מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קינוח ביסקוויטים אישי (פרווה)

קינוח ביסקוויטים אישי (פרווה)FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On ספטמבר 17, 2013
Last modified:אוגוסט 20, 2018

Summary:

קינוח ביסקוויטים אישי

מצרכים:

200 גרם ביסקוויטים מסוג "פתי בר" מפוררים (*לרגישים לגלוטן: להשתמש בחבילת ביסקוויט ללא גלוטן של אסם).

2 מיכלי קצפת צמחית (סה"כ 500 גרם)

1 אינסטנט פודינג  בטעם וניל

1 אינסטנט פודינג בטעם שוקולד (ניתן במקום להשתמש ב-2 כפות שטוחות של אבקת קקאו+ 3 כפות אינסטנט פודינג וניל + כף אבקת סוכר)

סירופ שוקולד פרווה

לקישוט: שוקולד מריר מגורד (לא חובה)

אופן הכנה:

-מקציפים בשתי קערות נפרדות: בקערה אחת קצפת עם אינסטנט פודינג וניל, ובקערה שנייה קצפת עם אינסטנט פודינג שוקולד עד לקבלת קצפות יציבות.

-מניחים שכבה של פירורי ביסקוויטים בתחתית הגביע ומזליפים מעל מעט סירופ שוקולד.

-יוצקים שכבה של קצפת כהה (שוקולד).

– מניחים שכבה נוספת של פירורי ביסקוויטים.

-יוצקים שכבה של קצפת בהירה (וניל)

– מפזרים מעל שוקולד מריר מגורד.

-מכניסים להקפאה ל-3 שעות לפחות. מומלץ להוציא רבע שעה לפני הגשה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

63 תגובות

הוסף תגובה
  1. תודה רבה אכן הטעם לא נפגע:)ועכשיו מכינה עוד קינוח אבל חלבי הפעם האם אפשרי לשים למקרר? כי לא אספיק להוציא מהמקפיא ….
    תודה רבה וחג שמח:)וסליחה על השאלות המרובות.ואגב הכנתי גם רפאל מהאתר אשלח תמונה כול המתכונים מעולים פשוט

  2. ובכן חזרתי לעדכן כולם נהנו מהקינוח ועוד פרווה וטעים והכול בזכותך אז תודה רבה:)
    ועוד שאלה אחרונה הכנתי כמות כפולה של הקינוח וחלק הוצאתי המקפיא ושמתי למקרר ולקחתי לאורחים והחלק השני מרוב הלחץ השארתי במקפיא בטעות ל12 שעות ורק כשחזרתי הוצאתי מהמקפיא השאלה זה לא יפגע בטעם?
    מקווה שישאר כזה טעים תודה רבה שוב

  3. המון תודות זה בזכותך המתכונים הטובים:)
    ועוד שאלה אם אני רוצה להכין גם חלבי אפשרי נכון:)להקציף שמנת פודינג וחצי כוס חלב נכון?
    שוב תודה רבה רבה:)
    וחג שמח.

  4. היי אפרת ,
    הכנתי לערב החג והקפאת השאלה האם אפשר אחרי שלוש שעות במקפיא לשים למקרר ואז להביא לאורחים? ועוד השתמשתי בשתי קופות פרווה מחברה שונה אחת של יוטבתה החדשה ואחת ריץ כי זה מה שהיה לי האם זה עדיין יצא טעים? והוספתי לצרפת רבע כוס חלב סויה לייט זה מה שהיה וקניתי מקווה שכולם יוהאבו..
    מצרפת תמונה:)

    1. קודם כל זה נראה מעולה 🙂
      אפשר לשים 3 שעות במקפיא ולהעביר למקרר.
      אין בעיה שהשתמשת בשתי קצפות מחברה שונה.

  5. היי אפרת,
    רוצה להכין להיום ולא יהיה לי זמן להקפיא שלוש שעות ולהפשיר האם ניתן להקפיא שעה ולשים למקרר? וקניתי חלב סויה ובטעות לייט וחבל לזרוק האם ניתן לשים רבע כוס חלב סויה לקצפת ולפודינגים ולהקציף ככה שהקצפת תיהיה אווירית? תודה רבה על המתכונים:)

  6. יצא מהמם!! כולם התלהבו ממש וכמובן ביקשו עוד..
    כבר כל המשפחה יודעת שתמיד כשמחמיאים לי אני אומרת שזו בכלל לא אני זו אפרת עם המתכונים הנפלאים.
    המון תודות על הכל. מצ"ב תמונה.

    1. שמחה שכולם אהבו!
      אולי המתכון שלי אבל אלה הידיים שלך שהכינו, כך שהמחמאות מגיעות גם לך 🙂
      תודה יקירה.

  7. המתכון של המוס שוקולד פרווה חסר טעם הקצף קשה והכמויות לא נכונות חל על כל המרכיבים…….

    1. היי,
      את יכולה לפרט איך הכנת את הקצפת? הקצפת מיכל קצפת צמחית עם פודינג שוקולד?
      יכול להיות שאת פשוט לא אוהבת קצפת שהיא פרווה. זה עניין של טעם.

    2. ואאוווווו אפשר קצת יותר בעדינות…
      אף אחד לא עובד אצלך ולא חייב והכריח אותך להכין…
      חסר כנראה מרכיב חשוב למוס..והוא —עדינות !!

    1. היי עידית,
      אפשר לשים רבע כוס מים קרים על כל מיכל קצפת שאת מקציפה.
      שבת שלום 🙂

  8. היי אפרת,
    האם ניתן להחליף שמנת מתוקה אחת בגבינה לבנה? שיהיה קצת יותר בריא ויתאים לשבועות.
    בתודה מראש, וחג שמח

    1. כן צילה, אפשר לשים במקום מיכל שמנת כ250 גרם גבינה לבנה. יכול להיות שתצטרכי להוסיף קצת סוכר/אבקת סוכר. ממליצה לטעום.
      אם את ממירה בגבינה כדאי להכין רק עם אינסטנט פודינג וניל, נראה לי הכי מתאים.
      חג שמח 🙂

  9. היי.
    אני מכינה את כל המתכונים שלך של הקינוחים כמות של 100 בערך אני מתכוונת לשים במקפיא ממחר עד שבועות.
    במה את ממליצה לי לכסות אותם בזמן שיהיו בהקפאה?
    ולמה כדאי לכסות מאיזו בחינה?
    תודה.

    1. היי,
      כדאי לכסות שלא יספגו ריחות ושלא יתכסו בקרח.
      אני ממליצה לכסות בניילון נצמד או נייר כסף.

  10. היי, אני ממש אוהבת את האתר:)
    אין לי אינסטנט פודינג שוקולד, מה אפשר במקום בבקשה? תודה ושבת שלום:)

    1. היי עמליה,
      אפשר לשים במקום 2 כפות אינסטנט פודינג וניל + 2 כפות שטוחות קקאו + כף אבקת סוכר
      או
      100 גרם שוקולד מריר – להמיס את השוקולד המריר עם 3 כפות חלב/מים. לצנן לטמפ' החדר ולהקציף עם השמנת לקצפת יציבה.
      שבת שלום 🙂

  11. אני מקווה שאת לא מתכננת להוסיף עוד מתכונים לשבועות חלאס כבר אין מקום במעודפים
    הכוונה לפירורים טחונים גס?
    תודה

      1. היי מקסימה! נהנית כל כך מהאתר הזה… הכנתי כבר נהג אינסוף דברים! תודה ענקית…
        שאלה.. לכמה כוסות זה מפיק? אי רוצה להכין למסיבתסידור זה לכ40 יים+צוות הגן

        1. היי פרחית,
          שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
          זה אמור להספיק ל 15-20 יחידות, כמובן שזה תלוי מאוד בגודל הכוסות לכן אני ממליצה להכין בשלב ראשון את הכמות במתכון כדי לדעת אם יש צורך בכמות נוספת או קצת יותר או פחות.

          1. היום הכנתי את פשטידת התירס יצא מעולה!!!
            תודה, אעדכן בהמשך כמה הכנתי… ❤

  12. תודה על אתר מקסים ומתכון נפלא! שאלה: האם מטרת סירופ השוקולד היא בין היתר להחליף את החמאה שמערבבים לתחתית ביסקוויטים? וגם אם לא, האם ערבוב של הסירופ עם הביסקוויטים יתן תחתית יציבה יותר מאשר סתם ביסקוויטים לבד?
    תודה
    אוסנת

    1. היי אוסנת,
      הסירופ הוא יותר בשביל הטעם בין השכבות. פחות נועד להדבקת הפירורים.
      אני לא בטוחה אם הסירופ יצור תחתית יותר יציבה כי להבדיל מחמאה הוא נשאר נוזלי גם לאחר קירור. אם את רוצה תחתית יציבה יותר מומלץ להמיס כ100 גרם חמאה ולערבב עם פירורי הביסקוויטים.

  13. היי,
    איך אפשר להפוך את המתכון לחלבי? במקום שמנת צמחית להשתמש בשמנת רגילה ?
    תודה 🙂

  14. היי אפרת אם אני עושה את התערובת הכהה עם שני כפות קקאו האם ההקצפה רק עם הקקאו והריצ? או שלהקציף עם פודינג וניל ולהוסיף קקאו?

        1. היי אדווה,
          אם מכינים בתבנית גדולה אז אפשר לטבול את הביסקוויטים בחלב או חלב סויה או נס קפה קר בלי חלב ואז להניח בתבנית.
          שבתש לום 🙂

  15. הי אפרת,
    אני ממש אוהבת את האתר שלך!
    ולשאלותיי,
    את פירורי הביסקוויטים אני אמורה ממש להרטיב
    עם הסירופ שוקולד/ מריר מומס? או שמספיק שיהיה לח כזה?
    לאירוח של 30 אנשים להכפיל כמויות?

    תודה.

    1. תודה מורן, כיף לשמוע 🙂
      את פירורי הביסקוויטים אין צורך להרטיב עם הסירופ. פשוט לפזר אותם ומעל לזלף מעט סירופ שוקולד (עד כפית סירופ).
      ל30 מנות אני חושבת שיהיה צורך להכפיל כמויות אבל זה מאוד תלוי בגודל הכוס. ממליצה לך להכין קודם את הכמות במתכון ולפי זה להחליט אם את צריכה להכין כמות נוספת או חצי כמות נוספת.
      בהצלחה ויום מעולה!

  16. אז עשיתי את המתכון לאתמול בערב עם עוגיות יין בכוסות אישיות עם שכבת עוגיות, שכבת קרם וניל שוקולד ציפס, שכבת עוגיות ומעל שכבת קרם שוקולד ויצא מעולה
    כולם ממש אהבו והיו כאלה שביקשו עוד מנה 🙂
    בקיצור עוד מתכון מעולה
    תודה וחג שמח 🙂

  17. רציתי לדעת שאת רושמת להוציא רבע שעה לפני אז זה אומר למקרר או החוצה?
    איפה שומרים אם נשאר? ולכמה זמן זה מחזיק?
    האם גם פה צריך לעטוף בניילון נצמד או מספיק לשים בקופסה במקפיא?
    תודה

    1. היי מיכל,
      בימים חמים אפשר להעביר למקרר חצי שעה עד רבע שעה לפני ההגשה ובחורף להוציא החוצה.
      עדיף לעטוף היטב בניילון נצמד ולשמור במקפיא (נשמר כשבועיים).

    1. הי דבורה,
      אפשר לשים שוקולד מריר מומס או ממרח בטעם שוקולד/ נוגט ואפשר גם לוותר בכלל.
      פורים שמח 🙂

    1. היי נוי,
      כן אפשר. מומלץ להעביר למקרר כמה שעות לפני ההגשה (לפחות 3 שעות לפני) או להוציא החוצה 15-20 דקות לפני ההגשה.

  18. היי אוה, זה אמור לצאת בסביבות 15-20 מנות. זה תלוי כמובן גם בגודל הגביעים שאת משתמשת.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר