מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קינוח שכבות שוקולד וקוקוס

קינוח שכבות שוקולד וקוקוסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 19, 2015
Last modified:נובמבר 21, 2017

Summary:

אצבעות של 3 שכבות: שוקולד קוקוס וגנאש

  קינוח ב-4 מרכיבים בלבד, ללא אפיה!

קינוח שכבות שוקולד וקוקוס

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

שכבה 1:

200 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר או ללא גלוטן (בפסח ניתן להשתמש בעוגיות כשרות לפסח)

חצי כוס שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (לפרווה)

2/3 חבילת שוקולד מריר (כ-65 גרם)

שכבה 2:

כוס קוקוס טחון

רבע כוס שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (לפרווה)

שכבה 3:

100 גרם שוקולד מריר

חצי כוס שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (לפרווה)

אופן הכנה:

שכבה 1:

-מפוררים את הביסקוויטים לפירורים קטנים (אך לא אבקה) ומעבירים לקערה.

-ממיסים במיקרוגל מספר שניות את השמנת עם קוביות השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת שוקולד חלקה. מצננים לטמפ' החדר ושופכים על פירורי הביסקוויטים. מערבבים היטב עד לכיסוי מלא ואחיד של כל הפירורים בשוקולד.

-מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה ויוצקים את התערובת לתחתית התבנית ומשטחים בצורה אחידה.

שכבה 2:

-מערבבים בקערה (בעזרת כף, אין צורך להקציף) את הקוקוס עם השמנת עד לכיסוי מלא של הקוקוס ויוצקים מעל השכבה הראשונה.

-מכניסים למקפיא למשך חצי שעה לפחות.

שכבה 3:

-ממיסים במיקרוגל מספר שניות את השמנת עם קוביות השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת שוקולד חלקה. מצננים מעט ויוצקים מעל שכבת הקוקוס בצורה אחידה.

-מכניסים למקפיא למשך 3 שעות לפחות לפני ההגשה.

-לאחר שהעוגה קופאת, מחלצים אותה בזהירות מהתבנית בעזרת נייר האפיה. מניחים על משטח חיתוך וחותכים לריבועים או אצבעות לפי הגודל הרצוי.

*שומרים עטוף בניילון נצמד או בקופסה אטומה במקפיא.

קינוח שכבות שוקולד וקוקוס

 

*הערה: את המתכון הכנתי מעוגיות כשרות לפסח ("עוגיות יין"). העוגיות גדולות לכן השתמשתי ב-6 יחידות (= 200 גרם).

עוגיות יין לפסח

עוגיות יין לפסח

לחצו כאן לכל המתכונים הכשרים לפסח!

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

363 תגובות

הוסף תגובה
    1. אני חושבת שאפשר לשלב אגוזים טחונים דק ולערבב אותם עם 2-3 כפות דבש (במקום השמנת).

  1. האתר שלך ממש משמש אותי בהמון מתכונים…כל פעם יוצא מעולה!!
    כשכתבת חצי כוס שמנת הכוונה ל100מ"ל?

  2. הי אפרת, האמת שרציתי להכין עוגת גלידה אבל אני צריכה מתכון לעוגה שתשרוד שעה-שעה וחצי נסיעה. האם המתכון הזה של השכבות יכול להתאים? או שיש לך רעיון למשהו אחר במקום עוגת הגלידה? רוב תודות\ מיכל.

    1. היי בר,
      אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 30X20.

    1. אפשר להחליף את השמנת בכל השכבות בקרם קוקוס.
      אם יש לך רק שמן קוקוס אז אפשר להשתמש בו רק לציפוי ולשים 3 כפות שמן קוקוס מומס (במקום חצי כוס שמנת).

  3. היי אפרת דבר ראשון תודה האתר המאלף!!! הכנתי כבר את העויות אגוזים שנמסות בפה פשוט נמםנו והיה טעיםםםםםםםםםםםםםםםםם
    רציתי לשאול לגבי הקוקוס אם אפשר להחליף במשהו אחר פשוט פחות אוהבים קוקוס אצלי
    תודה ולילה טוב!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1. היי תמי 🙂
      אפשר לוותר על שכבת הקוקוס ולעשות ישר את שכבת הציפוי. אם את רוצה שזה ייצא קצת יותר גבוה אפשר להגדיל את כמות התחתית לכמויות האלה:
      300 גרם ביסקוויטים
      3/4 כוס שמנת מתוקה
      חבילת שוקולד מריר (100 גרם)

    1. היי טל,
      בשכבת הקוקוס אפשר לשלב 3 כפות חלב סויה עם 3 כפות שמנת.
      בשכבת הציפוי אפשר לשלב רבע כוס שמנת + 3 כפות חלב סויה.

  4. ווואהו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    לא הפסקתי לשאוג!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    יצא פצצה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
    אין עליך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
    מתה על המתכונים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    יונית:)

  5. היי, האם אפשר להכין את הקינוח כעוגה? אם כן, ותדעי, אשמח לדעת כמויות מדוייקות לתבנית קפיצית 24 עגולה.
    תודה ❤️

    1. אפשר להכין כעוגה. קחי בחשבון שהחיתוך קצת קשה.
      לתבנית 24 יש להכפיל כמויות ב-2.

  6. הכנתי ויצא מעולה. עשיתי כמה שינויים התוספות: הוספתי לביסקווטים והשוקולד קצת ברנדי. לשכבת הקוקוס, מכוון שלא היה לי מספיק קוקוס הוספתי אגוזי לוז שבורים ולשיכבה האחרונה שמתי מיכל שמנת מתוקה, כף נוטלה וחפיסת שוקולד מריר שלמה

    1. אפשר לוותר על שכבת הקוקוס ולעשות ישר את שכבת הציפוי. אם רוצים שזה ייצא קצת יותר גבוה אפשר להכין כמות גדולה יותר של שכבת התחתית:
      300 גרם ביסקוויטים
      3/4 כוס שמנת מתוקה
      חבילת שוקולד מריר (100 גרם)

  7. תודה על המתכונים, האתר מדהים!
    האם אפשר להחליף את הקוקוס במשהו אחר, לאלה שלא אוהבים קוקוס?
    אני רוצה כן עוד שכבה
    תודה

  8. היי אפרת, אחרי מלא פעמיפ שהכנתי את המתכון הזה בהצלחה רבה.. הפעם הקוקוס לא נהיה עיסה וגם לא נדבק לשכבות האחרות (זה נפרד, מתפרק אחרי הקפאה). יש לך רעיון מה לעשות? כנראה הקוקוס יבש

    1. היי אפרת,
      כנראה שהקוקוס באמת יבש וחסרים לו נוזלים.
      אם זה נפרד באופן כזה שאפשר להפריד אותו מהשכבה התחתונה (שכבת הבסקוויטים) אז אפשר למרוח מעל שכבת הביסקווטים כ-50 גרם שוקולד מריר מומס עם כף מים ומעל לשים את שכבת הקוקוס. השוקולד בעצם ישמש כמו "דבק" בין השכבות.

  9. הי אפרת,

    רציתי להגיד לך שאת פשוט אלופה ברעיונות שלך וביצירתיות של-לאפות הכל בזמן ככ קצר,זה מדהים!משתמשת המון במתכונים שלך ואנשים לא מפסיקים להחמיא!תודה

  10. עוגה טעימה וממכרת ופשוטה להכנה. מומלץ להכפיל כמויות
    הגדלתי מעט את הכמויות של השמנת המתוקה (בסך הכל השתמשתי בשתי חבילות של שמנת)

  11. היי. הכנתי אתמול ויצא טעים ! לא ברורה לי צורת ההגשה: האם קפוא? מהמקרר? כמה זמן רצוי לשים במקרר לפני ארוחת החג?

  12. הי אפרת
    במה אפשר להחליף לתחתית אם לא רוצים את העוגיות יין, כדי שיהיה כשר לפסח?

    1. היי אריאלה,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להשתמש בפצפוצי אורז.
      חג שמח 🙂

  13. שלום
    שנתיים עשיתי את המתכון המוצלח הזה והוא נחטף…
    רציתי לדעת אם הוא מתאים גם לקינוחי כוסות?
    חג שמח
    גל

    1. לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן. חשוב רק לצנן היטב את בלילת השוקולד לפני שמערבבים עם פצפוצי האורז.

    1. היי הדר,
      אפשר לוותר על שכבת הקוקוס וכדי שזה לא ייצא נמוך מידי מומלץ להגדיל את הכמויות של השכבה התחתונה ל300 גרם ביסקוויטים, 3/4 כוס שמנת מתוקה, 100 גרם שוקולד מריר. שכבת הציפוי נשארת באותה כמות.

  14. היי,
    גם אני הכנתי את המתכון המעולה הזה.
    בפעם הראשונה באמת יצא קשה ויבש ואש הוספתי מעט בכמויות הנוזלים.
    יצא מווושלם!!
    ללקק את האצבעות…

  15. הי אפרת בוקר טוב
    הכנתי לשבת הטעם יצא מעולה אבל השכבות יצאו קשות מידי גם החיתוך היה קשה
    איפה טעיתי ?

    1. היי שלי,
      כנראה שהתערובות יצאו יבשות קצת. הן צריכות לצאת לחות ואפילו מעט דביקות.
      פעם הבאה אפשר לשים יותר נוזלים גם בתערובת השוקולד וגם בקוקוס. פשוט להוסיף עוד כמה כמות שמנת או חלב או מים.

  16. שלום עשיתי לשבת.נגמר בכמה שניות..מאד טעים. גם היתה עוגת קינמון, סלמון וסלטים.כל המתקונים רק שלך אני עושה. בזכותך השבת יותר משובח ו המשפחה שמחה. ישר כוח! בעלי קנה לי ה ספר שלך מצוין!!

  17. היי אפרת! רוצה להכין את הדבר המדהים הזה 🙂 יש לי כרגע 2 קופסאות של שמנת צמחית ולפי החשבון שלי, צריך קופסה ורבע עבור המתכון הזה. יש לך רעיון מה אפשר לעשות עם 3/4 הקופסה שנשאר (בלי צורך לקנות עוד)? חבל לזרוק, תודה 🙂

    1. שבוע טוב אפרת! עם הפתרון שלך, הספקתי להכין 3 מתכונים עם 2 מיכלי השמנת! גם המתכון הזה, גם טראפלס וגם עוגת שוקולד וניל, והכל יצא מדהים! אז קודם כל תודה רבה! רק דבר אחד קטן, בזמן חיתוך האצבעות (בעצם חתחתי לריבועים והגשתי במנג'טים), הרבה משכבת הקוקוס התנתקה משכבת הבסיס. הריבועים ש"שרדו" את זה בזמן החיתוך, התנתקו בעת ההגשה או אכילה. את יודעת למה זה קרה, והאם אני צריכה לעשות משהו כדי שלא יקרה בפעם הבאה? חוץ מזה היה ממש ממש טעים, תודה רבה 🙂

    2. היי אודליה,
      שמחה שהכל יצא טעים 🙂
      לדבי הפרדות השכבות זה יכול לקרות אם השכבות יוצאות מעט יותר יבשות או קשות. אם הן יצאו לחות זה בסדר.
      סיבה נוספת היא הידוק לא מספיק. חשוב להדק היטב את שכבת הקוקוס לשכבת הביסקוויטים, ממש למעוך בעזרת גב של כף או תחתית של כוס זכוכית.
      חשוב גם להכין את שכבת הקוקוס מיד לאחר שמכינים את שכבת הביסקוויטים, להדק ואז להכניס למקפיא (כדי ששתי השכבות יתגבשו ויתייצבו יחד).
      שבוע נפלא 🌺

    3. תודה אפרת! הידקתי ממש טוב את השכבות, כך שאני לא חושבת שזאת הייתה הבעיה. גם הכנתי את שכבת הקוקוס מייד אחרי הבסיס. אולי באמת השכבות היו קצת יבשות (היה קשה לחתוך את הבסיס וגם שכבת הקוקוס קצת התפוררה באכילה). איך את מציעה להרטיב את שכבות האלה (אם אין יותר שמנת)? תודה 🙂

    4. אז סביר להניח שזו הסיבה.
      אם אין שמנת, אפשר להרטיב את השכבות בכמה כפות מים (או אם זה חלבי- כמה כפות חלב).
      התערובת צריכה להיות לחה ואפילו מעט דביקה.

  18. היי אפרת, תודה רבה על קינוח קל להכנה ומושלםםם בטעם:) בבית כ"כ אהבו שהכנתי גם לעבודה וכולם "עפו" על זה והכריחו אותי לתת מתכון:) יישר כח!!

  19. שלום(: הקינוח הזה כ'כ טעים שהוא הפך לקינוח המושחת שלנו בשבתות במדרשה..והוא תמיד יוצא טוב ב"ה! עכשיו רציתי לשאול אם יתאים פה להחליף את השמנת בקרם קוקוס?

  20. שלום רב,
    במידה ואני משתמשת בשוקולד חלב במקום שוקולד מריר, האם צריך לשנות את הכמויות של השוקולד?
    תודה רבה

    1. היי,
      אם את משתמשת בשוקולד חלב אז בשכבה הראשונה כדאי לשים 100 גרם ובציפוי 150 גרם.

  21. לאפרת היקרה
    הכנתי את המתכון ויצא סןף כולם אהבו
    האם הכמות של הביסקוויטים זה לא יותר מידי?
    כי הייתי צריכה להוסיף עוד שוקולד ועוד ריץ' עד שיצא לי מרקם רטוב ולא יבש מכמות של200 גרם ביסקוויטים יצא לי 2 תבניות אינגליש קייק

    1. היי הודיה,
      בטוח ששמת 200 גרם ביסקוויטים? זה יוצא כ-2 כוסות פירורים.

    1. היי אפרת,
      לא מקציפים מאחר ואין כאן קרם. הקצפת רק משמשת להדבקת החומרים.

  22. רציתי לדעת האם שמים את העוגה במקפיא כל הזמן או כמה זמן? כשרוצים להגיש, מוציאים מהמקפיא ומגישים או אפשר בשלב מסויים להוריד אותה למקרר הרגיל?

    1. היי שרה,
      אין בעיה לשמור במקפיא בתוך כלי אטום במשך כשבועיים ולהגיש ישירות מהמקפיא.
      חג שמח 🙂

  23. הי תןדה על המתעון המעולה אנסה אותו בערב חג- רציתי לשאול עמה מנות יוצאות מהכמות הזו .
    ואם לדעתך אפשר להחליף את השמנת הצמחים בחלב קוקוס ?

    1. היי הדס,
      מהכמות יוצאות 10-12 אצבעות, תלוי בעובי שאת חותכת אותן. במקום אצבעות אפשר לחתוך גם לריבועים ואז יוצאות יותר חתיכות (חותכים לאצבעות עבות יותר וכל אצבע חותכים באמצע).
      אפשר להמיר את השמנת בקרם קוקוס או חלב קוקוס.
      חג שמח 🙂

  24. הי
    יש לך רעיון איך אפשר לעשות עוגה כשרה לפסח טבעונית? בעוגיות יין יש ביצים. תודה אורית

    1. היי אורית,
      מחר אפרסם עוגה טבעונית כשרה לפסח עם קרם.
      חג שמח 🙂

  25. היי אפרת
    תוכלי לתת לנו רעיון לתחתית לפסח משהו שהוא בלי קטניות או מצות רטובות
    אולי בסיס עם שקדים או משהו…?

    1. היי עדי,
      אפשר להכין כתחתית את המתכון הבראוניז ללא גלוטן ומעל לשים קוקוס וציפוי גנאש. הבראוניז יוצא לח ופאדג'י ולכן יכול להתאים כתחתית.
      אפשרות נוספת היא להשתמש בפצפוצי אורז כשרים לפסח במקום פירורי העוגיות.

  26. היי אפרת
    תודה רבה על האתר המדהים שלך!!
    בזכותך התחלתי לבשל ולאפות וגם ללא חשש והמחמאות בהתאם 🙂
    הכנתי את הקינוח שכבות והוא יצא מוווושללםםם!!! ללקק את האצבעות

    לפסח חשבתי לשים מצה במקום הביסקוויטים, מה את אומרת? ומה הכמויות?

    1. היי נטלי,
      שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      לגבי שימוש במצות, זה יכול להיות רעיון שלא חשבתי עליו. אני רק מתלבטת לגבי הפריכות כי להבדיל מפירורי עוגיות שנשארים די פריכים, המצות סופגות יותר נוזלים ונעשות רכות מהר.
      לגבי כמויות, אני חושבת שכדאי לנסות עם 200 גרם שזה אומר בסביבות 6 מצות, אולי קצת פחות.
      לאחר שאת ממיסה את השוקולד עם הקצפת אני ממליצה לקרר את התערובת לפני הוספת המצות אחרת הן מיד התרככו.
      בהצלחה! ואם תנסי אשמח לעדכון שכולנו נדע 😉

    1. היי שני,
      אפשר לוותר על שכבת הקוקוס וכדי שזה לא ייצא נמוך מידי מומלץ להגדיל את הכמויות של השכבה התחתונה ל300 גרם ביסקוויטים, 3/4 כוס שמנת מתוקה, 100 גרם שוקולד מריר.
      שכבת הציפוי נשארת כמו שהיא.

  27. הי אפרת, אפשר להשתמש בשקדים טחונים במקום קוקוס? או שעדיף לוותר כבר על השכבה הזו?

    1. היי אורלי,
      לא ניסיתי אבל זה דווקא נשמע מעניין עם שקדים טחונים.
      אם תנסי אשמח לעדכון איך יצא.
      חג שמח 🙂

  28. אפשר חלב רגיל במקום שמנת מתוקה מכוון שאחוזי השומן גבוהים במיוחד 38% וחלב 3%?

    1. היי שושנה,
      השימוש במרכיב שומני הוא חשוב להדבקת החומרים. אפשר להשתמש בשליש כוס חלב ולהוסיף לו 25 גרם חמאה/מרגרינה מומסת + כפית סוכר.
      לשכבת הקוקוס מומלץ להוסיף כ-10 גרם חמאה מומסת לחלב ולשכבת הגנאש אפשר להמיס את השוקולד עם 4 כפות חלב + 20 גרם חמאה.

  29. אפרת שלום, קודם כל תודה על המתכונים המדהימים וההסבר המעולה והברור.
    אני בת 12.5 ורוצה להכין ארוחה חלבית למשפחה שלי. רציתי לדעת איך מכינים קרם ברולה.
    תודה רבה,ניב

    1. היי ניב,
      אין לי מתכון לקרם ברולה אבל אני אשתדל להעלות בהמשך.
      שבת שלום וטו בשבט שמח 🙂

    1. היי אסנת,
      את יכולה לוותר על שכבת הקוקוס. כדי שזה לא ייצא נמוך מידי מומלץ להגדיל את הכמויות של השכבה התחתונה ל300 גרם ביסקוויטים, 3/4 כוס שמנת מתוקה, 100 גרם שוקולד מריר.
      שכבת הציפוי נשארת כמו שהיא.

  30. שבוע טוב. כבר זמן רב שאני מכינה מהאתר כל מיני דברים תמיד יוצא נהדר.השבת הכנתי את הקינוח שכבות קוקוס הזה, עם מי-קוקוס, שוקולד ללא סוכר ועוגיות מכוסמין. יצא ממש טעים. בעלי נהנה כ"כ. תודה רבה.

  31. היי אפרת
    מכינה כעת את העוגה
    אני בשכבה השלישית,
    הכפלתי כמויות ויש לי רק שלושת רבע כוס של ריץ.מה עליי להוסיף בכדי להגיע לכוס?

    1. היי דיקלה,
      לא צריך להוסיף שום דבר, הציפוי ייצא פשוט קצת יותר סמיך. אם את רוצה לדלל אותו מעט תוסיפי 2-3 כפות מים.

    1. היי כרמית,
      יכול להיות ששמת פחות שמנת מתוקה? ואז השוקולד התקשה ולכן נפרד מהשכבות.

    1. היי דיקלה,
      כוס חד פעמית היא קטנה מידי. כל המתכונים באתר הם בכוס בנפח של 240 מ"ל (כוס זכוכית סטנדרטית עם ידית – ראי בלינק המצורף תמונה של הכוס- המרת מידות אפיה).

    1. היי יפית,
      אולי השתמשת בכוס יחסית קטנה או בתבנית שהיא קצת יותר גדולה?

    2. השתמשתי בכוס שקופה עם ידית.תבנית אינגליש קייק רגילה. אני בשלב ההקפאה יש איך לתקן?
      תודה על התשובות המהירות

    3. אם עדיין לא שמת את שכבת השוקולד פשוט תכיני שכבה נוספת של קוקוס (ערבבי כוס קוקוס+רבע כוס שמנת) ושטחי מעל שכבת הקוקוס הקיימת.

  32. שלום ,

    רציתי לדעת אם אפשר להמיס את השוקולד והשמנת בשכבה הראשונה והשלישית בתוך סיר או שחייבים מיקרוגל?

    1. היי רעות,
      אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שזה יהפוך את התחתית למאוד מתוקה (עוגיות לוטוס הן מאוד מתוקות).

  33. אני חדשה באתר וראיתי את האתר ומאוד אהבתי,
    אבל יש לי בעיה קטנה.
    אני רוצה להדפיס את המתכון אבל אי אפשר להעתיק את המתכון לword
    תוכלי לתקן ולאפשר להעתיק את המתכון?
    תודה מראש

  34. היי,
    אני רוצה לנסות את המתכון אבל במשפחה שלנו פחות אוהבים קוקוס…
    אפשר במקום קוקוס לשים שקולד?
    או שזה יהרס?
    ואם כן כמה צריך?

    1. היי שיר,
      את יכולה לוותר על שכבת הקוקוס ולעשות ישר את שכבת הציפוי. כדי שזה ייצא גבוה לא נמוך (בגלל שאת מוותר על הקוקוס) כדאי להכין כמות גדולה יותר של שכבת התחתית:
      300 גרם ביסקוויטים
      3/4 כוס שמנת מתוקה
      חבילת שוקולד מריר (100 גרם)
      לגבי העתקת המתכון, כרגע אפשר להעתיק אותו מדף ההדפסה עצמו. שימי לב שיש שתי אפשרויות הדפסה- מצרפת לינק הסבר.
      בהצלחה 😉

    1. היי ורדית,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר. אגב שוקולד לבן צריך לשים בכמות גדולה יותר.
      בתערובת התחתית אפשר לשים 150 גרם שוקולד לבן (במקום 65 גרם שוקולד מריר)
      בשכבה העליונה אפשר לשים 200 גרם שוקולד לבן (במקום 100 גרם שקולד מריר).
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

  35. שלום רב
    כרגע מצאתי את האתר ונהנית לקרוא את המתכון , הוא מוצא חן בעיני רק לפני שאני מכינה אותו רציתי לדעת אם מתאים להציב אותו בבר .הוא לא נמס ?

    1. היי אסתי,
      ברוכה הבאה לאתר 🙂
      לגבי הקינוח, זה תלוי כמה זמן את מציבה אותו בבר והאם הבר ממוזג. בדר"כ הוא מחזיק שעה בחוץ, אח"כ הוא נמס לאט לאט.
      שבוע נפלא!

  36. היי
    במקרה הגעתי לאתר שלך דרך הפייסבוק וזה פשוט אתר פצצצצה!
    המתכון נראה פצצה אבל המרקם של הקוקוס יוצא יותר כמו מוס או כמו גלידה כי במשפחה שלי אף אחד לא אוהב מוס
    תודה על התשובה

    1. היי רות וברוכה הבאה לאתר 🙂
      המרקם של הקוקוס לא יוצא כמו מוס מאחר ולא מקציפים את השמנת, פשוט מערבבים את השמנת כמו שהיא עם הקוקוס. זה יוצא יותר כמו במרקם של חטיף קוקוס.
      בהצלחה וחג שמח!

  37. העוגה נראית מדהים, עשיתי אותה פעמיים ומשום מה, העוגה לא נשארת יציבה על שכבותיה כמו בתמונה.
    בטעם ובמראה זה מרשים לחלוטין, כשרוצים להגיש….
    היכן טעינו??

    1. היי שרית,
      אם השכבות מתפרקות בחיתוך יכול להיות שהן יחסית קשות או מוצקות. לכן בשכבת הביסקוויטים רצוי להוסיף 4-6 כפות חלב/מים כדי שהתערובת תהיה רכה יותר. בשכבת הקוקוס כדאי להוסיף 2-3 כפות חלב/מים.
      בנוסף, חשוב להדק היטב את שתי השכבות הראשונות אחת לשניה ויש להכין את שכבת הקוקוס מיד לאחר שמכינים את השכבה התחתונה, להדק ביחד ורק אז להכניס למקפיא.
      את שכבת השוקולד העליונה כדאי לצקת כחצי שעה לאחר שהעוגה במקפיא.
      בהצלחה בפעם הבאה ושבוע מעולה 🙂

    1. היי נעמי,
      לא ניסיתי אבל נראה לי שזה יהיה בסדר גם עם צימקאו.
      בהצלחה 🙂

  38. היי,

    ראשית הקינוח מדהים וטעים בטרוף.

    אני רוצה להכין את הקינוח בכוסות נייר בקוטר של 7 ס"מ (כמות של 40 כוסות)

    1. האם זה אפשרי?
    2. איך אני מכפילה את הכמויות?

    תודה מראש,

    1. היי חני,
      שמחה שאהבת את המתכון 🙂
      אני חושבת שכדאי להכין בכוסות יותר קשיחות מבחינת נוחות עבודה. אני מניחה שאם תכיני בעטרות נייר הן יזוזו מעט ולא יהיו יציבות כשתרצי להניח את השכבות ולהדק אותן, אבל בכל מקרה זה אפשרי. העניין הוא רק הנוחות שלך. אלא אם כן מדובר בעטרות הנייר הקשיחות מקרטון ואז אין בעיה.
      לדעתי כדאי שתכפילי את הכמויות ב-2. אם תראי במקרה שחסר, תמיד את יכולה להכין כמות נוספת, אפילו חצי כמות.
      בהצלחה 😉

    1. היי סיגל,
      בכל זאת כדאי להוסיף שוקולד מומס (לפחות חצי חבילה -50 גרם). זה מוסיף למרקם ולטעם.
      שבוע מקסים 🙂

  39. שלום אפרת, ראשית חייבת לציין שאני מאוהבת בכל המתכונים שלך.

    לגבי הקינוח הנ"ל, במידה ואני חותכת כל אצבע באמצע ל- 2 קוביות, מניסיונך כמה קוביות אמורות לצאת מתבנית אינגליש אחת?

    1. היי טובה,
      קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
      אם חותכים לאצבעות בעובי של כ-2 ס"מ, אמורות לצאת 14-15 אצבעות. אם חותכים כל אצבע באמצע אמורים לצאת 28-30 קוביות.

    2. היי אפרת,
      תודה על התשובה המהירה.

      אתמול הכנתי את הקינוח בגרסה הפרווה שלו. במקום עוגיות שמתי פצפוצי אורז.
      הכנתי 2 תבניות אינגליש קייק.

      אחרי שהתבניות היו כל הלילה בפריזר, הוצאתי הבוקר ע"מ לחתוך וכל השכבה התחתונה עם הפצפוצים התפוררה.
      יש לך מושג מדוע זה קרה?
      נותרה לי עוד תבנית אחת לחתוך, האם יש לדעתך דרך למנוע כדי שזה לא יקרה שנית?

      אמנם טעים מאד, אך יצא לי די מכוער לאירוח מחר וכמעט ללא שכבת הבסיס.. 🙁
      טעים

    3. היי טובה,
      יכול להיות שהסיבה היא שימוש בפצפוצי אורז שלמים מבלי לפורר אותם ואז הם פחות נתפסים טוב.
      סיבה נוספת היא כמות גדולה מידי של פצפוצי אורז ביחס לכמות הנוזלים.
      לגבי החיתוך, הניחי את הקינוח כשהוא שוכב לצד וחתכי בעזרת סכין ארוכה קודם את השכבה של פצפוצי האורז (שהיא תהיה הראשונה בחיתוך ואח"כ שתי השכבות הנוספות). אם עדיין זה יתפורר, אולי כדאי להניח בכוסות הגשה קטנות ואז פחות ישימו לב.
      בהצלחה 🙂

  40. הי, העוגה יצאה מעולה!
    הגדלתי בחמישים % את כמות מרכיבי תערובת הקוקוס, כדי שהשכבה הלבנה תצא גבוהה יותר (וגם כי אני מתה על קוקוס 🙂 ).
    תודה רבה – כל מתכון שלך יוצא מושלם.

  41. הי מכינה את העוגה שלך כבר פסח שני מצוין.
    הפעם בעלי קנה רק שמנת אחת,לכן הוספתי גם קצת חלב לקוקוס ולציפוי,נקווה לטוב. 🙂

    1. היי ורדה,
      תלוי מה גודל התבנית. אם היא בגודל של תבנית אינגליש קייק 10X31 אז אין בעיה, רק חשוב לרפד אותה בנייר אפיה.
      חג שמח 🙂

  42. היי אפרת,יצא מדהים!!! חשבתי שלא אצליח לעשות כמו שצריך. והאמת שהיה קל להכין וההסבר פשוט וקל אך אחרי שכולם ביקשו עוד ועוד הבנתי שהצלחתי! אז תודה על מתכון ניפלא כמו תמיד…. חג שמח

  43. רציתי להודות לך על המתכונים, כמי שלא יודעת לבשל ובקושי מגיעה למטבח הוטלה עלי המשימה לפני שבוע להכין את האוכל בסדר לאימי המבוגרת. לא האמנתי כמה טעים יצא הכל ועוד קיבלתי מחמאות מגיסתי שהיא בשלנית קפדנית, הלזניה יצאה פיצוץ ועוגת שלוש השכבות קיבלה סיבוב שני וביקשולקחת הבייתה.
    תודה מקרב לב

  44. קיבלתי משימה מעורכת הסדר להביא קינוח , חיפשתי מתכונים קלים אחריי שלקחו כבר את הסלט פירות ומצאתי את העוגת קוקוס הזו.

    הוספתי ברנדי לשוקולד. מעניין איך ייצא..

    1. נשמע מעולה 🙂
      רק קח בחשבון שיכול להיות ששכבת הציפוי לא תקפא בגלל תוספת האלכוהול.
      חג שמח!

    1. היי שגית,
      באיזה גודל כוס השתמשת? הכנת בתבנית אינגליש קייק חד פעמית?

    2. מוזר. חתכת כבר לאצבעות? או שראית שזה דק כששיטחת את התערובת בתבנית?

    1. היי שירז,
      שמחה לשמוע 🙂
      אפשר להכין את התחתית מפצפוצי אורז או שאפשר לשלב חצי כמות אגוזים טחונים עם חצי כמות ביסקוויטים.
      חג שמח!

    1. היי איה,
      אין צורך להוסיף סוכר. הקצפת הצמחית והשוקולד מתוקים מספיק.
      חג שמח 🙂

  45. חשבתי על שילוב של ממרח חמאת בוטנים עם דבש לשכבה התחתונה בגרסה הכשרה לפסח. זה יכול להסתדר? בנוסף למרכיבים הקיימים? במקום מרכיב אחר? אם זה מתאים אשמח לקבל כמויות.

    1. היי הדר,
      את יכולה להכין את התחתית בטעם של חמאת בוטנים ודבש ונראה לי שעדיף שזה יהיה במקום השוקולד והשמנת ולא בנוסף.
      כמות הדבש תלויה בסוג חמאת הבוטנים (אם היא בתוספת סוכר או לא). אני ממליצה לערבב בקערה 3 כפות גדושות חמאת בוטנים עם כף מלאה דבש, לטעום ולהוסיף עוד דבש במידת הצורך. לאחר מכן לערבב עם פירורי הביסקוויטים עד שמתקבלת תערובת אחידה. אם התערובת יבשה ומתפוררת יש להוסיף עוד חמאת בוטנים ודבש.
      בהצלחה וחג שמח 🙂

  46. הייי
    אני מעוניינת לעשות את המתכון
    ואשמח לדעת לאיזה כוס התכוונת?
    כוס מדידה או כל חד פעמית??
    תודה מרראש

    1. היי מירי,
      אני משתמשת בכוס זכוכית סטנדרטית רגילה (עם הידית) בנפח של 240 מ"ל.
      חג שמח 🙂

  47. הי,
    ראשית המתכון הנ"ל נהדר וטעים! הכנתי אותו מס' פעמים ומאוד אהבו.
    מאחר והוא הולך להיות מתכון מככב לפסח בכיתה של הבת שלי והתברר לי שרוב הילדים אינם אוהבים קוקוס, אשמח אם תוכלי להציע לי תחליף לקוקוס.
    עוד שאלה – מה הסיבה שלפעמים השכבות מתפרקות לי בחיתוך ?
    תודה רבה!
    לי

    1. היי לי,
      אפשר לוותר על הקוקוס בכלל ולהכין 2 שכבות בלבד. לגבי תחליף, לא ניסיתי אבל אולי אפשר לשלב אגוזים טחונים דק ולערבב אותם עם 2-3 כפות דבש (במקום השמנת). אותו דבר אפשר לעשות עם פצפוצי אורז.
      לפעמים השכבות יוצאות מעט יותר יבשות או קשות ולכן הן יכולות להתפרק בחיתוך. דבר נוסף וחשוב הוא ההידוק. חשוב להכין את שכבת הקוקוס מיד לאחר שמכינים את שכבת הביסקוויטים ולהדק היטב (ממש למעוך עם תחתית של כוס או משהו) ורק אז להכניס למקפיא.
      בהצלחה ויום נפלא!

  48. היי (:
    מוציאה מתכון מעכשיו לפסח
    אני רוצה לעשות את העוגה רק בתבנית גדולה יותר
    מכפילה בדיוק את הכמויות שצוינו במתכון ? תודה.

  49. היי,

    אני לא אוכלת מאפים. גם לא נטולי גלוטן. האם אפשר להחליף את שכבת העוגיות בשברי אגוזים?
    תודה

    1. היי יעלה,
      את יכולה לשים במקום אגוזים טחונים. שימי שליש כוס שמנת (במקום חצי כוס) ובסביבות 300 גרם אגוזים טחונים. ממליצה להוסיף את האגוזים לתערובת השוקולד בהדרגה עד שמתקבלת תערובת יציבה אך עדיין רכה.
      יום נפלא 🙂

  50. בוקר טוב
    רציתי לבבר לגבי השכבה השניה
    עם קוקוס והשמנת

    האם צריך להקציף את השמנת ואז להוסיף את הקוקוס?

    1. היי טניה,
      אין צורך להקציף את השמנת, פשוט לערבב בניהם עם כף. הוספתי הערה במתכון עצמו 🙂
      יום נפלא!

  51. האם במקום הביסקוויטים אפשר פצפוצי אורז? (במתכון הספציפי ובכלל.. אנו צליאקים וקשה למצא בחנויות ביסקטוויטים ללא..)
    תודה! אתר מעולה!!!

  52. היי
    בעיקרון הקינוח אמור להיות טעים אך יש בעיה בו. אני עקבתי אך ההוראות בקפדנות ובחיתוך לקוביות זה התפרק.ובנוסף לכול שכבת השוקולד נפרדה משכבת הקוקוס.
    אני לא אומרת שזה לא טעים אך יש בעיה במידות או במשהו אחר.

    1. תודה על התשובה המהירה!
      לא. יש לי עגולה קפיצית 27 סמ.
      בחד פעמי יש לי מלבניות. בגודל בערך 18 על 22. והגודל השני בערך 27 על 32. אחת מהם יכולה להתאים?

    2. תודה!
      הכנתי בתבנית הזו אבל היא נמוכה אז חילקתי ל2 תבניות. מקווה לחזור לעדכן איך יצא…

    1. לא מומלץ טלי. מניסיון הקורנפלקס מתרכך מהנוזלים וכל המרקם של התחתית נפגע.

    2. בסוף עשיתי עם קורנפלקס
      והבנתי ממך שזה יכול לצאת רטוב אז הורדתי קצת מהשמנת ושמתי 2 כפות שוקולד למריחה שלא יצא רטוב ויצא מהמם! עשיתי באישיות!
      תודה רבה
      מאלפת!

  53. היי, עכשיו ראיתי בתגובות את השאלה שלי לגבי ההקצפה . תודה וסליחה.
    )אבל אשמח לתשובה על השאלה הראשונה)

  54. עוד שאלה, בשלב 2- האם לערבב את השמנת והקוקוס יחד בלי להקציף את השמנת לפני? פשוט ככה כשהיא נוזלית לערבב עם הקוקוס?

  55. היי, אני עושה קינוחין לערב חינה של גיסתי.
    הייתי רוצה לעשות את הקינוח הנ"ל, אך צורת ההגשה שלו לא מסתדרת לי… אני עעשה קינוח ראשון בכוסות ואת זה אני לא יודעת איך להגיש.. זה לא צורה לשים בשולחן מקושט לחינה תבנית אינגליש קייק… יש לך רעיון? אשמח לשמוע.. 🙂

    1. היי שרה,
      אפשרות אחת (והכי קלה) היא להכין בתבנית אינגליש קייק, לאחר שהעוגה קפאה- להוציא מהתבנית, לחתוך לריבועים (חותכים לאורך באמצע ואז לריבועים) ולהניח בצלחת הגשה יפה.
      אפשרות שניה היא להכין בכוסות הגשה חד פעמיות- להכין כמו במתכון ופשוט לחלק כל שכבה בין הכוסות.
      בהצלחה 😉

    1. תודה לישי 🙂
      מניסיון לא כל כך מומלץ מאחר והקורנפלקס מאבד את הפריכות שלו.
      חג שמח ושנה טובה!

    1. היי אורנה,
      אם את שואלת ביחס למתכון הזה אז אין צורך להקציף אלא רק לערבב (בעזרת כף) כוס קוקוס עם רבע כוס קצפת פרווה או רבע כוס קרם קוקוס (זה לגבי השכבה האמצעית).
      חג שמח 🙂

  56. הי. אתר מעולה!! רציתי לומר שהיחס בין שכבת הקוקוס לתחתית לא שווה. שכבת הקוקוס יוצאת ממש ממש דקה לעומת התחתית. חבל שלא מציינים/מקפידים בהוראות. אין לי לצערי עוד מצרכים להוסיף שכבה נוספת של קוקוס וצריך כאן.
    תודה

    1. היי שר,
      שכבת הקוקוס לא אמורה להיות שווה לשכבת התחתית וזה בסדר שהיא דקה יותר. אם פעלת לפי ההוראות ושמת כוס קוקוס זה בסדר. יכול להיות שהשתמשת בכוס מעט קטנה יותר ולכן השכבה יצאה דקה יותר.
      ערב נעים 🙂

  57. חייבת להגיד תודה שגיליתי את האתר המדהים הזה!!!

    השאלה שלי האם אפשר לשמור במקרר אחרי לילה במקפיא?

    1. גם אני שמחה שגילית אותו 😉
      עדיף להעביר למקרר רק לפני ההגשה מאחר וזה נמס מאוד מהר בחוץ.

  58. שלום!
    רציתי להודות לך על הקינוח יצא פשוט מושלם כלם התלהבו וביקשו מתכנים… אין כמו קינוחים קלים להכנה ופשוט טעימים….
    תודה רבה

    1. היי צילה,
      במקרה הזה פחות מומלץ להשתמש בחלב מאחר ובשמנת המתוקה יש מרכיב שומני שמדביק בין החומרים, מה שגם היא מוסיפה מתיקות 🙂

  59. מתכון מושלם!

    הערה קטנה:
    הרבה לא מודעים לכך אבל העוגיות הללו הן חמץ גמור ואסור לאכול אותן.
    אם זה לא עוגיות שהכנתן לבד בבית,אז עדיף שלא להכין בכלל..
    או פשוט לא להכין אותן בבפסח

  60. נשמע מתכון נפלא/משגע פצץ..
    השאלה שלי האם לא צריך להקציף את השמנת עם הקוקוס? ככה רק לערבב? לא עדיף להקציף ולהטמיע אח"כ את הקוקוס ?

    חייבת לנסות. אתר מקסים וקליל

    1. היי אלישבע,
      אין צורך להקציף, רק לערבב. אם תקציפי את השמנת אז השכבה האמצעית תהיה קצפת בטעם קוקוס. מטרת השמנת כאן היא לאחד ולחבר את הקוקוס לשכבה אחת ובשביל זה די בערבוב פשוט 🙂
      המשך יום נפלא!

  61. תודה רבה על התשובה המהירה.
    נסיתי באמת עם סכין גדולה ווארוכה אך ברגע שהפעלתי לחץ השכבות התפרדו או שהשוקולד נשבר למעלה, ידוע לך למה זה קרה? אולי עשיתי משהו לא טוב? או שככה אמור להיות ?
    אני אנסה כמו שאת אומרת אחרי חצי שעה לחתוך.
    תודה על הכל!

    1. ציפוי השוקולד למעלה אמור להיות יציב אך מעט רך גם אחרי הקפאה ולא להשבר. אם הוא מתקשה יותר מידי זה יכול להיות בגלל שיש בו פחות שמנת ממה שצריך. יכול גם להיות שהטמפרטורה בפריזר נמוכה מהרגיל וזאת הסיבה שהעוגה נעשית כל כך קשה.
      גם השכבות לא אמורות להפרד אם מהדקים היטב את שכבת הקוקוס לשכבה התחתונה.
      תנסי באמת בפעם הבאה לחתוך אחרי חצי שעה.
      בהצלחה! 😉

  62. שלום,

    קודם כל תודה על המתכונים המיוחדים, הכנתי וכולם ממש אהבו והחמיאו,
    רציתי לשאול הכנתי את המתכון בדיוק כמו שרשמת
    בתבנית אינגליש קייק, במקום שמנת חלבית שמתי ריץ' פרווה.
    הבעיה אחרי שהוצאתי את כל העוגה יום אחרי- (היה לילה בפריזר), היה מאוד מאוד קשה לחתוך, ניסיתי לחכות כמה ד', אפילו חצי שעה, היה עדיין קשה, חלק התפרקו לי ורק חלקם יצאו שלמים,
    למרות שהידקתי את השכבות כמו שרשמת בתגובות עם גב הכף, יש לך מושג למה?
    אולי כדאי לנסות לחתוך אחרי חצי שעה בפריזר? או לנסות לעשות סימונים לפחות עד כמעט סוף העוגה? מה אומרת ? תודה רבה!

    1. היי אפרת,
      נכון, כשהעוגה קפואה לא תמיד קל לחתוך אותה לכן רצוי להשתמש בסכין גדולה וארוכה, להפעיל מעט כוח וממש ללחוץ עד לתחתית.
      את יכולה בהחלט לחתוך את העוגה גם אחרי חצי שעה של הקפאה, לאחר שהציפוי מעט מתייצב ומתקשה (כדי שלא יימרח).
      בכל אופן, אני שמחה שאת נהנת מהמתכונים ושיהיה שבוע נפלא! 🙂

  63. עשיתי שבוע שעבר ואז קלטתי את בעלי פשוט עומד עם הראש במקפיא ומחסל חצי מהקינוח..
    באמת יצא טעים מאוד רק שזה קצת התפרק..החלק של הביסקוויטים התפרק מהחלק של הקוקוס עם השוקולד..יש לך מושג למה ? אולי הייתי צריכה להרטיב עוד את השכבת ביסקוויטים ?

    1. היי שני,
      קודם כל אני שמחה שיצא טעים 🙂
      לדעתי זה קשור בהידוק. פעם הבאה תנסי להדק היטב את שכבת הקוקוס לשכבת הביסקוויטים (ממש תמעכי בעזרת גב של כף או תחתית של כוס זכוכית).
      חשוב גם להכין את שכבת הקוקוס מיד לאחר שמכינים את שכבת הביסקוויטים, להדק ואז להכניס למקפיא (כדי ששתי השכבות יתגבשו ויתייצבו יחד).
      לגבי הוספת נוזלים לשכבת הביסקוויטים- אם הכנת לפי המתכון אז אמור להיות בסדר. אם התחתית יצאה קשה אז מומלץ באמת שפעם הבאה תוסיפי מעט יותר שמנת.
      שבוע נפלא!

  64. הי רציתי לשאול 2 דברים: האם בישקויטים יכולים להוות תחליף ואם יש לי מיכל אחד שמנת, איך לחלק כך שיספיק להכל?

    1. היי תהילה,
      אם התכוונת לבישקוטים, מאחר והם נעשים רכים כשמערבבים אותם עם נוזלים אז פחות מומלץ. עדיף להשתמש בביסקוויטים מסוג פתי בר ואם אין אז כל סוג של ביסקוויטים מתוקים ופריכים אחרים.
      לגבי השמנת- בשכבה הראשונה תשתמשי בחצי כוס (שזה חצי מיכל), בשכבה השניה ב- 3 כפות שמנת והשאר תשלימי בחלב/מים עד לכמות של רבע כוס ובשכבה השלישית תשתמשי במה שנשאר.
      יום נעים 🙂

  65. תודה רבה על המתכון נראה נהדר!
    רציתי לשאול, נגמרו בחנויות עוגיות יין 🙁
    ניתן לשים עוגיות בוטנים במקום (כי הם קצת רכות ולא קריספיות כל כך…)
    אז אם אני רק יפורר אותם זה יהיה בסדר או שזה יהיה עיסתי מידיי… תודה רבה!

    1. היי דבורה,
      לא ניסיתי אבל ככל שמרקם העוגיות יהיה יותר פריך כך התחתית תצא טעימה יותר.
      אם יש בחנות עוגיות לפסח פריכות אחרות (לא בהכרח עוגיות יין) זה יהיה עדיף.
      חג שמח 🙂

    1. היי שלומית,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שפצפוצי אורז גם יתאימו כאן (רק חשוב לצנן היטב את בלילת השוקולד לפני שמערבבים עם פצפוצי האורז).
      חג שמח 🙂

  66. אני כרגע מכינה…כוס קוקוס אחת מספיקה לי לחצי תבנית. ואני רואה בתמונה שיש שכבה יחסית עבה של קוקוס. איך זה קורה?

    1. היי שלומית,
      אולי התבנית שלך גדולה יותר? השתמשתי בתבנית אינגליש קייק חד פעמית.
      בכל אופן, את יכולה להוסיף כוס קוקוס נוספת + רבע כוס שמנת אם את רוצה.

    2. אורך התבנית שלי הוא 31 ס"מ. זה גודל סטנדרטי של אינגליש קייק לא?
      בכל אופן, הכפלתי את הכמות. תודה

    3. נכון, זאת התבנית הסטנדרטית. אולי הכוס שהשתמשת בה קטנה יותר?
      בכל אופן שמחה שהסתדרת 🙂
      חג שמח!

    4. שלום שוב, יש לי כוס מדידה של אפייה. בה השתמשתי. בכל מקרה, זה יצא מעולה!!! ונראה סוף הדרך. היום אגיש לקינוח ונראה שאכין גם למחר.
      משהו חסר לי בשכבה הראשונה עם העוגיות. אולי רום או איזה ליקר?
      על מה את ממליצה?

    5. היי שלומית,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      את יכולה לשים ליקר (תפוזים, קפה וכדו'), רום או תמצית וניל. את יכולה להוסיף גם כפית אבקת נס קפה.
      ממליצה להתחיל מ 1-2 כפיות ולטעום את התערובת.

  67. היי,
    רציתי לשאול כמה דברים, בעניין שתי שכבות בתבנית אינגליש קייק
    מה היחסים כי באחת התגובות כתבת שצריך להכפיל ב 2 את הכמויות ועוד לשתי תבניות אז כמה זה לתבנית אחת בשתי שכבות?
    מה מומלץ להכניס לתערובת הגנאש שתחכה שם הפתעה קראנצ'ית, ואגב לא יודע למה עולה לי להכניס ערמונים שמקום ונשמע טוב רק לא יודע איך להתעסק ולשלב את זה

    ולתערובת עוגיות היין בוטנים קצוצים או אגוזי מלך קצוצים יכול להתאים?
    ולשיטת המעיכה אני פשוטלוקח פטיש של שניצלים ודופק ככה בשביל ההנאה והאגרסיות 😉

    אודה על שיתוף הפעולה וחג שמח

    1. היי רועי,
      גם אם אתה מוותר על שכבת הקוקוס אתה יכול להכין לפי הכמות המצוינת במתכון (בתבנית אינגליש קייק אחת) פשוט העוגה תצא יותר נמוכה. אם אתה רוצה שזה ייצא גבוה תכפיל את הכמויות רק בשכבה התחתונה ב1.5: 300 גרם עוגיות, 3/4 כוס שמנת מתוקה, 100 גרם שוקולד מריר (לגבי שכבת הגנאש אין צורך להגדיל כמויות).
      לגבי שכבת הגנאש, אפשר להכניס לתערובת אגוזי מלך/פקאן/לוז או בטונים קצוצים דק ואז היא תהיה קראנצ'ית יותר (לדעתי ערמונים פחות יתאימו במקרה הזה).
      לתערובת עוגיות היין אפשר להוסיף אגוזים או בטונים קצוצים אבל אם אתה משלב את זה בשכבת הגנאש אפשר לוותר על זה כאן.
      שיטת המעיכה מצוינת 😉
      חג שמח!

  68. עשיתי אתמול לערב חג ויצא מעולה, ממש טעים
    רק היה קשה קצת לחתוך
    חתכתי לאצבעות ואז באמצע לשניים שיהיה יותר ושמתי בקופסא אטומה במקפיא

    חג שמח

    1. שמחה לשמוע מיכל 🙂
      כן, צריך להפעיל מעט לחץ בעזרת הסכין כדי לחתוך.
      חג שמח!

    1. היי שלומית,
      שומרים את העוגה בהקפאה, מוציאים וישר מגישים. העוגה מפשירה מאוד מהר בחוץ.
      מומלץ לחתוך את העוגה לפני ולשמור במקפיא ואז יישאר רק להגיש 🙂
      חג שמח!

    1. היי שירן,
      את יכולה לשים במקום קרם קוקוס או חלב קוקוס.
      ואם אין לך אפשר להמיס רבע כוס חלב/מים עם 25 גרם חמאה/מרגרינה. לצנן מעט ולערבב עם הקוקוס.
      חג שמח 🙂

  69. ושאלה נוספת- קניתי רק מיכל אחד של שמנת מתוקה צמחית ולשלב השלישי נשאר לי מעט פחות מחצי כוס.
    קריטי ממש?

    1. היי שני,
      את יכולה לחתוך את העוגה בעוד 3 שעות ולשמור בקופסה סגורה במקפיא (כך גם תוכלי לטעום כבר מהיום 😉 ) או לחתוך ביום שישי, זה באמת לא משנה. אם העוגה קשה לחיתוך, תני לה כמה דקות בחוץ ותנסי שוב לחתוך (צריך להפעיל מעט לחץ בעזרת סכין).
      אם הכנת בתבנית אינגליש קייק את יכולה לפרוס לאצבעות (כמו בתמונה) או שאם את רוצה יותר חתיכות את יכולה לחתוך כל אצבע לשניים (ואז ייצאו לך מכל אצבע 2 ריבועים). מניסיון, שתי הצורות נראות מעולה 🙂
      לגבי השכבה העליונה – ממש לא קריטי.
      חג שמח!

  70. הכנתי וכרגע העוגה במקפיא 🙂
    אני רוצה להגיש בשישי בערב.
    מומלץ להוציא בעוד שלוש שעות לחתוך ולשמור במקפיא בקופסא?
    או להשאיר במקפיא עד למספר שעות לפני ההגשה ואז לפרוס?
    מה צורת הפריסה המומלצת?

  71. היי
    רציתי לדעת אם אפשר במקום עוגיות פיצפוצי אורז או משהו אחר שכשר לפסח?
    עוגיות וניל?

    1. היי גילי,
      אפשר להשתמש בפצפוצי אורז במקום העוגיות. אפשר גם בכל סוג של עוגיות (גם וניל).
      חג שמח 🙂

    1. היי מירית,
      בשלב השני אין צורך להקציף, רק לערבב עם כף את השמנת עם הקוקוס.
      חג שמח 🙂

  72. הכנתי ויצא מעולה רק יישנה בעיה שהשוקולד למעלה לא קופא לי גם אחרי יממה במקפיא השיכבה העליונה נמסה קלות

    1. הי לירוי,
      השכבה העליונה לא אמורה לקפוא לגמרי אלא להיות יציבה אך עדיין קלה לחיתוך.
      הוספת במקרה אלכוהול לתערובת השכבה העליונה? כי אז זה לא יקפא.
      אם לא, זה כבר קשור במקפיא. ממליצה לך לבדוק את הטמפרטורה של המקפיא. אפשר גם לנסות לשנות את מיקום העוגה במקפיא עצמו (להכניס את העוגה יותר פנימה) ולראות אם זה עוזר.
      בהצלחה ושבת שלום 😉

  73. אני רוצה לעשות את הקינוח לסעודת חג בגן של הילדה(יש 35) ילדים. איך מומלץ לעשות? בכמה תבניות אינגלש,קייק או תבנית מלבנית אחת?
    תודה

    1. היי נטלי,
      ממליצה שתכיני כמות כפולה בתבנית מלבנית בינונית (בגודל של 2 תבניות אינגליש קייק) ואח"כ תחתכי ריבועים בגודל שאת רוצה.
      אגב, גם אם את מכינה את זה בשתי תבניות אינגליש קייק את יכולה לחתוך לאצבעות (כמו בתמונה) וכל אצבע לחתוך לחצי.
      יום נפלא וחג שמח 🙂

  74. שלום רציתי לשאול איך אפשר לפורר את עוגיות היין מבלי שיהיו חתיכות גדולות מדי?תודה

    1. הי הילה,
      אם יש לך מעבד מזון אז זה הכי קל ואם אין אז פשוט לשים בשקית (עדיף ב-2 שקיות כי לעיתים השקית נקרעת) ובעזרת מערוך ללחוץ ולמעוך את העוגיות. גם אם הפירורים אינם שווים בגודלם זה בסדר 🙂

    1. הי מיכל,
      אם מכינים בתבנית בינונית מלבנית 22X31 (בגודל של 2 תבניות אינגליש קייק מחוברות) יש להכפיל כמויות ב-2.

    1. הי נגה,
      את יכולה לוותר על שכבת הקוקוס ולהכין רק את השכבה התחתונה עם שכבת הגנאש. זה יוצא טעים גם ככה 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר