מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קינואה וירקות אפויים

קינואה וירקות אפוייםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 21, 2019
Last modified:יוני 23, 2019

Summary:

תבשיל קינואה עם ירקות אפויים בתנור.

מבשלים את הקינואה בסיר. בזמן זה אופים את הירקות בתנור. בסוף מערבבים יחד. 

קינואה וירקות אפויים

מצרכים (4-5 מנות):

קינואה
כוס קינואה (200 גרם) שטופה היטב ומסוננת
כפית מלח
6 כוסות מים
 
ירקות
2 בצלים קטנים חתוכים גס
2 גזרים בינוניים חתוכים לחצאי עיגולים
2 קישואים בינוניים חתוכים לחצאי עיגולים
בטטה קטנה חתוכה לקוביות קטנות (כ-1.5 ס"מ)
7-9 פרחי ברוקולי קטנים
תיבול: 3 כפות שמן זית, חצי כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
 
 

אופן הכנה:

הכנת הקינואה:

-מחממים בסיר 6 כוסות מים וכפית מלח ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. 

-מוסיפים את הקינואה, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשל 15-20 דקות (ללא מכסה). בעזרת כף מוציאים כמות קטנה וטועמים. אם מוכן- מעבירים את הקינואה למסננת (אין לשטוף).

הכנת הירקות:

מניחים את הירקות בתבנית ענקית על נייר אפיה ומתבלים באופן אחיד בשמן זית, מלח ופלפל שחור. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות במשך כ-30 דקות, עד שהירקות מתרככים.

מחזירים את הקינואה לסיר ומוסיפים את הירקות האפויים. מערבבים ומשפרים תיבול לפי הטעם (מלח ופלפל שחור).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

18 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת, שבוע טוב ומבורך 🙂

    האם אפשר להשתמש בלקט ירקות קפואים? אם כן האם צריך להפשיר לפני שמכניסים לתנור? איך לעשות כדי שהם לא יתכווצ'צ'ו ויאבדו את צורתם?

    תודות רבות לך

    1. אפשר אבל יותר טעים עם ירקות טריים (ירקות קפואים בדר"כ מתכווצצים ואין הרבה מה לעשות).
      כדאי להפשיר קצת לפני שמכניסים לתנור.

  2. אחלה מתכון ויצא מעולה. גיוון נהדר מאורז, פירה, תפו"א בתנור וכו'. שתי המלצות: בתנורים חזקים מומלץ להסתפק בחום של 150 מעלות. 180 מעלות חורכות את הברוקולי, כמעט שורפות אותו, והוא אמור להיות רך. בנוסף: הקינואה מתנפחת מאוד בזמן הבישול ומומלץ להשתמש בסיר גדול לבישול שלה. חוץ מזה – רעיון מדהים.

    1. תודה על התשובה. אם אני מכינה חצי מהכמות, להשתמש ב- 3 כוסות בשביל בישול הקינואה?

    1. כן, 6 כוסות. אופן הבישול הוא כמו של פסטה. מבשלים בהרבה מים ואז מסננים.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר