מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קניידלך לפסח

קניידלך לפסחFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 31, 2014
Last modified:אפריל 24, 2019

Summary:

את הקניידלך מומלץ להכין בנפרד ולאחר מכן להוסיף לסיר עם מרק מוכן.

קניידלך לפסח

מצרכים (כ-6 כדורים):

1/2 כוס קמח מצה

1/2 כוס מים רותחים

1 ביצה

1 כף שמן קנולה

רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

למרק: מים רותחים, כף אבקת מרק, מעט מלח.

אופן הכנה:

-מניחים את הקמח בקערה ושופכים את המים הרותחים. מערבבים היטב (בעזרת כף או מיקסר ידני) עד לקבלת בצק סמיך ומעט קשה.

-מוסיפים את הביצה ומערבבים במהירות עד שהביצה נטמעת לגמרי בבצק. מוסיפים שמן, מלח ופלפל שחור ומערבבים לתערובת אחידה. מניחים בצד עד להכנת המרק.

-ממלאים מים בסיר קטן (2/3 גובה), מתבלים במעט מלח ואבקת מרק ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים (מבעבעים) – מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים מהבצק כדורים בקוטר של כ-3 ס"מ ומניחים בתוך הסיר עם המים הרותחים. מבשלים במצב רתיחה כ- 6 דקות עם מכסה חצי סגור עד שהכדורים צפים ומבושלים. מכבים את האש ומוסיפים לסיר עם מרק עוף/ירקות מוכן לספיגת הטעמים.

הערה: אם מכפילים כמויות יש להוסיף ביצה אחת כל פעם ולערבב. בנוסף, מומלץ לבשל פעמיים – בכל פעם 6 כדורים.

מתכון למרק מהיר:

מטגנים בסיר קטן 1/2 בצל בינוני קצוץ עד להזהבה קלה. מוסיפים 4 כוסות מים רותחים. מוסיפים 1/2 כוס גזר גמדי משקית קפואה וחופן עלי פטרוזיליה קצוצה. מתבלים בחצי כפית כורכום, כפית גדושה אבקת מרק, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים כרבע שעה. כשהמרק מוכן, מניחים בפנים את כדורי הקניידלך המבושלים.

 

קניידלך לפסח, קניידלך מקמח מצה, מרק קניידלך לפסח, קמח מצה מתכונים

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

97 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת,
    תודה על האתר המדהים כל כל ערב שבת וגם במשך השבוע משמש אותי…
    ניסיתי המון מתכונים לקניידלאך או שיוצא יפה אך לא טעים ז"א קשה מבפנים
    או טעים אבל לא יפה…כמו עכשיו… מה אני עושה לא טוב?

    1. היי אסתי,
      את משתמשת בכוס בנפח 240 מ"ל? במתכון הזה המרקם יצא טוב מבפנים אבל הכדורים לא יפים?

  2. היי אפרת,
    רוצה להכין את הקיינדלך האם אפשרי לשים אותם לתוך מרק שמתבשל? וכמה זמן בערך לבשל אחרי שהם צפים ואני יודעת שאפשר לעשות גומה באמצע נכון? ועוד דבר אם אני אשים חצי כוס מהמרק לקיינדלך זה יהיה בסדר במקום המים הרותחים?
    תודה רבה וחג שמח:)

    1. היי קרינה,
      בהתחלה יש לבשל אותם במים. לאחר שהם צפים ניתן להוציא אותם. לאחר מכן יש להכין מרק ולהוסיף אותם בסוף הבישול.
      אפשר לשים חצי כוס מהמרק בקיינדלך.
      קמח מצה רגיל יתאים.
      חג שמח 🌷

  3. חג שמח אפרת! שאלתי אותך כבר קודם אבל השאלה לא פורסמה, אולי תקלה במערכת, אז מנסה שוב את מזלי. אני אחת שלא מבשלת (בכלל) אבל אני גרה בחול וממש בא לי אווירת חג ומאוד רוצה להכין את המתכון אבל יש כמה דברים שלא ברורים לי

    קניידלך:
    האם ביצה בגודל מדיום מספיקה?
    כמה מלח לשים בתערובת וכמה בסיר שבו זה מתבשל?
    ברכיבים ציינת פלפל שחור אבל לא ראיתי התייחסות אליו בהוראות אז צריך או לא ואם כן כמה?
    אין לי מיקסר האם אפשר להסתדר עם כף פשוטה?

    מרק הירקות:
    משתמשת בבצל קפוא קצוץ אז כמה ממנו לשים וכמה זמן לטגן אותו?
    לא ממש ברור לי מה זה חופן פטרוזיליה כמה זה בכוסות או כפות?
    כמה מלח וכמה פלפל לשים?

    סליחה על ההצפה
    חג שמח!

    1. היי,
      ביצה מדיום מספיקה.
      רבע כפית מלח לתערובת. במרק- קמצוץ מלח.
      פלפל שחור- הוספתי באופן ההכנה.
      אפשר עם כף.
      למרק שימי קצת כוס בצל קצוץ. לטגן כ-5 דקות.
      שני שליש כוס פטרוזיליה קצוצה.
      כשליש כפית מלח (מומלץ לטעום) וקמצוץ פלפל שחור.
      חג שמח 🌷

    1. היי שני,
      מומלץ לבשל אותם בנפרד מאחר והם שותים מים וגם מהסיבה שלעיתים זה מעכיר את המרק.

  4. אפרת יקרה, הכנתי את המרק עם הקיידלך ויצא מעולה. אני משתמשת קבוע רק במתכונים שלך, כל המתכונים שלך מעולים. אני רוצה להודות לך מקרב לב על השיתוף, בזכותך אנחנו זוכים להרבה רגעים טעימים. חג שמח לך ולבני משפחתך, בהערכה רבה, ענבר

  5. התבלבלתי קצת לגבי מה קורה לאחר 6 דקות הבישול של הקניידלך.
    האם אני אמורה לשים אותם בקופסה סגורה עד שאעביר למרק ושם ימשיכו את הבישול? ואם כן, אז כמה זמן עוד?
    אם אני מכינה את הקניידלך יום לפני ואת המרק יום אחריי, האם 6 דקות בישול זה מספיק לפני צינון במקרר? או שהו צריכות עוד זמן להתבשל במרק עצמו .
    סליחה על הבלבול, חחח

    1. כן, תשימי בקופסה סגורה עד להכנת המרק. אם את מכינה יום לפני תשמרי במקרר. אין צורך להאריך את זמן הבישול כי הם ימשיכו להתבשל במרק שתכיני.
      חג שמח 🌷

    1. לאחר שהמים רתחו יש לבשל במשך כ- 6 דקות עם מכסה חצי סגור עד שהכדורים צפים. לאחר מכן את מוסיפה את הכדורים למרק והם ממשיכים להתבשל במרק.

  6. היי אפרת,

    תודה על המתכונים המוצלחים.
    אני רוצה לוודא,
    את הקניידלך לא מבשלים בכלל עם המרק?
    מוסיפים אותם למרק מוכן?

    תודה!

  7. היי אפרת
    רציתי לשאול לגבי המרקם של הקנידלך אני עושה קניידלך מהשקית ואני רוצה שהם יצאו ממש רכים ואווריריים ונסיתי שקית אחת וזה יצא קשה באמצע לא משנה כמה בישלתי.. מה אני צריכה לעשות?

    1. היי אביה,
      את מתכוונת שאת מכינה קניידלך משקית מוכנה? של איזה חברה? אולי הסוג פחות טוב.

  8. ממש פשוט להכנה וממש טעים.
    אני הכנתי מרק ירקות וכעבור כשעה שהירקות התבשלו הוספתי את הקניידלך ויצא פשוט מעולה.
    חג שמייח 🙂

  9. קצת לא נעים לי להגיב ככה בערב חג. אבל יקרים שלי. מרק מאבקת מרק עוף? לא מוגזם? מה עם מרק עם קצת עוף, בצל, גזר, קישוא, קצת סלרי ושורש ועוד טיפה דברים כדי לעשות מרק טעים ובריא.

    1. כן. אפילו רצוי.
      אני עושה כך.
      עם המתכון הזה.
      והטעמים "מתיישבים".
      בערב החג,
      אני מכניסה אותם למרק.
      מעולה.

  10. היי אפרת,
    אני אמורה להכין השנה פעם ראשונה אז סליחה מראש על כל השאלות.
    המרק יוכן בנפרד אצל המארחים, איך כדאי לשמור את הקניידלך עד שיגיעו לשם? הם יצטרכו להתחמם גם בנפרד מהמרק (ענייני גלוטן), אפשר בסיר שבו הם בושלו? והכי חשוב, אפשר להכין יום מראש?
    תודה רבה

    1. היי רוני,
      לאחר שהכדורים התקררו לטמפ' החדר יש להעביר אותם לקופסה סגורה (בלי המים) ולשמור במקרר.
      אפשר להכין יום מראש.
      חג שמח 🙂

  11. רשום במתכון ל6 כדורי קניידלך… השאלה באיזה גודל?
    אני צריכה להכין קניידלך ל30 איש בער ואני רוצה להכין כדורים יחסית קטנים כי הם גם סופחים מים השאלה איזה כמויות יתאימו

    1. היי רעות,
      הכדורים הם בגודל בינוני-קטן.
      אם זו ארוחה שמוגשות בה מנות נוספות אז לדעתי מספיק להכפיל את כל החומרים ב-4.
      כדי לא להתבלבל אני ממליצה לרשום קודם את הכמויות על דף.

  12. אפרת
    תודה רבה מתכונים קלים וטעימים במיוחד בשביל שונאת מטבח כמוני.
    הקניידלך יצאו מעולים!
    תודה בשם כל המשפחה!

  13. איך אני אוהבת שכולם מעתיקים אחד מהשני וכותבים שזה שלהם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! חיפשתי מתכון לקניידלאך כי חשבתי ששלי לא מספיק טוב ואמצע משהו יותר טוב אז מצאתי המון אבל כולם זה אותו מתכון בדיוק אז יש לי מתכון משלי מספיק טוב ויכולה לתת אותו כאן: 200 גרם קמח מצה 200 מ"ל מים או כמה שצורך הקמח רק שלא יצא נוזלי. צריך לצאת די מוצק כמעט חומוס אז צריך להכניס כל פעם קצת מיםלקמח המצה, לערבב היטב ולחכות שיספגו ואז להכניס עוד מיםד שמגיעים לרכות הרצויה כדי ליצור כדורים – נסו ואם חסרים מים אז להוסיוד קצת ואם חסר קמח מצה אז להוסיף עוד קצת, 50 גרם מרגרינה מומסת או שמן, 2 ביצים, מלח ופלפל שחור לפי הטעם. לערבב הכל היטב ולשים במקרר לשעה סגור. להרתיח בסיר גדול המון מים עם כפית מלח ולהוציא את תערובת הקניידלאך מהמקרר, להכין צלוחית עם מים ליד סיר הבישול כדי להרטיב ידיים וליצור כדורים בגודל של כדור פינגפונג או גולף – לפי ראות עינייכם. לחכות שהמים ירתחו ולהכניס את כדורי הקניידלאך למים הרותחים – הם יתקררו בצורה הזו ולחכות שירתחו מחדש. להוריד את האש ולתת להם להתבשל במים עד שהם צפים למעלה ואז עוד כ10 דקות בישול כדי שיהיו מבושלים גם מבפנים להוציא עם כף מחוררת ולהניח בצד עד לשימוש עם המרק. אפשר גם לחתוך קניידלאך שנותרו לפרוסות עבות ולטגן אותן בקצת מרגרינה או שמן עד שהן נעשות פריכות משני הצדדים ולהגיש עם רוטב בשר ליום המחרת. בתיאבון.

  14. שלום מיכל
    יצאו לי קניידלך נפלאים. הוספתי לתערובת שמיר קצוץ וסלרי עלעם קצוץ וגם חצי כף אבקת מרק בצל.
    מתכון מצוין תודה רבה

  15. שלום אפרת,
    את יכולה להסביר למה כדאי לבשל את הקניידלך בנפרד?
    יצא לי מרק מאד דליל אז תוהה אם אבשל אותם בתוך המרק אולי יעזור להסמיך אותו?
    תודה
    מיכל

    1. היי מיכל,
      מומלץ לבשל אותם בנפרד מאחר והם שותים מים וגם מהסיבה שלעיתים זה מעכיר את המרק.
      לגבי המרק הדליל, את יכולה להוסיף לו קצת קורנפלור (תתחילי בכף אחת) כדי להסמיך אותו אבל חשוב לערבב קודם את הקורנפלור עם כמה כפות מים קרים ורק אז להוסיף למרק, אחרת יווצרו גושים במרק.
      אפשרות נוספת היא להוסיף קוואקר דק או לטחון חלק מהירקות שבמרק.
      שבת שלום 🙂

    1. היי שרה,
      לא ניסיתי. אני לא בטוחה אם זה ייצא מוצלח עם קמח תפוח אדמה.

  16. ווואוו עכשיו סיימנו לאכול. חיסלנו פשוט את כל הסיר פעם ראשונה שלי . תודה רבה! הוספתי גם חוואיג למרק מוסיף

    1. היי דריה,
      אני לא מכירה את זה. בכל אופן אני מניחה שזה יתרום לאווריריות.
      ממליצה להוסיף את מי הסודה בהדרגה. להתחיל ברבע כוס ולהוסיף עד לקבלת מרקם סמיך ומעט קשה.
      חג שמח 🙂

    1. היי גילי,
      משאירים בתוך המרק ומכסים עם מכסה.
      אם לא חם כל כך אין בעיה להשאיר בחוץ.
      חג שמח 🙂

  17. נשמע מתכון מוצלח להכנה עם עזרה מהילדים . פשוט וקל! שאלה קטנה ,אני לא משתמשת באבקת מרק .מה אפשר לשים במקום? חג שמח!

  18. היי יקירה. אפשר במקום הגזר הקפוא , גזר טרי? אם כן כמה ומה זמן הבישול והאם כמויות המים משתנות? תודה

    1. היי 🙂
      אפשר להשתמש ב 1-2 גזרים טריים. מומלץ לחתוך את הגזר לעיגולים כדי שיתבשל יותר מהר. זמן הבישול יכול להיות שיתארך ל 25 דקות, עד שהגזר מתרכך. כמות המים אינה משתנה.
      יום נפלא!

    1. מומלץ קודם לבשל 6 דקות במים רותחים עד שהכדורים צפים ואז להוסיף למרק ירקות.

  19. שאלה
    האם אפשר להכין את הקניידלך מספר ימים קודם ולהקפיאם ? פשוט סדר הפסח יהיה בחאן בדרום הארץ ולא מתאים לי להכין במקום את הקנייגלך .

    1. היי,
      לא ניסיתי להקפיא אבל לדעתי לא אמורה להיות בעיה.
      יום נפלא 🙂

  20. היי, כתבתי תגובה והיא נעלמה… שאלתי אם אני צריכה להכפיל את כל הכמויות כדי לקבל כמות כפולה של כדורים?

  21. היי, שישה כדורים זה מעט… אם אני רוצה כמות כפולה, אני צריכה להכפיל את הכמויות של כל הרכיבים?

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר