מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קינוח קצפת

קינוח קצפתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 25, 2014
Last modified:נובמבר 21, 2017

Summary:

קינוח קצפת על תחתית שוקולדית קראנצ'ית -פינוק טעים ומרשים.

קינוח קצפת

מצרכים (כ-6 מנות):

לתחתית:

1 כוס פצפוצי אורז/ ביסקוויטים/ קורנפלקס  – טחונים

2 כפות גדושות ממרח שוקולד

לקצפת:

1 מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית

3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל או שוקולד

לקישוט: שוקולד מגורד (לא חובה)

אופן הכנה:

-מערבבים היטב את כל חומרי התחתית עד שכל התערובת מכוסה בשוקולד (יש להוסיף עוד ממרח שוקולד במידת הצורך). משטחים בתבנית שקעים או בעזרת רינג עגול ומהדקים היטב (חשוב להדק אחרת התחתיות עשויות להתפורר). מכניסים למקפיא להתייצבות למשך 10 דקות.

-מקציפים בקערה את חומרי הקצפת עד לקבלת קצפת יציבה. ממלאים השקית זילוף ומזליפים על התחתיות. מפזרים מעל שוקולד מגורד. מאחסנים בכלי אטום במקרר כ-3 שעות לפחות לפני ההגשה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

90 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת
    אני צריכה את זה לאירוע ואין לי זמן להתעסק עם הקצפת באותו היום.
    אפשר להכין מראש את התחתית והקצפת וזה יישמר טרי? אם כן כמה זמן מראש אפשר? תודה רבה

  2. שלום אפרת
    אפשר לדעת באיזה פצפוצי אורז את משתמשת?
    יש בסופר כל מיני שקיות, של חברת דג"ש ויש גם שקית ורודה
    איזה הכי טוב?

    האם קנייה במשקל זה יותר טרי או כדאי לקנות או שזה לא משנה?

    זה טוב גם דגני בוקר לילדים שנקראים שוגי פיצי(נראה לי זה סוג של פצפוצי אורז) אבל לא יודעת אם זה פצפוצי אורז אמיתיים, במה הם שונים מהפצפוצים הרגילים לאפייה ?

    הפצפוצים לקנייה זה כמו הפצפוצים העגולים שיש בתוך שוקולד עם פצפוצי אורז של עלית לדוגמא שמוכרים?

    או שאלה שקונים זאת צורה אחרת? יש לקנייה כאלה שכמו שבתוך השוקולד , שהם ארוכים מעט ועגולים ממש בצורתם?

    1. היי גלי,
      יצא לי להשתמש בכמה סוגים וכולם טובים אז זה לא משנה.
      לא יצא לי לקנות במשקל אלא רק בשקית ארוזה.
      דגני בוקר של שוגי פיצי דומים במראה לפצפוצי אורז אבל עשויים מקמח אורז, קמח חיטה וסוכר.
      כן, זה אותם פצפוצי אורז ששמים בשוקולד.

    1. הכוונה בתחתית? אפשר בתנאי שזו חמאת בוטנים לא טבעית.
      (בכל מקרה, נראה לי שיותר טעים עם ממרח שוקולד)

  3. היי😊 שאלה לי אחת אליך…אם אין לי קצפת צמחית / חלבית , אלא שמנת לבישול זה בסדר? ניתן עם הקצפת לבישול לעשות קצפת?

    1. היי מיה,
      לא ניתן להקציף שמנת לבישול בגלל שאחוזי השומן הנמוכים לא מאפשרים הקצפה.
      יום נפלא 🌷

  4. היי,
    אני רוצה להכין את הקינוח בשלמותו ולשים במקפיא. .זה יהיה טוב?
    פשוט אני צריכה את זה ליום חמישי..וזה אמור לעבור נסיעה מטבריה לירושלים. .

    1. כן, אין בעיה להקפיא.
      אם יש לך צידנית אני מציעה לשמור את הקינוח במהלך הנסיעה בצידנית.

  5. היי,
    אני רוצה להכין את זה לעוד יומיים,איך את ממליצה שזה ישמור על הטריות כמה שיותר?
    חשבתי להכניס את התחתיות מהיום למקפיא ולהשאיר אותן שם עד יום האירוע ולזלף עליהן ביום האירוע…
    בנוסף הכנתי את הקינוחי כוסות שלך (לוטוס) וגם אותם שמתי במקפיא..כמה זמן מרטש כדאי להוציא אותם?

    1. היי דניאל,
      אפשר להקפיא את התחתיות וביום האירוע לזלף את הקצפת.
      לגבי קינוח הלוטוס, כדאי להעביר למקרר באותו יום של האירוע (בבוקר).

  6. היי אפרת.
    עם אני לא מכינה עם שתי כפות ממרח שוקולד, זה לא יוצא אותו הדבר? ועם זה לא יוצא אותו הדבר, מה יהיה שונה?

    1. היי,
      ממרח השוקולד מדביק את החומרים ומייצב את התחתית. מה חשבת לשים במקום?

    1. היי תמר,
      לאחר שהתחתית מוכנה את מכניסה אותה למקפיא ל10 דקות. בזמן הזה את מכינה את הקצפת וכשהיא מוכנה את מזליפה אותה מעל כל תחתית.

  7. היי אפרת,
    אני צריכה להכין קינוח ליומולדת הערב, ואין לי שמנת מתוקה ולא קצפת ריץ'.
    את יכולה להמליץ לי על קינוח טעים ומהיר שלא דורש קצפת או שמנת?

  8. היי סליחה על השאלה הלא קשורה, המסתי בטעות 200 גרם שוקולד מריר עם 1.5 מיכלי שמנת מתוקה. איך ובמה אפשר להשתמש בזה? תודה

    1. היי שר,
      אפשר להשתמש בזה כציפוי לעוגה. אם את לא מתכוונת להשתמש בזה בימים הקרובים אני ממליצה להקפיא.

    1. היי טליה,
      אפשר להמיס כ-70 גרם שוקולד אבל יהיה כדאי להוסיף לו 25 גרם חמאה או מרגרינה.
      בנוסף, אם ממיסים שוקולד לא מומלץ להכין עם קורנפלקס. רק עם ביסקוויטים או פצפוצים.

  9. הי אפרת, אפשר להוסיף לקצפת קצת צבע מאכל הילדים רוצים צבעוני יותר…אם כן מתי להוסיף אותו?

  10. בוקר טוב,
    עשיתי את הקינוח ביום שישי הוא יצא מאוד קליל וטעים…הבעיה היחידה שהפריעה לי זה שלמחרת התחתית נעשתה רכה..יש דרך למנוע את זה?
    נ.ב
    שמתי אותם בקופסא אטומה במקרר.

    1. היי שירן,
      עם מה הכנת את התחתית? ביסקוויטים, פצפוצי אורז, קורנפלקס?

    2. אז זאת הסיבה. נסי פעם הבאה להכין עם קורנפלקס שהוא יותר קראנצ'י. גם פירורי ביסקוויטים אמורים להיות יותר קשים מפצפצי האורז.

    1. היי שירן,
      מקפיאים בלי הרינג.
      אם אין לך רינג אפשר להכין את התחתיות בתבנית מאפינס, להכניס להקפאה יחד עם התבנית ולאחר 10-20 דקות, שהתחתיות התקשו והתייצבו, להוציא אותן בעדינות מתבנית המאפינס.

    1. נכון, כוס קורנפלקס זה 30 גרם.
      אין בעיה שהתחתית תשמש את עוגת הטריקולד.

    1. היי דני,
      אתה מתכוון לתחתית? היא לא אמורה לצאת קשה מידי אם אתה מכין את זה עם ממרח ולא עם שוקולד מריר מומס.

  11. אני גם הכנתי את זה עם שוקולד מריר שהמסתי אבל כשהגשתי זה התקשה נורא והיה קשה לחתוך את זה אפילו עם השיניים

    1. היי אורנה,
      מה שמת בתחתית? קורנפלקס/פצפוציי אורז/פירורי ביסקוויטים?
      ערבבת עם שוקולד מומס לבד או שהוספת לתערובת חמאה או מים?

  12. יצא פשוט מדהים!
    היום באו אלינו אורחים והם אמרו שזה ממש טעים!
    עשיתי עם קורנפלקס וזה לא התייצב אז מיד הלכתי למכולת קניתי כוסות קטנות ועשיתי את זה כמו קינוח כוסות ויצא פצצה!
    תודה רבה! היה מעולה! מאד אוהבת את האתר ועוד מאז שהתחלתי לאפות (לפני בערך שנה) אני משתמשת באתר הזה ואני לא זוכרת שאי פעם התאכזבתי! תודה רבה ושבת שלום

  13. הכנתי את הקינוח והממרח הרס את כל הקינוח ונשאר כמעט הכל ממה שהכנתי ….קיצר לא אהבתי סורי
    🙂

    1. היי נופר,
      לא ממש הבנתי למה הממרח הרס את הקינוח. באיזה ממרח השתמשת? ועם מה ערבבת אותו?

  14. אפשר להפוך לקרמבו(שאחרי שזה יקפא נטבול את זה בשוקולד מומס?)השאלה היא עם הקצפת הזו מחליקה כשטובלים..

    1. היי גיל,
      אני מניחה שאפשר. אחרי שהקצפת קופאת היא אמורה להיות יציבה ולא להחליק. חשוב רק לקרר את השוקולד המומס לטמפ' החדר לפני שטובלים בקצפת.
      ניתן לראות אפשרויות לציפוי במתכון הזה – קרמבו ביתי.

  15. או.קיי .
    אז אם אני משטחת את הבלילה לתוך תבנית של שקעים ואז מקפיאה ,

    אחרי ההקפאה תצא לי בקלות התחתית העגולה? קשיחה ועמידה ?

    1. כן הדס. אבל אם את רואה שלא כל הביסקוויטים מכוסים לגמרי בשוקולד ושהתערובת לא מספיק יציבה תוסיפי עוד כף ממרח.

  16. התפורר לי

    לא החזיק לי בכלל

    כוס ביסקווטים עם 2 כפות גדושות ממרח שחר פרווה .

    שיטחתי לתבנית חד פעמי מלבן קטנה
    ושמתי במקפיא חצי שעה

    הוצאתי ובאתי לקרוץ צורת עיגולים קטנים מרינג קטן – והכל התפורר

    זה לא החזיק !!

    למה ??????

    1. היי הדס,
      זה התפורר כי קרצת עיגולים. את העיגולים צריך לעשות בהתחלה בעזרת רינג (כמו בתמונה) או פשוט לשטח ולהדק לתבנית שקעים. אני ממליצה שתערבבי שוב את תערובת הביסקוויטים (אפילו שהיתה בהקפאה) ותכיני מחדש בתבנית שקעים. אם אין לך תבנית שקעים תכיני שוב בתבנית המלבנית ותוסיפי עוד כף ממרח. על זה תשימי קצפת ואז תצא לך כמו עוגה.
      בהצלחה וחג שמח 🙂

    2. היי
      אני שמתי יותר מ2 כפות ממרח שקולד וזה עדין לא החזיק אני חושבת שצרים לשים בביסקוויטים או חמאה מומסת או שוקולד(לא ממרח)מומס במיקרוגל …..:)

    1. היי הילה,
      לנוטלה יש טעם מיוחד יותר מאחר וזה על בסיס אגוזים אבל עם כל אחד מהם יוצא טעים 🙂

  17. שלום, קוראים לי עדן ורק רציתי לומר שהאתר שלכם מעולה, הכנתי כמה מהמתכונים וממש נהנתי ויצא נהדר. איזה כיף שיש אתרים כמוכם. תודה רבה.

    1. היי צילה,
      אפשר להחליף עם כל ממרח מתוק אחר (חלבה, לוטוס, נוגט וכו').
      לגבי סירופ מייפל – השאלה אם הוא מעט סמיך וידביק את החומרים (יש סירופים שהם סמיכים יותר ויש כאלה שמאוד נוזליים).

    1. היי יפית,
      כן, אפשר להחזיק במקרר בתוך קופסה סגורה 3-4 ימים והקצפת תשאר יציבה.
      אפשר גם להקפיא כמובן.

    1. היי שירה,
      בגדול אפשר רק תלוי אם הקצפת הקנויה מספיק יציבה כי אם היא רכה מידי היא תפול.

  18. היי, אפשר להכין את המתכון כעוגה אחת בתבנית עגולה גדולה? האמת שעכשיו נזכרתי שיש לי עוגיות שוקולד צ׳יפס שקצת איבדו מהטריות שלהן…אפשר להכין את הבסיס מהן?
    מעבר לכך, איך אני יכולה להכין ממרח שוקולד בעצמי? יש לי בבית רק נוטלה או שוקולד מריר ולא בא לי שהעוגה תהיה חלבית.

    תודה.

    1. הי דנה, אפשר להכין כעוגה אחת אבל לדעתי תצטרכי בשביל זה להכפיל כמויות ואז זה יהיה מספיק לתבנית אלומיניום חד פעמית מסוג אינגליש קייק או עגולה 24.
      לגבי הכנת התחתית מעוגיות שוקולד צ'יפס, לא ניסיתי אבל מניחה שאין בעיה. מאחר ואין לך ממרח שוקולד פרווה תצטרכי לרסק או לטחון גס את העוגיות ולערבב עם מחמאה/מרגרינה מומסת כדי שהתחתית תהיה יציבה. את יכולה גם להוסיף לתערובת העוגיות והמחמאה שוקולד מריר מומס.
      בכל שאלה נוספת אני כאן,
      שבת שלום 😉

    1. היי, למיטב ידיעתי קצפת זה לא קטניות לכן אפשר להשתמש בריץ' לפרווה או בשמנת מתוקה לחלבי.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר