מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קישואים מבושלים עם גזר

קישואים מבושלים עם גזרFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 26, 2017
Last modified:יולי 3, 2018

Summary:

קישואים וגזר מבושלים בתיבול פשוט וטעים – תוספת מצוינת לכל ארוחה

קישואים מבושלים עם גזר

מצרכים (4-5 מנות):

1 בצל גדול קצוץ

2 גזרים גדולים קלופים וחתוכים לחצאי עיגול

4 קישואים בינוניים קלופים וחתוכים לחצאי עיגול

2 שיני שום פרוסות

רבע כוס מים

תיבול: כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית כורכום, 3/4 כפית כמון, מלח (בערך כפית שטוחה), קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מטגנים את הבצל במחבת רחבה עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגזר, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך 7 דקות. מוסיפים את הקישואים, פרוסות השום ורבע כוס מים וממשיכים לבשל עם מכסה במשך 10-15 דקות, עד שהירקות מתרככים אבל עדיין שומרים על צורתם (במהלך הבישול יש לערבב מידי פעם. אם התבשיל מתייבש במחבת יש להוסיף מים).

-מתבלים בפפריקה, כורכום, כמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב במשך 1-2 דקות, לספיגת הטעמים. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

49 תגובות

הוסף תגובה
  1. יצא מעולה, כמו כל המתכונים כאן באתר!
    ממש תודה על האתר המדהים הזה, נהנית ממנו כל שבוע

  2. התבשיל יצא ממש טוב וטעים.
    אפילו אני התפלאתי שכל המשפחה אהבה אותו (אצלנו כולם אניני טעם: אני לא אוהב את זה… אני לא אוהבת..)
    למרות שהתיבול הוא בסגנון יותר מזרחי: הכורכום והכמון ואנחנו כל כך אשכנזים בנושא של האוכל- כולם אכלו אותו עד תום.
    תודה רבה!

  3. אפרת,
    הכנתי הרגע ויצא מעולה! בהזדמנות זו אני רוצה להודות על האתר המקסים שלך.
    יש בו מתכונים בדיוק מהסוג שאני אוהבת – בריאים, קלים, מהירים ועשויים מחומרים זמינים.
    נעזרת בו המון, הוא מהווה חלק בלתי נפרד מהמטבח שלנו 🙂

  4. לא התבשל לי בכלל גם אחרי 20 דקות, לא הגזר ולא הקישואים, רק הבצל שהיה בהתחלה. לא היה מקןם במחבת אז העברתי לסיר והוספתי מים כדי שיתבשל ולא מתרכך לי

    1. באיזה סוג מחבת השתמשת?
      באיזה גודל חתכת את הירקות?
      כיסית את המחבת עם מכסה?

  5. רציתי לדעת אם יש לך ספרי מתכונים בחנויות ספרים.
    אשמח לקבל תשובה כמה שיותר מהר, כי אני ממש רוצה כבר להתחיל לבשל את המתכונים המדהימים שלך!!
    תודה ולילה טוב!!

    1. היי שרי,
      אין לי ספרי מתכונים שנמכרים בחנויות.
      יש לי כרגע ספר מתכונים אחד שנמכר באתר עם מתכונים חדשים שלא מופיעים באתר אבל בקרוב עומדת לצאת סדרת ספרי מתכונים נבחרים מהאתר, מחולקים לפי נושאים. אעדכן על כך בניוזלטר ובאתר.
      חנוכה שמח ❤️

  6. יופי של תבשיל, אכן פשוט וטעים.
    הוספתי יותר מים ובישלתי יותר זמן, כך שהתקבל רוטב סמיך. הגשתי עם אורז לבן. להיט!

  7. היי
    האם להמלחת הגזר יש תפקיד פה?

    כמו לרכך או אפשר בלי?

    והאם מבחינה כמותית אם מכינה פחות אם אשים גזר אחד ושני קישואים זה ישנה?

    1. ההמלחה מזרזת את הבישול. אפשר לוותר על ההמלחה.
      אין בעיה לשנות את היחס בין הירקות.

  8. היי

    תודה על התגובה

    פשוט אני עושה את התבשיל לתינוק ורוצה שהגזר יצא רך
    ואחרי זמן בישול זה עדיין נשאר נוטה לקשה

    1. היי רינת,
      פתרון נוסף הוא לבשל קודם את הגזר במים (כשהוא שלם) עד שמזלג ננעץ בו בקלות ואז לחתוך לפרוסות ולבשל.

  9. היי

    עכשיו אני מבשלת מתכון זה

    לאחר שהוספתי את הגזר אני ממשיכה לבשל ללא מים אך הבצל נשרף לי

    וגם הגזר נשאר לי קשה בסיום הבישול לכן בישלתי אותו בנפרד ואחר כך חיברתי בינו לבין שאר המתכון האם יש שיטה אחרת? כי הקישוא מתבשל יותר מהר

    ושאלה אחרת האם צריך שרבע הכוס תכסה את הירקות

    והאם בסוף המתכון להוסיף עוד מים בכל אופן?

    תודה תודה .

    1. היי רינת,
      את בטח מבשלת בנירוסטה? פשוט תוסיפי קצת מים.
      את הגזר יש לבשל כ-7 דקות בנפרד, עד שהוא מעט מתרכך ורק אז מוסיפים את הקישוא. יכול להיות שבגלל שהתחתית היתה יבשה לקחת לגזר יותר זמן להתבשל (אגב בסיר עם ציפוי שאינו נדבק הגזר מתבשל מהר יותר).
      המים לא צריכים לכסות את הירקות, זה לא תבשיל עם רוטב אבל התבשיל כן צריך להיות קצת רטוב ועסיסי. אם כל המים התאדו ואת רואה שהתבשיל מתייבש אז תוסיפי עוד קצת מים.

  10. היי אפרת, הכנתי אתמול בערב והוספתי פסטה פוזילי (מלא) שהפך אותו לארוחה בפני עצמה! מנה מצוינת, טעימה, בריאה ומזינה! תודה רבה ויום נפלא 🙂

  11. לא הבנתי מתי מוסיפים את המים, לפי מה שכתוב נראה שמוסיפים את המים בגמר הבישול, האם זה נכון או שזו טעות?

    1. היי ישראל,
      מוסיפים רבע כוס מים עם הקישואים והשום. במידה והתבשיל מתייבש, יש להוסיף עוד מים.
      בכל מקרה, תיקנתי גם במתכון.
      יום מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר