מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קיש כרישה

קיש כרישהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 18, 2013
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

קיש במילוי כרישה בבצק עלים

קיש כרישה

תבנית שקעים, כמות: 10-12 קישים אישיים

מצרכים:

200 גרם בצק עלים מוכן (שהופשר כל הלילה במקרר או שעתיים בטמפ' החדר)

2 כרישות גדולות חתוכות לקוביות קטנות (אין להשתמש בחלק הירוק כהה)

1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 גרם)

2 ביצים

תיבול: 1/2 כפית אבקת מרק, מלח, פלפל

אופן הכנה:

-מטגנים במחבת עם מעט שמן את הכרישות עד להזהבה קלה ומסירים מהאש.

-פורשים בצק עלים על משטח עבודה ובעזרת כוס הפוכה קורצים עיגולים בבצק. משמנים תבנית שקעים, מניחים כל עיגול בשקע ומהדקים היטב מסביב.

-מערבבים את הביצים והשמנת המתוקה ומתבלים.

-מניחים בכל שקע כף מהכרישה ויוצקים עליה מעט מהבלילה (בערך כף וחצי). אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד שהקישים מעט מזהיבים. מומלץ להגיש במקום.

*אחסון: ניתן לאחסן את הקישים במקפיא (לאחר שהצטננו לטמפ' החדר) ולחמם בתנור כ-15 דקות לפני ההגשה.

קיש כרישה, פשטידת כרישה, קיש מתכון, בצק עלים מתכונים

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

29 תגובות

הוסף תגובה
  1. קיש מעולה, אני עושה אותו הרבה מאד פעמים והוא מסתיים מהר. אני מאד אוהבת את המתכונים שלך. הם קלים לביצוע ומהירים ואת תמיד עונה לכל שאלה. ש א פ ו

  2. היי ,
    נראה מעולה ובכלל אני מאוהבת באתר ובמתכונים שלך!
    מה ניתן לשים במקום ביצים במתכון הזה?
    תודה😊

    1. היי אילנה,
      חייבת לציין שלא ניסיתי אבל אולי אפשר לשים במקום 1-2 כפות קמח חומוס או תפו"א.
      שבוע טוב ושנה טובה 🙂

  3. מי שאופה בתבנית עגולה,אני ממליצה לה להניח מלואח במקום בצק עלים חתוך לעיגול…

    1. כן קרן, אפשר להשתמש בקצפת צמחית במקום שמנת מתוקה.
      חג שמח ושנה טובה 🙂

    1. היי שלי,
      אפשר אבל כדאי לקלות את החצילים לפני (בשמן זית ומלח) בתנור או במחבת עד לריכוך.

    1. היי שלומית,
      אפשר. מומלץ בתבנית בקוטר 20-22.
      שבוע מעולה 🙂

    1. הי מירב,
      במתכון זה אפשר להשתמש גם בשמנת מתוקה וגם בשמנת לבישול.

    1. היי עינת, ניתן להשתמש בתבנית עגולה בקוטר 20-22 (אלומיניום חד פעמית) או מרובעת קטנה. קחי בחשבון שייתכן ומשך זמן האפייה יתארך מעט (כ-40 דקות). בהצלחה:)

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר