מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קיש פטריות ובטטה

קיש פטריות ובטטהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 17, 2015
Last modified:יוני 23, 2019

Summary:

קיש פטריות, בטטה וגבינות על בסיס שמן (ללא חמאה או מרגרינה)

קיש פטריות ובטטה

תבנית עגולה 20

מצרכים:

תחתית הבצק:

כוס ושליש קמח לבן

רבע כוס שמן

שליש כפית מלח

חלמון ביצה (הצהוב)

3-6 כפות מים קרים

לתערובת המילוי:

חצי בצל בינוני קצוץ

חצי בטטה בינונית מגורדת

חצי סלסלת פטריות טריות קצוצות

חצי כף קמח לבן

כף מלאה שמנת חמוצה (ניתן להמיר בגבינה לבנה או קוטג')

1 ביצה

2 כפות גבינה בולגרית מגורדת

2 כפות גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת

*גבינה צהובה לפיזור מעל ומתחת.

אופן הכנה:

הכנת התחתית:

-מחממים תנור מראש ל200 מעלות.

-מערבבים בקערה את הקמח, המלח, השמן וחלמון הביצה. מוסיפים בהדרגה את המים עד שמתקבל בצק אחיד.

-מניחים את הבצק על נייר אפיה ומרדדים בעזרת מערוך. מעבירים לתבנית ומהדקים היטב בתחתית ובדפנות. בעזרת סכין חותכים את עודפי הבצק. דוקרים את הבצק בעזרת מזלג במספר מקומות ואופים בתנור במשך 12 דקות. מוצאים ומצננים. (משאירים את התנור דולק ומנמיכים ל180 מעלות).

בצק קיש משמן

 

הכנת המילוי:

-מחממים מחבת עם כף שמן זית ומטגנים בצל עד להזהבה קלה. מוסיפים בטטה ופטריות, ממליחים מעט ומטגנים תוך כדי ערבוב 3-4 דקות. מסירים מהאש ומצננים.

-מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי (תערובת הפטריות והבטטה, ביצה, קמח, גבינות ושמנת).

-מוציאים את התבנית מהתנור ומפזרים גבינה צהובה מעל התחתית (לשמירה על הבצק שלא יירטב מהתערובת). מעל יוצקים את תערובת המילוי. מפזרים מעל מעט גבינה צהובה מגורדת ואופים בתנור במשך 30-35 דקות, עד שהמלית נעשית יציבה וזהובה.

הכנת קיש

 

קיש פטריות ובטטה

רוצים עוד?

מתכונים נוספים לשבועות

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

209 תגובות

הוסף תגובה
  1. תודה רבה, הבצק היה טעים וסופר נוח לרידוד.
    לגמרי שומרת את המתכון של הבצק, הוא מעולה גם לפשטידות פרווה!

  2. שלום אפרת תודה על המתכונים!
    רציתי לדעת אם אפשר להכין את הקיש במנות אישיות
    מלבניות בגודל 10*5 ס׳׳מ בערך תודה!

  3. היי אפרת
    קודם כל אני משתמשת המון באתר שלך וממליצה כמובן לחברות.
    אפשר להכין מראש את הבצק והמלית ואז למחרת רק לאפות?

    1. כן אפשר. את הבצק והמלית כדאי לשמור במקרר בנפרד (כדי שהמלית לא תרטיב את הבצק).

    1. היי רותם,
      אני מניחה שלגרסת פרווה אפשר לוותר על הגבינות ובמקום כף שמנת חמוצה לשים 1-2 כפות ריץ'.

  4. היי שלום רב
    האם התבנית העגולה החד פעמית המופיעה בצילום הקיש, זו תבנית בקוטר 20 מה שנמכר בסופרים או שצריך להכפיל כמויות לתבנית שמצולמת?

  5. הי אפרת, הכנתי בעבר ויצא מעולה. עכשיו אני רוצה לדלג על שלב הכנת הבצק ולהכין עם בצק פריך קנוי למאפים מלוחים. נראה לך שיצא טוב? ותודה על עוד המון מתכונים שתמיד יצאו מוצלחים.

    1. נראה מהמם 😍
      כן, אפשר להשתמש בבצק פריך, זה בהחלט יכול לחסוך עבודה.

  6. היי אפרת, יש לי תבנית זכוכית נמוכה של פאי בקוטר של קצת יותר מ 30 סמ, בכמה אצטרך להכפיל את הכמויות?

    1. היי שירה,
      את התחתית לדעתי מספיק להכפיל ב-2.
      את חומרי המלית כדאי להכפיל ב-4 (2 בצלים בינוניים, 2 בטטות בגודל קטן-בינוני, 2 סלסלות פטריות, 2 כפות קמח, 4 כפות מלאות שמנת חמוצה, 4 ביצים וכו')

  7. היי אפרת
    המתכון נראה מעולה!
    אני רוצה לנסות להכין אותו לחג השבועות, ורציתי לשאול האם הוא מספיק גדול לאירוח של פחות או יותר 16 אנשים.

    1. היי סתיו,
      ממליצה להכפיל כמויות ולהכין ב-2 תבניות בקוטר של 20 ס"מ.

  8. הכנתי בפעם השנייה והפעם קצת שיכללתי, הגדלתי תבנית, הגדלתי לבטטה שלמה, חתיכת דלעת ופלפל קלוי לקישוט וטעם. טעים מאד!! אפרת המון תודות על מתכונים נהדרים!!

  9. שלום רב,
    תמיד נהנית מהמתכונים שלך. תודה רבה!!!
    בטח אנסה גם את הקיש הזה אבל בינתיים חיפשתי תחתית לקיש תרד…מניחה שהבצק לקיש הזה מתאים?
    תודה רבה!!!
    תמר

    1. היי רותם,
      לתחתית תכיני את הכמויות האלה:
      2 כוסות קמח לבן
      חצי כוס שמן
      חצי כפית מלח
      חלמון ביצה (הצהוב)
      2-5 כפות מים קרים
      את כמויות המילוי תכפילי ב-2.

  10. היי אפרת,

    אני מתכננת להכין את המתכון הזה ועוד כמה לכבוד יום ההולדת של ביתי,

    תוכלי לרשום לי כמה זמן מראש אפשר להכין?
    האם אפשר להקפיא ?

    תודה לך

    1. היי רותם,
      אפשר להקפיא אבל עדיף להכין כיומיים מראש ולשמור במקרר.

    2. תודה על התשובה…

      במקרר זה ישמר טוב?
      צריך לעטוף?

      והאם אפשר לחמם על הפלטה אחר כך

    3. כן, זה ישמר טוב. יש לעטוף בנייר כסף או לשמור בקופסה סגורה.
      אפשר לחמם על הפלטה אבל מומלץ להוציא את זה כשעה לפני מהמקרר.

  11. שלום 😉
    רציתי להכין את הקיש בשתי תבניות חד פעמי רגילות (אנגילשקייק)
    האם זה מספיק הכמות של המתכון לשתי יחידות או שצריך להכפיל כמויות ?
    תודה רבה

  12. היי אפרת, רציתי לשאול לכמה יחידות המתכון מספיק, אם אני מכינה קישים אישיים (בתבנית שקעים חד פעמית)?
    נ.ב. האתר מקסים🌸
    תודה וערב טוב

    1. לדעתי הגבינות מאוד מוסיפות אבל אם את רוצה להכין את המתכון הזה פרווה אני מניחה שאפשר לוותר על הגבינות ובמקום כף שמנת חמוצה לשים 1-2 כפות ריץ'.

  13. היי אפרת.
    נשארו לי קצת עגבניות שרי.
    נראה לך זה גם יתאים לפטריות ולבטטה? אוסיף אותן?
    תודה!!

    1. היי,
      לא בטוחה אם מתאים וכדאי כי יכול להיות שזה ירטיב את התערובת.
      יום נפלא 🙂

  14. אני מאוד אוהבת את האתר הזה ותמיד מוצאת בו מתכונים ממש קלים וטעימים אבל הפעם המתכון של הקיש ממש לא הצליח: הבצק יצא קשה מדי לחיתוך וגם לא הספיק לכיסוי של הדפנות, המלית לא התייצבה כל משך זמן האפייה, ממש התבאסתי על העבודה הקשה שהשקעתי… בסוף לקחתי את המלית (כי התבאסתי לזרוק ועל בזבוז החומרים), הוספתי קמח וביצה נוספת והפכתי אותה למאפינס שיצאו מאוד מוצלחים וטעימים, אז לא הכל היה לא טוב… חג שמח!

    1. היי ניצן,
      הבצק מתאים לתבנית קטנה בקוטר 20. אולי השתמשת בתבנית גדולה יותר?
      לגבי הבצק, הוא אמור לצאת פריך וקל לחיתוך (שמת חלמון ביצה? כמה מים שמת?)
      בכל מקרה, שמחה שלא ויתרת ואלתרת מאפינס שיצאו טעימים 🙂

    2. באמת לא שמתי לב שמדובר בתבנית קוטר 20… בכל מקרה עשיתי כפול בצק כי רציתי לעשות קיש נוסף כך שלא הייתה בעיית כמות בבצק, הבעיה העיקרית היתה במילוי שלא נאפה כי הוספתי לו עוד קצת קוטג' (כתבת שאפשר כנראה שהוספתי יותר מדיי…) כמובן שהמאפינס יצאו מעולים בסוף אז הכל בסדר ולמדתי מזה לעשות דברים פשוטים ולא מסובכים (כמו מאפינס שפשוט מערבבים ולתנור…כי קיש זה קצת מסובך ואף פעם לא הכנתי אז בשביל מה להסתבך?)

    3. פעם הבאה, רק בשביל להוכיח לעצמך שאת יכולה, אני ממליצה להכין את הקיש לפי המתכון בדיוק בתבנית 20. אני בטוחה שתצליחי 🙂
      יום מקסים

  15. תודה על האתר המדהים!
    אני מעוניינת בקיש בטטה אך ללא פטריות אפשר במקום הפטריות להוסיף עוד חצי בטטה? תודה!

  16. היי רציתי לשאול יש אפשרות לעשות את הפשטידה בלי התחתית? או שצריך להוסיף למילוי משהו לייצב אותה?

    1. היי רבקה,
      המילוי מתאים לתחתית. אם את רוצה להכין פשטידה רגילה ללא תחתית את יכולה להכין את פשטידת הבטטה ולהוסיף לה כחצי סלסלת פטריות. את הפטריות יש לקצוץ ולטגן אותן יחד עם הבצל והבטטה.

  17. היי אפרת,
    קודם כל, רציתי להגיד שהקיש הזה מככב אצלי והוא מושלם. אני רוצה להכין אותו מחר (רביעי) ולהגיש אותו ביום ראשון בשבועות.
    האם אפשרי להקפיא אותו אחרי ההכנה וביום ראשון להפשיר ולשים על הפלטה?

    תודה רבה מראש,

    מיטל

  18. בוקר טוב אפרת
    האם אפשר להוסיף שמנת לבישול או גביע קוטג' כדי שיצא יותר גבוהה במקום להכפיל כמויות?
    תודה ויום טוב

    1. היי יערית,
      בגלל שמדובר במילוי לקיש ולא בפשטידה לא יודעת אם כדאי לשים גביע שלם אבל אולי אפשר להגדיל את הכמות ל 3-4 כפות קוטג' במקום כף אחת.

  19. בוקר טוב
    אם אני מכינה היום את הקיש וצריכה לשלישי ערב.
    עדיף להקפיא או לשים במקרר?
    ואשמח לעוד קיש טעים שאת ממליצה כמו זה אך עם מילויים שונים .
    תודה

    1. היי סיון,
      נראה לי שעם תפו"א גם יעבוד. אם במקרה יש לך דלעת או דלורית גם אפשר.

  20. וואי יצא אליפות! ובאמת מרשים… גם יום למחרת אכלנו בלי לחמם.. מרוב שהיה טעים:-)
    שאלה קטנה, הכנתי כמות כפולה והבצק יצא לי מתפורר (לפני האפיה, אחרי האפיה יצא טוב) השאלה היא למה? היה לי קשה לעבוד איתו

  21. היי
    יש לי תבנית 22 ואני רוצה שהמילוי יהיה יותר גבוה אפשר להכפיל כמויות עם אותה תבנית?ומה לגבי זמן האפיה?ומה לגבי כמויות הבצק?
    בתמונה נראה שבצדדים יש בצק אבל המילוי מכסה רק חלק אני רוצה שיכסה את הכל?
    תודה והמשך יום טוב

    1. היי שלי,
      לדעתי אם תכפילי את כל הכמויות זה אמור להיות בסדר. זמן האפיה של התחתית נשאר 12-13 דקות. זמן אפיה של המלית 35-40 דקות, עד שהתערובת נעשית יציבה.

  22. היי אפרת,
    קודם כל רוצה להגיד שהאתר מעולה תודה רבה!
    אני רוצה להכין את הקיש למחר, יש אפשרות להכין היום רק את הבצק ולשמור במקרר ומחר לאפות אותו ואת תערובת המילוי ?

  23. בוקר טוב לבעלת האתר הכי הכי שווה !!!!

    שאלה:
    האם אפשר לוותר על הפטריות?.. לא אוהבת..

    תודה מראש..

  24. היי
    רציתי לשאול האם אפשר להשתמש עם בצק עלים במקום הבצק שרשמת ועם אותו מילוי? יש לך אתר מקסים.
    תודה שרה

    1. כן שרה, אפשר. מומלץ גם אותו לאפות קודם בנפרד ורק אז לשים את המילוי.
      יום מקסים 🙂

  25. היי….. רציתי לשאול במידה שיש לי בצק כבר קנוי מוכן האם אני צריכה לאפות אותו לפני כמו שרשום במתכון או שאני יכולה לאפות אותו עם המלית ביחד?
    שאלה שניה האם לאפות אותו על טורבו או אפייה למעלה ולמטה
    תודה רבה….. המתכונים שלך מדהימים

    1. היי שני,
      אני מניחה שהבצק לא אפוי ואם כך אז יש לאפות אותו בנפרד כ-12 דקות כמו שרשום במתכון ואח"כ עם המלית.
      אפיה על תוכנית רגילה – קו עליון וקו תחתון.
      בהצלחה 🙂

  26. אם אני מכפילה כמויות- מה גודל התבנית?
    ומה אפשר לשים במקום הבולגרית? גבינה צפית זה בסדר?
    תודה רבה מראש!

    1. היי בינת,
      אם את מכפילה כמויות זה אמור להתאים לתבנית 24.
      גבינה צפתית בסדר.
      חג שמח 🙂

  27. היי, אני רוצה להכין את הפשטידה ללא מוצרי החלב שתהיה פרווה אז מה עושים כדי שהבצק לא ירטב מהבלילה במקום הגבנצ'?

  28. היי , תודה על האתר הנפלא
    האם ניתן להכין היום את הקיש ולשמור במקרר עד מחר או שעדיף להקפיא

  29. שלום. הכנתי את הבצק אבל הוא לא מתאחה. המרקם שלו בסדר לא רטוב מדי ולא יבש.. מה אפשר לעשות?

    1. היי אוריה,
      מתנצלת על העיכוב בתשובה. יש להוסיף עוד קצת מים עד שהבצק יתגבש.

    1. היי,
      במקום שמנת חמוצה אתה יכול לשים גבינה לבנה, קוטג', יוגורט או כל גבינה רכה שיש לך. אם אין לך אז תכין בלי.
      אפשר לוותר על הבולגרית.

    1. היי אמונה,
      לא נורא, תאפי כמו שזה. לאחר כ-35 דקות אפיה, תורידי את הקיש לרשת התחתונה של התנור לעוד 5-10 דקות.

  30. היי
    את יודעת שזאת רק אשמתך
    אם המתכונים שלך לא היו כל כך קלים ומוצלחים לא היינו מבקשים להכפיל ולשלש
    תודה

    1. בוקר אור,
      אני מניחה שאת כמויות מרכיבי התחתית יש להכפיל ב-2 ואת המלית כדאי לשלש ולהכפיל את כל החומרים ב-3.

  31. ערב טוב
    אפשר חמאה במקום שמן?אם כן כמה?
    הגבינה הצהובה בשביל לא להרטיב את הבצק ,ובפאי מתוק מה את שמה שהבצק לא ירטב ממילוי?
    האפייה הראשונה היא אפייה עיוורת לא צריך משקולת?
    תודה

    1. היי דני,
      במקום שמן אפשר לשים 50 גרם חמאה מומסת.
      בדר"כ בפאי מתוק הבלילה היא לא מאוד נוזלית כך שאין בעיה.
      אין צורך במשקולת.

    1. היי אפרת,
      יכול להיות שאת יכולה להכין בלי הביצה ולהוסיף עוד כף גדושה שמנת חמוצה.
      לאחר האפיה יש להניח לקיש להתקרר לגמרי כדי שיתייצב.

  32. שלום, שאלת הבהרה, כשאת כותבת שאת הגבינה הצהובה יש להניח על הבצק האם הכוונה לפרוסות גבנ"צ או מגורד?

    1. היי אלין,
      עדיף פרוסות אם יש לך. אם לא, פשוט לפזר גבינה צהובה מגורדת.

    1. היי ורדה,
      פחות מומלץ כי אז הוא יתפח ועדיף שהוא יהיה שטוח.
      שבת שלום 🙂

  33. הי אפרת,
    הכנתי את הקיש לשבת, היה טעים! רק שאלה אחת- הבצק אמור להיות אפוי לגמרי או מעט 'בצקי'? כי שמתי ל-12 דקות והוא לא הספיק להיאפות היטב בכלל. כדי להתגבר על זה הפכתי את הקיש והכנסתי לתנור לעוד רבע שעה, יצא קרנצ'י אבל הבצק בפנים עדיין היה קצת לא מוכן, כך זה צריך להיות?

    1. היי ירון,
      הבצק לא אמור להאפות עד הסוף באפיה המוקדמת של ה 12 דקות כי הוא ממשיך להאפות אח"כ עם המלית. בסוף האפיה הוא אמור להיות אפוי ופריך אך לעיתים הוא נרטב מעט מתערובת המילוי ויכולה להיות הרגשה כאילו הוא לא אפוי עד הסוף.
      שבוע נפלא 🙂

  34. היי,
    באמצע ההכנה.. הבצק לא מתאחה .. לא מצליחה לרדד הוא נקרע.. נצמדתי למתכון..
    איך ממשיכים מפה? להוסיף קמח?

    1. היי שי,
      אם הבצק יבש מידי תוסיפי עוד קצת מים ושמן.
      אם הוא נקרע בגלל שהוא דביק תוסיפי עוד קצת קמח.
      בהצלחה 🙂

    1. היי אפרת,
      את יכולה לשים יותר בטטה או לשלב בטטה עם תפוח אדמה מגורד (רק שכדאי לבשל אותו קודם בישול חלקי).
      שבת שלום וחג שמח 🙂

  35. משום מה הפשטידה הזו המכילה מרכיבים יקרים ורבים יצאה מאד נמוכה כמעט בגובה פיצה… חבל שהשקעת הזמן וחהמרכיבים מניבה תוצאות כאלו..

  36. היי.,
    רציתי לשאול האם אופים באפייה רגילה או על טורבו?
    אני רואה שהשתמשת בתבנית חד פעמית, איך מזהים גודל 20 בסופר?
    תודה

    1. היי שי,
      האפיה היא בתוכנית הרגילה של התנור (לא טורבו).
      בדר"כ אם התבניות ארוזות בשקית, זה אמור להיות רשום. אם לא, אפשר לשאול או להצטייד בסרגל ולמדוד מהחלק העליון 🙂
      חג שמח!

  37. החג הזה הלכתי על המתכונים שלך…
    הכנתי הרגע את הקיש והוא יצא ממש טוב
    וכן את העוגת גבינה ולוטוס הקרה המשגעת…

  38. שלום, הכנתי את הקיש בטטה ופטריות המתכון מוצלח ביותר השילוב מדהים תודה רבה לך העשרת לנו את הארוחה….

  39. בוקר טוב
    רציתי להגיד לך שהקיש יצא נהדר, השילוב של הבטטה הפטריות והבצל פנטסטי, השתמשתי בתבנית פאי 24 אז הגדלתי את הכמויות לפי העין כולל הירקות, עכשיו סיימתי לאפות ולא יכולתי להתאפק עד החג, אז אכלתי לי משולש וממש התלהבתי, בעזרת השם ובלי נדר מתכוננת לעשות אותו מעתה ואילך, תודה רבה ויום טוב

  40. היי רציתי קודם כל לומר שהמתכונים שלך באתר מעולים מדויקים וטעימים.
    שאלה קטנה לגבי הקיש פטריות בבצק אין צורך להוסיף א.אפיה?
    תודה

    1. תודה שרה 🙂
      בבצק אין צורך להוסיף אבקת אפיה מאחר ואנחנו רוצים אותו פריך ושטוח.
      יום נפלא וחג שמח!

    1. היי נטלי,
      אני ממליצה להכין את הכמויות שרשומות במתכון ואם במקרה יישארו תוספות אפשר למלא 1-2 תבניות מאפינס קטנות.
      יום מעולה 🙂

  41. היי, לאבי ענית כי לתבנית 26 יש להכפיל כמויות ב-2 אך תגובה מוקדמת יותר היה כתוב-
    לתבנית 24 , פי 2
    ולתבנית 26 להכפיל ב-3.. מתלבטת. באילו כמויות עליי להשתמש?

    1. היי מיטל,
      את כמויות חומרי התחתית יש להכפיל ב-2. לדעתי זה אמור להספיק לקוטר 26.
      את חומרי תערובת המילוי כדאי להכפיל ב-3 אם רוצים פשטידה גבוהה.
      צריך לקחת בחשבון שמאחר והתבנית גדולה יותר משך זמן האפיה עשוי להתארך מעט.

  42. קודם כל תודה על מתכונים מצויינים וקלים!
    אני מתכוןנת להכין ביום חמישי , צריכה את לשבת בבוקר.
    כדאי להקפיא או לשים במקרר?

    1. היי מאיה,
      מספיק לעטוף היטב ולשמור במקרר.
      לפני ההגשה להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ולחמם במשך 10-15 דקות.

  43. תודה רבה על מתכון פשוט ומושלם!!!!!

    אני הכנתי את הבצק מקמח מלא והוספתי לו חלק מהחלבון גם כי הוא התפורר לי (המקמח המלא נוטה להתפורר) ואז הבצק היה גמיש לרידוד.

    תודה רבה רבה ושבת שלום! =]

  44. שלום!
    גיליתי לעצמי את האתר לא מזמן וכבר עזר לי הרבה פעמים להכין בזריזות דברים טעימים!
    אני מתכננת להכין קיש פטריות בטטה ,אך ללא בצק…סוג של פשטידה.לדעתי זה גם יצא טוב. מה דעתך?

    1. היי,
      שמחה לשמוע 🙂
      התערובת עצמה פחות מיועדת לאפיה כפשטידה בפני עצמה אלא יותר כמילוי.
      אם את רוצה להכין פשטידת בטטה יש באתר מתכון קל וטעים – פשטידת בטטה. אפשר להוסיף לאותו מתכון גם חצי סלסלת פטריות קצוצות, רק שיש לטגן אותן קודם עם הבצל והבטטה.
      בהצלחה והמשך יום נפלא!

  45. היי!!לשמחתי אני נעזרת במתכונים שלך והם קוצרים הרבה מאוד מחמאות.יש אפשרות להכין קיש בטטה פרווה?דחוף ביותר .תודה!

    1. היי יפה,
      קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      לא ניסיתי להכין בגרסת פרווה כי לדעתי הגבינות מאוד מוסיפות אבל אם את רוצה להכין את המתכון הזה אני מניחה שאפשר לוותר על הגבינות ובמקום כף שמנת חמוצה לשים 1-2 כפות שמנת צמחית.
      יש באתר גם מתכון לפשטידת בטטה רגילה שאפשר להכין בגרסת פרווה ופשוט לוותר על הגבינות.
      בהצלחה 😉

    1. כן נחמה, כל עוד אין תפו"א בקיש אפשר להקפיא. חשוב לשמור בקופסה אטומה או לעטוף היטב בניילון נצמד.
      סופ"ש נפלא!

  46. היי,

    האם אפשר להחליף את השמנת חמוצה ביוגורט ? ואת הבולגרית בעוד צהובה?

    תודה!
    נ.ב אחלה אתר מציל אותי בכבוד פעמים רבות!

    1. היי קרן,
      אם הבצק הוא לא מתוק אז אין שום בעיה. יש לאפות אותו קודם כ12 דקות ואז לשים את המילוי (כמו במתכון).
      יום נפלא 🙂

  47. תודה על מתכונים נפלאים, אם אני רוצה להכין מאפה ירקות עם בצק פריך ( כמו של קיש) מה אני אמורה לפזר מעל?

    המון תודה

    1. היי דידי,
      מה הכוונה למאפה ירקות? את מתכוונת להכין בצק של קיש ועליו תערובת של ירקות? אם כן, את יכולה לפזר מעל גבינות כמו במתכון הזה.

  48. יצא נפלא במיוחד הבצק פריך מאד ודק.
    לא שמתי גבינה בולגרית וגם לא קמח כי לא היו הרבה נוזלים.
    הכנסתי פטריות משומרות(זה מה שהיה לי:) ) גבינה צהובה, פתיתי פרמזן וקצת קוטג
    בקיצור טעים, מוסיפה למועדפים. תודה רבה!

  49. הכנתי ביום שישי בפעם הראשונה 2 תבניות קיש בטטה פטריות לכבוד שבת .
    ברוך ה' הופתענו כולנו מהמתכון הנהדר . קשה להפסיק לאכול !
    מירקם נפלא וטעם מדהים ! גם הבצק של התחתית נהדר !
    תודה . אכין זאת שוב ושוב .

    1. איזה כיף לשמוע רותי!
      שמחה שנהנתם מהמתכון.
      תודה שחזרת לעדכן ושבוע טוב 🙂

    1. היי חיים,
      אם אתה מכפיל כמויות תערובת ב-2 אתה יכול להכין בתבנית עגולה בקוטר 24. אם תכפיל ב-3 תוכל להכין בתבנית 26. ולדעתי אם תכפיל ב-4 זה אמור להספיק לתבנית 29.

    2. גם את הכמויות לבצק צריך להכפיל ולשלש בהתאמה אם רוצים לעבור לתבניות גדולות יותר?

  50. שלום!
    אם אין לי בולגרית אני יכולה לדעתך לשים כמות כפולה של צהובה?
    ואפשר להוסיף חצי גביע קוטג'? או שזה יפגע במירקם?
    תודה!

    1. היי מימי,
      כן את יכולה לשים גבינה צהובה במקום הבולגרית.
      לגבי חצי גביע קוטג', אני מניחה שזה ישנה מעט את המרקם אבל לאו דווקא יפגע בו (זה אמור לצאת בסדר).
      בהצלחה 😉

    1. היי אסתי,
      הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק. את יכולה להכפיל כמויות ולהכין בתבנית מרובעת בגודל 22X31 (גודל של שתי תבניות אינגליש קייק צמודות).
      שבת שלום 🙂

    1. היי חופית,
      לא מומלץ להפוך לפרווה כי אז תצטרכי לוותר על מרכיבים חיוניים וזה עלול לפגוע בטעם.
      חג שמח 🙂

    2. אפשר להפוך את הקיש לפרווה , אם במלית משתמשים בגבינות צהובות טבעוניות.
      (יקר, אבל טעים וטוב כתחליף. ניתן להשיג באגף מזון הטבע בסופרים גדולים)
      את השמנת אפשר להחליף בשמנת סויה "טופוטי" (לצערי אין מוצר ישראלי מקביל).

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר