מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קוגל ירושלמי

קוגל ירושלמיFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 1, 2019
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

כל אחד והקוגל שלו. וזאת הגרסה שלי 🙂

קוגל (קיגל) ירושלמי – פשטידת אטריות מתוקה עם קרמל בגרסה מהירה וקלה.

רק שעה וחצי אפיה (במקום 8 שעות).

קוגל ירושלמי

תבנית איגנליש קייק

מצרכים:

300 גרם אטריות בינוניות (אם יש לכם שקית של 400 גרם שימו ¾ שקית)

2 ביצים (רצוי גדולות)

רבע כוס (60 מ"ל) תה חזק פושר

רבע כוס (60 מ"ל) שמן

שליש (66 גרם) כוס סוכר

כף גדושה דבש 

כפית מלח

כפית שטוחה פלפל שחור (אפשר לשים יותר או פחות, לפי החריפות שאוהבים)

אופן הכנה:

-מחממים סיר קטן עם מים ומבשלים את האטריות לפי ההוראות על גבי האריזה (בדר"כ 8-10 דקות). מעבירים למסננת, שוטפים קצת מתחת לברז ומסננים. מוסיפים כפית שמן זית ומערבבים. מחזירים את האטריות לסיר.

-מכינים את הקרמל: מניחים במחבת קטנה רבע כוס שמן ושליש כוס סוכר, מערבבים ומחממים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-5 דקות, עד שהסוכר נמס והתערובת הופכת לשחומה. 

-לתערובת הקרמל מוסיפים כף דבש, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים רבע כוס תה בהדרגה ובזהירות! התערובת תקפוץ ולכן יש להתרחק! (בשלב זה יכול להיות שהסוכר יקרש ויהפוך לגוש. אל דאגה הוא יימס לאחר שתערבבו ותמשיכו לבשל). לאחר כחצי דקה-דקה, כשהתערובת נעשית אחידה, שופכים את התערובת לסיר עם האטריות ומערבבים במהירות עד שכל האטריות מכוסות בתערובת בצורה אחידה. מניחים לתערובת להתקרר מעט ומוסיפים את הביצים בהדרגה ומערבבים במהירות (ביצה אחת- מערבבים. ביצה שניה – מערבבים).

-משמנים תבנית אינגליש קייק ומעבירים אליה את התערובת. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. אופים במשך שעה, עד שהפשטידה משחימה. מנמיכים ל100 מעלות ואופים כחצי שעה נוספת.

הערות:

*ניתן להוסיף לתערובת קמצוץ אבקת קינמון, צימוקים ו/או תפוח עץ קלוף מגורד בפומפיה דקה.

*הפשטידה במתיקות מעודנת. אם אוהבים אותה מתוקה יותר אפשר להגדיל את כמות הסוכר לחצי כוס ולשים כף נוספת דבש.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

31 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת
    הכנתי עכשיו.
    השתמשתי באיטריות דקות גי זה מה שהיה לי.
    לא יצא לי מאוד שחום כמו בתמונה.
    הוספתי גן תפוח וצימוקים
    אפשר להשאיר עוד בתנור לכמה שעות מכוסה בנייר כסף? לא יתייבש?

  2. אפרת היקרה
    תודה על עוד מתכון מופלא. שוב הגאונות שלך מרקיעה שחקים.בעלי הביקורתי ביקש הרבה זמן שאכין קיגל. הכנתי בדיוק לפי המתכון שלך ויצא פשוט מופלא! טעים באופן יוצא דופן ותה הארל הוסיף ארומה וצבע מדהימים. אשמח אם תצייני אילו אטריות יותר מומלצות: אטריות חיטה רגילות בינוניות (בהן השתמשתי הפעם) או אטריות ביצים? – שאדע בוודאות לפעם הבאה:)

  3. אפשר, ניסית, לשפוך את האטריות המבושלות לתוך הקרמל ולא כפי שהצעת לשפוך את הקרמל לתוך האטריות? נראה לי שזה ימנע את ההתזה של הקרמל. שהאטריות יכסו את הקרמל בשנייה הראשונה ואח"כ לערבב….

    1. התה מוסיף צבע ומעט טעם אבל אפשר לשים מים במקום (הקינמון שתוסיפי ייתן צבע).
      במקום דבש אפשר לשים סילאן או מייפל.

    1. היי טובי,
      הכוונה לפשטידה או כל תבשיל עם קישוא וגזר?

  4. אם אופים בתבנית זכוכית קטנה שנראה לי הגודל שלה שווה ל 2 וחצי אינגליש קייק סטנדריות חד פעמיות

    אז לשים את כל ה 400 גרם איטריות
    וביצים, להוסיף? ושאר המצרכים אותו דבר?

    בעבר עשיתי מתכון שיצא לי מר ברמות כנראה משום שלא עשיתי כראוי את הקרמל אני מניחה.
    מקווה שאצליח בקרמל הפעם כי זה נראה לי קשה

    בכל אופן מפעם שעברה שהכנתי למעלה המעטה יוצא ממש ממש יבש וקשה ולא קריספי במידה הנכונה, נראה לי שגם כן המקרה?

    איך ניתן אם בכלל לרכך מעט את המעטה למעלה ?

    לגבי האפייה
    התנור שלי חזק אז זה עדיין 170 לדעתך?
    האפייה בטורבו או למעלה למטה כמו כל העוגות ?

    1. יש לך את המידות של התבנית זכוכית? כי יש כל מיני גדלים.
      לגבי מרקם החלק העליון, דווקא במתכון הזה יצא לי בסדר. אם את חוששת שייצא קשה מידי את יכולה לכסות בנייר כסף לקראת סוף האפיה.
      אם התנור שלק חזק כדאי לאפות על 160 מעלות, בתוכנית עליון ותחתון.

  5. ביום שישי ניסיתי להיכן קוגל אבל לא הצלחתי להכין את הקרמל
    בפעם הראשונה הסוכר נמס אך לא התחבר עם השמן, זה היה קרמל חום כהה ומעליו שכבה שקופה נוזלית שלא התחברו כלל
    בפעם שהניה ניסיתי להכין קרמל יבש חשבתי שאולי זה לא עובד עם השמן.. אבל אז הסוכר נמס רק בתחתית התכהה והתקשה חזרה ואז נוצרו גושי לבנים חומים במחבת
    ממש מתסכל..
    מה עשיתי לא נכון?

    1. היי שרה,
      השתמשת במחבת קטנה והמסת על אש בינונית-נמוכה? ערבבת במהלך הבישול?
      באיזה שמן השתמשת?

  6. אם אני רוצה להוסיף גם כפית או שתיים קינמון מתי להוסיף ?

    לגבי הוספת התה, למה צריך להוסיף את זה? זה מוסיף לטעם כלשהו? אם אני רוצה לוותר על זה ,זה כדאי ? ואם כן במה להחליף את זה ?

    1. התה מוסיף צבע ומעט טעם אבל אפשר לשים מים במקום (הקינמון שתוסיפי ייתן צבע).
      את הקינמון תוסיפי לתערובת הקרמל (יחד עם הדבש, המלח והפלפל השחור). לטעמי 2 כפיות זה הרבה. אני חושבת שכדאי לשים עד חצי כפית קינמון.

  7. אפרת יקרה,
    הכנתי, הוספתי קינמון ויצא: מ ע ו ל ה !!!!!
    חייבת לציין שההנחיות שלך כל כך ברורות ומוסברות יפה. האתר שלך מסדר לי ארוחות טעימות להפליא, לא מסובכות, במהירות ובתענוג גדול גם לאירוח. תמיד רציתי להכין קוגל ותמיד היה נראה לי מסובך מידי. איזה כיף לי שיש לי עכשיו מתכון לקוגל מהיר, קל להכנה וטעים ברמות.
    תודה רבה לך ושבת שלום ומבורך.

  8. כבר כמה פעמים שניסיתי להכין קוגל ובשלב של הערבוב הסוכר עם האיטריות זה לא הולך
    מה עושים?

    1. היי,
      אני צריכה יותר פירוט כדי להבין היכן הבעיה.
      מה קרה לאחר שערבבת?
      חממת את הסוכר עם השמן עד לקבלת תערובת כהה?

    1. אם את שמה רק כף וחצי סוכר ומוותרת על הדבש הוא לא יוצא מתוק.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר