מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קציצות טעימות ברוטב

קציצות טעימות ברוטבFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 31, 2017
Last modified:דצמבר 20, 2017

Summary:

מתכון לקציצות חזה עוף טחון ברוטב עם תפו"א, בטטה וגזר (ללא גלוטן, ללא ביצה)- מתכון קל להכנה וטעים במיוחד. מומלץ להגיש עם אורז לבן.

קציצות טעימות ברוטב

מצרכים (18-20 קציצות):

קציצות עוף טחון:

2 כפות שמן

600 גרם חזה עוף טחון

בצל בינוני קצוץ דק-דק

שן שום כתושה

תפו"א בינוני קלוף מגורד דק

כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור

רוטב אדום עם ירקות

כף שמן

בצל קטן קצוץ

2 שיני שום כתושות

3 כוסות מים

כף גדושה רסק עגבניות

תפוח אדמה גדול קלוף חתוך לקוביות בינוניות

1 בטטה קלופה חתוכה לקוביות בינוניות

1 גזר קלוף חתוך לעיגולים עבים

תיבול: כף סילאן, כפית מלאה פפריקה מתוקה, רבע כפית כורכום, כפית מלאה מלח, כפית אבקת מרק, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

תערובת קציצות עוף טחון:

-מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כדקה. מסירים מהאש ומעבירים לקערה.

-מוסיפים לקערה חזה עוף טחון, תפו"א מגורד דק היטב מנוזלים, מלח ופלפל שחור. מערבבים לתערובת אחידה ומכניסים למקרר עד להכנת הרוטב.

רוטב אדום עם ירקות:

-מחממים סיר רחב עם כף שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים שום ומערבבים כחצי דקה.

-מוסיפים 3 כוסות מים, רסק עגבניות ומתבלים בסילאן, פפריקה, כורכום, מלח, אבקת מרק ופלפל שחור. מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מוסיפים את הירקות (תפו"א, בטטה וגזר), מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך כ-15 דקות.

-מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר, יוצרים כדורים בקוטר של כ-4 ס"מ ומניחים בעדינות בסיר. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 5 דקות מבלי לערבב, עד שהכדורים מתייצבים. הופכים את הכדורים בעדינות צד ומבשלים 10-15 דקות נוספות.

*מומלץ להגיש עם אורז לבן.

הערה: בקציצות מורגשות חתיכות הבצל. אם מכינים לילדים אפשר לטחון או לגרד דק את הבצל, לסחוט מנוזלים ולהוסיף לתערובת.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

53 תגובות

הוסף תגובה
    1. אפשר.
      את רוצה לטגן את הקציצות או להכין אותן ברוטב כמו במתכון?

  1. היה טעים!
    הכפלתי כמויות אבל לא היה מקום בסיר לכל הבשר אז הוספתי קצת קמח מצה וסודה לשתיה ואפיתי בתנור עם שמן משני הצדדים ויצא מעולה!
    תודה רבה על האתר שלך עם המתכונים הקלילים לאוכל טעים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר