מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קוביות סלמון במחבת

קוביות סלמון במחבתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 5, 2019
Last modified:מרץ 5, 2019

Summary:

קוביות סלמון במחבת ברוטב דבש, סויה וצ'ילי מתוק

קוביות סלמון במחבת

מצרכים (3-4 מנות):

800 גרם פילה סלמון (בלי העור)

תיבול לסלמון: 2 כפות מיץ לימון, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור, 2 כפות מלאות קורנפלור

רוטב לסלמון: כף וחצי דבש, 2 כפות רוטב סויה, כף וחצי רוטב צ'ילי מתוק, 2 כפות מיץ לימון, 2 שיני שום כתושות, קמצוץ פלפל שחור.

גבעול בצל ירוק קצוץ דק

אופן הכנה:

-חותכים את הסלמון לקוביות בגודל 2X3 ס"מ. מתבלים ב2 כפות מיץ לימון, רבע כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור. מפזרים קורנפלור ומערבבים.

-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את קוביות הסלמון כדקה מכל צד עד שהסלמון מתבשל מבחוץ אך מבפנים עדיין לא מבושל לגמרי. מעבירים לצלחת.

-מנגבים את המחבת משאריות נוזלים. מחממים כף שמן ומוסיפים את חומרי הרוטב: דבש, רוטב סויה, צ'ילי מתוק, מיץ לימון, שום כתוש ופלפל שחור. מחממים כדקה על אש בינונית ומוסיפים את קוביות הסלמון. מערבבים בעדינות ומכסים את המחבת. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-5 דקות, עד שהסלמון מבושל מבפנים (יש לערבב מידי פעם ובעדינות כדי שהקוביות לא יתפרקו).

-מפזרים בצל ירוק, מערבבים כחצי דקה ומסירים מהאש.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

28 תגובות

הוסף תגובה
  1. יצא אליפות
    מתכון פצצה
    החלפתי את הדבש במייפל וגם לא היה לי כח לכתוש שום אז ויתרתי ועדיין יצא פצצה מומלץ!

    1. אפשר להוסיף את הסלמון ישירות לרוטב אבל הוא פשוט ייראה פחות טוב ויכול להיות שגם יפריש חומר לבן (חלבון).

  2. הי,

    אם אני רוצה להגיש פעמיים ולעשות שינוי קל לפעם השנייה לגיוון,

    מתאים קטשופ? כמה? משהו אחר?

    תודה לך!

    1. את יכולה להכין עם רוטב עגבניות. לטגן במחבת גמבה קצוצה, עגבניה קצוצה, 3-4 שיני שום, כף מלאה רסק, כחצי כוס מים ולתבל במלח, פפריקה מתוקה ומעט פלפל שחור.
      תבשלי קצת את הרוטב ואח"כ תוסיפי את קוביות הסלמון להמשך בישול. כדאי להשרות את קוביות הסלמון בלימון כ-5 דקות.

  3. לילה טוב / בוקר אור

    אפשר בתיבול לא מתוק?

    אפשר להוריד כמויות?

    אין לי תנור לפסח ומצאתי 2 מתכונים של אמנון בסיר ואת זה, יש עוד?

    אלפי תודות!

    1. היי דבי,
      אפשר לתבל ב 2-3 כפות מיץ לימון, כפית דבש, 2 שיני שום כתושות, קמצוץ פלפל שחור, מעט פפריקה מתוקה (תטעמי ותשפרי תיבול בסוף).

  4. מעדן.
    הכנתי לשבת ובעלי התגרה מהניחוחות במטבח,
    הוא צמחוני.. הכנתי לו עם קוביות טופו!
    יצא מצויין…
    תודה.. תבורכי…

    1. אפשר לשים 3 כפות רוטב טריאקי, 2 כפות מיץ לימון, 2 שיני שום כתושות, קמצוץ פלפל שחור.
      אם אין לך, תכיני בלי רוטב סויה.

  5. אפשר במקום הסלמון להכין עם פילה נסיכת הנילוס (ללא עור)?
    ואם כן, זמן הבישול או משהו מהמרכיבים משתנה?

    1. התיבול נתפס טוב יותר בדג. בכל מקרה אפשר להכין גם בלי.

    1. אני חושבת שכן. צריך רק לקחת בחשבון שאמנון הוא דג יותר עדין ועלול להתפרק קצת.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר