בזכותם חושבים שאני יודעת לבשל 😉
    מה אפשר לשים במקום כמון?

      1. תודה רבה!

        ובהזדמנות זו רוצה לפרגן לך על האתר המושלם הזה. כל מתכון פה מצליח מעל למצופה.

        יום קסום

  4. אפרת שלום,
    אם יש לי טוסטר אובן אני עדיין מחממת ל 190 מעלות ואותו הזמן מחכה ?
    וגם אני צריכה לחסות עם נייר אלומניום מלמעלה או שלא? זה לא יעשה לי קצת יבש את הקציצות? (כי עם העוף אם אני לא מחסה זה מייבש לי).
    תודה☺

    1. היי אלינה,
      אם הטוסטר שלך בדר"כ מייבש את העוף/קציצות אז כדאי לכסות בנייר כסף ולקראת סוף האפיה להסיר את הנייר כדי לקבל השחמה יפה מבחוץ. קחי בחשבון רק שעלולים להיווצר נוזלים כתוצאה מהכיסוי.

  5. אפרת שלום!
    מספר שאלות: האם אפשר לעשות תערובת חצי בקר וחצי עוף
    והאם אפשר להקפיא את הקציצות אחרי תהליך הבישול?
    תודה מראש!

    1. היי איציק,
      אם אין לך מעבד מזון אז עדיף לגרד בפומפיה דקה.
      יום נפלא 🙂

  6. רעיון נפלא….מונע טיגון מזיק,..מכיל הרבה פחות שמן,..מאד פשוט להכנה,..פרקטי לשימוש,..
    ניתן לאחסן,..ואפילו לשמור ממקרר או להקפיא,…….. גם מאד פרקטי לכאלה שחסרים זמן למטבח….
    מומלץ לצרף לרשימת מזונות שניתן לשלוף מיד\ לפי הצורך….

  7. ושאלה נוספת – אני יודעת שאפשר להכין קציצות בקר גם בלי ביצים, רק מלערבב טוב זה נהיה כזה שלא צריך עוד משהו בשביל לחבר את המרכיבים. האם המתכון הזה בלי ביצה עדיין יהיה טוב ועסיסי? 🙂

    1. היי לימור,
      אם התערובת מספיק יציבה אז אפשר לוותר על הביצה. זה עדיין ייצא טעים 🙂
      אני חושבת שאפשרי גם לצפות בקמח חומוס.

  8. בוקר טוב אפרת! המתכון הזה ממש מגרה, בדיוק הסגנון שאני אוהבת 🙂 הבעיה היא שמטעמי כשרות אני לא מצליחה כבר המון זמן להשיג בשר מכל סוג (הפסקתי לקנות מהתעשייה). יש לי שאלה קצת קשה: האם יש לך רעיון איך אני יכולה להכין קציצות דומות בגרסה צמחונית? יש לי חבילה גדולה של קוביות סויה (סגנון גולש/שווארמה) מבושל אבל ללא תיבול שאני יכולה לטחון, ויש לי גם המון פטריות טריות שאני גם יכולה לטחון. רוצה טעם ממש בשרי ועסיסי, כמה שאפשר. שאלה קשה, סורי! יש לך מושג איך להכין דבר כזה? תודה ויום מקסים 🙂

    1. היי אודליה,
      נשמע מעניין אבל זה משהו שאני צריכה לנסות להכין כדי להגיע לתוצאה טעימה. לא רוצה סתם להטעות אותך.
      אני אשתדל להעלות מתכון של קציצות צמחוניות, אולי באמת בשילוב של פטריות.
      ערב נעים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר