מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קינוח שוקולד

קינוח שוקולדFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 4, 2013
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

לכל אוהבי השוקולד והמתוק- פחות מ-10 דקות הכנה ותקבלו קינוח שוקולד מהיר ומושלם המורכב משתי שכבות..

קינוח שוקולד

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

לשכבת הבסיס:

*השתמשו במקרה זה בגודל של כוס פלסטיק חד פעמית.

2 כוסות קורנפלקס רגיל (ללא תוספת סוכר)

1/4 כוס שומשום

3/4 כוס אגוזי מלך

50 גרם חמאה

2 כפות גדושות ממרח נוטלה/ שוקולד

2 כפיות דבש

לשכבה העליונה:

100 גרם שוקולד מריר

1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 גרם)

אופן הכנה:

-מניחים קורנפלקס, שומשום ואגוזי מלך במעבד מזון, טוחנים לפירורים גסים ומעבירים לקערה.

-ממיסים חמאה במיקרוגל, מוציאים ומערבבים עם ממרח הנוטלה. מוסיפים לקערת הפירורים ומערבבים היטב יחד עם הדבש.

-פורשים נייר אפיה על תבנית, משטחים את העיסה ומאחסנים במקפיא.

-מניחים בקערה חצי מיכל שמנת וקוביות שוקולד ומכניסים למיקרוגל לכ-40 שניות. מוציאים ומערבבים לקבלת בלילת שוקולד חלקה (שימו לב לא לחמם יותר מידי שהשוקולד לא יישרף). מצננים מעט.

 -יוצקים את בלילת השוקולד על שכבת הבסיס, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לפחות ל-3 שעות.

-מחלצים את העוגה מהתבנית (בעזרת נייר האפיה) ומניחים על קרש חיתוך. חותכים אצבעות בעובי  2-3 ס"מ (השתמשו בסכין ארוכה וחדה וטבלו אותה בכוס מים רותחים אחרי כל חיתוך). במידה שאתם לא מגישים מיד, החזירו למקפיא עד להגשה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

49 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי אתי,
      צריך לשים מרכיב שידביק את החומרים. אני חושבת שאפשר לשים 1-2 כפות דבש נוספות.

    1. היי טוהר,
      צריך לשים מרכיב שידביק את החומרים. שוקולד מומס לעיתים משפיע על המרקם אז אני פחות ממליצה.
      אפשר לשים 1-2 כפות דבש נוספות.

  1. הי, אפרת, את ענקית!
    מאז שגיליתי את האתר הפכתי ל'שפית'!!
    אני רוצה להכין בפרווה, במה להחליף את החמאה והשמנת???
    אפשר להחליף את הקורנפלקס בפצפוצי אורז??

    1. היי נעמה,
      קודם כל תודה, אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      את השמנת אפשר להמיר בקצפת צמחית ואת החמאה במרגרינה או מחמאה.
      אפשר לשים פצפוצי אורז.

  2. הי, רוצה להכין לשבת וחשבתי להחליף את הנוטלה בחמאת בוטנים, ואת האגוזים בעוד קורנפלקס. מה דעתך?

  3. אני מאוד נהנתי מה מתכונים של 5 מוצרים לפסח אני מתכונת להכין כמה מהם לחג .אז תודה על הראיונות.

  4. בוקר טוב:)
    אם אין לי שמנת מתוקה ואני רוצה שזה יהיה פרווה אני יכולה להשתמש בריץ?
    תודה רבה!

  5. היי אני מאוד נהנית מהאתר ומהמרשמים
    רציתי להכים פטיפורים עם מילוי בטעם מנטה
    האם יש לך מתכון מתאים?

    1. היי שמחה,
      שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      נשמע מאוד מעניין אבל אין לי מתכון.
      חג שמח!

    1. היי הילה,
      אם יש לך קורנפלקס תירס אפשר. אם לא, שימי גרנולה במקום.

    1. היי אסתי,
      במקום אגוזים אפשר לשים פצפוצי אורז או לוותר על האגוזים ולשים יותר קורנפלקס.
      שבת שלום 🙂

  6. הי, נהנית מאד מהאתר.
    רציתי לשאול האם ניתן להשתמש בפצפוצי אורז במקום קורנפלקס?
    תודה מראש.

    1. היי שרית,
      אם יש לך שמנת לבישול זה גם טוב ואם לא, את יכולה להמיס עם השוקולד 50 חמאה.
      שבוע נפלא 🙂

  7. הכנתי אתמול ויצא מדהים. התחתית מעט התפוררה לי אבל זה ממש לא משנה כי הטעם היה מושלם!! תודה ומחכה לעוד מתכונים דומים

  8. זה נראה מצוין. מסכימה בהחלט עם עינת. מדוע צריך לחכות לאירוע מיוחד כדי להכין את זה? לא ברור לי

  9. היי,
    מתכון נהדר, לא מבינה את התגובה של טל, הרי ניתן להקפיא וזה דווקא יעיל להכין כמות ולחלק למנות ולהקפיא וכשתצטרכי פשוט תוציאי מנה, את לא צריכה לחכות לחגיגות המאה של המדינה כדי להכין את זה…
    ולי יש שאלה, לא יכולה לסבול חמאה באפיה, יש בכל זאת משהו אחר שיכול "להדביק" את המרכיבים?
    תודה

    1. היי עינת, רעיון שעלה לי עכשיו הוא שבמקום להשתמש בחמאה, אפשר להמיס חבילת שוקולד אחת ולערבב עם החומרים (שהרי בהקפאה השוקולד יתקשה מחדש ובכך "ידביק" את החומרים). אולי אפילו אפשר גם להפחית בכמויות הדבש/ממרח נוטלה. חשוב רק לציין כי לאחר שממיסים את השוקולד יש לצנן את התערובת לפני שמערבבים אותה עם החומרים וזאת על מנת שלא לאבד את הקראנצ'יות והפריכות של הקורנפלקס. בהצלחה 🙂

  10. לא תמיד רוצים להכין עוגות עוגיות וקינוחי מוס, לפעמים גם בא להכין קינוח אחר ומיוחד, לא מבינה מה הבעיה.

  11. אני דווקא בכלל לא מסכימה עם טל. זה בדיוק מה שחיפשתי! נראה מתכון קל להכנה ואין לי ספק שגם טעים מאוד

    1. היי ליאת, במקרה הזה לא ניתן להחליף את החמאה לשמן מאחר ותפקידה של החמאה הוא "להדביק" את החומרים יחד. ניתן להחליף את אגוזי המלך בשקדים או בסוגים אחרים של אגוזים או בגרנולה ואפשר גם לוותר בכלל על האגוזים

  12. אם יורשה לי לציין אז הפעם (בניגוד לכמעט כל מה שאתם מפרסמים) לא מתלהבת
    להשתמש בכל כך הרבה חומרים (צריך לקנות את זה גם אם משתמשים רק במעט)
    שמנת מתוקה, שוקולד מריר, אגוזים, קורנפלקס, חמאה וכולי
    בשביל קינוח שהוא לא בדיוק קינוח, הוא יותר ממתק
    לא יוצא משתלם או כדאי, אולי אולי אם זה איזה אירוע מיוחד ונורא בא להרשים עם איזה ממתק מגניב לצד עוד כמה עוגות ועוגיות, כי זה לא תחליף לעוגה או לעוגייה שבאה ליד קפה או בסוף ארוחה
    כבר עדיף לקנות טעמי 🙂

    1. הי טל, דעתך חשובה לנו. באתר קיים מגוון של מתכונים וזאת על מנת שנוכל לענות לטעם של כולם:)

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר