מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קינוח פירות יער, גבינה ופירורים

קינוח פירות יער, גבינה ופירוריםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 29, 2019
Last modified:מאי 29, 2019

Summary:

קינוח שכבות אישי של פירות יער, קרם גבינה וקראמבל –  קל להכנה וטעים במיוחד.

מושלם לאירוח חלבי או לחג שבועות.

קינוח פירות יער, גבינה ופירורים

מצרכים (10-14 כוסות):

תחתית פירות יער:

2 כוסות (230 ג') תערובת פירות יער מוקפאים

חצי כוס (120 מ"ל) מים

2 כפות גדושות (35 ג') סוכר

קרם גבינה:

2 מיכלי שמנת מתוקה/להקצפה (500 מ"ל)

חצי כוס (100 ג') סוכר

4 כפות מלאות (50 ג') אבקת אינסטנט פודינג וניל

חצי כוס (120 מ"ל) חלב קר

250 גרם גבינה לבנה 5% או 9%

פירורים קראמבל:

כוס (140 גרם) קמח לבן

2 כפות גדושות (35 ג') סוכר

50 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר 

2 כפות (16 ג') שמן

חלמון ביצה או 1-2 כפות מים (*לפי הצורך)

*לגרסה ללא גלוטן: ניתן לערבב כוס ורבע ביסקוויטים ללא גלוטן מפוררים דק עם 50 גרם חמאה מומסת.

אופן הכנה:

הכנת תחתית פירות יער: טוחנים בעזרת מוט בלנדר ידני את החומרים (פירות יער, מים וסוכר) עד לקבלת מחית אחידה.

הכנת קרם גבינה: מקציפים את השמנת במשך כחצי דקה עם הסוכר. מוסיפים חלב ואינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הגבינה הלבנה ומערבבים בעזרת כף/לקקן בתנועות קיפול.

הכנת פירורים קראמבל: מחממים תנור מראש ל-180 מעלות. מערבבים בעזרת כף את כל החומרים לפי הסדר הרשום, עד לקבלת תערובת בצקית מעט פירורית. פורשים נייר אפיה בתבנית ומשטחים את התערובת על נייר האפיה (בעזרת האצבעות). מכניסים לתנור החם ואופים במשך 10-12 דקות, עד להזהבה קלה. מוציאים מהתנור ומניחים לבצק להתקרר. לאחר שהבצק התקרר, מפוררים אותו לפירורים קטנים.

עיצוב הכוסות: מניחים בתחתית כל כוס כף ממחית פירות היער. מעל מזלפים קרם גבינה (מומלץ להשתמש בשקית זילוף או שקית אוכל גזורה בקצה). מפזרים מעל פירורים. 

*השתמשתי בכוסות הגשה קטנות (נפח 100 מ"ל) ויצאו 14 כוסות מהכמות שבמתכון.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

19 תגובות

הוסף תגובה
    1. כן. אם את מוותרת על הגבינה אפשר להפחית מכמות הסוכר ולשים 2 כפות.

  1. הי
    רציתי לשאול האם אפשר להכין קינוח כזה רק משמנת חמוצה בלי שאר גבינות וקצפות
    אני מחפשת משהו חביב שילדים מכינים ולא חשוב לי שיהיה הכי מדוייק .
    תודה

    1. היי שמרית,
      אם הילדים אוהבים את הטעם של השמנת החמוצה כמו שהיא אז אפשר לערבב שמנת חמוצה עם כמה כפיות אבקת סוכר, לפי הטעם.

  2. לא אוהבת את הטעם של הפירות יער .
    אפשר להחליף בפרי מוקפא אחר?
    אם כן באיזה והאם הכמויות משתנות?
    מחכים כל שבוע למתכונים החדשים….

  3. בוקר טוב
    נראה מגרה.
    האם אפשר להכין מראש ו/או להקפיא?

    תודה רבה על האתר המקסים אני משתמשת בו הרבה אבל לא תמיד מגיבה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר