מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קוקילידה

קוקילידהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים
Review of: קוקילידה

Rating:
5
On יוני 11, 2015
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

קוקילידה:  סנדוויץ גלידה,  ללא אפיה 

 

קוקילידה

מצרכים (כ-20  יחידות):

לעוגיות:

400 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר בטעם שוקולד מפוררים דק (חשוב לפורר לפירורים קטנים כדי שזה לא יתפרק בחיתוך, לרגישים לגלוטן: ניתן להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן)

מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (250 מ"ל)

100 גרם שוקולד מריר

לקרם הגלידה:

מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (250 מ"ל)

חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)

חצי כוס חלב מרוכז ממותק/ חלב קוקוס (*ניתן להשתמש גם בחלב רגיל או חלב סויה)

אופן הכנה:

-מניחים בקערה חצי כוס שמנת עם 50 גרם שוקולד מריר וממיסים במיקרוגל. מערבבים עד לתערובת שוקולד חלקה. מוסיפים לקערה 200 גרם פירורי ביסקוויטים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

חוזרים על הפעולה עם מחצית מהחומרים בקערה נפרדת (50 גרם שוקולד, חצי כוס שמנת ו200 גרם ביסקוויטים מפוררים דק).

-פורשים שתי יריעות ניילון נצמד על משטח עבודה ויוצקים מעל כל תערובת. מגלגלים את התערובת כאשר הניילון הנצמד עוטף את התערובת. יוצרים עם הידיים צורה של גליל בקוטר של כ- 4 ס"מ (אפשר קוטר גדול יותר אך מספר העוגיות יהיה קטן יותר). מכניסים את שני הגלילים למקפיא לחצי שעה לפחות.

הכנת קוקולידה

-בינתיים מכינים את קרם הגלידה: מקציפים בקערה שמנת כדקה (מומלץ להכניס את השמנת למקפיא 10 דקות לפני ההקצפה). מוסיפים אינסטנט פודינג וניל וחלב וממשיכים להקציף עד לקצפת יציבה.

-מוצאים את הגליל מהמקפיא ומסירים ממנו בעדינות את הניילון הנצמד. בעזרת סכין חותכים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ.

-מעל כל עוגיה יוצקים משכבת הקרם (בעזרת כף או שקית זילוף) ומעל מניחים עוגיה נוספת (כמו סנדוויץ').

הכנת קוקולידה

-שומרים בקופסה סגורה במקפיא לפחות שעתיים לפני ההגשה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

217 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת,
    אין לי פתיבר שוקולד האם אפשר להוסיף אולי קאקאו ?
    או מה ניתן להוסיף על מנת שיהיה שוקולדי ?
    תודה נהנת מהמתכונים המוןן

    1. אפשר להשתמש בפתי בר בטעם רגיל ולערבב היטב. אם את רוצה להכהות את הצבע תוסיפי לתערובת השמנת קצת קקאו אבל לא הרבה כדי שהטעם לא ייצא מר.

    1. היי הודיה,
      במקום שמנת אפשר לשים 50 גרם חמאה + 3/4 כוס חלב + כף גדושה סוכר.
      את החמאה יש להמיס עם השוקולד המריר, להוסיף סוכר וחלב ולערבב היטב עם פירורי הביסקוויטים (במידה והתערובת עדיין מתפוררת, יש להוסיף עוד קצת חלב).

  2. מטריף!!!!!
    יצא מעולה , נהנינו מאוד.
    מאז שאני מכינה את המתוכני גלידות שלך אנחנו לא קונים גלידות

  3. הי, רציתי לשאול כמה זמן העוגיות יכולות להיות לא במקרר(אחרי הקפאה)?
    הם יחזיקו מעמד בנסיעה של שעה וחצי?
    או שעדיף לקחת את העוגיות בנפרד ואת הקצפת בנפרד ולחבר במקום הארוח?

    1. אני חוששת ששעה וחצי זה הרבה זמן והקצפת לא תחזיק מעמד.

    1. אני חושבת שעדיף להשתמש בעוגיית יין כשרות לפסח.
      חג שמח 🙂

  4. שלום, הייתי רוצה להכין את העוגיות כבר בבוקר ובערב רק להקציף ולחבר הכל לעוגיה. האם זה יפגע אם הגליל יהיה במקפיא בסביבות ה5,6 שעות? תודה

    1. אפשר. יש לשמור את הגליל במקרר ולא במקפיא אחרת הוא יהיה קשה מידי לחיתוך.

  5. שלום אפרת,
    האם במקום לעשות את זה בגליל, אפשרי לשטח את התערובת ב- 2 תבניות וליצור עוגה ולא עוגיות?

  6. הי אפרת!
    רציתי לדעת אם זה אפשרי לאפות את התערובת הביסקוויטים? אני פשוט רוצה שתצא לי עוגיה קראנצ'ית..
    ואם אי אפשר לאפות את זה אז יש לך אולי רעיון אחר?

    1. היי,
      לא בטוחה אם כדאי לאפות.
      מה שטוב בעוגיות האלה שאחרי שהן קופאות עדיין קל לנגוס בהן למרות שהן מתקשות.
      את מחפשת מרקם כמו של עוגיה פריכה?

  7. תודה על המתכונים!
    יוצא לי טעים אבל לא מסתדרת עם הכנת הגליל ובגלל זה הכל יוצא לא יפה בהגשה ופחות נח באכילה.
    אפשר פשוט להכין כדורי שוקולד רגילים במקום הגליל (לוותר על הקרם באמצע) אם כן האם להוציא מהמקפיא סמוך לאכילה?
    תודה!

    1. כן אפשר בהחלט.
      אפשר לשמור במקרר או להקפיא ולהעביר למקרר כשעתיים לפני ההגשה.

  8. אפרת, הכנתי וזה נראה מגרה מאד…. אבל פתאום נזכרתי ששכחתי להוסיף חלב! מה לדעתך יקרה אחרי ההקפאהלגלידה?

  9. היי, מתכננת להכין היום, רציתי לשאול אם אפשר להכין היום, להקפיא ולשמור לסוכות? ואם כן איך לאכסן, בתבנית? להניח את העוגיות אחית על השנייה?

    1. כן, אפשר לשמור בתוך קופסה גדולה אטומה או בתבנית בתנאי שהיא עטופה וסגורה היטב.
      עדיף להניח אחד ליד השני שלא יידבקו אבל אם אין מקום תפרידי בנייר אפיה ושימי אחד על השני.

    1. כדאי להפחית את יתר הכמויות בהתאם כדי שהתערובת לא תצא דביקה ורכה מידי.
      שימי שני שליש כוס שמנת ו75 גרם שוקולד מריר.

    1. זה בגלל שהיא משתמשת בממרח ולא בשוקולד מריר. הנכון הוא חצי מיכל ל200 עוגיות ולזה יש להוסיף 50 גרם שוקולד מריר.

  10. הי שלום 🙂 אני נורא נהנית מהאתר שלך כבר 3 שנים, כל מתכון בו הוא פשוט מושלם! ותמיד אפשר לסמוך עליו.
    רציתי לשאול – אם אני רוצה שהעוגייה תצא בטעם לוטוס, האם מתאים לערבב בסקוויטים רגילים אבל לשים ממרח לוטוס במקום שוקולד?
    אם כן, כמה?
    תודה!

    1. תודה הדס, כיף לשמוע 🙂
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן. תתחילי ב-5 כפות ממרח ותוסיפי יותר לפי הצורך. צריך שהתערובת תהיה אחידה. אין צורך לשים מיכל שמנת מתוקה. מספיק לשים כ-5 כפות שמנת או חלב.

  11. הכנתי היום ויצא ממש ממש טוב וטעים !!
    רק הסתבכתי קצת עם העיגולים.. לא יצאו לי עוגיות יפות כמו בתמונה.
    זה נראה כאילו זה מסתדר ממש בקלות בתמונות, עד שמתחילים לנסות בבית 🙂

    כדאי רק את הביסקוויטים בטעם שוקולד או שאפשר גם את האלו עם הטעם הקלאסי הרגיל ?

    1. היי שירן,
      זה באמת אמור להיות פשוט. הכנת גליל וחתכת לעיגולים? אולי הגליל לא היה עגול מספיק?
      אפשר להשתמש גם בביסקוויטים רגילים.

  12. שלום,
    רציתי לדעת אם אני יכולה לשים משהו במקום האינסטנט פודינג וניל (אני לא משתמשת במוצר מטעמי כשרות)?

    1. היי נועה,
      הפודינג מייצב את הקרם אבל אפשר גם לוותר עליו. אפשר להוסיף כפית תמצית וניל בשביל הטעם.

  13. היי חזרתי לעדכן
    הכנתי עם מצות במקום ביסקוויטים – נשארו לי ללא שימוש מפסח אז הוספתי קצת יותר סוכר שיהיה מתוק

    ובקרם הוספתי קצת קפה
    יצא מעולהההה וטעיםםםם

    תודה על האתר הנפלא יש לי ממנו כבר מלא רעיונות לשבועות

    1. איזה כיף שחזרת לעדכן!
      שמחה שיצא טעים עם השינויים 🙂

  14. במה אפשר להשתמש כתחליף לחלב סויה או חלב רגיל?
    מיץ או מים אפשרי??
    אני עוקבת בשקיקה אחרי כל מתכון שמתחדש
    תודה!!!!!!!!!

    1. היי ברכה,
      אפשר לשים רבע כוס מים קרים.
      שבת שלום 🙂

  15. חזרתי לעדכן שניסיתי לשלב את שתי המתכונים ויצא ממממממש מוצלח ממש טעם אמיתי
    תודה רבה על הסבלנות והתשובות המדויקות..

  16. היי כרגיל האתר שמציל אותי כל פעם מחדש…
    ראיתי את המתכון של הפררו רושה הבעיה שאין לי קורנפלקס חשבתי להכין את החלק של העוגיות של המתכון הזה ולהוסיף אגוזים ולצפות עם השוקולד והלוז של המתכון השני מה את אומרת?
    כמה כדורים נראה לך שיצאו?

    1. היי שלי,
      זה נשמע רעיון טוב. כדאי באמת להוסיף לתערובת הפירורים גם אגוזים כדי שהמרקם יהיה קצת שונה מכדורי שוקולד רגילים. לדעתי ייצאו כ-20 כדורים לפחות, זה כמובן תלוי בגודל שלהם.

  17. שלום אפרת
    הכנתי 2 פעמים את הקוקולידה וכל הזמן הביסקוויטים מתפרקים אחרי
    הקרור,את יכולה אולי לתת לי רעיון כדי שזה לא היתפרק?
    תודה

    1. היי שרה,
      יכול להיות שהביסקוויטים לא מפוררים מספיק דק?
      באיזה עובי את חותכת אותם? אולי הם פרוסים לעיגולים דקים מידי?
      התערובת עצמה יוצאת דביקה ואחידה או מתפוררת? אם מתפוררת אז כדאי להבא להוסיף 2-3 ביסקוויטים פחות.

    1. היי אושי,
      הטעם של הקוקוס לא אמור להיות מאוד מורגש. הכנת כבר את הקרם?

  18. היי
    השתמשתי במקום בפתי בר בעוגיות שוקולד ציפס שטחנתי קטן השוקולד ציפס הוסיף המוו ממש דומה לטעם האמיתי
    פעם הבאה אני רוצה להוסיף אגוזים איזה יותר מתאימים לפי דעתך לוז מסוכר או מלך קצוצים?

    1. נשמע מעולה 🙂
      שני סוגי האגוזים יכולים להתאים אם את טוחנת אותם דק, אפילו הייתי הולכת על שילוב שלהם.

    2. הוספתי אגוזים יצא מדהים כל מי שטעם את זה התלהב יש לי שאלה הפעם אן לי עוגיות רק עוגיות בטעם חמאה נקאה לך שיצליח?
      ובמקום ניילון נצמד ולחתוך רידדתי בין שני נייר אפיה וקרצתי עם קורצן יוצא יותר דק ויותר אסטתי
      תודה רבה

    3. היי שלי,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      אם אלה עוגיות מתוקות ופריכות אז לא אמורה להיות בעיה.
      אהבתי את הרעיון של הרידוד והקריצה.

    1. קודם כל זה נראה מצוין 🙂
      פעם הבאה פשוט תפרסי יותר דק.
      תודה על השיתוף ושנה טובה!

  19. היי.
    אפשר הסבר?
    לא הבנתי באיזה צורה את מגלגלת את הבצק בניילון נצמד בשביל שיצא לך מעיין צורת עיגולים של עוגיות בחיתוך.

  20. היי, האם אפשר יוצא ממש כמו בצק שאפשר לפרוס ולעשות עוגיות ביד? הכוונה שלא יצא כמו פסטרמה אלא כמו ממש עוגיות קוקילידה גם בצורה..

    1. היי חן,
      לדעתי הבצק אמור להיות גמיש. כדאי לנסות לרדד בין 2 ניירות אפיה כדי לא יידבק.

  21. בס"ד

    אפרת שלום

    מבחינה בריאותית אני הייתי רוצה להכין את המתכון עם פחות מ2 שמנת צמחית , איפה אפשר להוריד קצת ואולי להמיר חלק בקרם קוקוס? (אני פונה אליך בשאלה הזו כי אני יודעת שאת בענין הבריאות ואת בטוח מבינה…)

    תודה רבה על הכל ,את מקסימה:-)

    1. היי אורטל,
      את יכולה להשתמש במיכל שמנת אחד ופחית קרם קוקוס. את קרם הקוקוס מומלץ לשים במקרר לילה לפני ההכנה, כך קרם הקוקוס הסמיך ייפרד טוב יותר מהנוזל. יש להקציף רק את שכבת הקוקוס הסמיכה.
      בהצלחה ויום מקסים 🙂

    2. תודה..

      אז את השמנת לשים בעוגיות ואת הקרם קוקוס בקרם?

      ז"א שאת הקרם אני מכינה מפחית קרם קוקוס ופודינג או שאני צריכה להוסיף עוד משו?

    3. כשאני חושבת על זה שוב עדיף שאת הקרם תכיני משמנת ובקרם הקוקוס תשתמשי לתערובת העוגיות וכך גם לא תצטרכי לשים את קרם הקוקוס במקרר.
      יש לשים בין 3/4 לכוס קרם קוקוס. תתחילי ב3/4 כוס ותוסיפי יותר במידה והתערובת יבשה מידי.

    4. אוקי אנסה ובע"ה אחזור לעדכן איך יצא…

      שוב תודה על הכל

      ושיהיה לך שבת שלום וחג שמח:-)

  22. שלום,

    א. אתר מעולה ממש, תודה רבה!
    ב. אני רוצה להכין עם חלב רגיל, צריך להוסיף לו ממתיקים כלשהו?
    אם הולכים על המתכון בגרסה הפרווה במקום חלב קוקוס יש עוד אפשרות? מים+ משהו?
    תודה

    1. היי שרה,
      אין צורך להמתיק אם משתמשים בחלב רגיל.
      בגרסת הפרווה אפשר להוסיף כרבע כוס מים קרים.

  23. מתכננת להכין לחג השבועות, נראה מתכון שווה.
    המלצה מניסיון לשבירת ביסקוויטים -שקית בתוך שקית, לקשור היטב, ואז מכות עם הצד החלק של פטיש לשניצלים.

    1. היי רותם,
      אם אלה ביסקוויטים קטנים אז 400 גרם זה יוצא בסביבות 44-46 ביסקוויטים.
      אם אלה ביסקוויטים גדולים אז 400 גרם יוצא בסביבות 33-35 ביסקוויטים.

    1. היי מיכל,
      אם הכוונה למקציף ידני חשמלי לא אמורה להיות בעיה.
      אם הכוונה למטרפה ידנית אז אפשר להקציף אבל זה לוקח קצת יותר זמן ועבודה. חשוב לעבוד בתנועות מהירות וברצף עד שמתקבלת קצפת יציבה. מומלץ לקרר את מיכל השמנת לפני ההקצפה ולהכניס אותו למקפיא 10-15 דקות לפני שמקציפים.
      בהצלחה 🙂

  24. היוש, מתכון מדהים!!
    הוספתי לתערובת הבסקוויטים והשוקולד גם קוקוס ואגוזים יצא ממש כמו הקוקולידה האמיתית! ולקצפת הוספתי שאריות של גלידה שנשארה לי שהייתה באורח פלא גם בטעם קוקולידה חח(של חברת נסטלה).
    לא היה לי זמן להקפאה אז פשוט רידדתי על נייר אפייה וקרצתי עם חותכנים-עשיתי מרובעים(בדרך הזאת אפשר להוסיף לתערובת גם שוקולד ציפס שבור, בסקווטים גרוסים גס בשביל המרקם וכו וכו כי בעצם לא חותכים עם סכין אלא קורצים כשזה עוד רך.:),זילפתי וסגרתי לסנדוויץ, חוסך הרבה זמן.. אגב התערובת יצאה לי ממש יבשה ולא התאחדה אז הוספתי עוד שמנת וחלב עד שקיבלתי בצק אחיד. בקיצור יצא יאמממ תודה רבה שוקלת להכין את זה גם לשבת הזאת..!

  25. ערב טוב ושנה טובה
    תודה רבה על האתר המקסים
    אני רוצה להכין את הקינוח עם עוגיות לוטוס האם צריך להוסיף שוקולד או שאפשר לעשות את זה רק מהעוגיות וחמאה?

    1. היי ענבר,
      האמת שאני לא יודעת אם חמאה בלבד תספיק כדי שהעוגיות יחזיקו ויהיו יציבות אלא אם כן שמים כמות ממש גדולה. אפשר להכין לפי המתכון עם שוקולד אבל יכול להיות שהעוגיות ייצאו מתוקות מידי (כי עוגיות הלוטוס לבד מאוד מתוקות).
      כמה שעוגיות הלוטוס טעימות אני דווקא כן הייתי ממליצה במקרה הזה להכין עם פתי בר במתכונת הרגילה.
      שנה טובה וחג שמח 🙂

  26. ערב טוב!
    אני רוצה להכין את המתכון הפרווה לחג, וחששת ללכת לסופרים העמוסים מחר (ערב חג) רק בשביל חלב צמחי…..יש אפשרות להחליף את החלב עמיד למשהו אחר?

    תודה רבה ושנה טובה!!:)

    1. היי נועה,
      את מתכוונת לחלב שיש בקרם הגלידה? אם כן את יכולה לשים במקום רבע כוס מים קרים.
      חג שמח ושנה טובה 🙂

    1. היי שיראל,
      אפשר. פשוט משום מה הכמות יוצאת קטנה יותר כשמכינים בגליל אחד. לשיקולך 🙂

  27. חשבתי כתחתית להשתמש באבקה להכנת כדורי שוקולד שעשיתי כתחתית לאחת מעוגת שלך ויצא מעולה
    או בתחתית של הקורנפלקס מה דעתך?

    1. היי רוחמה,
      ממניסים את הקצפת הצמחית עם השוקולד כדי לקבל נוזל שוקולדי סמיך שאותו אח"כ מערבבים עם פירורי הביסקוויטים.

    1. למה?? המסת מיכל שמנת עם 100 גרם שוקולד ואח"כ ערבבת עם 400 גרם ביסקוויטים מפוררים?

    1. כן סנטנה, אפשר בהחלט 🙂
      אם במקרה התערובת יוצאת מוצקה מידי ניתן לרכך אותה על ידי הוספת שמנת.

  28. זה היה כל כך כיף להכין משהו שלא דורש אפיה, ועוד עם כל כך קצת עבודה!!
    עשיתי את המתכון הפרווה, אבל במקום להכין את המלית שמתי גלידה (פרווה) שקנינו בסופר.
    העוגיות הפרווה יצאו מעולה, הגלידה הפרווה היתה קצת חסרת טעם יחסית לעוגיה ונמסה יחסית מהר (קיץ וזה..).

    פעם הבאה אכין את המתכון החלבי, התאהבתי בפשטות ובטעם!!

  29. היי רציתי לדעת אם מישהו ניסה עם חלב עמיד… לא בא לי חלב קוקוס כי זה לא נשמע לי ואני רוצה שזה יהיה פרווה

  30. הכנתי ויצא טעים מאוד אך בפעם השניה הביסקוויטים נשברו.הוצאתי אחרי שעה. האם מומלץ להוסיף חמאה לשוקולד והשמנת על מנת שיהיה יותר פשוט לחתוך?

    1. היי שירן,
      יכול להיות שהתערובת הייתה יחסית יבשה או קצת קשה? לפעמים אם יש קצת יותר מידי ביסקוויטים ביחס לכמות הנוזלים (שמנת ושוקולד) אז התערובת עלולה להתפרק כי היא אינה גמישה מספיק.
      סיבה נוספת יכולה להיות שהפירורים היו יחסית גדולים וזה מה שגרם לעוגיות להתפרק.
      בדר"כ אין צורך להוסיף חמאה מאחר והשמנת עצמה מכילה שומן ש"תופס" ומחבר את התערובת.
      אם העוגיות התפרקו את יכולה להחזיר אותן לקערה. להמיס רבע כוס שמנת + 25 גרם שוקולד, להוסיף לקערה ולערבב הכל לתערובת אחידה (חשוב שהתערובת תהיה רכה). ואז שוב ליצור נקניק עם ניילון נצמד וכו'.
      בהצלחה 🙂

  31. הי,
    המתכון נראה מעולהההההההה, אני חסרת סבלנות לנסות אותו כבר!
    שאלה אחת – אין לי מעבד מזון אלא רק מיקסר. האם ניתן לטחון את הביסקוויטים במיקסר? ואם כן – בעזרת איזה וו?
    תודה רבה!

    1. היי שלי,
      אם אין לך מעבד מזון עדיף להכניס את הביסקוויטים לשקית אוכל כפולה, להניח על קרש חיתוך ולמעוך בעזרת מערוך.
      כדי למנוע את בריחת הביסקוויטים מהשקית כדאי לשבור כל פעם חלק מכמות הביסקוויקטים ולא את כולם בבת אחת.
      בהצלחה ויום נפלא!

  32. שלום גברתי.
    מחר אני הולך להכין את עוגיית הגלידה הזו.
    המתכון עצמו קל, אך אני, ביש גאדה שכמוני, בטוח אכשל.
    לכן, כמה שאלות:
    הקרם הוא במרקם של גלידה? ואם הקרם יוצא נוזלי\רך מידי מה אני יכול לעשות?
    אם זה יוצא לי אבקתי מידי?או להפך? מה לעשות?
    האם הטעם המקורי באמת דומה לטעם של עוגייה זו?
    והאם תוכלו להוסיף מתכון לקיורטוש(Pכאשר אינו מתבסס על שמרים)
    תודה והמשך יום נעים, גברתי.

    1. היי,
      הקרם יוצא במרקם של קרם יציב. לאחר הקפאה הוא די דומה למרקם של גלידה או קרם קפוא.
      כדי שההקצפה תצליח אני ממליצה להכניס את מיכל השמנת למקרר כ-10 דקות לפני ההקצפה. יש להקציף על מהירות גבוהה עד שמתקבלת קצפת יציבה (איך בודקים? אם מטים את הקערה לצד הקצפת נותרת במקומה ואינה נשפכת).
      הטעם מזכיר את הטעם של הקוקילידה המקורית.
      אין לי מתכון לקיורטוש מאחר והכנתו קצת יותר מסובכת ודורשת יותר עבודה. יש לי מתכון דומה לגליליות ממולאות שקונים אותן מוכנות ונשאר להכין רק את המילוי.

  33. אתר מהמם!!!!!!!!
    חולה עליו!!!!!!!!
    שאלה- האם המרקם של הקרם יוצא כמו של הגלידה האמיתית?
    או שאולי עדיף להשתמש בגלידה אמיתית?
    מחכה לתשובה,עדי

    1. תודה עדי 🙂
      המרקם יוצא דומה לגלידה רק פחות רך.
      אפשר למלא בגלידה אמיתית.
      יום נפלא!

  34. שלום האם אפשר להכין כבר יום לפני את העיסה של הביסקוויטים? (נניח להכין את זה בערב, ולשים במקפיא עד הבוקר ובבוקר לשים את הקרם)?
    אשמח לתגובה

    1. כן הוד, אפשר.
      יכול להיות שעד הבוקר זה יהיה קפוא ולא יהיה ניתן לחתוך את זה לכן מומלץ להוציא את זה מהמקפיא כחצי שעה לפני שחותכים.
      בהצלחה 😉

  35. היי, אם אין לי מעבד מזון, איזה עוד אפשרויות יש לטחון דק את הביסקוויטים?
    ותודה על האתר הנהדר!

    1. היי שירי,
      מתנצלת על העיכוב בתשובה..
      זה מצריך קצת עבודה אבל את יכולה לשים בשקית אוכל כפולה כמה ביסקוויטים בכל פעם, להניח על קרש חיתוך ולמעוך לפירורים קטנים בעזרת מערוך.
      בהצלחה 😉

  36. שלום זה נראה מעולה
    אני צריכה להכין עם מוצרי בד"ץ בלבד ולא ניתן להשיג חלב / קרם קוקוס בכשרות
    במה ניתן להחליף (חלב סויה נשמע דליל מדי)
    תודה

  37. תודה רבה! יש כאן מתכונים מדהימים!! אני לוקחת מכאן המון מתכונים ותמיד יוצא טוב ברוך ה'.
    ושאלה- אפשר להמיר את השוקולד מריר בשוקולד חלבי? או שעדיף מריר?

    1. שמחה לשמוע הילה 🙂
      אפשר להמיר את השוקולד המריר בשוקולד חלבי.
      בהצלחה 😉

    1. ככל שתפורר את הפתי בר דק יותר כך הוא יתפרק פחות. בכל מקרה מומלץ לחתוך רק אחרי חצי שעה במקפיא לפחות כדי שזה יספיק להתייצב ולהתקשות.
      וכן, חלב מרוכז מקציפים יחד עם השמנת ואינסטנט פודינג וניל.

  38. הכנתי את הקוקילידה וכמובן שמיד חוסלה ,העניין הוא שזה מזמן כבר לא מפתיע אותי כי כל פעם שאני עושה מתכון מהאתר המדהים הזה (ועשיתי כבר המון) הוא יוצא כל כך מוצלח עם כלום עבודה! אין לי מילים להודות לך אישה יקרה על המתכונים, ההשקעה ,ההתחשבות והכישרון! המשיכי לעשות חיל!

    1. השילוב של השוקולד המריר עם השמנת יוצר גנאש שוקולד שאותו מערבבים עם הפירורים.
      יכול להיות שניתן לשים 3 כפות גדושות ממרח שוקולד אך מאחר ולא ניסיתי אני לא בטוחה בתוצאה.

  39. יצאה פשוט מדהים ודודרך אגב שמתי את העוגיות במעבד מזון ויצאה מעלה וכן מאד מרשים תודה על האתר המדהים

  40. היי,זו שוב אני..
    הכנתי את הקוקילידה היום ולקחתי איתנו למארחים,יצא מהמם וטעים ברמות!!
    אגב,הכנתי את הבסיסים ב-2 צורות,האחד גליל מעוגל כמו במתכון והשני גליל משולש, שיצר פרוסות קוקילידה בצורה משולשת ומעניינת.. רציתי לצלם לך,אבל לא נשאר פירור…
    תודה רבה

  41. היי,
    לא מזמן התוודעתי לאתר שלך ומאז הוא בשימוש תכוף.המתכונים כמה שהם פשוטים ככה מעולים!!!
    תודה רבה מאד!!
    שאלתי,האם אפשר להחליף את הביסקווטים שבמתכון בעוגיות לקסטה?(האם,לדעתך הם יצאו פריכים אבל לא מידי קשים?)
    שוב תודה וחג שמח.

    1. תודה מלי, איזה כיף לשמוע!
      כן, אפשר להשתמש בעוגיות לקסטה והמרקם לא יהיה שונה בהרבה מהפתי בר. בגלל שמערבבים את פירורי העוגיות עם חומרים רטובים (שמנת ושוקולד מומס) הם מתרככים אך לאחר הקפאה, הם מקבלים את המרקם הרצוי.
      חג שמח ויום נפלא 🙂

  42. בגלל שעכשיו עשית לי חשק, אני הולכת לקנות קוקילידה, אבל שאחזור מהעבודה אני חייבת להכין את זה, זו גאונות! רק שאלה, עם חלב סויה זה יעבוד טוב? כי פעם נהרסה לי עוגה שהחלפתי חלב פרה בחלב סויה.

    1. היי רוני,
      אני שמחה שהצלחת לעשות לך חשק 😉
      זה יעבוד מצוין עם חלב סויה, רק חשוב להשתמש בחלב סויה קר ולא עמיד.
      ממליצה להכניס את השמנת/קצפת צמחית למקפיא 10 דקות לפני ההקצפה כי זה עוזר להקצפה מוצלחת.
      בהצלחה וגמר חתימה טובה 🙂

    1. היי חגית,
      האמת שלא ניסיתי לעשות שילוב כזה אז אני לא יודעת. בדר"כ כשאני מכינה גלידת תות אני מקציפה את הקצפת/השמנת עם מחית תותים (אני טוחנת את התותים למחית) ומוסיפה אבקת סוכר וכף אבקת אינסטנט פודינג וניל.

    1. היי אורי,
      זה כבר קשור למקפיא (אולי הוא לא מספיק קר). אם העיסה עדיין רכה צריך לשים אותה במקפיא עוד חצי שעה לפחות עד שהיא תתקשה מעט ואז יהיה קל לחתוך אותה.
      בהצלחה 😉

  43. היי,קודם כל תודה רבה על המתכון!דבר שני-אני רוצה להכין ציפוי שוקולד ולזגג מעל..יש לך רעיון איך לעשות זאות בלי שיפגע בקרם של הגלידה?דבר שלישי-עם חלב רגיל יוצא גם טעים או שגדאי להתעקש על חלב מרוכז?

    1. היי רעות,
      אם הבנתי נכון את רוצה להכין תערובת לציפוי שוקולד (שוקולד מומס) ולזגג מעל העוגיות? אם כן, אז זה לא אמור לפגוע בקרם של הגלידה. אם הבנתי לא נכון תגידי לי 🙂
      את צריכה מתכון לציפוי? אם את רוצה ציפוי שמתקשה בקירור- תמיסי שוקולד עם כפית שמן. אם את רוצה שהציפוי יהיה נוזלי גם אחרי קירור- תוסיפי לזה 1-2 כפות מים ותמיסי.
      יוצא טעים גם עם חלב רגיל 🙂

  44. טוב, אז אני מבין שאני הגבר הראשון שמגיב כאן.
    ניסיתי את המתכון.

    כמה שאלות/הערות.

    1. טחנתי את הביסקוויטים וערבבתי עם השמנת מתוקה והשוקולד המריר וכו', חשבתי שיצא ממש טוב.
    הזכיר לי את הקוקילידה המקורי.
    אבל כשרציתי לעצב את זה בצורה של נקניק, החומר זז קצת ולא הצלחתי להגיע לצורה מעוגלת אחידה ממש.
    אחרי שהגעתי למשהו דומה בערך (דחסתי לכוס בירה גדולה מעוגלת ואז הוצאתי הכל בבת אחת וזה נראה יותר טוב, בגודל של הקוקילידה המקורית בערך) הכנסתי למקפיא לשעה בערך.

    אבל אחרי שהוצאתי, ראיתי שהצורה השתנתה קצת, זזה ונמרחה לצדדים.
    החומר לא היה קשה וכשהתחלתי לחתוך, התחיל טיפה להתפורר.
    לקחתי את הכל ויצרתי נקניק חדש, יותר קשה והצלחתי לחתוך. אבל לא יצאו לי יותר מ15 חתיכות וסך הכל כ7 קוקילידות 🙁

    2. הקרם/גלידה יצאה לדעתי ממש לא טובה.
    השתמשתי בחלב מרוכז ממותק, והכל נראה בסדר, אבל זה כמו קרם ולא גדילה.
    בנוסף, כששמתי מעל את הקוקילידה, כל הקרם התחיל לצאת מהצדדים.
    הערה: הקרם היה יציב בקערה.

    וגם נותרה כמות אדירה של קרם למרות שהכנתי את המתכון גרם לגרם כמעט.

    הערה: לא ברור כמה זה "חצי כוס" חלב מרוכז.

    עכשיו אני מחכה לראות איך ייצא. שעתיים המתנה.

    מקווה שייצא בסדר אבל הכמות יצאה קטנה והקרם לא יצא משהו.
    העוגיה עצמה יצאה ממש טעימה !!!

    1. היי אולג,
      בשעה כזאת אני מניחה שאתה כבר יודע איך יצא 🙂
      לגבי העוגיות- באיזה קוטר יצאו העוגיות ובאיזה עובי פרסת כל עוגיה? יכול להיות שדחסת יותר מידי את העוגיות וקיבלת גליל קצר בעל קוטר גדול יחסית. 15 פרוסות זה משני גלילים?
      לגבי הקרם, בהתחלה זה נראה כמו קרם אבל לאחר הקפאה זה אמור לקבל מרקם של גלידה. אם הקרם היה יציב כששמת אותו מעל העוגיות זה אמור להיות בסדר.
      הקרם אמור להספיק ל20 עוגיות. מאחר ויצאה לך כמות קטנה של עוגיות נשאר הרבה קרם. אגב אתה יכול לשמור את הקרם בקופסה ולהקפיא אותו. זה יוצא כמו גלידה. מומלץ להוסיף לו עוגיות אוראו שבורות אם יש לך או שוקולד צ'יפס.
      כשאני רושמת חצי כוס אני מתכוונת לכוס סטנדרטית של 230-240 מ"ל.
      מחכה לשמוע איך יצא 🙂

  45. הי,

    אפשר לטחון את הביסקוויטים לפירורים דקים כדי שהמראה הסופי יהיה חלק בלי גושים? או שזה יהרוס את המרקם של העוגיה/יהיה קשה להכין מזה גליל?

    תודה

    1. היי רינה,
      כן אפשר לפורר את הביסקוויטים כמה שיותר דק אבל לא ממש לאבקה כי אז אולי המרקם יפגע.
      בהצלחה ויום מקסים 🙂

  46. היי רציתי לדעת אם הקצפת צריכה להיות ממש עמידה
    ואם היא תצא נוזלית מדי מה לעשות אני מכינה את זה מחר
    תודה לילה טוב

    1. היי גל,
      הקצפת צריכה להיות יציבה ועמידה. אם היא נוזלית יש להקציף אותה עד שהיא הופכת להיות יציבה אחרת לא ניתן להשתמש בה.
      כדי שהקצפת תצא מוצלחת מומלץ להכניס אותה למקפיא 10-15 דקות לפני ההקצפה.
      בהצלחה 😉

    1. היי חן,
      כן אפשר, זה ייצא יותר מתוק כי עוגיות הלוטוס מאוד מתוקות (אם אין לך בעיה עם מתוק 🙂 ).

    1. וואי נכון !! בדיוק עכשיו אני רואה שחסר לי ניילון נצמד ויש לי שקיות קוקי חחח באת לי בטובבב !!!

    1. היי מורן,
      לא מכירה את התופעה, השתמשת בחלב ממותק או חלב שונה?

  47. היי, עשיתי את המתכון כמו שצריך, אבל החלק עם הביסקוויטים לא התאחה לגמרי וכשחתכתי לעיגולים חלק פשוט נשברו. למה לדעתך זה קרה? אני חוששת שזה יצא יבש קצת, מה אפשר לעשות?

    1. היי יעלה,
      כנראה שלא היו מספיק נוזלים ביחס לכמות הביסקוויטים.
      אפילו שכבר הגעת לשלב החיתוך לעוגיות, תערבבי שוב את כל התערובת בקערה ותוסיפי לזה עוד גנאש: תמיסי חצי מיכל שמנת עם 50 גרם שוקולד מריר, תערבבי לבלילה חלקה ותשפכי על התערובת. תערבבי היטב ותצרי שוב גליל בעזרת ניילון נצמד ותכניסי למקפיא.
      בהצלחה 😉

    1. היי הדס,
      אפשר למלא בשקית אוכל (או שקיות הקפאה), לגזור את הקצה ולהזליף.
      אפשרות אחרת היא לוותר בכלל על ההזלפה ולהניח את הקרם על העוגיה באמצעות כף.
      בהצלחה ויום נפלא!

  48. שלום אני הולכת להכין את המתכון היום אבל יש לי כמה שאלות:
    1.האם אפשר לטחון את הבסיקוויטים במיקסר ?
    2.לכמה זמן זה יכול להיות מחוץ למקרר כי אני הולכת לבקר מישהיא והדרך לוקח 20 דקות
    3?אני צריכה ל 40 מנות כמה צריך להכפיל את בחומר בדיוק
    תודה רבה

    1. היי רינה,
      1. כן, את יכולה לטחון במיקסר.
      2. זה צריך להיות במקפיא. אני מניחה ש20 דקות זה בסדר אבל חשוב שלפני שאת יוצאת לדרך זה יהיה במקפיא לפחות שעתיים כדי שיתייצב כמו שצריך. כשאת מגיעה כמובן שישר תכניסי למקפיא.
      3. לדעתי כמות כפולה תספיק. תנסי לחתוך את הגליל בצורה כזאת שתספיק לכמות הביסקוויטים שאת רוצה (לפי המתכון איך שהוא יוצאים 2 גלילים שכל גליל חותכים ל20 עוגיות. אם תכפילי את הכמות, ייצאו לך 4 גלילים כפול 20 שווה 80. כל יחידה מורכבת מ2 עוגיות לכן זה אמור להספיק).
      בהצלחה 😉

  49. תודה על המתכון, כמה זמן זה נשמר במקפיא ושומר על הטעם? האם אפשר להכין את הגלילים יום מראש ורק להכין את הקרם ביום ההגשה? תודה

    1. היי איילת,
      כן, אפשר להכין רק את הגלילים יום מראש ויום למחרת את הקרם. לאחר שזה מוכן ניתן לשמור במקפיא בתוך קופסה סגורה עד שבועיים.
      שבת שלום 🙂

  50. היי, המתכונים שלך ממש מעולים, רק רציתי להגיד הערה קטנה במקום חלב רגיל או חלב סויה אפשר להשתמש בריץ קפה הוא משבח את טעם המוס או הגלידות

  51. בסדר.לא היה לי זמן לחכות אבל זה מה שעשיתי לבד ויצא מצוין.אכן שמתי מידי הרבה בסקויטים
    צדקת.
    יצא מעולה .תודה רבה רבה

  52. שלום וברכה
    תוכלי לענות לי דחוף בבקשה
    העוגיות עם כל החומרים התפוררו לי ואני לא מצליחה לעשות עיסה מידי שתדבק ולא תפורר בחיתוך אחר כך. מה אני יכולה לעשות

    1. היי שרית,
      זה בגלל שכנראה שמת יותר מידי ביסקוויטים (חשוב לדייק) או בגלל שהפירורים לא היו קטנים מספיק.
      מה שתעשי (אפילו אם כבר גילגלת לנקניק) – תניחי את התערובת בקערה ותכיני עוד "גנאש". תמיסי עוד חצי כוס שמנת עם 50 גרם שוקולד מריר. תערבבי לתערובת חלקה ותשפכי על התערובת ותערבבי היטב. זה אמור לעזור. תעדכני אותי 🙂
      *בעקבות ההערה שלך שיניתי במתכון ורשמתי להכין בשתי "נגלות" כדי שיהיה יותר קל לדייק בכמויות ואח"כ ולחתוך.

  53. לצערי המתכון או לא טוב או לא מדוייק. העוגיות מתפוררות בחיתוך, וצפיתי את זה כשהכנתי את העיסה כי רואים שהיא לא מתחברת טוב. אולי דרושים עוד נוזלים. והקרם-קצפת לא מתקשה בהקצפה מרגע שמוסיפים את החלב המרוכז, ונשאר רך ולכן לא נתפס על העוגיות. אכזבה!!

  54. היי רציתי לישאול האם צריך ליטחון את הביסקויטים או לישבור אותם לחתיכות קטנות כמו בלילת כדורי שוקולד. תודה

    1. היי יפעת,
      מספיק לשבור אותם לחתיכות קטנות (הכי קל ופשוט זה להכניס לשקית, להניח על קרש חיתוך ולשבור לחתיכות בעזרת מערוך/פטיש).

  55. הכנתי 2 נגלות כי לא יצאו לי הרבה ויצא מעולה! קצת חששתי שאסתבך עם הקרם אבל זה היה הרבה יותר קל ממה שחשבתי.
    תודה!

  56. שלום.
    גם אני מאד נהנית מהמתכונים שלך.האם חייבים ביסקוויטים
    בטעם שוקולד או אפשרי רגיל?
    תודה

    1. כיף לשמוע צילה 🙂
      הסיבה לביסקוויטים בטעם שוקולד היא המראה הסופי (שיותר דומה לקוקילידה) אבל אפשר גם ביסקוויטים רגילים וזה ייצא טעים באותה מידה 😉

  57. היי 🙂
    לפני הכל רציתי לומר לך תודה על מתכונייך הנפלאים , הכנתי לא מעט !
    שאלה לי לגביי המתכון הנ"ל- בקרם גלידה , עד כמה קריטי הקרם חלב מרוכז או הקרם קוקוס? ואם אפשר משהו במקום.

    תודה ושבת שלום :))

    1. שמחה לשמוע תהילה!
      החלב המרוכז מעניק ממש מרקם גלידתי. קרם הקוקוס (לגרסת הפרווה) מעשיר את הקרם, אבל עדיין אפשר להשתמש בחלב רגיל או חלב סויה (לפרווה) וזה ייצא טעים 😉
      אפשרות אחרונה (רק אם אין לך אף אחד מהמרכיבים הנל היא להוסיף רבע כוס מים קרים לכל הכמות במקום חצי כוס חלב).
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

    2. וואוו, רציתי לומר לך שיצא מעולה!!!
      תודה על עוד מתכון מעולה :)))
      ובסוף הוספתי חלב רגיל.

      תודה ושבוע מעולה !

  58. במתכון צריך יותר מקצפת צימחית אחת, האם אני יכולה להשתמש רק באחת? ואם כן, מה הכמויות?
    מה אפשר לשים במקום חלב?

    תודה מראש

    1. היי,
      למרות שקצת יותר קשה להקציף עם כמות קטנה של קצפת/שמנת, את יכולה להכין את הקרם עם חצי מיכל קצפת צמחית, חצי חבילת אינסטנט פודינג וניל ורבע כוס חלב קוקוס או חלב סויה (אם את רוצה פרווה).
      עדיף להשתמש בחלב מכל סוג שהוא אבל אם אין לך חלב תשימי קצת פחות מרבע כוס מים קרים.
      אני מקווה שהכמות תספיק ל 10-12 יחידות ואם לא, העוגיות טעימות גם ככה (גם ללא הקצפת) 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר