מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קציצות בשר לילדים

קציצות בשר לילדיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 19, 2019
Last modified:יוני 25, 2019

Summary:

כדורי בשר ברוטב אדום שילדים אוהבים. מומלץ להגיש על אורז לבן או פירה תפוחי אדמה.

קציצות בשר לילדים

מצרכים (22-25 כדורי בשר):

קציצות בשר:

600 גרם בשר בקר טחון

2 שיני שום כתושות

בצל קטן טחון או מגורד דק, סחוט מנוזלים

1 ביצה גדולה

שליש כוס פירורי לחם

תיבול לקציצות: כפית מלח (לא גדושה), שליש כפית כמון, שליש כפית אבקת קינמון, מעט פלפל שחור

רוטב אדום:

2 שיני שום כתושות

3 כפות מלאות רסק עגבניות

3 כפות מלאות קטשופ

כף מלאה סילאן

3 כוסות (720 מ"ל) מים

חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

כף קורנפלור + 2 כפות מים קרים

2 כוסות אפונה משקית קפואה (לא חובה)

אופן הכנה:

הכנת הרוטב:

-מחממים סיר עם כף שמן. מוסיפים שום כתוש, רסק עגבניות, קטשופ, סילאן, מים, מלח ופלפל שחור, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מערבבים בכוס כף קורנפלור עם 2 כפות מים קרים עד שהקורנפלור מומס, ומוסיפים לסיר. מערבבים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה עד להכנת הקציצות (מומלץ לטעום את הרוטב ולשפר מליחות לפי הטעם).

הכנת הקציצות:

-מערבבים בקערה את חומרי הקציצות: בשר טחון, שום כתוש, בצל מגורד, ביצה, פירורי לחם, מלח, כמון, קינמון ופלפל שחור. יוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ-3 ס"מ ומניחים בעדינות בתוך הרוטב. מבשלים עם מכסה במשך 10 דקות מבלי לערבב (בזמן זה הכדורים מתייצבים). לאחר מכן, מערבבים בעדינות את כדורי הבשר עם הרוטב ומוסיפים אפונה קפואה. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כחצי שעה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

66 תגובות

הוסף תגובה
    1. עדיף טרי אבל אפשר להכין גם עם קפוא מופשר.
      במקום קורנפלור אפשר לשים קמח רגיל או קמח תפו"א.

    1. אפשר להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן או לשים 2-3 כפות קמח חומוס או לגרד דק תפו"א בינוני (יש לסחוט מנוזלים).

  1. תודה על המתכון!!
    מספר שאלות:
    1. אפשר להמיר סילאן בדבש?
    2. אפשר להמיר רסק בקטשופ?
    3. אני מעוניינת להוסיף אפונה. האם אפשר אפונה משימורים ולא קפואה?
    4. אפשר להפחית מעט מהשום? (הילדים לא רוצים…)
    תודה מראש.

  2. היי אפרת! אין לי רכז עגבניות. אפשר עגבניות טריות מגורדות בפומפיה? והאם כדאי לוותר על הביצה? הם לא אוהבים ביצים בתוך קציצות.
    תודה!!

    1. אפשר לגרד כ-5 עגבניות טריות בפומפיה (על הקטשופ לא מומלץ לוותר). יכול להיות ש-2 כוסות מים יספיקו.
      אפשר לוותר על הביצה.

  3. היי אפרת, תודה על התגובה המהירה👍
    ניסיתי את המתכון הזה יצא ממש טעים והילדים אהבו, חוץ מהתלונה על התקלה הקבועה… השתמשתי בבקר טחון טרי (זה קורה לי בכל המתכונים של קציצות שניסיתי😕)
    סודה לשתייה לא ניסיתי, ננסה

  4. היי אפרת,
    האתר שלך עוזר לי מאוד! המון תודה😊
    יש לי "תקלה" שתמיד חוזרת על עצמה בקציצות ברוטב מבחוץ הקציצה עסיסית ורכה ומבפנים יותר קשה ויבשה, איך עושים שהרוטב יחלחל לתוך הקציצה?

    1. היי מיכל,
      את משתמשת בבשר בקר טחון? את המתכון הזה ספציפי ניסית להכין?
      אם הקציצות ייצאו רכות ואווריריות יותר אז הרוטב יחלחל יותר לתוך הקציצה.
      טיפים לקציצות רכות ועסיסיות:
      *מומלץ להוסיף לתערובת הקציצות תפוח אדמה מגורד דק /ואו בצל טחון.
      *להוסיף ביצה אחת לחצי קילו בשר.
      *מומלץ להוסיף פרוסת לחם או חלה (בלי הקשה) לאחר שהושרתה במים ונסחטה היטב או פירורי לחם.
      *מומלץ להוסיף חצי כפית אבקת סודה לשתיה לכל חצי קילו בשר.

    1. אפשר לשים שיבולת שועל דקה או פרוסת לחם (בלי הקשה) טבולה במים, סחוטה ומפוררת.

  5. הי אפרת
    האם במקום אפונה ניתן להוסיף שעועית ירוקה קפואה (סנפרוסט) לרוטב?
    ואם כן כמה זמן לבשל אותה? זמן כמו האפונה?
    תודה
    מאוהבת באתר שלך 😊

    1. היי טובה,
      אפשר לשים שעועית ירוקה קפואה. רצוי שתהיה חתוכה.
      זמן הבישול כמו האפונה.

  6. היי אפרת
    תודה על אתר מושלם!!!
    לגבי המתכון – הקציצות יצאו בחלקן קצת צ'ואי כמו מסטיק, ידוע לך מה הסיבה? (טחנתי לבד קוביות טריות של בשר כתף מס 4)
    סחטתי נוזלים מהעיסה לפני שקרצתי לסיר ולמרות הכל מעט התפרקו בחלקם

    1. היי לילי,
      טחנת במטחנת בשר?
      הבשר היה קפוא או עדיין קר כשהכנת ממנו קציצות?

    1. במקום פירורי לחם אפשר לשים פרוסה וחצי של לחם (בלי החלק הקשה). יש לטבול את הפרוסה במים, לסחוט ולפורר לתערובת.

    1. כן. יש לחתוך לקוביות קטנות (עד 2 ס"מ) ולבשל עם הרוטב במשך כ15 דקות לפחות לפני הוספת הקציצות.

  7. אפרת היקרה – את לא מבינה איך את מצילה אותי עם האתר המושלם שלך!!
    הכנתי היום את הקציצות ברוטב, בדיוק לפי המתכון – הילד המאד מאד בררן שלי טרף אותן בהתלהבות.
    המון המון תודה לך על האתר, ההשקעה במתכונים והתגובות לכולם!
    אין עלייך!!

    1. הקורנפלור נועד להסמיך את הרוטב. אפשר לוותר על זה או להמיר בקמח רגיל.

  8. היי אפרת
    איזה עוד תבלינים מתאימים לתיבול הקציצות? זה נראה לי קצת רציתי שיהיה טעם מורגש
    אולי פפריקה/כורכום?

    1. היי יעקב,
      לאחר הוספת הקציצות לרוטב יש לבשל עם מכסה במשך 10 דקות מבלי לערבב (בזמן זה הכדורים מתייצבים). לאחר מכן, לערבב בעדינות את כדורי הבשר עם הרוטב ולהוסיף אפונה קפואה. לכסות ולבשל על אש בינונית-נמוכה במשך כחצי שעה.

  9. אפרת יצא טעיםםם טעיםםם – כל מתכון שלך יוצא משובח ומשדרג את הידע במטבח – אלופה !!!!

  10. היי אפרת.
    נראה מעולה. רציתי לשאול אם אפשר להשתמש בעוף טחון בחצי מהכמות? כי אין לי הרבה בשר טחון….
    ואולי אפשר פשוט להפוך אותן לקציצות עוף?
    תודה

    1. כן, אפשר לשלב חצי כמות עוף עם חצי כמות בשר בקר (אפילו עדיף מאשר עוף בלבד).

  11. זה היה מיוחד ממש הילדים זללו
    יש לי מתכון חמוד לילדים ממליצה לך לפרסם
    ביצה אחת
    2 כפות מים
    א.מרק
    א.מרק בצל
    פפריקה
    פלפל שחור
    כמוו
    פרורילחם מוזהבים
    מערבבים
    שמים במחבת שמן בנדיבות ומטטגנים חתיכות קטנות
    זה מעדן לילדים.מעין שניצלים פרווה

    1. לא נעים לי להגיד לך שרית שהמתכון שלך הוא לא בריאותי בעליל ועוד לילדים. אוי ואבוי

      אבקת מרק עוד אבקת מרק ואז לבסוף טיגון!
      לפחות מטגנים ירק או מזון
      מזל שאין לך בלוג/ אתר/עמוד אוכל

  12. תודה על המענה המהיר והסבלני
    לגבי השום יש לי שום כתוש בצנצנת ולא בקוביות.. אשמח ליחס המרה של שן מול כפית
    תודה!
    נ.ב כמה זמן זה נשמר במקרר?

    1. שן שום זה בערך חצי כפית.
      הקציצות נשמרות במקרר כ-4 ימים.

    1. לא ניסיתי אבל כדאי לקחת בחשבון שלעיתים התנור מייבש את הרוטב.

  13. היי אפרת,תודה על המתכון, כמה שאלות:
    1. גם בשביל הקציצות וגם בשביל הרוטב רוצה להשתמש בשום כתוש מהמקרר, אפשר? מה יחס ההמרה, כמה שום כתוש זה כל שן שום?
    2. רוצה להשתמש בבצל קצוץ קפוא, אפשר או שהוא גדול מידי? אם כן האם להפשיר מראש? מה יחס ההמרה, כמה זה יוצא בצל קטן אחד בבצל קצוץ קפוא?
    3. שלוש כוסות המים שמוסיפים הם בטמפרטורת החדר?
    4. את האפונה להוסיף ישר מהמקפיא או להפשיר קודם?
    5. לגרסה ללא גלוטן אפשר פרורי לחם ללא גלוטן? משהו משתנה במתכון?

    המון המון תודה לך
    נ.ב לקציצות מעט פלפל שחור, זה קמצוץ, נכון?

    1. 1. אפשר. כל 2 שיני שום זה בערך קובית שום קפוא.
      2. אפשר לשים כחצי כוס בצל קפוא אבל יש לטחון אותו. לא חובה להפשיר לפני.
      3. לא משנה. אפשר בטמפ' או רותחים.
      4. ישר מהמקפיא.
      5. כן. אין שינוי.
      כן, קמצוץ פלפל שחור.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר