מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קציצות בשר מטוגנות

קציצות בשר מטוגנותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 11, 2013
Last modified:יוני 25, 2019

Summary:

קציצות בשר מטוגנות עם קמח חומוס (ללא גלוטן)

קציצות בשר מטוגנות

מצרכים:

500 גרם בשר בקר טחון

1 בצל גדול

2 גזרים בינוניים

1 תפו"א בינוני-קטן

3 כפות קמח חומוס 

1 ביצה

תיבול: כפית אבקת קינמון, כפית שטוחה כורכום, כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים (למעט הבשר) יחד במערבל מזון עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את התערובת לבשר הטחון ומערבבים היטב.

-מטגנים במחבת עם שמן משני הצדדים עד שהקציצות משחימות. מעבירים לנייר סופג.

*הערה: במידה שהקציצות מתפרקות בטיגון, יש להוסיף עוד 1-2 כפות אבקת חומוס.

 

קציצות בשר, קציצות בשר טחון, מתכון לקציצות בשר, קציצות ללא גלוטן

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

44 תגובות

הוסף תגובה
  1. אפרת תודה על מתכון פשוט להכנה וטעים מאוד!
    וויתרתי על החומוס והקינמון.
    יש לך רעיון על תוספת מזינה עם הרבה קלוריות לצד הקציצות?
    תודה מראש
    מוניקה

    1. היי מוניקה,
      נראה מעולה 🙂
      זה יכול ללכת עם מלא תוספות. על מה חשבת? אורז, פסטה, תפוחי אדמה, משהו אחר?

  2. אפרת,
    תודה רבה על המתכון המדהים!!!
    המשפחה שלי לא להגיד שהקציצות יצאו מדהימות!!!!
    אמנם לא שמתי את כל המרכיבים אבל העיקרון וההשראה הייתה ממך אז ממש תודה!!!

  3. מתכון גרוע, הקציצות מתפרקות א-ב של קציצות לסחוט את המים!
    ולא טעים הקינמון לא מתאים בכלל

    1. היי קרן,
      אני לא סוחטת את הקציצות ממים ועדיין יוצא טעים.
      לגבי קינמון, זה עניין של טעם.

    1. היי אורטל,
      את יכולה לשים קישוא קטן רק חשוב לסחוט אותו היטב מנוזלים.
      יום מקסים 🙂

  4. הקציצות מאוווווד טעימות!!!!! הכנתי בתנור.את הירקות גרדתי בפומפיה ובמקום אבקת חומוס הוספתי פירורי לחם כמו שרשמת.ושמתי חצי קפית קינמון במקום קפית. תודה רבה על המתקון!!!

  5. היי, עשיתי עם שילוב של בודו ובקר, ובמקום הקינמון והכורכום השתמשתי בבהרט (שמכיל את שניהם). אפיתי בתנור ויצא ממש מעולה. תודה!

    1. היי אוריה,
      אני חושבת שכן. מומלץ להניח את הקציצות על נייר אפיה משומן היטב ואפילו לשמן את הקציצות מעט בחלק העליון.
      לחמם תנור מראש ל190 מעלות (אם התנור שלך חזק אז 180 מעלות) במשך 20-25 דקות צד אחד, אח"כ להפוך צד ל 5-10 דקות נוספות.
      יום נפלא 🙂

    1. היי רפאל,
      אבקת החומוס היא זאת שנותנת טעם מיחד לקציצות אז אני ממליצה לך לנסות בהזדמנות 🙂
      בכל מקרה אפשר לשים במקום לשים 2-3 כפות גדושות קמח מצה ואז כדאי להפחית את כמות הקינמון לכפית שטוחה אחת.

  6. יצא ממש טעים הקציצות, אני חושב שפעם הבאה אבל אני אשים כפית אחת של קינמון ולא 2, טיפה יותר מידי לטעמי.
    בכל אופן תודה רבה על המתכון!

    1. היי רוית,
      את יכולה לגרד בעזרת פומפיה דקה מאוד את הירקות.
      שבת שלום 🙂

    1. היי דבי,
      אפשר אבל במקום אבקת החומוס כדאי לשים פירורי לחם כדי שהתערובת תחזיק. אם את מכינה מבשר הודו אני ממליצה על המתכון של קציצות הודו.

    1. היי,
      יכול להיות שאפשר לוותר עליהם בכלל. תכיני את התערובת עם שאר המרכיבים ואם תראי שהתערובת מתפרקת תוסיפי 2-3 כפות פירורי לחם.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר