מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קציצות אורז ובשר

קציצות אורז ובשרFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 27, 2015
Last modified:דצמבר 11, 2017

Summary:

קציצות אורז, בשר טחון וגזר אפויות בתנור –  ארוחה צהרים שלמה בקציצה

מתכון מעולה לשדרוג שאריות אורז מאתמול

קציצות אורז ובשר

מצרכים (כמות: 12-15 קציצות):

250 גרם בשר בקר טחון

2 כוסות אורז לבן מבושל (ניתן לבשל חצי כוס אורז לבן יבש ב3/4 כוס מים רותחים במשך כ-20 דקות, ראו מתכון לאורז לבן)

בצל קטן מגורד דק

גזר בינוני מגורד דק

1 שן שום מגורדת

ביצה קטנה

כף פטרוזיליה קצוצה

תבלינים: כפית שטוחה פפריקה מתוקה, שליש כפית כמון, כפית מלאה אבקת מרק ביתית, מעט מלח, פלפל שחור לפי הטעם.

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לתערובת אחידה.

משמנים נייר אפיה. יוצרים קציצות (מהדקים היטב) ומניחים על נייר אפיה. מברישים/מרססים מעל מעט שמן.

-מכניסים לתנור שחומם ל 180 מעלות במשך 25-30 דקות, לאחר מכן הופכים צד וממשיכים לאפות 5-10 דקות נוספות, עד להזהבה.

*הערה: אם הקציצות דביקות יש לעבוד עם ידיים רטובות.

קציצות אורז ובשר

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

76 תגובות

הוסף תגובה
    1. אפשר לחמן בתנור שחומם מראש ל180 מעלות (יש לחמם כ-8 דקות לפני) במשך כ 7-10 דקות.

  1. היי. אשמח לעזרה.
    יש לי מילוי ממולאים שנשאר לי (אורז עם בשר בקר). המילוי כשלעצמו מוכן. גם האורז וגם הבשר.
    האם ניתן לעשות ממנו קציצות לפי המתכון הזה? הגזר צריך להיות מבושל? כמה זמן לשים בתנור?

    תודה מראש.

    1. לדעתי כן. יש להוסיף לתערובת 1-2 ביצים (תלוי בכמות). הגזר לא צריך להיות מבושל אבל תגרדי אותו דק ותסחטי מנוזלים.
      זמן אפיה כפי שמצוין במתכון. אולי 5 דקות פחות.

    1. היי חנה,
      אם האורז קשה הוא יהיה קשה גם אחרי אפיה (האפיה לא מבשלת אותו). אולי דווקא המתכון של כדורי אורז יוכל להתאים כי זה מתבשל ברוטב.

    1. היי ליסה,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      אפשר להכין עם רוטב עגבניות של אחד ממתכוני הקציצות ברוטב.

  2. היי, הקציצות יצאו מאוד טעימות אבל התייבשו לגמרי. מבפנים רכות וטעימות ומבחוץ קשות ויבשות..

    1. היי אוריאן,
      אולי הן נאפו יותר מידי או שהתנור שלך יחסית חזק? כמה זמן אפית אותן?

    1. היי רותי,
      אם עדיין לא אפית אותן אז אני ממליצה להוסיף ביצה נוספת.

  3. שלום
    יש בעיה לאחרונה עם האתר – הוא מדי פעם נסגר … ורושם שיש בעיה במסד הנתונים וכו'
    אשמח לבדיקתך
    תודה

  4. היי, תודה על המתכון . רציתי לשאול האם ניתן להוריד את הגזר בכלל או שצריך לשים תחליף כמו תפוא?

    1. היי תמר,
      לטעמי הגזר מוסיף טעם ועסיסיות. אפשר להמיר אותו בתפו"א קטן או בטטה קטנה מגורדים דק.
      יום מקסים 🙂

  5. ראשית אין מילים על המתכונים הנהדרים !!

    יש לי תערובת כזו בדיוק מוכנה אבל עם אורז לא מבושל…
    איך אפשר בכל זאת לעשות קציצות כגון אלה?

    1. היי רותי,
      יש לבשל את האורז ולאחר שהוא מוכן לערבב עם התערובת.
      יש לבשל חצי כוס אורז לבן יבש עם 3/4 כוס מים רותחים במשך 20 דקות.
      אם האורז היבש כבר בתוך התערובת אז אני חושבת שכדאי לבשל את הקציצות בתוך רוטב ולהכין כמו במתכון הזה- כדורי אורז (אפשר לוותר על הסלק).

    2. היי הודיה,
      אם כבר יש לך אורז מוכן ומבושל אז יש להשתמש ב2 כוסות אורז מבושל.
      אם יש לך אורז יבש (לא מבושל) אז יש לבשל אותו לפני ואז מבשלים חצי כוס אורז לבן עם 3/4 כוס מים רותחים במשך 20 דקות. בסופו של דבר מהכמות הזאת אמור לצאת כ-2 כוסות אורז מבושל.

    1. היי טליה,
      חבל שזרקת לפני ששאלת מה לעשות. היה ניתן לפתור את זה בהוספת 1-2 ביצים נוספות.

  6. הכנתי לשבת אורז והוא לא יצא לי טוב… יצא ממש דביק. האם אפשר להשתמש בו לקציצות או שהם גם לא יצאו טוב בעקבות כך?
    תודה רבה:)

    1. היי עדי,
      אם הבעיה של האורז היא רק שהוא דביק אז זה מצוין לקציצות 🙂

  7. בוקר טוב, אני רוצה להכין את הקציצות ולא להשתמש במרק עוף – כמה מלח בערך צריך לשים סך הכל?
    בנוסף האם ניתן לוותר על הפטרוזיליה? הילד שלי לא אוהב את "הירוק" שמופיע בכל מקום ומבקש ממני להוציא אותו חחח. תודה רבה!

    1. היי,
      מאחר ואני מניחה שהאורז הלבן המבושל כבר מתובל במלח, נראה לי שחצי כפית מלח תספיק (אם האורז בושל בלי מלח, שימי 3/4 כפית מלח).
      וכן, את יכולה לוותר על הפטרוזיליה 🙂

  8. עשיתי עם כמות בשר כפולה חצי קילו – והכפלתי את כל המצרכים – : 4 כוסות אורז מבושל וכד'
    הכל התפורר לי – יצא המון אורז וקצת בשר יחסית – הילדים לא אכלו והכל נזרק לפח – לא חבל?

    1. היי אורנה,
      אלה קציצות אורז ובשר (ולא בשר ואורז) ולכן האורז מורגש יותר בקציצה.
      לגבי זה שהקציצות התפרקו, היה צריך להוסיף עוד ביצה שתדביק את החומרים.
      בכל מקרה, צר לי שהתאכזבתם.

  9. שלום ,
    נשארה לי תערובת של בשר בקר שכבר הוכנה (הכוונה היא שהאורז והבשר כבר מוכנים ) האם עדיין ניתן ליצור ממנה קציצות?

    1. היי פזית,
      יכול להיות שבגלל שהבשר כבר מוכן הקציצות יהיו קצת פחות עסיסיות אבל בגדול אפשר.
      שבת שלום 🙂

  10. הייי…קודם כל תדעי שהתמכרתי!
    ישר כח על ההשקעה הפירוט .. 6הכי חשןב הסבלנות המדהימה שלך!!!!
    שאלה.. מה אפשר להגיש לצד הקציצות?
    תוודההה ! 🙂

    1. היי מאיה,
      תכפילי כמויות: 500 גרם בשר טחון, 4 כוסות אורז מבושל, בצל גדול מגורד או 2 בצלים קטנים וכו'.. גם את הכמויות של התבלינים יש להכפיל.
      ערב נעים 🙂

    2. הי. האם אפשר לטגן את הקציצות במקום לאפות בתנור? אשמח ל שובה מהירה כי היום רניתי בשר טרי ובא לי כבר להכין…

    3. תודה רבה ועוד שאלה קטנה…רשמת שזמן האפייה הוא כ25 עד 30 דקות. האם גם משך הטיגון זהה? או שאפשר פחות? איך יודעים מתי מוכן?

    4. הטיגון הוא הרבה יותר קצר. אני מניחה שיש לטגן את הקציצות כ-5 דקות מכל צד על אש בינונית. שימי לב שחשוב שהשמן יהיה מספיק חם לפני שמטגנים את הקציצות אחרת הן עלולות להתפרק. זאת אומרת שיש לחמם על אש גבוהה ורק לאחר שהקציצות במחבת יש להנמיך לאש בינונית.
      בהצלחה 😉

  11. שוב אני 🙂
    אפשר להשתמש באורז צהוב (שכבר בושל עם כורכום), ולוותר על אבקת המרק? (בכל מקרה תכננתי לוותר עליה ולשים כורכום במקום)
    תודה!

    1. היי מאי,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן. בנוסף לבצל ולגזר כדאי להוסיף גזר נוסף וקישוא מגורד.
      בהצלחה 😉

    1. היי אתי,
      אפשר להקפיא את הקציצות כל עוד לא שמת בהן במקרה תפוח אדמה. יש לשמור בתוך קופסה אטומה.
      אני מניחה שהן יכולות להישמר במקפיא לפחות כחודשיים.

    1. היי מרים,
      תצאי מהאתר ותכנסי שוב. אם זה לא עזר – תחזירי את השפה לעברית, בעמודה מצד ימין יש אפשרות לבחור שפה. אם את גולשת מנייד פשוט תרדי למטה עד שתראי את זה. זה אמור להופיע לפני "מתכונים חדשים".

  12. היי! יש לי בעיה כללית עם קציצות ששמים בהם הרבה פחממות, אורז או לחם. כי חשוב לי החלבון ולהפחית קלוריות. מה אפשר לעשות כללית וכאן? אלפי תודות

    1. היי דבי,
      במקרה הזה את יכולה להכין את הקציצות בלי האורז ועם כ 300-400 גרם בשר בקר.
      לגבי קציצות אחרות, זה מאוד תלוי במתכון עצמו וכמה הקציצות יוצאות יציבות בלי הפחמימות.

    2. סליחה אך לא הבנתי. את מתכוונת שאשנה את היחסשל הבשר ואוסיף עוד לעיסה? בכלל מה המינימום שחייבים כאן במתכון הרגיל שאת עושה? תודה ותודה!

    3. היי דבי,
      חשבתי שאת מעוניינת לוותר על האורז לגמרי ולכן הצעתי שתוסיפי יותר בשר בלי להוסיף אורז אבל אם את רוצה עדיין לשים אורז פשוט להפחית את הכמות, את יכולה לשים בין 3/4 כוס לכוס אחת של אורז מבושל.

  13. קודם אני חייבת לומר שכל מה שניסיתי מהמתכונים שלך יצא מעולה!!! שאלה קטנה.. האם ניתן במקום בקר טחון עוף טחון?..

    1. שמחה לשמוע יעל 🙂
      כן, אפשר לשים עוף טחון רק קחי בחשבון שהעוף קצת יותר יבש ופחות שומני מבשר טחון.

    1. היי מיכל,
      אם יש לך אורז מבושל שימי 2 כוסות. אם את מכינה אורז מספיק לבשל חצי כוס אורז ב3/4 מים רותחים (חצי כוס אורז לפני בישול = 2 כוסות אורז אחרי בישול).
      פלפל שחור- שימי קמצוץ עם האצבעות.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

    1. היי דנה,
      אין צורך לבשל לפני את הבשר והגזר ויש לשים ביצה שלמה.
      חג שמח 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר