מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קציצות בורגול ובטטה

קציצות בורגול ובטטהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 3, 2016
Last modified:פברואר 19, 2017

Summary:

מתכון לקציצות בורגול ובטטה אפויות בתנור וטעימות במיוחד

קציצות בורגול ובטטה

מצרכים (כ-16 קציצות):

חצי כוס בורגול גס מושרה במים חמים לפחות כשעה ומסונן (אין צורך לבשל את הבורגול)

1 בטטה בינונית מגורדת

בצל קטן מגורד

חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

1 כף שמן זית/קנולה

1 ביצה גדולה (או 2 קטנות)

5 כפות גדושות פירורי לחם

תיבול: כפית מלאה מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל190 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.

-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לתערובת אחידה.

-יוצרים קציצות בעזרת הידיים (מומלץ לעבוד עם ידיים רטובות) ומניחים על נייר האפיה המשומן.

-מרססים/מברישים את הקציצות במעט שמן ומכניסים לתנור במשך 25-30 דקות. הופכים צד ומשאירים 10 דקות נוספות, עד להזהבה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


45 תגובות

הוסף תגובה
  1. נתקעתי בלי פטרוזיליה אז בחרתי ירוקים אחרים שהיו בבית – עלי סלרי ונענע, יצא מצוין! חוץ מזה כדי למנוע התפרקות השתמשתי בשתי ביצים. אחלה מתכון!

  2. היי בסוף בשלתי רבע שעה ואפיתי, יצא מעולה! ממש מזכיר לביבות מטוגנות וזה ממש לא מטוגן! שווה ביותר!

  3. היי אפרת, אני מקווה שתצליחי להגיב לי מהר… הילדים עוד מעט מגיעים ואין לי זמן להשרות בורגול, לבשל את הבורגול יעזור? אתמול בערב חפשתי מתכון לבורגול וחשבתי שאכין את המתכון עם העדשים אבל גם זה ראיתי שאין לי…

  4. אפרת יקירה, הכנתי את הקציצות כבר כמה פעמים והן כל פעם יוצאות לי נורא מתפרקות… היום הוספתי כף טחינה כי חשבתי שזה יעזור להדביק את התערובת, וזה עדיין התפרק. מה אפשר לעשות?

  5. הי,
    עשית עבודה נהדרת באתר, בזכותך אפילו סטודנט עצלן כמוני התחיל לבשל… אז תודה!
    וסליחה על הבורות… אבל צריך להשרות את הבורגול במים חמים?

    1. קודם כל כיף לשמוע 🙂
      וכן, מומלץ להשרות במים חמים. כך הבורגול יתרכך יותר טוב.
      שבוע נפלא!

  6. מעדן! למרות שבעלי אינו שוחר בריאות הוא נהנה מהן ואני בכלל היה לי משהו בריא לנשנש בלי נקיפות מצפון!
    תודה על כל המתכונים! לפעמים כשאני רעבה בעבודה אני משוטטת באתר ומשביעה את עיני ברעיונות בריאים ומלהיבים – מה שנותן לי כוח לפעמים להתאמץ להכין בבית למרות העייפות!

    תודה רבה! עלי והצליחי!

  7. הכנתי ויצא מעולה! כמו תמיד עם המתכונים שלך 🙂
    נראה לי שאפיתי קצת יותר מידי והן יצאו קריספיות והטעם הזכיר מאוד את הקובה בורגול. מומלץ!

    1. היי יעל,
      במקרה כזה אני חושבת שכדאי לבשל את הבטטה במים רותחים עד לריכוך ולמעוך אותה (במקום להשתמש בבטטה טריה מגורדת). אני מניחה שהעיסה של הבטטה המבושלת תחזיק את התערובת ותשמש במקום הביצה.
      בהצלחה ושובע נפלא 🙂

    1. כן צליל, רק חשוב שהקציצות יהיו יציבות ולא יתפרקו. אם הן מתפרקות יכול להיות שחסרה ביצה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme