מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קיש פלפלים

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 18, 2016
Last modified:פברואר 26, 2017

Summary:

מתכון לקיש פלפלים וגבינות טעים במיוחד שמכינים מבצק עלים מוכן – ניתן לבשל את הפלפלים על מחבת וניתן להשתמש בפלפלים מוכנים קנויים ובכך לחסוך את הבישול המקדים.

תבנית עגולה 22 או תבנית פיירקס מלבנית קטנה (16X24) או תבניות מאפינס או תבניות פאי אישיות.

קיש פלפלים

מצרכים:

200 גרם בצק עלים או בצק פילאס (יש להפשיר לילה במקרר או כשעתיים בטמפ' החדר)

2 פלפלים אדומים גדולים (גמבות)

2 פלפלים צהובים גדולים

2 שיני שום קצוצות

2 ביצים

שליש כוס שמנת לבישול (80 מ"ל)

כף גדושה גבינה לבנה/קוטג'

2 כפות מלאות גבינה בולגרית/פטה מפוררת

2 כפות גדושות גבינה צהובה מגורדת

חצי כפית עלי טימין (לא חובה)

תיבול: חצי כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-חותכים את הפלפלים לריבועים קטנים (כמו של סלט). מחממים מחבת עם 2-3 כפות שמן זית, מוסיפים את הפלפלים, ממליחים מעט עם המלחייה ומטגנים את הפלפלים על אש בינונית נמוכה במשך 20-25 דקות, עד שהפלפלים מתרככים (יש לכסות את המחבת ולערבב מידי פעם). מוסיפים שום ומערבבים כדקה. מסירים מהאש ומצננים מעט את התערובת.

-מעבירים את הפלפלים לקערה ומערבבים עם יתר החומרים- ביצים, שמנת לבישול, גבינות, טימין, מלח ופלפל שחור.

-מחממים תנור ל190 מעלות (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד).

-משמנים קלות תבנית ומניחים עליה את הבצק. מהדקים לתחתית ולדפנות (אם מכינים בתבניות אישיות- יש לחתוך את הבצק לריבועים בגודל התבנית כולל הדפנות). מחוררים במספר מקומות בעזרת מזלג – בתחתית ובדפנות.

-יוצקים לתבנית את התערובת ומכניסים לתנור (שחומם מראש על 190 מעלות) למשך 35-45 דקות, עד להזהבה יפה.

-מניחים לקיש להתקרר לטמפ' החדר (לאחר קירור התערובת מתייצבת). מומלץ להשאיר בתנור עם דלת חצי פתוחה.

*להכנת קיש פלפלים מהיר- אפשר לחסוך את שלב הבישול הראשון ולהשתמש בסלט פלפלים קלויים קנוי ולשים בסביבות 300 גרם.

קיש פלפלים






אהבתם? שתפו

28 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי, יצא מעולה! תודה על המתכונים הנהדרים(:
    ראיתי את התגובות כאן וקצת חששתי שתצא לי בלילה דלילה מידי (כי זה באמת היה נראה קצת נוזלי) אז הוספתי 3 כפות קמח תופח ויצא מושלם. חוסל כמעט הכל… תודה וחג שמח!

    1. היי אלייה,
      הבלילה לא התקשתה אחרי האפיה? אולי חתכת את זה שזה עוד היה חם? כי זה מתייצב ומתקשה רק לאחר קירור.

        1. אז כנראה שהיו יותר מידי נוזלים בתערובת. אולי שמת קצת יותר מידי שמנת לבישול? עברת על כל המצרכים לוודא שלא פספסת במקרה שום דבר?
          אגב כמה זמן זה היה באפיה?

    1. היי אלייה,
      ממליצה בכל זאת להכין לפי הכמות במתכון. מקסימום הקיש ייצא קצת יותר גבוה.
      לגבי כמות הבצק- הכמות הרשומה במתכון קיש פטריות ובטטה מתאים לתבנית 20.

  2. חנוכה שמח אפרת יקרה!
    אני רוצה להכין את הקיש לערב לביבות מרובה משתתפים,
    יש לי בבית תבנית חד"פ עגולה קוטר 25.5 ס"מ ועומק של 6.6

    קניתי בצק פילאס (אף פעם לא השתמשתי בו)
    מהן הכמויות של הבצק והמלית?
    חן חן לך על המתכונים והאתר

    1. היי עדינה,
      אני מניחה שתצטרכי בסביבות 300-400 גרם בצק פילאס (אגב משתמשים בבצק פילאס כמו בצק עלים).
      שימי את הבצק בתחתית התבנית ובדפנות. הבצק לא אמור להגיע עד גובה התבנית אלא עד גובה 3-4 ס"מ מהתבנית.
      לגבי כמויות המלית, נראה לי שכדאי יהיה להכפיל את כל הכמויות של המלית ב-2.
      בהצלחה ויום מקסים :-)

    1. היי ליאת,
      אני מניחה שאפשר. בגלל שדפי הפילו דקים יש להניח כמה שכבות של דפי פילו כאשר בין כל שכבה יש להבריש בשמן ומעליה להדביק שכבה נוספת. לדעתי כדאי לשים בסביבות 5 שכבות.
      חשוב גם לשמן את התבנית לפני שמניחים את התחתית.

  3. הי הי. נראה מצויין. האם אפשר להכין אותו יום לפני, לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה, או שזה יהרוס את המרקם של הבצק?

  4. שלום אפרת,
    אני רוצה להכין את הקיש הזה עם הבצק של הקיש בטטה שפירסמת (ראיתי את ההמלצה שלך בתגובות)
    קניתי (בהשראת התמונה שלך:) 2 תבניות פאי אישיות.
    תוכלי לכתוב לי את הכמווניות של הבצק והמילוי?

    פעם ראשונה בהכנת קיש, ומארחת….

    תודה יקירה

        1. לגבי התחתית, אני חושבת שכדאי להגדיל מעט את הכמויות כדי להיות בטוחים שזה יספיק ל-2 תבניות בקוטר 12:
          כוס וחצי קמח לבן
          רבע כוס שמן + כף שמן נוספת
          שליש כפית מלח
          חלמון ביצה (הצהוב)
          4-7 כפות מים קרים
          לגבי המלית, אני חושבת שכמות המלית במתכון אמורה להספיק ל-2 התבניות. בכל מקרה את יכולה להוסיף עוד כף נוספת של גבינה לבנה כדי להעניק יותר נפח.

          1. ראשית, תודה על המענה.
            שנית, המלית יצאה מדהים ממש.
            הבצק פחות…
            היה לי קשה לעבד אותו, הוא נשבר כל הזמן
            ממש לא היה דומה למה שראיתי בתמונות של הקיש בטטה…
            אולי היה מידי שמן.
            מה שעשיתי בסוף היה לשים את הבצק בתחתית בלי מערוך לפני זהץ
            פשוט מעכצי את זה על תחתית התבנית ודפנותיה.
            יצא ממש טיעם.

            חן חן לך

          2. היי עדינה,
            הבצק כנראה לא היה גמיש מספיק כי היו חסרים בו נוזלים או ביצה (יכול להיות שבגלל שהגדלתי את כמיות, זה שינה את היחסים ופגע בתוצאה).
            בכל מקרה אני שמחה שבסוף הסתדרת ושיצא טעים.
            תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא :-)

  5. היי אפרת,
    הכנתי את הקיש עם הבצק של הקיש פטריות ובטטה ויצא ממש טעים וקצת יותר דיאטטי. גם קיש הפטריות והבטטה ממש מוצלח. הכנתי אותו כבר כמה פעמים.
    תודה רבה על כל המתכונים

  6. הי, המתכון נראה ממש טעים. רציתי לשאול אם זה אפשרי להכין באותה הצורה גם אם אני אוותר על הבצק מטעמי דיאטה?
    תודה

    1. היי אורית,
      לדעתי לא כדאי לוותר על תחתית מאחר והתערובת היא לא יציבה מספיק ולא תחזיק בחיתוך.
      אפשר להכין גרסה דיאטטית יותר של התחתית ובמקום להשתמש בבצק עלים מוכן, להכין בצק על בסיס שמן לפי המתכון הזה- קיש פטריות ובטטה.
      המשך יום נפלא :-)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »