מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קישואים במילוי צמחוני

קישואים במילוי צמחוניFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 24, 2016
Last modified:נובמבר 22, 2017

Summary:

סירות קישואים במילוי צמחוני של ירקות ופרמזן (מי שטבעוני יכול לוותר על הפרמזן או להמיר בתחליף גבינה טבעוני).

קישואים ממולאים צמחוני

מצרכים (8 יחידות):

4 קישואים בינוניים שטופים עם קליפה (מומלץ לבחור קישואים ארוכים ורזים ולא קצרים ושמנים)

1 בצל קטן קצוץ דק

6 פטריות קצוצות דק

שן שום קצוצה

חצי עגבנייה בינונית קצוצה

חצי כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור

*לפיזור מעל: גבינת פרמזן מפוררת (לא חובה)

אופן הכנה:

-חותכים את הקישואים בקצוות וחוצים אותם לאורך לשני חלקים שווים. בעזרת כפית מרוקנים את תוכנם. את תוכן הקישואים קוצצים בעזרת סכין ושומרים בצד.

-מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל כ-2 דקות. מוסיפים את השום, הפטריות, העגבניה והקישואים הקצוצים ששמרנו בצד, ממליחים ומפזרים פלפל שחור ומטגנים במשך כ-3 דקות, עד לריכוך חלקי.

-מחממים תנור ל200 מעלות.

-מניחים את סירות הקישואים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומשמנים כל סירה בשמן זית/קנולה. מפזרים מעט מלח בעזרת המלחייה.

-ממלאים כל סירה בתערובת הירקות ומפזרים מעל גבינת פרמזן.

-מכניסים לתנור למשך 20 דקות. לאחר מכן מנמיכים ל180 מעלות ואופים 10 דקות נוספות, עד שהקישואים נעשים רכים וזהובים.

*את תערובת הירקות שנותרה אפשר להגיש כסלט בצד.

הערה: שימו לב שזמני האפיה עשויים להשתנות בהתאם לסוג הקישוא, עובי וגודל.

קישואים ממולאים צמחוני

סירות קישואים במילוי

 קישואים ממולאים צמחוני, קישוא ממולא

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

26 תגובות

הוסף תגובה
  1. קודם כל פירגון ענק לאתר. אני מאוד אוהבת אותו. שאלה קטנה: האם ניתן לשלב חצילים/ אגוזים/ בזיליקום?
    תודה רבה

    1. היי ליאת,
      אפשר לשים במקום גזר או תפו"א קטן חתוך לקוביות קטנטנות (יש לטגן עד לריכוך כמעט מלא).

    2. תודה רבה,
      ומה לדעתך כדאי לצרף לשולחן יחד עם הקישואים?
      כלומר אולי איזו שהיא תוספת,משהו צמחוני כמובן (אורז מלא אני כבר מכינה לחוד כתוספת למשהו אחר),
      אני מחפשת תוספת ללא פחמימות.

  2. תודה רבה לבעל/ת האתר !!!
    ממש הצלת לי את האירוח בחג השבועות.
    אמנם לקח לי הרבה יותר זמן מ 10 דקות להכין כל מנה שבחרתי, והכנתי הרבה מנות, אבל ה"ידיעה" והתחושה שזה קל ופשוט ממש עודדה אותי.
    האורחים והילדים ליקקו את האצבעות ואני זרחתי מאושר…
    שנמשיך לעשות ולהתנסות ולהנות ממתכונייך.
    חוה לוי.

    1. היי חוה,
      שמחה שהכל יצא טעים 🙂
      תודה שחזרת לעדכן!
      שבת שלום

  3. היי אפרת,
    במקום לאכול את התערובת שנשארה ככה, אני ממלאת איתה ירקות נוספים- לדוגמה עגבניות או דלעת ערמונים. התחלתי גם להשתמש בקישואים עגולים למילוי- יותר נוח.

  4. אפרת שלום,
    לפני חודשיים וחצי התחלתי בדיאטה שתכננתי לבד. אני משתמשת באתר שלך הרבה, ובזכות המתכונים הדיאטטים המוצלחים שלך הצלחתי לרדת כבר 5 קג.
    תודה מעומק הלב!

  5. היי נשמע מתכון ממש מעולה יש לי שאלה
    הייתי אמורה להכין גלילוץ חצילים עם בשר טחון כבר טיגנתי אותו חצי בישול והחצילים נשרפו
    מתאים לגעתך לשים בשר ? ביחד עם הירקות

  6. המתכון נשמע מוצלח גם בטעם וגם בנראות שלו…!
    אם אוותר על הגבינה עדיין יישאר עשיר?
    אני רוצה לשלבו בארוחה בשרית.
    תודה!!

  7. טוב, אז עשיתי בצורה קצת שונה
    אבל עצם הרעיון בלעדי שלך – תודה תודה!

    לא היה לי פטריות אז שמתי עגבניה שלמה
    במקום שום טרי – אבקת שום
    במקום פרמזן – גבינת צהובה מגורדת מלמעלה. בסיום האפיה

    הריח – משגע!!!
    והטעם – נפלא!!!

    אהבתי את התמונות ברצף שצירפת. יש את זה בכל המתכונים? לא שמתי לב.

    1. תודה מירי, נשמע מעולה!
      ולא בכל המתכונים יש תמונות מתחלפות, זה משהו שהוספתי רק לאחרונה בחלק מהמתכונים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר