מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

dontate-top-banner

קוגל ירושלמי

קוגל ירושלמיFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 1, 2019
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

כל אחד והקוגל שלו. וזאת הגרסה שלי 🙂

קוגל (קיגל) ירושלמי – פשטידת אטריות מתוקה עם קרמל בגרסה מהירה וקלה.

רק שעה וחצי אפיה (במקום 8 שעות).

קוגל ירושלמי

תבנית איגנליש קייק

מצרכים:

300 גרם אטריות בינוניות (אם יש לכם שקית של 400 גרם שימו ¾ שקית)

2 ביצים (רצוי גדולות)

רבע כוס (60 מ"ל) תה חזק פושר

רבע כוס (60 מ"ל) שמן

שליש (66 גרם) כוס סוכר

כף גדושה דבש 

כפית מלח

כפית שטוחה פלפל שחור (אפשר לשים יותר או פחות, לפי החריפות שאוהבים)

אופן הכנה:

-מחממים סיר קטן עם מים ומבשלים את האטריות לפי ההוראות על גבי האריזה (בדר"כ 8-10 דקות). מעבירים למסננת, שוטפים קצת מתחת לברז ומסננים. מוסיפים כפית שמן זית ומערבבים. מחזירים את האטריות לסיר.

-מכינים את הקרמל: מניחים במחבת קטנה רבע כוס שמן ושליש כוס סוכר, מערבבים ומחממים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-5 דקות, עד שהסוכר נמס והתערובת הופכת לשחומה. 

-לתערובת הקרמל מוסיפים כף דבש, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים רבע כוס תה בהדרגה ובזהירות! התערובת תקפוץ ולכן יש להתרחק! (בשלב זה יכול להיות שהסוכר יקרש ויהפוך לגוש. אל דאגה הוא יימס לאחר שתערבבו ותמשיכו לבשל). לאחר כחצי דקה-דקה, כשהתערובת נעשית אחידה, שופכים את התערובת לסיר עם האטריות ומערבבים במהירות עד שכל האטריות מכוסות בתערובת בצורה אחידה. מניחים לתערובת להתקרר מעט ומוסיפים את הביצים בהדרגה ומערבבים במהירות (ביצה אחת- מערבבים. ביצה שניה – מערבבים).

-משמנים תבנית אינגליש קייק ומעבירים אליה את התערובת. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. אופים במשך שעה, עד שהפשטידה משחימה. מנמיכים ל100 מעלות ואופים כחצי שעה נוספת.

הערות:

*ניתן להוסיף לתערובת קמצוץ אבקת קינמון, צימוקים ו/או תפוח עץ קלוף מגורד בפומפיה דקה.

*הפשטידה במתיקות מעודנת. אם אוהבים אותה מתוקה יותר אפשר להגדיל את כמות הסוכר לחצי כוס ולשים כף נוספת דבש.

donate-mob-banner
אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

15 תגובות

הוסף תגובה
  1. אם אני רוצה להוסיף גם כפית או שתיים קינמון מתי להוסיף ?

    לגבי הוספת התה, למה צריך להוסיף את זה? זה מוסיף לטעם כלשהו? אם אני רוצה לוותר על זה ,זה כדאי ? ואם כן במה להחליף את זה ?

    1. התה מוסיף צבע ומעט טעם אבל אפשר לשים מים במקום (הקינמון שתוסיפי ייתן צבע).
      את הקינמון תוסיפי לתערובת הקרמל (יחד עם הדבש, המלח והפלפל השחור). לטעמי 2 כפיות זה הרבה. אני חושבת שכדאי לשים עד חצי כפית קינמון.

  2. אפרת יקרה,
    הכנתי, הוספתי קינמון ויצא: מ ע ו ל ה !!!!!
    חייבת לציין שההנחיות שלך כל כך ברורות ומוסברות יפה. האתר שלך מסדר לי ארוחות טעימות להפליא, לא מסובכות, במהירות ובתענוג גדול גם לאירוח. תמיד רציתי להכין קוגל ותמיד היה נראה לי מסובך מידי. איזה כיף לי שיש לי עכשיו מתכון לקוגל מהיר, קל להכנה וטעים ברמות.
    תודה רבה לך ושבת שלום ומבורך.

  3. כבר כמה פעמים שניסיתי להכין קוגל ובשלב של הערבוב הסוכר עם האיטריות זה לא הולך
    מה עושים?

    1. היי,
      אני צריכה יותר פירוט כדי להבין היכן הבעיה.
      מה קרה לאחר שערבבת?
      חממת את הסוכר עם השמן עד לקבלת תערובת כהה?

    1. אם את שמה רק כף וחצי סוכר ומוותרת על הדבש הוא לא יוצא מתוק.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר