מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קציצות ברוטב עגבניות וזיתים

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 2, 2016
Last modified:אוגוסט 2, 2016

Summary:

מתכון לקציצות ברוטב עגבניות עם גמבה וזיתים

קציצות ברוטב עגבניות וזיתים

מצרכים (15-20 קציצות):

לתערובת הקציצות: 500 גרם בשר הודו/בקר טחון, 1 בצל בינוני, 3 שיני שום, כוס דחוסה עלי כוסברה, ביצה, 2/3 כוס פירורי לחם (לרגישים לגלוטן אפשר לשים חצי כוס קמח אורז), כפית שטוחה מלח, כפית כמון (לא חובה) , קמצוץ פלפל שחור.

לרוטב עגבניות וזיתים:

קופסת שימורים של זיתים מגולענים מסוננים מנוזלים (275 גרם לאחר סינון)

4 עגבניות בינוניות קצוצות

2 שיני שום כתושות/מגורדות דק

גמבה קטנה חתוכה לרצועות דקות

4 כפות רסק עגבניות

3 כוסות מים רותחים

תיבול הרוטב: כפית גדושה פפריקה, כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-הכנת הקציצות: טוחנים במעבד מזון את הבצל, השום והכוסברה  (*ניתן גם לגרד בפומפיה דקה). מעבירים לקערה ומוסיפים את הבשר הטחון, הביצה, פירורי הלחם, מלח, כמון, פלפל שחור ומערבבים היטב עד לתערובת אחידה.

-הוצאת המרירות מהזיתים (לא חובה, אך מומלץ): מסננים את הזיתים מהנוזלים ושוטפים מתחת לברז. מניחים בקערה או בסיר קטן. מרתיחים מים בקומקום ושופכים על הזיתים. מוסיפים כף מיץ לימון ומשרים במשך כ-5 דקות. מסננים את הזיתים וחוזרים על הפעולה פעם נוספת (שוב שופכים מים רותחים, כף מיץ לימון ומשרים 5 דקות).

-הכנת הרוטב: מחממים סיר רחב עם 2 כפות שמן זית ומוסיפים את העגבניות, השום ורצועות הגמבה. מוסיפים מעט מלח עם המלחייה ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות (יש לערבב מידי פעם).

-מוסיפים רסק עגבניות, מים רותחים ומתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומבשלים כ-10 דקות. מוסיפים את הזיתים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מבעבעים).

-יוצרים מתערובת הקציצות כדורים בקוטר של 4-5 ס"מ ומניחים בעדינות בסיר, באופן כזה שיש מרווחים קלים בין קציצה לקציצה (הערה: אם רוצים להזיז את הקציצות יש לנענע את הסיר ולא לערבב עם כף, אחרת הקציצות יתפרקו). מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 20 דקות. לאחר מכן, מרימים את המכסה והופכים את הקציצות. מבשלים 15 דקות נוספות.

קציצות ברוטב עגבניות וזיתים






אהבתם? שתפו

52 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי לינור,
      באיזה בשר השתמשת? אולי ערבבת את התערובת יותר מידי? פעם הבאה אפשר להוסיף לתוך תערובת הקציצות גם תפוח אדמה מגורד דק, זה ירכך אותן.

  1. היי ראשית תודה על כל המתכונים המדהימים!!
    שנית אשמח מאוד לעזרתך
    אני מחפשת את המתכון של הקציצות ברוטב עגבניות עם קוביות סלק שיצא לי מדהים.
    פליזזזז עזרו ליייי

  2. וכמובן מוציאה מהמקפיא ונתנת לקציצות להפשיר על השיש ואז מוסיפה לרוטב כשמוכן להמשך בישול?

  3. תודה רבה על הסבלנות הרבה!אחרי שהקציצות מוכנות ורק אחרי שמצטננות לטמפ' החדר שמים בכלי פלסטיק ומקפיאים?

    1. תצא לך כמות גדולה ולכן כדאי שתכיני בסיר ענק.
      1.400 גרם בשר, בצל גדול, 7 שיני שום, 2.5 כוסות דחוסות עלי כוסברה, 3 ביצים, 2 כוסות פירורי לחם, 3 כפיות שטוחות מלח, 2 כפיות גדושות כמון (לא חובה) , רבע כפית פלפל שחור.
      לרוטב עגבניות וזיתים:
      2 קופסאות שימורים של זיתים מגולענים מסוננים מנוזלים
      8 עגבניות בינוניות קצוצות
      4 שיני שום כתושות/מגורדות דק
      גמבה גדולה חתוכה לרצועות דקות
      8 כפות רסק עגבניות
      6 כוסות מים רותחים
      תיבול הרוטב: 2 כפיות גדושות פפריקה, 2 כפיות מלח, קמצוץ פלפל שחור

    1. היי שרון,
      אפשר להכין את תערובת הקציצות ולשמור בהקפאה אבל כדאי להשתמש בבשר טרי אם רוצים להקפיא. אפשר גם ממש ליצור צורה של קציצות ואז להקפיא אותן כשתרצי להכין תוכלי ל"זרוק" את הקציצות הקפואות ישר לרוטב.
      וכן, אם את מכינה בשלוש פעמים תכיני כל פעם את הכמות הרשומה במתכון (כולל הרוטב).
      שבת שלום :-)

  4. אפרת המקסימה,אפשר להכין את תערובת הקציצות,לשמור בהקפאה, להפשיר ולהכין כשרוצים (שואלת לגבי הכנת תערובת קציצות באופן כללי).יש לי נתח בשר בקר קפוא במשקל 1.400 ק"ג מה כמות החומרים לתערובת הקציצות ואם מכינה בשלוש פעמים לעשות את הכמות שציינת לרוטב בכל פעם?

  5. היי! הכנתי כבר פעם שנייה ויצא מעולה! המתכונים שלך לא מאכזבים אף פעם ☺ הוספתי לקציצות בהרט ושמן והשתמשתי בעגבניות מרוסקות משימורים ויצא ממש טעים. תודה לך!!

  6. הי אפרת איך מתייחסים מבחינת משקל לבשר קפוא?אם מצויין 1 ק"ג כמה זה אחרי הפשרה?אפשרי להכין את הקציצות בסוטאז' (משתמשת בו לפילה אמנון ברוטב שלך)?

    1. אותו דבר. את מסתכלת על מה שרשום.
      קחי רק בחשבון שבשר קפוא פחות טעים מבשר טרי.
      אין בעיה להכין בסוטאז'.

  7. מתכון מעולה! המרתי את פרורי הלחם בקוואקר גרוס. טעים, טעים וקל להכנה. בפעם הבאה אכפיל את כמות הרוטב.רוב תודות לך!

  8. היי אפרת,
    מתכון מצויין. שאלה קטנה.. אם אני רוצה להכין את הקציצות בלי פירורי לחם בכלל אפשר פשוט להוסיף עוד ביצה? אם לא יש תחליף? ע

    1. היי גל,
      יכול להיות שבמקום פירורי לחם אפשר לשים תפו"א בינוני קלוף מגורד דק. ביצה נוספת לא תעזור. צריך משהו שיספוג את הנוזלים וייצב את התערובת.

  9. שלום אפרת אני בדיוק מתחילה להכין את המתכון וראיתי שנגמר לי השום האם אפשר בלי או משהו אחר במקום? או שזה לא יצא טעים?

    1. היי טל,
      אני מתלבטת כי בגדול אפשר להכין בלי אבל השום מוסיף טעם לקציצות וגם לרוטב וזה יוצא יותר טעים עם שום.

  10. הכנתי לארוחת שישי ויצא מדהים!!! אני התאהבתי במתכונים שלך עוד מהמפרום בתנור. תמשיכי להעלות עוד מתכונים מופלאים כאלו.

  11. היי אפרת, אני חייבת להגיד לך שזה הפך למתכון הקציצות האהוב עלינו בבית! מאז שגיליתי את המתכון הזה אנחנו מכינים אותו כמעט כל שבוע. זה פשוט מעולה! תודה רבה לך על המתכונים הטובים.

  12. לקחתי בשר בקר טחון וחזה עוף ותחנתי את הכל ביחד. במקום פירורי לחם הוספתי לחם אחיד הכי פשוט שהושרה במים (כמובן קצת סחטתי אותו והוא עבר במטחנה יחד עם הבשר). פטרוזיליה במקום כוסברה והשתמשתי בזיתים טבעות.
    יצא כל כך טעים!!! בעלי אכל את זה לצהריים וביקש גם לארוחת ערב :)
    תודה רבה, מתכון – סופר!

  13. היי אתר מקסים ומתכונים נהדרים
    כל הכבוד!!!!!!
    לגבי הקציצות חייבים לשים ביצה או שאפשר לוותר ושאלה שניה אפשר לוותר על הגמבה ואם כן מה אפשר לשים במקום.
    תודה והמשך יום טוב

    1. תודה שלומית :-)
      אפשר לוותר על הביצה בתנאי שהתערובת יציבה ולא מתפרקת.
      אין בעיה לוותר על הגמבה.

  14. היי אפרתוש :)
    לקחתי סיכון וויתרתי על טיגון הירקות ובישלתי אותם עד לריכוך עם מעט מים.
    ונחשי מה כרגיל יצא ממש טעים!! תודה על המתכון :)

  15. היי אפרת,
    הכנתי ליום שישי בערב ויצא טעים. אך לפי דעתי כל השטיפות של הזיתים מיותרות, הטעם של הזיתים לא מורגש בכלל אחרי כל כך הרבה שטיפות והטעם של הזיתים לא היה טעים. לפי דעתי או שצריך לשטוף פחות את הזיתים או אפילו בכלל לא.
    בכל אופן תודה ושבוע נפלא

    1. היי צילה,
      יש כאלה שרגישים יותר למרירות של הזיתים (בעיקר ילדים) ולכן ציינתי את האפשרות הזאת. לי אישית המרירות לא מפריעה כי היא מאוד עדינה.
      בכל מקרה, תודה רבה שחזרת לעדכן ולשתף :-)
      שבוע מעולה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »