מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קוביות עוף בציפוי

קוביות עוף בציפויFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 21, 2018
Last modified:מאי 21, 2018

Summary:

קוביות עוף בציפוי פירורי לחם בתנור – מנת עוף אהובה על ילדים

קוביות עוף בציפוי

מצרכים (כ-4 מנות):

500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות בגודל 2-3 ס"מ

3/4 כוס פירורי לחם

כף גדושה שומשום (לא חובה)

2 כפות שמן

כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים את התנור מראש ל-200 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה. משמנים את התבנית בנדיבות.

-מניחים את קוביות חזה העוף בקערה. מתבלים בשמן ואז בפפריקה, מלח ופלפל שחור. מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים עד לציפוי יחסית אחיד.

-מסדרים על נייר האפיה המשומן ומכניסים לתנור למשך 10 דקות. הופכים בזהירות צד ומשאירים 5-7 דקות נוספות, עד להזהבה יפה.

*במקום לאפות אפשר גם לטגן במחבת עם שמן 2-3 דקות מכל צד.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

49 תגובות

הוסף תגובה
  1. הכנתי עם חזה עוף ויצא מצויין!! קל וטעים מאוד!
    עשיתי גם עם קוביות חצילים וגם יצא מעולה.. חוסך לצפות אותם אחד אחד..
    מתכונים מעולים!! תודה רבה

    1. במקרה הזה גם האפוי יוצא טעים אבל בטיגון זה תמיד יוצא יותר עסיסי.

  2. חיפשתי בגוגל מתכון לקוביות חזה עוף והגעתי לפה. יצא מעדן! קריספי וכל כך קל שזה תענוג.

  3. אפרת היקרה,
    אז ארוחת הערב שלנו כללה את השניצלים המעולים הללו,את פשטידת הכרובית המצויינת,ואת סלט הצנוניות המשובח!
    והכל-בזכותך!!!
    תבורכי!

  4. הי אפרת,
    אם אני מכינה היום בערב, כדי להגיש בחמישי בערב- עדיף להקפיא או לשמור במקרר?
    תודה רבה,
    גילת

    1. אפשר לשמור בקופסה סגורה במקרר. לפני ההגשה כדאי לחמם תנור מראש ל190 מעלות וכשתנור חם מאוד להכניס את קוביות העוף עד שהפריכות חוזרת (ממליצה לשים בתבנית).

    1. היי שירה,
      כמו שמטגנים שניצלים. בסביבות רבע-שליש כוס שמן במחבת.

    1. לאחר שמתבלים את חתיכות העוף בשמן ובתבלינים, מפזרים מעליהם את פירורי הלחם ומערבבים.

  5. יצא טעים בטירוף!!
    אני ביום של מתכוני עוף מהאתר שלך – אליפות אחד אחד!

    תודה ושבת נפלאה

  6. הכנו כבר כמה פעמים וזה פשוט מתחסל בשניות! טעים מאוד מאוד! טוב למי שלא רוצה לאכול מטוגן! מומלץ 🙂

  7. בוקר טוב,
    נוסה אתמול ונאכל בהנאה על ידי שני הבררנים הקטנים.. (שלוש ושנה וחצי)
    גם אני לא הצלחתי להפסיק לטעום…
    טעים, פשוט ומהיר.
    תודה רבה!

  8. ספק גדול אם להיום, אבל הביצים לא יוסיפו נוזלים? לא יגרום לבעיה ששאלתי עליה?

    ומה עושים בקציץ? אפשר לטגן לפני האפייה?

    תודה רבה!

    1. הביצים מתקשים באפיה ולא נשארים נוזליים. שימי רק ביצה אחת.
      קציץ את מתכוונת לבשר נראה כמו כיכר? הוא כבר אפוי/מבושל?

    2. קציץ בפאי זה קצת בעייתי לא? כי מצד אחד טיגון חיצוני אכן "סוגר" את הבשר מכל הכיוונים ויכול להיות שימנע הפרשה של חלק מהנוזלים בזמן האפיה אבל מצד שני ברגע שאת מטגנת את הקציץ הוא נשאר בצורתו ואז יהיה קשה יותר לשטח אותו מעל הבצק בצורת התבנית (או שמראש תכיני אותו בצורת התבנית, לפני שאת מטגנת).

  9. תודה לך על התשובה המהירה!

    הבצק של הכיסונים יתאים גם לפאי בגודל תבנית עגולה?

    זאת אומרת לשטח מתחת ולהניח מעל המילוי?

    איך היית מכינה את המילוי מהודו טחון?

    ואיך מונעים נוזלים בפאי (קורה לי גם בהכנת קציץ בלי ציפוי)?

    שוב תודה!

    1. לדעתי יתאים לתבנית כי יש בו 2 כוסות קמח.
      תשטחי בתבנית ותאפי בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-10 דקות.
      כדי למנוע נוזלים בפאי הייתי קודם מטגנת בנפרד את ההודו ומסננת מנוזלים ולא שמה אותו "חי" כי אז הוא מפריש נוזלים.
      לגבי המילוי, אפשר לטגן בצל ושום. להוסיף את בשר ההודו ולתבל במלח, פפריקה מתוקה ופלפל שחור. אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה ו/או ירקות מגורדים כמו גזר, קישוא וכו'. אפשר להוסיף גם 1-2 כפות רסק עגבניות.
      יש כאלה שמוסיפים 1-2 ביצים לתערובת ההודו (לאחר טיגון וצינון) ואז שמים מעל הבצק, כך התערובת נעשית יציבה ופחות מתפרקת.
      בהצלחה 🙂

    1. היי אופק,
      אפשר אבל עם פירורי לחם הציפוי יהיה יותר פריך.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר