מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

dontate-top-banner

קציצות בשר ברוטב עגבניות

קציצות בשר ברוטב עגבניותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 11, 2014
Last modified:אוקטובר 25, 2018

Summary:

קציצות בשר ברוטב אדום מהיר וקל להכנה

קציצות בשר ברוטב*הסיר באדיבות "מיסטרל".

מצרכים (כ-20 קציצות):

קציצות:

500 גרם בשר בקר טחון

1 בצל בינוני קצוץ

4-5 שיני שום

1 תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות

1 ביצה

*2 כפות שמן זית/קנולה – להוסיף רק אם אין תוספת שומן בבשר.

תיבול לקציצות: כפית שטוחה מלח, כפית שטוחה כמון (לא חובה), רבע כפית פלפל שחור

רוטב אדום:

1 שן שום כתושה/מגורדת

5 כפות מלאות רסק עגבניות (260 גרם)

3 כוסות מים רותחים

1-2 כוסות אפונה משקית קפואה (לא חובה)

תיבול לרוטב: כף סילאן/דבש,  כפית מלח, קורט פלפל שחור

אופן הכנה:

הכנת תערובת הקציצות: מניחים את הבצל, השום ותפוח האדמה במעבד מזון וטוחנים. מסננים את התערובת מעודפי נוזלים, מעבירים לקערה ומערבבים היטב עם הבשר הטחון, הביצה, שמן וחומרי התיבול (כמון, מלח ופלפל שחור).

טיגון הקציצות: מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן, יוצרים קציצות ומטגנים על אש בינונית-גבוהה כ-3 דקות מכל צד עד שהקציצות משחימות קלות (אין צורך שהקציצות יהיו מוכנות מפנים). מניחים את הקציצות על נייר סופג.

אופצית אפיה (במקום טיגון): ניתן לשמן נייר אפיה ולהניח עליו את הקציצות. להבריש או לרסס אותן מעט בשמן ולאפות בתנור שחומם מראש על 190 מעלות במשך 20-25 דקות, עד שהקציצות מתייצבות. לאחר מכן ניתן להוסיף את הקציצות לסיר עם הרוטב להמשך בישול.

-במקביל, מחממים סיר עם כף שמן ומערבבים את חומרי הרוטב: שן שום, רסק, מים, אפונה וחומרי תיבול (סילאן, מלח ופלפל שחור). מוסיפים את הקציצות לרוטב, מערבבים בעדינות כדי שהקציצות יהיו מכוסות ברוטב, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 30-40 דקות.

*מומלץ להגיש עם אורז לבן.

קציצות בשר ברוטב עגבניות,  קציצות בשר ברוטב אדום

donate-mob-banner
אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

300 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אני מכינה מחצי קילו בשר וקילו קילו עוף. להכפיל את שאר הכמויות של התפוח אדמה וכו? תודה

    1. כן. כדאי להכפיל את יתר החומרים כולל התיבול.
      כמות הרוטב אמורה להספיק.

  2. קודם כל אין כמו האתר שלך כל דבר שאני רוצה להכין אני נכנסת ישר אליו! אפשר לעשןות אותם גם בלי רוטב? רק עד שלב הטיגון?

    1. אפשר אבל זה יהפוך את התערובת למחית ויהיה חשוב לסנן אותה היטב מנוזלים לפני שמערבבים עם הבשר.
      אפשר גם לגרד בפומפיה דקה ולסחוט מנוזלים.

    1. היי יוסף,
      אפשר להסמיך בעזרת קורנפלור. לערבב כף מלאה קורנפלור עם 3-4 כפות מים קרים עד לתערובת חלקה ולהוסיף לרוטב. לבשל על אש בינונית-גבוהה במשך כמה דקות עד שהרוטב מסמיך. אם עדיין לא הסמיך כמו שצריך יש לחזור על הפעולה עם כף קורנפלור נוספת.

    1. היי רותם,
      היה עדיף אם היה לך יותר רסק אבל אפשר להכין גם עם מה שיש לך.

  3. יצא מעולה! טעים מאוד 🙂

    המלצה שלי, אפשרי להוסיף אפילו עוד כוס-2 כוסות של אפונה, הרגשתי שהיה אפשר עוד. כמובן תלוי אם אוהבים אפונה.

  4. היי אפרת שאלה לגבי זמן הבישול. אם אני עושה אותן בתנור, כ 35 דקות, הן הרי כבר מוכנות לא? אז בנוסף ל 40 דקות בתנור, לבשל אותן עוד כ 40 דקות על הגז..? תודה.

    1. נכון אבל עדיין כדאי לבשל אותן יחד עם הרוטב במשך 20-25 דקות לפחות כדי שיספגו את הטעם של הרוטב.

  5. הי,
    הכנתי את הקציצות אתמול והם יצאו פגז, כולם ממש ממש אהבו!
    תודה רבה על כל המתכונים המיוחדים 🙂

  6. אפרת!!
    קודם כל – יצא טעים ממש!!!
    גרמת לי להיזכר באפונה שהיתה במקפיא…
    לגבי הרוטב, היה לי 2 רסק קטנים (100 גר' כ"א) אז הוספתי עגבניה קצוצה… וגם הוספתי פפריקה.
    לגבי הקציצות – לא טיגנתי/אפיתי… ישר בישלתי ברוטב.
    בקיצור, יצא סוווווווווווף!!
    תודה רבה על המתכון הנפלא!!!

  7. הטיגון לא יצא מוצלח אבל הקשבתי לתגובות ובמקום טיגון הוספתי פירורי לחם ומקרר 20 דקות ו מושלם!! כל המשפחה נהנית כל שבוע ! תודה על המתכון ותודה למגיבים!

  8. מודה שהייתי סקפטית, כי תמיד מתכוני קציצות בשר מתפקששים לי, אבל בזכות כל התגובות החמות החלטתי לנסות. ואיזה מזל שעשיתי זאת!

    יצא מדהים! המרקם מושלם – רך בדיוק במידה הנכונה.

    תבשיל מנחם שקשה להפסיק לאכול ממנו.

    תודה רבה!!!

  9. מכינה עכשיו את הקציצות, וברשימת המצרכים הושמטה כמות אבקת המרק, או שפיספסתי?
    ותודה על המתכונים!!!

    1. נכון אורית, השמטתי את אבקת המרק כי זה יוצא טעים גם בלי 🙂

  10. הי. אם אני צריכה כמות כפולה (קילו בשר), האם מכפילה גם את הרוטב?
    ד"א- הילדים שלי צליאקים וזה מתכון מעולה בשבילם. אז תודה

    1. היי יעל,
      כמות הרוטב אמורה להספיק אבל אם אתם אוהבים יותר רוטב אז כדאי להגדיל כמויות:
      2 שיני שום כתושות
      6 כפות מלאות רסק עגבניות
      4 כוסות מים רותחים
      אפונה קפואה – לפי הכמות שאוהבים.
      תיבול לרוטב: כף ושליש סילאן/דבש, כפית ושליש מלח, קורט פלפל שחור
      שבת שלום 🙂

    1. אפשר רק כדאי להוסיף אותה לקראת הסוף (כ-10 דקות לפני סוף הבישול) וכמובן לשטוף אותה היטב מהנוזלים שבקופסת שימורים ולסנן.

    1. היי רינת,
      שימי בצל קטן, 2-3 שיני שום, תפו"א קטן, ביצה קטנה וכף שמן. מבחינת תיבול: שליש כפית מלח, שליש כפית כמון (לא חובה), קמצוץ פלפל שחור.
      לגבי הרוטב, אפשר להשאיר את הכמות כמו שהיא.

  11. מתכון מנצח! מכינה אותו פעם שניה ( עם קצת יותר רוטב עגבניות ) והוא יוצא מושלם!! כולם מלקקים את האצבעות. תודה

    1. אם התערובת מספיק יציבה ולא מתפרקת כשמכינים קציצות אז אפשר לוותר על הביצה. אם היא מתפרקת אז אפשר לשים רק חלבון.
      אפשר לשלב עם עוף טחון.
      שבת שלום 🙂

  12. מאז לפני כחצי שנה שאשתי גילתה את האתר הזה כל היום הראש שלה בתוך המסך…
    מה שבטוח שהארוחות השתדרגו
    בזכותך…
    לילה טוב

  13. אם אני יוסיף פטרוזיליה זה יוסיף טעם מה את אומרת?
    המתכון ניראה מגרה מאוד תודה רבה התכונים שלך מדהימים אני לא גומרת להכין מהאתר שלך דברים

    1. היי הודיה,
      את מתכוונת לתערובת הקציצות נכון? אם כן, זה יכול להוסיף.

  14. מתכון טעים !!!!
    כולם חיסלו וליקקו את האצבעות, אפילו הילדה שלא אוהבת לאכול שום דבר מלבד טוסטים! 🙂
    במקום אפונה הוספתי חומוס, יצא מעולה .

    אין לי מספיק מילים לשבח את הכישרון שלך ואת השיתוף של המטבח הפרטי שלך, את מדהימה! גם לפי התגובות שאת עונה לאנשים
    רואים שאת בן אדם מדהים.
    שוב תודה לך!!!!

  15. אלופה,
    תודה רבה, גם אני אוהבת בשר וסולדת מקציצות,
    אבל—אפילו אני אהבתי מאד..
    תודה רבה, "המתכון נכנס לספר המתכונים שלי:) "

    1. כן, אפשר להקפיא. כדאי שזה יהיה בשר טרי ולא בשר שכבר הוקפא והופשר (מטעמי בריאות).
      יום מקסים 🙂

  16. שלום. תודה רבה על המתכון. אוכל להוסיף לקציצות לקט לקוסקוס (גזר, חומוס וקישוא) במקום האפונה? תודה רבה!

    1. היי יפית,
      לאחר הכנת הרוטב תוסיפי שעועית ירוקה (רצוי חתוכה) לפי הכמות שאת רוצה ואז תוסיפי את הקציצות.

  17. היי,
    לא הצליח לי הקציצות, יצא מלא רוטב הוצאתי קצת את הרוטב אבל עדיין הבשר בלי צבע, וגם אין לזה ריח ממש טוב, אולי הבשר היה מקולקל?

    1. היי מוריה,
      הרוטב אמור להסמיך עם בישול הקציצות.
      לפי מה שאת מתארת יכול להיות שיש בעיה בבשר. טעמת אותו?

  18. היי,
    עשיתי בדיוק כמו שכתוב במתכון, אבל יצא לי מלא רוטב דליל.. הייתי רוצה לפשיצא בדיוק כמו בתמונה.. איך אפשר לתקן?

  19. תודה תודה תודה על אתר נהדר ומתכונים נהדרים!
    אני לא בשלנית גדולה ונראה לי שהצלחתי הפעם
    רציתי רק לשאול שאלה קטנה- הצלחתי לעשות את המתכון מבלי שהקציצות יתפרקו על כן לא טיגנתי או אפיתי. האם יש דרך לגרום לקציצות להיות יציבות יותר (זאת אומרת פחות אווריריות)

    1. היי יפית,
      שמחה שהצלחת 🙂
      אפשר להוסיף לקציצות פירורי לחם ואז הן נעשות יותר יציבות.
      יום מקסים

  20. הי אפרת,
    זו הפעם הראשונה שהכנתי קציצות בחיי ויצא מדהים!! כאדם שממעט לאכול בשר בני המשפחה התפלאו לראות אותי חולשת על איזור הסיר בזמן הארוחה 🙂
    תודה רבה לך ואני בטוחה שהמתכון יככב אצלנו עוד פעמים רבות בעתיד!

  21. היי אני מאוהבת באתר שלך, מתכונים מדהימים וקלים להכנה מצילה אותי כל פעם מחדש!! רציתי לשאול אם אני יכולה להכין את הקציצות בלי הרוטב? הקטן שלי לא אוהב כל מה שנוזלי לצערי ואם כן מה אני צריכה לעשות על מנת שיתבשלו כמו שצריך?

    1. היי אוסנת,
      אפשר להכין גם בלי הרוטב.
      אפשר לטגן אותן כ-3 דקות מכל צד, עד שהן מקבלות צבע יפה מבחוץ ואח"כ להכניס אותן לתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך 20-25 דקות, עד שיהיו מוכנות מבפנים.
      שבת שלום 🙂

  22. הקציצות יצאו מצוין, הרוטב עשיר וסמיך.

    עשיתי כמה ישר לרוטב, בלי אפיה או טיגון ואח"כ המשכתי, חלק באפיה וחלק בטיגון.

    אם לדעתי תשאלי, אם אוהבים קציצות סגורות וטיפה קשות, אז הכי טובות זה אלו שבתנור.

    אם רוצים רכות ומרקם רגיל יותר (אולי יותר מתאים לקטנטנים), אז אני ממליצה על אלו שללא אפיה או טיגון.

    תודה לך ויום טוב!

  23. בוקר אור!

    רוצה להכין לצהריים.
    אפשר קישואים ברוטב במקום אפונה?
    להוסיף רסק עגבניות לתערובת?
    ירגישו בטעם אם לא אופה ולא אטגן?

    תודה לך אפרת!

    1. היי דבי,
      אפשר עם קישואים.
      לגבי רסק – ממליצה לטעום ולהוסיף לפי הצורך.
      אני בדר"כ אופה את הקציצות ויוצא מצוין.
      יום נפלא 🙂

  24. יצא מהמם.
    הקציצות רכות מאוד והרוטב טעים בטירוף
    אני שמתי אפונה וגזר ומי שאוהב אני ממליצה לשים אפילו חבילה שלמה

    1. היי שני,
      בתפו"א יש עמילן שאין בגזר או בקישוא לכן את יכולה לשים גזר במקום אבל אולי תצטרכי להוסיף פירורי לחם כדי שייספגו את הנוזלים וכדי שהקציצות יהיו יהיו יציבות.
      יום נפלא 🙂

  25. וסליחה על הבורות,אבל אם הקציצה עגולה איך אפשר לטגן אותה משני הצצדים? הרי היא עגולה..או שיש להשטיח אותה?

    1. היי אסתר,
      הרוב יגידו שבטיגון זה יוצא קצת יותר טעים. אני אישית מעדיפה לאפות כי זה פחות מלכלך ופחות עבודה.
      לגבי הטיגון מומלץ להשטיח מעט את הכדור כדי שלא יהיה עגול מידי ולטגן משני הצדדים. הקציצות בצדדים יכולות להיות לא לגמרי מוכנות, הן ממשיכות להתבשל ברוטב.
      בהצלחה 🙂

    1. היי רינת,
      אם הקציצות יוצאות יציבות אין בעיה לשים אותן ישר ברוטב.
      יום נפלא 🙂

  26. היי
    תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים! הכל יוצא נפלא!
    לגבי המתכון הזה –
    1. אין לי מעבד מזון. האם כדאי לוותר על המתכון או שיש אופציה אחרת? (אין לי תפוח אדמה, מתכוונת להמיר בפירורי לחם).
    2. יש לי 1.2 קילו בשר בקר טחון קפוא. לכמה להכפיל את הכמויות?
    תודה!

    1. היי ליטל,
      אפשר לגרד את הבצל בפומפיה ולסחוט את הנוזלים. לגרד או לכתוש שום ולערבב את כל החומרים בקערה בעזרת כף.
      וכן, ממליצה להכפיל ב-2 את כל החומרים במתכון.

    1. כן נאור, אפשר בהחלט. את הבצל יש לטגן בהתחלה עד להזהבה קלה ואז להוסיף עגבניות קצוצות וגמבה ולהמשיך לבשל עם הרוטב והתיבול.

    1. היי הודיה,
      אפשר להוסיף לקציצות עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים.
      אפשר לגרד במגרדת דקה רק מומלץ לסחוט מנוזלים לפני שמוסיפים לתערובת הבשר.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

  27. בוקר טוב אפרת,

    יש לך מתכונים נהדרים ואתר נפלא,
    האם חובה להוסיף תפוח אדמה לקציצות הבשר?

    בתודה מראש
    לימור

    1. תודה לימור 🙂
      תפוח אדמה בתוך התערובת משמש במקום פירורי לחם מאחר ויש בו עמילן שקצת סופח נוזלים. את יכולה לשים במקום כחצי כוס פירורי לחם או שאם התערובת מספיק יציבה את יכולה לוותר גם על הפירורים.
      יום מקסים!

    1. היי שרה,
      אפשר לוותר על האפונה. אם רוצים אפשר לשים גזר גמדי או שעועית ירוקה קצרה (משקית קפואה).
      שבת שלום 🙂

  28. היי,
    איך אני יכולה להקפיא חלק מהמנה?
    האם להקפיא עם הרוטב? זה יהיה בסדר? או את הקציצות לבד?
    להכין רק חלק מהרוטב?
    סליחה על הבורות

    תודה

    1. היי דני,
      אם הקציצות יציבות מספיק ואינן מתפרקות אז אין בעיה.
      אם לא, אתה יכול לאפות אותן במקום לטגן. מניסיון זה חוסך את כל הבלאגן שבטיגון.

  29. שלום.
    אני מעוניינת להכין את הקציצות ורציתי לדעת אם אפשר להשתמש בבטטה במקום בתפוח אדמה.

    תודה מראש

    1. היי נועה,
      שמחה שיצא טעים וכן, אני חושבת שאפשר להקפיא אותן.

  30. היי תודה על המתכון הטעים אבל איפה 10 דקות? חחח זה לא מסובך אבל דורש זמן הכנה וצריך להתיחס מאוד בעדינות אל הקציצות הם לא סולחות חחח השתים הראשונות התפרקו לגמרי אבל מה שחשוב בסוף יצא טעים ושוב תודה

    1. היי ניסן,
      פעם הבאה ממליצה לנסות לאפות את הקציצות במקום לטגן. הרבה פחות התעסקות והקציצות אינן מתפרקות 🙂
      יום נפלא!

  31. הי,
    הרגע ראיתי שאין לי ביצים…מה אפשר לשים במקום בתערובת כדי שזה לא יתפורר?
    תודה על תשובתך

    1. היי דינה,
      פשוט תכיני בלי ביצה ואם התערובת מתפרקת מעט אני ממליצה לך לאפות את הקציצות במקום לטגן אותן.

  32. הי.. יש לי בעיה קטנה.. הכנתי הכל ופתאום ראיתי שאין לי רסק עגבניות.. עגבניות וקטשופ יש לי בשפע יש לך רעיון איך להציל אותי?!

    1. היי מיכל,
      לא יודעת אם זה עוד רלוונטי.. 🙂
      בכל מקרה, את יכולה לגרד כ-5 עגבניות ולבשל אותן כ-10 דקות עד שהן מתרככות ולהוסיף 3-4 כפות קטשופ.

    2. הי, תודה! זה עדיין בגדר הצלה.. חיכיתי לך 🙂
      אני אספר לך מחר איך זה יצא..
      איזה כיף שיש את מי לשאול..שוב תודה!!

  33. הכנתי יצא מהמם!
    תאמת אין מתכון שלקחתי מהאתר שלא הצליח
    תודה על פשטות
    תודה על זה שלא צריך להפעיל וללכלך חצי מטבח
    והכי תודה שזה טעים וזה עושה חשק לבשל ולהכין

    1. היי שרי,
      שמחה שיצא טעים.
      וכן, אפשר עם הודו נקבה. הטעם יהיה מעט שונה אך עדיין טעים 🙂
      שבת שלום

  34. יצא יאמיייי, תודה רבה 🙂
    פעם ראשונה בחיי שאני מכין וממש טעים,
    השארתי בקושי לילדים.

    1. היי חני,
      הטיגון המקדים הוא כדי לייצב את הקציצות. אם התערובת מספיק יציבה והקציצות אינן מתפרקות בבישול ברוטב, אין בעיה לוותר על הטיגון.
      אגב, אפשר לאפות במקום לטגן.

  35. היי, עם מה היית ממליצה להגיש את המנה הזו? אני רואה שזה מגיע עם הרבה רוטב, את חושבת שיש מספיק כדי להגיש ספגטי ולערבב עם הרוטב של הקציצות?

    1. היי רוני,
      מומלץ להגיש עם אורז לבן וגם ספגטי יכול להשתלב מעולה בגלל הרוטב.
      יום מעולה ופורים שמח 🙂

  36. המתכון הזה מדהים!!
    אני רוצה להכין אותו גם בבסיס לכבוד השבת, ואין פה מעבד מזון, יש דרך אחרת לתפעל את הבצל והתפוח אדמה?

    1. היי חן,
      אפשר לגרד (עדיף בפומפיה דקה) את הבצל, השום ותפוח האדמה.
      בהצלחה ושבת שלום! 🙂

  37. תמיד היו לי חששות לגבי קציצות לא האמנתי שהצלחתי, הכנתי ויצא חבל על הזמן בעלי והילדים אהבו הכנתי בדיוק לפי המתכון.

    אחלה מתכון קל טעים מאוד.

    1. היי רז,
      הכוונה ל100 גרם?
      אם כן כדאי להוסיף אפילו 2 עגבניות מרוסקות. אם יש לך קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות תוסיפי כחצי כוס.
      יום מקסים 🙂

  38. תחילה תודה על כל הייעוץ שלך.

    עשיתי חלק מהכמות ועם פחות תפו"א ובצל.יצא מאד טעים אבל כמעט מתפורר.
    שאלתי, האם אפשר להוריד ביצה וזה יעזור במקום להוסיף תפוא ובצל.
    אלפי תודות!!!

    1. היי דבי,
      הקציצות מעט מתפרקות מאחר ואין בהן קמח או פירורי לחם ותפוח האדמה אמור להוות תחליף.
      אם הוספת פחות תפו"א ובצל אז לדעתי אפשר להוריד ביצה.
      בכל מקרה, אני שמחה שיצא טעים 🙂

  39. בוקר אור! אני עושה עם הודו ו2 קילו. האם להכפיל את הרסק שברוטב? (פי כמה?)

    מתאים להלוסיף בעיסה רסק עגבניות?

    1. היי דבי,
      כדאי להכפיל את כמות כל החומרים של הרוטב, לא רק הרסק ולפחות פי 2, אולי אפילו פי 3. זה תלוי בכמות הקציצות שיוצאת לך אחרי הטיגון.
      אני חושבת שלא כדאי להוסיף רסק לתערובת הבשר, אין צורך כי הקציצות מתבשלות ברוטב ומקבלות את הטעם.
      יום נפלא 🙂

  40. הי!!!

    אפשר בהודו טחון? תודה!

    אגב שמעתי על קציצות מבשר טחון פלוס הרבה שיני שום וזהו.(ברוטב עגבניות) מת'אומרת?

    1. כן, אפשר להשתמש בהודו טחון.
      לגבי הקציצות עם השום- לא מכירה כך שאני לא יודעת 🙂

    1. היי פרידה,
      הטיגון המוקדם הוא כדי לייצב את הקציצות לפני שמוסיפים אותן לרוטב. את יכולה לנסות להכניס קציצה אחת ישירות לרוטב (בלי טיגון מוקדם), אם היא מספיק יציבה היא לא תתפרק.
      אם הקציצות מתפרקות ברוטב ואת רוצה להמנע מטיגון אפשר גם לאפות את הקציצות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות. יש לשמן נייר אפיה ולהניח עליו את הקציצות ולאפות 20-25 דקות צד אחד ועוד 10 דקות צד שני.
      בהצלחה 😉

  41. יצא נהדר, חבל שלא הכנתי כמות כפולה, אז היה נשאר גם למחר. השתמשתי בתבלין ראס אל חנות במקום אבקת מרק ויצא נהדר. אחלה אתר, בינתיים נהניתי מכל מתכון שניסיתי.

    1. היי רועי,
      אני משתמשת באבקת מרק מחומרים טבעיים אבל אפשר גם לוותר בכלל על אבקת המרק ולהוסיף יותר מלח, למשל בתערובת של הבשר עצמה שים כפית שטוחה מלח במקום חמי כפית מלח.
      בהצלחה 😉

    1. כן, זה בסדר גמור. רק כדאי לשטוף לפני את האפונה מהנוזלים ולסנן (כדי למנוע טעם לוואי ברוטב של הקציצות).
      בהצלחה ושבת שלום 😉

  42. היי, חייבת לציין שאני פשוט מאוהבת באתר שלך.. המתכון נשמע מעולה ורציתי לדעת אם במקום אפונה קפואה אני יכולה להוסיף עדשים. תודה רבה! רבה! 🙂

    1. תודה לאה ! 🙂
      את יכולה להוסיף עדשים ירוקות משקית קפואה ואם אלה עדשים יבשות (לא קפואות) כדאי לבשל אותן קודם בנפרד בסיר עם מים רותחים במשך כחצי שעה, לסנן ואז להוסיף אותן למתכון כרגיל (במקום האפונה).
      בהצלחה

  43. היי! הקציצות מעולות!! מכינה אותם על בסיס קבוע.. אני מוסיפה גם קוביות תפוחי אדמה .. אפשר גם להוסיף קישואים? זה מתאים? ומתי לשים?

    1. שמחה לשמוע דנה!
      אפשר לחתוך קישואים לעיגולים ולהוסיף אותם לרוטב ואח"כ להוסיף את הקציצות.

    1. היי מארק,
      אפשר לאפות את הקציצות בתנור. יש לשמן נייר אפיה ולהניח את הקציצות. מומלץ לרסס או להבריש כל קציצה בשמן ולהכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות, במשך 20-25 דקות. אח"כ להפוך צד ולהשאיר עוד כ10 דקות.
      את הרוטב האדום אפשר לבשל בנפרד 10-15 דקות ולאחר שהקציצות מוכנות ניתן להוסיף אותן לרוטב האדום המבושל ולבשל עוד 10-15 דקות, עד לספיגת הטעמים.
      בהצלחה 🙂

  44. אני צמחונית ותמיד מסתבכת עם בישול בשרי, אהבתי שכתבת כמה לשים מכל תבלין- בשבילי זו עזרה עצומה כי אני לא יכולה לטעום ולשפר
    בינתיים בעלי והבנים אכלו את המטוגנות ואהבו מאוד! מחכים שיסתיימו המבושלות. תודה ושנה טובה!

  45. שלום.
    יופי של מתכונים, תודה!
    רציתי לשאול לגבי הקציצות: בפעם הראשונה שהכנתי הן התפרקו לכדי בולונז..
    בפעם השניה, סחטתי את הבצל ותפו"א ושמתי ביצה שלמה ועדין התפרקו מעט.
    מה לעשות כדי שלא יתפרקו והאם עלי להמשיך לסחוט את הבצל ותפו"א או שהעמילן מחזיק את הקציצות.
    תודה

    1. היי,
      כדי שהתערובת תהיה אחידה ולא תתפרק כדאי לעשות את כל אלה:
      -להשתמש בביצה גדולה.
      -חשוב לטחון את כל המרכיבים דק-דק ושלא יהיה חתיכות גדולות של בצל או תפוחי אדמה.
      -חשוב שהשמן יהיה חם מאוד כשמטגנים את הקציצות אחרת הן מתפרקות בזמן הטיגון.
      -מומלץ להכין את התערובת מראש, לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר. אפשר להכין אפילו יום לפני או לפחות שעתיים לפני מאחר והתערובת מתגבשת במקרר והופכת לאחידה יותר.
      לגבי הנוזלים, אין צורך לסחוט את הבצל ותפוח האדמה אבל כן יש לסחוט את הקציצה משאריות נוזלים לאחר שיוצרים אותה ולפני הטיגון.
      בהצלחה בפעם הבאה ומחכה לעדכון איך יצא 😉

    2. תודה על התשובה המהירה.
      העדפתי לסחוט את הנוזלים מהבצל ותפו"א על פני מהקציצות אבל אימצתי את הצעתך לתת לתערובת לנוח במקרר ולהמתין בסבלנות שהשמן יהיה חם מאוד.
      התוצאה היתה קציצות מושלמות! נימוחות אבל לא מתפרקות וטעימות -טעימות!
      תודה רבה והמשיכי לשתף אותנו במתכונים הנפלאים שלך:)

  46. היי, אם יש לי בשר עגל טחון זה גם בסדר? והכמות היא קצת פחות מ500 גרם אז עדיין לשים אותה כמות של תבלינים?

    1. היי רפי,
      זה קורה לפעמים ויכולות להיות לזה כמה סיבות:
      *יכול להיות שהתערובת לא הייתה מספיקה אחידה. האם טחנת את כל המרכיבים לתערובת אחידה? או שהיו חתיכות גדולות של בצל או תפו"א?
      *יכול להיות שהביצה היתה קטנה מידי ביחס לכמות התערובת ולא הספיקה כדי לאחד בין החומרים.
      *יכול להיות שהיו יותר מידי נוזלים בתערובת (לפעמים הבשר עצמו מפריש נוזלים או שזה מהתפו"א והבצל).
      *יכול להיות שהשמן לא היה מספיק חם במהלך הטיגון.
      פעם הבאה אפשר להכין את התערובת מראש ולשים במקרר לפחות שעתיים לפני. זה עוזר לתערובת להתגבש וכך גם כל הנוזלים שוקעים למטה ואפשר לשפוך אותם לפני הטיגון.
      שמחה שבכל זאת יצא טעים 🙂

  47. כאחת שלא יודעת לבשל את מצילה אותי כל פעם מחדש עם המתכונים שלך,תודה.
    שאלה לי…אם אני רוצה להוסיף תפוחי אדמה לרוטב,מה עלי לעשות?

    1. אני שמחה לשמוע נטלי 🙂
      תחתכי תפוחי אדמה לקוביות קטנות (בערך 2 – 2.5 ס"מ) ותשימי יחד עם הרוטב. תני לזה להתבשל עם מכסה במשך 10-15 דקות, עד שתפוחי האדמה מעט מתרככים ואז תוסיפי את הקציצות ותבשלי על אש נמוכה במשך 40 דקות כמו שרשום.
      יכול להיות שתפוחי האדמה יספגו נוזלים ואז יהיה פחות רוטב לקציצות. אם זה קורה פשוט תוסיפי עוד מעט מים. הקציצות צריכות להיות מכוסות ברוטב, לפי זה תדעי אם להוסיף מים או לא.
      בהצלחה והמשך יום נפלא!

    1. היי הילה,
      אם התערובת מספיק יציבה והקציצות לא מתפרקות אז אין שום בעיה לוותר על הביצה.
      יום נעים 🙂

    1. היי נעמה,
      כן אפשר לוותר על תפוחי האדמה אבל מומלץ להוסיף קצת פירורי לחם במקום כדי שהקציצות יהיו עסיסיות (בסביבות שליש כוס).
      שבת שלום 🙂

    1. היי שני,
      אולי השתמשת בכוס גדולה מידי למדידת כמות המים.
      בכל אופן, את יכולה לצמצם ולהסמיך את הרוטב אם תשאירי את התבשיל על אש נמוכה-בינונית בלי לכסות במשך 10-15 דקות (רק תערבבי מידי פעם ושימי לב שזה לא נשרף).

    1. היי שלי,
      מומלץ להשתמש בצלעות או צוואר. לגבי העסיסיות, לאחוז השומן בבשר יש משמעות רבה. אם את קונה בשר וטוחנים לך אותו במקום תבקשי שיוסיפו לך שומן כבש (כ 25% אחוז מהבשר שיהיה שומן).

    1. היי חגית,
      כן את יכולה ואז פשוט תמעכי אותו ותוסיפי לתערובת הקציצות.

    1. היי,
      כן. אם את מטגנת לפני אז אין צורך לשים את התערובת במקרר כי הטיגון עצמו מחבר ומייצב את הקציצות.
      גם אם את מוותרת על הטיגון לא בטוח שתצטרכי להכניס את התערובת למקרר רק אם את רואה שאת יוצרת קציצות והן מתפרקות רק אז תכניסי למקרר להתייצבות.

  48. עשיתי את הקציצות היום לצהריים ויצא פשוט מעולה, ממש טעים, רך ונמס בפה, עשיתי אותם קטנים
    בעלי ממש אהב, הוא אמר שיצא ממש ליגה וממש טעים, הוא אכל 4 ואחרי זה הלך ולקח עוד 2 מרוב שהיה לו טעים
    בקיצור מתכון שיאומץ אצלנו בבית ☺

    1. היי מיכל,
      שמחה מאוד שיצא טעים 🙂
      תודה על העדכון ושבוע טוב!

  49. שלום, אני מכינה כעת את הקציצות.
    1. גירדתי אותם ואני רוצה לוותר על הטיגון. הבנתי מהתגובות שאין בעיה.
    2. האם לרוטב אפשר להכניס שעועית חתוכה קפואה במקום האפונה? ואם כן – לשים גם בהתחלה עם כל החומרים? תודה וחג שמח!

    1. היי,
      1. אם התערובת לא מתפרקת אז אין בעיה לוותר על הטיגון.
      2. אפשר בהחלט להשתמש בשעועית חתוכה ולשים באותו אופן ששמים את האפונה (בהתחלה יחד עם כל החומרים).
      בהצלחה 😉 וחג שמח!

    1. היי עדי,
      נכון. אין צורך לבשל את תפוח האדמה לפני.
      שבת שלום 🙂

  50. טוב…הייתי חייבת לעדכן…לפי בן זוגי (כיוון שעדיין לא הספקתי לאכול) הבררן..יצא פשוט מדהים!!!תודה תודה תודה

  51. התערובת של הקציצות שיצאה לי הייתה מלאה במים ובגלל זה הקציצות שהכנתי התפרקו בטיגון.האם הייתי צריך לסחוט את המים מהבשר בטחון שהפשיר? גם מהתערובת של תפוח האדמה עם השום והבצל היו מים, כי לאחר הטחינה של שלושת אלו, נוצרו לי מים בגלל תפוח האדמה. בנוסף, מה אמור להיות הגודל של הקציצות?
    גם עם ההתפרקות של הקציצות, המנה הייתה ממש מוצלחת וטעימה אז תודה רבה 🙂

    1. היי שי,
      כן, מומלץ תמיד לסחוט את שאריות הנוזלים אם ישנם. אפשר להכין את הקציצות בכל גודל. הגודל המומלץ הוא קוטר של כ- 5 ס"מ.
      שמחה לשמוע שלמרות זאת יצא טעים 😉
      שבת שלום!

    1. הי גל,
      כן, אם הן מספיק יציבות. ממליצה להכין את התערובת, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לפחות שעתיים לפני ההכנה כדי שהתערובת תתייצב ולא תתפרק.
      שבוע נפלא 🙂

    2. הכנתי ללא טיגון.ומכון שאין לי מעבד מזון גרדתי את הבצל ותפוח האדמה בפומפיה-יצא מושלםםם!!! מאמצת את המתכון הזה:) תודה לך !:)

    1. לא ממליצה לשים הרבה כי זה טעים גם בלי התבלין, תשימי בערך חצי כפית עד כפית שטוחה.

  52. פשוט מאוהבת באתר הזה! אני מבשלת ממנו מתכונים בלי הפסקה 🙂 גם המתכון הזה יצא נפלא! תודה!

  53. תודה ואכן, הכנתי ללא פירורי לחם ויצא פשוט נפלא.
    חלק מהקציצות רק טיגנתי (נהדרות ) וחלק מהקציצות הכנסתי לרוטב
    ללא טיגון מוקדם.
    בשני המקרים הקציצות יצאו מצויינות.
    תודה לך ושנה טובה :).

    1. היי אור,
      אפשר להשתמש במגרדת/פומפיה ולגרד דק את הבצל, שום ותפו"א ולערבב עם שאר החומרים.
      שבת שלום 🙂

    2. היי רינה,
      אולי מעט מתקתק. אם את אוהבת פיקנטי תוסיפי גם פפריקה חריפה לפי הטעם (תתחילי בכפית אחת, תטעמי ותוסיפי עוד לפי הטעם).

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר