מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קישואים בציפוי פריך

קישואים בציפוי פריךFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 25, 2016
Last modified:נובמבר 22, 2017

Summary:

פרוסות קישואים פריכות אפויות בתנור

קישואים בציפוי פריך

מצרכים:

3-4 קישואים בינוניים חתוכים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ (עם או בלי קליפה)

2 כפות שמן זית

שליש כפית מלח

קמצוץ פלפל שחור

1 ביצה (*לטבעונים ניתן לוותר על הביצה- ראו הערה בסוף המתכון)

3/4 כוס פירורי לחם

כפית תבלין צ'ילי חריף

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.

-מניחים בקערה את פרוסות הקישואים ומתבלים היטב בשמן זית, מלח ופלפל שחור.

-מניחים בקערית ביצה וטורפים אותה בעזרת מזלג.

-בצלחת נפרדת מערבבים את פירורי הלחם עם הצ'ילי החריף.

-טובלים כל פרוסת קישוא בביצה ולאחר מכן בציפוי פירורי הלחם משני הצדדים ומניחים על נייר האפיה המשומן (טיפ לחסכון בזמן: ניתן לערבב את פרוסות הקישואים עם הביצה ואז נשאר לצפות רק בפירורי לחם).

-אופים בתנור במשך 25-30 דקות. הופכים בזהירות צד ואופים 5-10 דקות נוספות, עד להזהבה.

*לטבעונים ניתן לוותר על הביצה, להוסיף כף שמן זית נוספת (סה"כ 3 כפות) ולצפות כל פרוסת קישוא ישירות בפירורי הלחם.

ניתן להגיש לצד 2 מטבלים:

מטבל יוגורט (חלבי): מערבבים חצי מיכל יוגורט (100 מ"ל), עם חצי כפית פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

מטבל אלף האיים (פרווה): מערבבים 2 כפות מיונז עם כף שטוחה קטשופ.

קישואים בציפוי פריך

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

41 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת,אני עושה הרבה מתכונים שלך ואפילו המלצתי לחברות על האתר שלך. המתכונים מוצלחים וקלים להכנה. אשמח לקבל מתכונים נוספים למייל שלי. דרך אגב, אני מתכוונת להכין את הקישואים האילו עכשיו.
    שבת שלום אורית

    1. תודה אורית ❤️
      צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.
      שבת שלום

  2. ניסיתי את המתכון והוא מהמם זה יצא טעים, יפה ומגרה.
    דרך אגב המלצה וטיפ שלי בכל דבר שמצפים בפירורי לחם אפילו שניצל תנסי לערבב טיפה שומשום זה עושה הרבה הבדל ומביא לא אקסטרא קראנץ.
    תודה ובתיאבון

    1. תודה מלי 🙂
      אני רואה שנרשמת בהצלחה לניוזלטר כך שתקבלי מתכונים למייל.

    1. אולי עם פירורי לחם זה ייצא יותר פריך אבל לדעתי אפשר להכין עם קמח מצה.

  3. היי אפרת,
    אם אין לי תבלין צ'ילי חריף האם יש תחליף?והאם אפשר לטגן?
    תודה רבה על המתכונים.

    1. היי קרינה,
      את יכולה לשים כפית פפריקה מתוקה במקום או לוותר בכלל.
      אפשר לטגן.

  4. הייי, תודה רבה על המתכונים שלך, הם תמיד יוצאים מעולים. רציתי לדעת אם אפשר לעשות את המתכון הזה עם ירקות שונים ואם כן איזה? פשוט לא אוכלים אצלנו קישואים

    1. היי מירב,
      אפשר לשים כפית מלאה פפריקה מתוקה או חצי כפית שטוחה פפריקה חריפה (אם אוהבים חריף).

  5. מעולה! אפשר לנשנש בלי מדי הרבה נקיפות מצפון…
    הכנתי רק משני קישואים קטנים שהייתי צריכה לחסל לפני שיתקלקלו (את השניים האחרים שמתי בסלט ירקות אפויים, המתכון החדש ששמת) וגמרתי תוך דקות יותר מחצי הכמות לבד!

    תמשיכי לחדש ולהתחדש עבורנו! מאז שגיליתי את האתר שלך אנו זוכים יותר לאוכל מבושל, ולאחרונה גם הרבה יותר בריא
    ממש תודה רבה!
    שנה טובה כתיבה וחתימה טובה
    נחמה

  6. היי אפשר להשתמש בפירורי מצה במקום פירורי לחם? (אל תצחקו עליי אבל נשארו לי מצות…. 😉 )

    1. היי אילנה,
      אני מניחה שאפשר (זה בסדר, גם לי נשארו מצות ואפילו פירורים מקמח מצות 🙂 ).

  7. ברצוני להביע את שביעות רצוני מהמתכונים שלך. אפשר לומר שניסיתי הרבה מתכונים והייתי שבעת רצון לחלוטין.
    הייתי מאד שמחה לקבל יותר מתכוני עוגות או עוגיות ללא סוכר או כמה שפחות סוכר בתודה מראש רחל

    1. היי רחל,
      אני מאוד שמחה שאת נהנית מהמתכונים.
      אעלה יותר מתכונים מתוקים ללא או מופחתי סוכר.
      המשך ערב נעים 🙂

  8. עשיתי עכשיו לארוחת צהרים ואני בד"כ לא אוהבת קישואים ובל לשים לב נגמר רק על ידי…
    שיניתי קצת ושמתי פרורי לחם מוזהבים עם תיבלון יצא קראנצ' וטעים מאד, תודה!!!

    1. מעולה! שמחה שיצא טעים.
      תודה שחזרת לעדכן והמשך יום מקסים 🙂

  9. צהריים טובים, רציתי לדעת האם אשפר לעשות בדיוק את אותו המתכון עם חצילים? ואם כן אז בלי להמליח חצילים וכו'…….?

  10. ווואי
    נראה פצצה!!!!!!!!!
    זה לא סופר משמין, נכון?
    החלטתי לנסות לחזור לדיאטה אז נראה לי אני אלך על המתכון הזה בתור התחלה,
    זה יוצא מרקם קראנצי?

    1. היי דבורי,
      זה די דיאטטי מאחר וזה קישוא אפוי ולא מטוגן.
      עיקר הקלוריות הם בפירורי הלחם (כל רבע כוס פירורים זה כמו פרוסת לחם אחת).
      יש לזה מרקם פריך כשזה יוצא מהתנור.
      יום מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר