מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קיש פטריות

קיש פטריותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 18, 2013
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

קיש במילוי בצל ופטריות בבצק עלים

קיש פטריות

תבנית שקעים, כמות: 10-12 קישים אישיים

מצרכים:

200 גרם בצק עלים מוכן (שהופשר כל הלילה במקרר או שעתיים בטמפ' החדר)

1 בצל קצוץ

חבילת פטריות טריות

1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 גרם)

2 ביצים

תיבול: 1/2 כפית אבקת מרק, מלח, פלפל

אופן הכנה:

-מטגנים במחבת עם מעט שמן את הבצל והפטריות עד להזהבה קלה, ממליחים מעט ומסירים מהאש.

-פורשים בצק עלים על משטח עבודה ובעזרת כוס הפוכה קורצים עיגולים בבצק. משמנים תבנית שקעים, מניחים כל עיגול בשקע ומהדקים היטב מסביב.

-מערבבים את הביצים והשמנת המתוקה ומתבלים.

-מניחים בכל שקע כף מתערובת הפטריות ויוצקים עליה מעט מהבלילה (בערך כף וחצי). אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, עד שהקישים מעט מזהיבים. מומלץ להגיש במקום.

*אחסון: ניתן לאחסן את הקישים במקפיא (לאחר שהצטננו לטמפ' החדר) ולחמם בתנור כ-15 דקות לפני ההגשה.

קיש פטריות ובצל, פשטידת בצל ופטריות, מתכון לקיש פטריות

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

99 תגובות

הוסף תגובה
  1. אפרת היקרה,
    תראי איזה מהמם יצא לי! וטעים כל כך, שאני צריכה להתאפק לא לנשנש את הכל בבת אחת. תודה על מתכון מוצלח!

  2. היי, אם אני רוצה להכין בתבנית גדולה (ראיתי שרשמת בתגובות לפני תבנית עגולה בקוטר 20 תודה!)- האם לערבב קודם את הבלילה ואת הפטריות ביחד ולשפוך מעל הבצק עלים?

    תודה רבה!

  3. שלום,
    הכנתי את המתכון יצא נחמד מאודדד…

    רציתי לדעת האם צריך לשמן תבנית סיליקון… יצא שומני מידיי…

    1. היי לבנת,
      רצוי לשמן אבל ממש מעט. אולי שימנת יותר מידי?

    1. אפשר לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה. אין צורך להקפיא.
      שבוע נפלא 🙂

  4. היי
    האם לא מומלץ לאפות כמה דקות את הבצק ללא המילוי?חוששת שהתחתית תצא לא אפויה מספיק
    תודה 🙂

    1. כן דלית,
      אפשר להכין בתבנית אחת בקוטר 20 או להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולהכין בתבנית עגולה 24.
      יום מקסים 🙂

    1. היי אלמוג,
      למתכון הזה ספציפית אין לי רעיון אבל אני מצרפת לך לינק למתכוני פשטידות פרווה או כאלה שניתן להפוך אותן לפרווה (יש הערה בתחתית כל מתכון) – פשטידות פרווה.
      המשך יום מקסים 🙂

  5. אהלן אפרת.. אני שמח להכריז שמבחור שמזמין אוכל מבחוץ שלוש פעמים ביום הפכתי להיות זה שמבשל לעצמו לחברים ולמשפחה. המתכונים שלך מאפשרים לי להתחבר למטבח ובתגובה קודמת שלי גם אמרתי שבזכות המתכונים שלך זה פשוט כייף.
    אני רוצה לעלות שלב ולנסות להכין את הקיש במילוי פטריות ובצל. במצרכים כתוב שמנת מתוקה אבל יש מבחר גדול אז לקחתי שמנת לבישול של תנובה(כי יש על הקרטון תמונה של פטריות:) אשמח אם תוכלי להגיד לי באיזה שמנת מתוקה להשתמש
    תודה ושבת שלום
    ברנרד

    1. היי ברנרד,
      קודם כל כיף גדול לשמוע 🙂
      השמנת לבישול שבחרת היא בסדר גמור ואתה יכול להשתמש בה למתכון.
      שבת שלום!

  6. היי אפרת,
    אם אני משתמשת בבצק פריך ומכינה את הקישים יום לפני, האם אחרי החימום למחרת הם חוזרים להיות פריכים?
    גמר חתימה טובה

    1. היי אסנת,
      אני מניחה שאפשר אבל מבחינת טעם עדיף להכין סמוך להגשה או לפחות יום לפני ולשמור במקרר.
      לפני שמגישים יש לחמם בתנור כדי להחזיר את הפריכות.
      שבוע נפלא 🙂

  7. היי
    נגמר לי הבצק עלים אז עשיתי עם הבצק של הקיש פטריות ובטטה,בצק קל ומעולה,אחלה מתכון.
    תודה

  8. נו באמת רק נכנסתי לראות מה חדש וזה מה שמצאתי
    קיש פטריות
    קיש פטריות ובטטה
    קוקולידה
    מוס שוקולד לבן
    וכדורי פקאן
    חייב להפסיק להכנסו לפה חחחח
    אפשר להחליף את הבצק עלים במשהו אחר?
    תודה על התשובות המהירות ועל הסבלנות

    1. נו מעולה 😉
      במקום בצק עלים אפשר להשתמש בבצק מלוואח או בבצק פריך מוכן (שני הבצקים הם קנויים ואין צורך להכין אותם).

  9. תודה רבה על התשובה המפורטת. חייבת לפרגן – הכנתי לחג את עוגת התפוזים ודבש ועוגת הדבש שוקולד ויצאו מעולה!!!קצרתי כל כך הרבה מחמאות.חג שמח!

    1. כן, משהו כזה. ועדיף להניח את הקישים יותר קרוב לתחתית התנור (אבל לא שיגע בתחתית) כדי שתחתית הקיש תקבל פריכות.

    2. בתוכנית הרגילה (למעלה ולמטה)ואת רשת התנור תניחי על השלב הקרוב יותר לתחתית.
      בדר"כ הרשת אמורה להיות מונחת על השלב השני מלמטה ואז המאפה תמיד באמצע אבל עכשיו כדאי להוריד את רשת התנור לשלב הראשון מלמטה (השלב הקרוב ביותר לתחתית).

  10. מארחת בשבת בערב ורוצה להכין כבר בשישי.אחרי שמצננת את הקישים לטמפ' החדר ומאחסנת בכלי סגור כדאי להקפיא אותם או לשים במקרר?חשוב לי שכשאגיש אותם יהיה להם טעם כאילו יצאו באותו הרגע מהתנור. תודה וחג שמח!

    1. היי שרון,
      תשמרי במקרר ותוציאי החוצה כשעה לפני. לפני ההגשה תחממי בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
      חג שמח 🙂

    1. היי יעל,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשים 2 כפות גדושות גבינה לבנה במקום.

    1. היי יפית,
      מספיק לשים שכבה אחת של בצק עלים. עם השאריות אפשר להכין מתכונים נוספים, גם קינוחים.
      לחצי כאן לכל המתכונים שאפשר להכין מבצק עלים.
      שבוע מעולה 🙂

  11. הכנתי לאורחים בשישי בערב ויצא סוף!!!כל כך פשוט להכנה וגרף מחמאות רבות.הכנתי גם את הבראוניז בלי הקמח ויצא מדהים!!!

    1. במתכון הזה אין צורך לרדד את בצק העלים כי מכינים מזה תחתיות שאמורות להיות מעט עבות. מה שכן, לאחר שאת מהדקת את החתית לתבנית כדאי לחורר בעזרת מזלג או קיסם בכמה מקומות בתחתית כי בצק עלים נוטה להתנפח באפיה ופעולת החירור תפחית את התופעה הזאת.
      בהצלחה 😉

    1. אין צורך לרדד את הבצק ואת הפטריות כדאי לצנן ממש מעט (אין צורך לקרר לגמרי).

    1. היי שרה,
      אפשר, רק כדאי לשמן אותן לפני כדי שניתן יהיה לחלץ בקלות את הקישים מהתבניות.
      שבוע נפלא 🙂

  12. 2 שאלות:
    1. אפשר עם פטריות משימורים?
    2. את הבצק עלים שמים רק בתחתית או שזה יעטוף גם את המסביב ואז הפטריות והשמנת הם רק מילוי?

    1. היי מיטל,
      1. אפשר להכין עם פטריות משימורים.
      2. את בצק העלים שמים בתחתית ובדפנות של התבנית (כמו צורה של קערה) והשמנת פטריות הם המילוי.
      חג שמח 🙂

  13. היי
    אני רוצה לעשות,
    רק שתי שאלות
    כמה שמים מהתיבול?מלח, פלפל?
    אם אני מכינה את זה בבצק פריך, כמה זמן צריך לשים בתנור?

    1. היי מיכל,
      אם את שמה אבקת מרק מספיק לשים קמצוץ מלח ופלפל שחור (קמצוץ עם האצבעות).
      אני מניחה שזמן האפיה יהיה בסביבות 35-45 דקות.

    1. כן אפשר להכין בתבנית מאלומיניום אבל צריך להכפיל כמויות ואז אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק וייצא קיש גבוה או בתבנית גדולה יותר אבל אז הקיש ייצא נמוך.

    1. היי סאלי,
      כמות המרכיבים מספיקה תבנית עגולה קטנה, בקוטר של 20.
      אם את רוצה להכין בתבנית גדולה יותר אני ממליצה פשוט להכפיל כמויות ואז זה יתאים לתבנית עגולה 24.

    1. הי סאלי,
      אם יש לך אבקת מרק בכל טעם אחר אפשר לשים ואם לא, תכיני בלי אבקת מרק בכלל רק תשימי יותר מלח.

  14. שלום.אני נהנית מאד מהמתכונים הטעימים.רציתי לשאול מה אפשר לשים במקום
    שמנת מתוקה כדי שיהיה פרווה?תודה

    1. היי צילה,
      שמחה שאת נהנת מהמתכונים 😉
      לשאלתך, אפשר להשתמש בשמנת צמחית כדי שהמתכון יהיה פרווה.
      יום נפלא!

    1. הי שלומית,
      יותר טעים לאכול את זה חם אבל גם אם אוכלים את זה בטמפ' החדר (לא קר מהמקרר) זה עדיין יהיה טעים 😉

    1. כן אפשר, עדיף עגולה.
      הכמות מספיקה לתבנית עגולה קטנה בקוטר 20 אבל אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית בקוטר 24.

  15. עשיתי את הפשטידה עם הפיטריות יצא פשוט מעדן תוך 5 דקות לא נשאר אפילו אחד עשיתי בתבנית עם שקעים 24 במספר ממומלץ מאוד

    1. הי רז, אין בעיה להכין את זה בתבנית גדולה, זה ייצא טעים 😉

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר