מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קסטה ביתית

קסטה ביתיתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 4, 2014
Last modified:מרץ 27, 2017

Summary:

קסטה ביתית

חלבי

מצרכים:

ביסקוויטים מתוקים מרובעים (לדוג': ביסקוויטים לקסטה, 'לוטוס', 'פתי בר' או כל סוג אחר מתוק)

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

1/2 כוס חלב

3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל

3 כפות גדושות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד

אופן הכנה:

-מקציפים בקערה את השמנת המתוקה במשך כדקה. מוסיפים את החלב וממשיכים להקציף כחצי דקה נוספת עד שמתקבלת קצפת רכה.

-מחלקים את התערובת שהתקבלה ל2 קערות קטנות:

*לקערה אחת מוסיפים 3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל.

*לקערה שניה מוסיפים 3 כפות גדושות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד.

-מקציפים כל קערה בנפרד עד לקבלת קצפת יציבה.

-מורחים בקצה אחד של כל ביסקוויט מתערובת הוניל ובקצה השני מתערובת השוקולד. מניחים מעליו ביסקוויט נוסף ומהדקים קלות. בעזרת סכין מסירים את שאריות הקרם מסביב ומסדרים בתבנית.

-מעבירים להקפאה למשך כ-4 שעות לפחות לפני ההגשה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

119 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום אפרת, אני לא מבינה מה ההבדל בין מתכון זה לבין מתכון לעוגת בסקוויטים עם גבינה. המילוי ממש זהה. ההבדל היחידי שמצאתי הוא ההכנסה למקפיא למספר שעות (ואגב, לא ברור היכן לאחסן את הקסטה אחרי ההקפאה של מספר שעות).
    בבקשה תסבירי לי. תודה.

    1. היי ענת,
      את מתכוונת לעוגת גבינה וביסקוויטים? המילוי לא דומה.
      המילוי מזכיר עוגת ביסקוויטים רגילה. בכל מקרה, אם את רוצה להכין את זה בצורת עוגה עם שכבות בסקוויטים אז תכיני את עוגת הבסקוויטים. אם את רוצה להכין את זה בצורת קסטה אישית אז המתכון הזה מתאים.
      את עוגת הביסקוויטים שומרים במקרר. את הקסטה שומרים במקפיא, גם אחרי 4 שעות. העוגה היא קרמית, הקסטה היא גלידתית.

  2. היי אפרת 🙂
    אפשר לשים בין הבסקוויטים את הגלידה מהמתכון של מיכל שמנת מתוקה + שליש מיכל חלב ממותק + 2 כפות פודינג וניל? יש הבדל מבחינת המרקם או רמת הריכוך של העוגיות? פשוט הכנתי את המתכון שלך לגלידת ריבת חלב וכולם ממש התלהבו, ולדעתי הגלידה תצא ככה עשירה יותר מזו שבמתכון כאן.

    1. היי מיטל,
      אפשר בתנאי שהגלידה מספיק יציבה. אם היא רכה מידי כדאי להכניס אותה קודם למקפיא שתתייצב לפני שממלאים עם העוגיות.

    1. היי מיקי,
      לאחר שחילקת את הקרם ל-2 קערות:
      יש לטחון כוס תותים למחית חלקה. לקערה אחת יש להוסיף 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל ומחית תותים ולהקציף לקרם יציב.
      יש לטחון בננה קטנה למחית חלקה. לקערה אחת יש להוסיף 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל ומחית בננה ולהקציף לקרם יציב.
      הקרמים יוצאים בהירים. אם רוצים לחזק את הצבע מומלץ להוסיף צבעי מאכל מתאימים (רצוי טבעיים).

  3. רעיון מהמםםםםםם תודה 🙂
    המרתי את החלב בקרם קוקוס ואת השמנת לצמחית כדי להפוך את המתכון לפרווה, הייתי צריכה לפחות 30 ונבהלתי מזה שלרובכם יצאו 12,
    מפה לשם הכנתי כמות כפולה של קרם ונשאר מלאאאאאא אחרי שהכנתי כ45 יחידות

    יצא מושלם תודה

  4. תודה רבה על המרשם. כמובן שאנו נעשה את זה וניל בלבדץ שוקולד וניל יש בסופר ואף אחד לא קונה.

  5. היי אפרת,
    אם יש לי פודינג בטעם שוקולד ובטעם ריבת חלב, אני רוצה לשלב את זה עם ביסקוויטים בטעם קרמל.
    מה עדיף?
    תודה רבה מראש!!

  6. יצא מושלם מושלם מושלם!!!! תודה רבה ! אני מוסיפה שיברי שוקולד מריר או \ ואגוזים ממש טעים!!

  7. אפרת, יצא לי סתם עיסה דביקה מלאת בועות וגושים!
    אני לא יודעת מה קרה, כי עשיתי הכל בדיוק לפי המתכון…

    1. הכמות מספיקה ל12 קסטות לפחות (מהתגובות יש מישהי שהכינה ויצאה לה 30 יחידות).

    1. אפשר להכין גם בלי אבל החלב מאוורר את הקרם ומרכך אותו.

  8. היי
    האם אפשר להוסיף לתערובת גבינה לבנה ועדיין המרקם יצא טוב? אם כן, כמה?
    תודה רבה על אינסוף מתכונים במיוחד לאנשים שאין להם הרבה זמן😅

    1. אני ממליצה להוסיף רק לשכבת קרם הוניל או שפשוט אפשר להכין רק עם קרם וניל.
      על כל מיכל שמנת + חצי כוס חלב + 3 כפות פודינג וניל אפשר להוסיף 3-4 כפות גבינה לבנה, לפי הטעם.

    1. את מצליחה להקציף את זה? לפעמים תוספת של יותר מידי מים עלולה לפגוע בהקצפה.
      אם הצלחת להקציף והטעם בסדר אז אין בעיה.
      שנה טובה 🙂

  9. היי! נראה קל וטעים אני אנסה להכין מפתי בר.
    אני תמיד לוקחת מתכונים מהאתר הזה, במיוחד אהבתי את המתכון לעוגת לימון- פצצה!

    1. כן אפשר. יש לצנן את השוקולד המומס לפני שמוסיפים לקצפת.

    1. זה אמור לצאת בסביבות 8-10 יחידות, תלוי אם זה פתי בר גדולים או קטנים. זאת אומרת שבסביבות 16-20 ביסקוויטים (כל יחידה זה כפול).

  10. הי אפרת.
    אין על האתר הזה!!!

    כמה זמן טוב בהקפאה? אני רוצה להכין לשבועות כמה שיותר מוקדם אבל שלא יהרוס את הטעם.

    1. היי חני,
      אני חושבת שעד שבוע לפני ההגשה זה יהיה בסדר גמור. כמובן שזה יכול להשמר בהקפאה הרבה יותר זמן אבל ככל שעובר הזמן זה נעשה פחות טרי/טעים.
      יום מקסים 🙂

  11. יצא מהמם!!!! ממש מזכיר את הקסטה הקנויה…
    מרוב שאהבו אני כל פעם מכינה עם חבילה שלמה של פודינג ושמנת לכל צבע. יוצא כמות גדולה…
    כל המתכונים פה הם ממש מוצלחים…

    1. שלום אפרת- יש לי שאלה קצת שונה..
      הכנתי לפני שבוע את הקסטות- יצאו מדהים! ונשאר לי עוד מלא קרם מ-2 הצבעים, אז סגרתי אותם בקערות עם ניילון נצמד היטב ושמתי במקרר בתכנון שבתחילת השבוע אעשה עוד, אך שכחתי מזה לגמרי ועכשיו רציתי לשאול האם הקרם ניתן לשימוש?
      תודה רבה!

    2. היי שיר,
      תטעמי. אם הקרם טעים ואין טעם לוואי אז אין שום בעיה להשתמש בו.
      שבת שלום 🙂

    1. היי אילה,
      שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      הכמות מספיקה ל12 קסטות לפחות (מהתגובות יש מישהי שהכינה ויצאה לה 30 יחידות).
      בהצלחה!

  12. היי,
    האם אפשר להשתמש בשמנת מתוקה ואיסטנט פודינג מלא( במקום 3 כפות), לשני הטעמים?
    ז"א 1 שמנת מתוקה + חבילת איסטנט פודינג וניל ו1 שמנת מתוקה + חבילת איסטנט פודינג בטעם שוקולד?

    1. כן ליאב, אפשר בהחלט. מומלץ להוסיף כחצי כוס חלב לכל הקצפה (הכוונה מיכל שמנת+ חבילת אינסטנט פודינג + חצי כוס חלב).
      שבוע נפלא 🙂

    2. היי, הכנתי ויצא מעולה!!!! אז קודם כל תודה רבה!
      שנית, הקצפת וניל יצאה שונה מהשוקו..הטעם שלה משאיר בפה טעם מוזר ואילו השוקו ממש טעימה ולא משאירה בפה טעם לוואי. בנוסף השוקו נמס פחות מהוניל…עשיתי משו לא בסדר?

    3. היי ליאב,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      לגבי הטעם, יכול להיות שהיתה בעיה עם השמנת או אבקת פודינג הוניל.
      לגבי השוקו שנמס פחות, אני מניחה שזה כתוצאה מההקצפה. כנראה שהקצפת של השוקו הוקצפה לקצפת יציבה בעוד שהקצפת של הוניל היתה פחות יציבה ולכן נמסה יותר מהר.

    1. לא חנוך, השמנת המתוקה הכרחית כי היא זאת שעושה את המרקם של הגלידה.
      שבת שלום 🙂

  13. הי
    אם אני רוצה להכין את הקסטות כעוגת קסטות? חשבתי על שכבת ביסקווטים שכבת פודינג וניל שכבת ביסקווטים שכבת פודינג שוקולד ועוד שכבת ביסקווטים. אפשרי?

    1. היי לירון,
      אפשר להכין עוגת קסטות, רק מומלץ לטבול את הביסקוויטים טבילה קצרה בחלב או מים לפני שמניחים בתבנית אחרת יהיה קשה לחתוך את העוגה.
      אם רוצים להכין בתבנית מלבנית בגודל 20X30 כדאי להשתמש בשני מיכלי שמנת:
      מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) + שליש כוס חלב קר + חבילת אינסטנט פודינג וניל
      מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) + שליש כוס חלב קר + חבילת אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
      בהצלחה וחג שמח 🙂

  14. שלום.
    הכנתי את הקסטות האם נראה לך שזה יהיה טעים לטבול כל קסטה בשוקולד מומס או שזה לא יהיה קשור?
    תודה;)

    1. היי,
      אם אוהבים שוקולד זה יכול להיות טעים אבל בשביל לעשות זאת צריך לעבוד מאוד מהר. חשוב שהקסטות יהיו קפואות ושהשוקולד המומס יהיה בטמפ' החדר (ולא חם). לאחר הטבילה יש להניח מיד על נייר אפיה ולהכניס למקפיא.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

    1. היי לירון,
      כ-12 קסטות קטנות (אם מכינים מעוגיות לוטוס).
      אפשר להכפיל את כל הכמויות ואז ייצאו יותר (כ-24 קסטות).
      בהצלחה 😉

    2. מתכון מעולה! יצאו לי 30 קסטות של עוגיית לוטוס! ועד נשאר קצפת (נגמרו העוגיות חח) לא מבינה איך לכם יצא רק 12..שמתי קצפת ממש בנדיבות

    1. היי אביבית,
      אפשר להכין את זה רק עם אינסטנט פודינג וניל ואם רוצים גם קרם שוקולד אפשר לשים במקום האינסטנט פודינג שוקולד- 50 גרם שוקולד מריר מומס (יש לקרר אותו לפני לטמפ' החדר) או 2 כפות ממרח שוקולד.

  15. הי, האם יש אפשרות להחליף את החלב עם משהו אחר, מים ? מה אפשרי להחליף
    ועד כמה זמן בפריזר זה יכול להישמר ?
    תודה

    1. היי זוהר,
      אפשר להחליף את החלב ברבע כוס מים קרים.
      ניתן לשמור במקרר כחודש (בקופסה סגורה היטב).

    1. היי רחלי,
      תלוי באיזה מתכון. אם זה קרם/מוס/גלידה את יכולה לשים חלב רגיל במקום (או חלב סויה/ קוקוס לפרווה).
      חג שמח ושנה טובה 🙂

  16. עדכון: הכנתי את מוס השוקולד הלבן, כמו המתכון הראשון שנתת לי. המסתי את נטיפי השוקולד הלבן של מימונס, והטעם היה טוב. אחרי שהתקררו עירבבתי את תערובת הקצפת, זילפתי והקפאתי.

    יצא טעים מאוד!! השילוב בין הקוקוס לשוקולד הלבן… מדהים!!
    תודה רבה על העזרה ושבת שלום 🙂

    1. תנסי לעשות ניסיון ולהמיס כמות ממש קטנה. אם הנוזל שאת מקבלת יוצא בצבע לבן אז את בהחלט יכולה להוסיף אותו לקצפת יחד עם שאר החומרים (לאחר שהוא מתקרר לטמפ' החדר). אם זה יוצא דליל ושקוף אולי כדאי לוותר. ממליצה לך גם לטעום אותו לאחר ההמסה.

    1. אני אוהבת יותר קוקוס כי זה מעשיר יותר את הקרם וגם מוסיף לו טעם ממש עדין של קוקוס.

  17. היי 🙂
    אם אני רוצה להשתמש במתכון כאן כדי להכין מוס שוקולד לבן פרווה.
    זה אפשרי?
    כמובן, קצפת צמחית, אבל מה במקום חלב? והאם להקפיא את המוס עד להגשה או בקירור?

    1. היי סאלי,
      אם את רוצה להכין מוס שוקולד לבן פרווה אני ממליצה להכין ממיכל קצפת צמחית + רבע כוס חלב+ אינסטנט פודינג בטעם שוקולד לבן (להקציף קצפת צמחית כ30 שניות, להוסיף אינסטנט פודינג וחלב ולהמשיך להקציף עד לקבלת קצפת יציבה).
      אפשר גם להכין מוס מקצפת צמחית+ חפיסת שוקולד לבן אבל אז מומלץ שזה יהיה שוקולד לבן חלבי מאחר והשוקולד הלבן הפרווה הרבה פחות טעים ובנוסף, אם ממיסים את הפרווה הוא הופך למין נוזל צהבהב שקוף ונוזלי מאוד, להבדיל מהשוקולד החלבי.
      את המוס את יכולה להקפיא עד להגשה ולהעביר למקרר כשעתיים לפני ההגשה.
      בהצלחה 😉

    2. צודקת! טעות שלי. במקום רבע כוס חלב שימי רבע כוס חלב סויה, חלב קוקוס וכאופציה אחרונה – קצת פחות מרבע כוס מים קרים (נגיד 5 כפות מים קרים).

    1. היי איתן,
      במקרה הזה השמנת מאוד חשובה מאחר והיא תורמת למרקם הקרמי והגלידתי. אם תשתמש בנוזל אחר לא תוכל להקציף אותו לקרם כמו את השמנת המתוקה.

    1. היי שני,
      אפשר להשתמש בקצפת צמחית/ריץ'. כדי להעשיר את הטעם את יכולה להשתמש בחלב קוקוס במקום החלב.
      אם את שמה מים, שימי רק רבע כוס (במקום חצי).

    1. היי אור,
      אני מאוד ממליצה לא לוותר על המיקסר במקרה של הכנת קצפת.
      הקצפה עם מטרפה לוקחת יותר זמן, צריך לעבוד במהירות וחשוב שהקצפת/שמנת תהיה מאוד מאוד קרה לפני ההקצפה.

  18. היי במידה ואני רוצה לעשות כמות גדולה יותר לעשות 6 כפות וניל , ו6 כפות פודינג שוקולד? וכמובן 500 ג׳ שמנת?

    1. אין בעיה מתן, פשוט יש להכפיל כמויות כמו שרשמת ולהוסיף גם כוס אחת של חלב.

  19. שלום
    תודה על התשובה.
    לא מזמן גיליתי את האתר ומאד נהנית מהמתכונים וכן מהנוחות למצוא כל מתכון.

    1. הי צילה,
      לפרווה מומלץ להשתמש בחלב קוקוס ואם אין אז להמיר בשליש כוס מים.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר