מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קומפוט

קומפוטFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים
Review of: קומפוט

Rating:
5
On אוקטובר 9, 2017
Last modified:אוקטובר 9, 2017

Summary:

מתכון לקומפוט (לפתן פירות) מהיר וקל להכנה שניתן להכין מפירות רכים שנותרו במקרר

קומפוט

מצרכים:

8 כוסות מים (כ-2 ליטר)

כחצי כוס סוכר

7-8 פירות חתוכים לקוביות (לדוג' אפרסקים, נקטרינות, תפוחים, אגסים, שזיפים, כוס ענבים)

אופן הכנה:

-מחממים בסיר מים וסוכר עד לרתיחה (כשהמים מבעבעים).

-מוסיפים את הפירות ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 25-30 דקות (ככל שהפירות רכים יותר, כך זמן הבישול יכול להיות קצר יותר).

-מכבים את האש ומניחים לתערובת להתקרר לטמפ' החדר. לאחר מכן מכניסים למקרר ומגישים קר (מומלץ להכין יום לפני ולהגיש לאחר שהקומפוט היה לילה במקרר).

הערה: להסמכת מרק הליפתן ניתן להוסיף כ-4 כפות אבקת ג'לי (רצוי בטעם תות) לאחר כ-10 דקות בישול. 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


6 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי אנה,
      עדיף פירות טריים כי הם מוציאים הכי הרבה טעם. יש ליפתן שהוא כבר מוכן שאפשר לקנות אותו בשימורים. רשום על הקופסה "לפתן פירות בסירופ".

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »