מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קינואה עם ירקות

קינואה עם ירקותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 20, 2018
Last modified:ספטמבר 21, 2018

Summary:

תבשיל קינואה וירקות – פשוט, בריא וטעים

קינואה עם ירקות

מצרכים (4 מנות):

כוס קינואה (200 גרם) שטופה היטב ומסוננת

בצל בינוני קצוץ

גזר בינוני קלוף מגורד

רבע כרוב קטן חתוך לרצועות דקות

פלפל אדום (גמבה) קצוץ (*מומלץ לשלב חצי פלפל צהוב)

שליש כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

2 כוסות מים רותחים

תיבול: חצי כפית כמון, כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים גזר, כרוב ופלפל אדום, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך כ-8 דקות (יש לערבב מידי פעם).

-מוסיפים קינואה, פטרוזיליה ומתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור. מוזגים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.

*במקום לחתוך כרוב וגזר ניתן להשתמש בתערובת כרוב וגזר מוכנה ולשים 3 כוסות דחוסות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

26 תגובות

הוסף תגובה
  1. בוקר טוב אפרת

    אני עכשיו מכינה אבל שמה רק חצי כוס קינואה ושאר המצרכים באותה כמות של המתכון (חוץ מהשמן בסיר לפני הבצל) האם לשים כוס מים רותחים אחת או שתיים .

    תודות ויום נפלא לך .

  2. שלום אפרת. אנכנו מאוד אוהבים קינואה.תודה למתכון פשוט לעניין ומיוחד טעים מאוד.אתר נהדר.שוב תודה.ושבת שלום

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר