מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קציצות ברוקולי

קציצות ברוקוליFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 17, 2014
Last modified:ינואר 14, 2019

Summary:

קציצות ברוקולי אפויות שניתן להכין בצורות שונות – שילוב מצוין של בריאות, טעם ומראה..

לביבות ברוקולי

מצרכים (15-20):

חצי חבילת ברוקולי קפואה (כ-400 גרם)

1 בצל קטן

1 ביצה 

3 כפות גבינת פרמזן

1/3 כוס פירורי לחם

כפית אבקת מרק (מומלץ מחומרים טבעיים) מלח, פלפל

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל190 מעלות, מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.

-מניחים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים עד למרקם אחיד.

-מכינים צורה של לביבות בעזרת הידיים או עם קורצני עוגיות באופן הבא: מניחים את קורצן העוגיות על נייר האפיה וממלאים אותו בתערובת הברוקולי. מהדקים היטב ומסירים בעדינות את הקורצן (הערה: מומלץ שהלביבות לא יהיו עבות מידי).

-מרססים שמן מעל הלביבות ומכניסים לתנור למשך כ-30 דקות. לאחר מכן הופכים אותן צד ומשאירים 10 דקות נוספות עד להזהבה.

 לביבות ברוקולי, ברוקולי מתכונים, מתכונים עם ברוקולי

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

20 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת,
    האם אפשר לשים קמח קוסמין מלא או קוואקר במקום הפירורי לחם? אין לי פרמזן, מה אפשר לשים במקום ? אשמח למשהו פרווה.

    1. אפשר לשים רבע כוס קמח כוסמין מלא+ 1-2 כפות קוואקר לפי הצורך.
      אפשר לוותר על הפרמזן.

    1. היי חגית,
      תבקשי ממנו לשקול לך את הברוקולי. קחי בחשבון שאת משתמשת רק בפרחים אז יש להפחית כ150 גרם מהמשקל הכולל.
      אם זה ברוקולי טרי אז מומלץ לבשל את הפרחים 7-10 דקות במים רותחים ולסנן.

  2. הקציצות יצאו מעולה!לא רציתי להשתמש בפירורי לחם,אז הוספתי כף גבינה לבנה, כף קוטג'וכף טחינה. זה עזר להדביק את הקציצות והוסיף מאוד לטעם

  3. שלום אפרת,
    התנור שלי מוגבל באופציות החימום שלו.. האפשרויות הכי קרובות ל 190 הן 200 או 175 . על איזו מהן את ממליצה וכמה זמן תציעי לאפות במקרה הזה?

    תודה ושוב תודה על כל המתכונים המיוחדים!! הם מככבים אצלינו בבית על בסיס קבוע

    1. אני חושבת שכדאי לאפות ב200 מעלות כ 20-25 צד אחד ואחכ 7-10 דקות צד שני אלא אם כן התנור שלך חזק ואז יהיה נכון יותר לאפות ב175 מעלות.

    1. הי עמיתי,
      פירורי הלחם נועדו לאחד את התערובת. אפשר לנסות להכין בלי ואם התערובת לא מחזיקה, הכוונה מתפרקת אפשר להוסיף קמח רגיל במקום.

    1. הי אנה,
      לא צריך לגמרי להפשיר, רק להוציא החוצה למשך כ-5 דקות לפני שטוחנים.

  4. אני רוצה להכין את הקציצות אבל אין לי שום גבינה בבית
    יש תחליף אחר?
    תודה חני
    והאם אפשר לטגן במקום לאפות

    1. הי חני,
      הגבינה מוסיפה טעם נוסף אבל אפשר להכין גם בלי גבינה בכלל.
      אפשר לטגן כפי שזה ואפשר לצפות כל קציצה בפירורי לחם ואז לטגן.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר