מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קדירת בשר

קדירת בשרFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 6, 2019
Last modified:יוני 25, 2019

Summary:

קדירת בשר בקר עם חומוס וירקות בתיבול שום וסילאן

קדירת בשר

מצרכים:

1-1.5 קילו קוביות בשר בקר בגודל בינוני (בקשו מהקצב כל בשר שמתאים לבישול ארוך: נתחים מס' 2, 4, 6, 8, 9, 10)

לציפוי הבשר: רבע כוס קמח או קורנפלור + שליש כפית מלח + קמצוץ פלפל שחור 

2 בצלים גדולים חתוכים גס

7 שיני שום קלופות פרוסות

4 גזרים קלופים חתוכים ל-3

5 תפוחי אדמה קטנים שלמים קלופים

1 קולורבי גדול קלוף חתוך ל-4 (לא חובה)

3 כוסות גרגירי חומוס משקית קפואה

5 כוסות (1.2 ליטר) מים רותחים

תיבול לקדירה: 4 כפות גדושות סילאן, 3 שיני שום כתושות, כפית פטרוזיליה מיובשת, 2 כפיות מלאות מלח, רבע כפית פלפל שחור

אופן הכנה:

-מערבבים בקערית רבע כוס קמח או קורנפלור עם שליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור ומקמחים קלות את קוביות הבשר מכל הצדדים.

-מחממים סיר גדול עם 2 כפות שמן ומטגנים את קוביות הבשר במשך כדקה וחצי מכל צד. מעבירים את הבשר לצלחת.

-מנגבים את הסיר משאריות נוזלים ומחממים 2 כפות שמן. מוסיפים בצל ומטגנים במשך 3 דקות. מוסיפים שום ומטגנים תוך ערבוב במשך כדקה. מוסיפים גזר, תפוח אדמה, קולורבי וגרגירי חומוס ומבשלים תוך ערבוב במשך כ-2 דקות. מוסיפים את קוביות הבשר ומתבלים בסילאן, שום כתוש, פטרוזיליה מיובשת, מלח ופלפל שחור. מוזגים מים רותחים עד לכיסוי כמעט מלא של החומרים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך כ-3 שעות, עד שהבשר מתרכך לגמרי. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.

הערה: אם רוצים לצמצם את הרוטב אפשר להסיר את המכסה ולהמשיך לבשל על אש בינונית-גבוהה במשך 15-20 דקות, עד שהרוטב מעט מצטמצם.

קדירת בשר

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

22 תגובות

הוסף תגובה
    1. אפשר להכין בתנור אך רצוי לכסות בנייר כסף (חום עליון וחום תחתון, 180 מעלות).
      לגבי משך אפיה, זה תלוי בסוג הנתח, בגודל ובעובי שלו. זה יכול לקחת בסביבות 5-7 שעות בתנור. מומלץ פשוט לטעום, עד שהבשר נעשה רך.
      *בכל מקרה כדאי לטגן קודם את הבשר ורק אח"כ להעביר לתבנית.

  1. היי אפרת כמעט שבעת שלום 🙂

    שאלה ברשותך. איזה ירקות עוד אפשר לשים? האם קישוא מתאים פה? כי הוא מתרככך יחסית מהר…

    תודה רבה וחג שמח,
    השם יברך אותך

    1. אפשר להוסיף בטטה, לפת, ארטיקו ירושלמי וקישוא.
      את הקישוא כדאי להוסיף רק לאחר כשעה וחצי-שעתיים בישול.
      חג שמח 🌺

    1. אפשר. אני כן מציעה לבשל אותו בנפרד במים רותחים במשך כ-45 דקות כי לא תמיד הוא מתרכך כמו שצריך.

  2. היי
    נראה ממש ממש טעים
    אני חיה בחול ולא מוצאת פה פטרוזיליה מיובשת או סלאן
    אפשר פטרוזיליה טריה ודבש ?
    חוץ מזה רוצה לומר תודה רבה על מתכונים מהממים ככ הרבה רעיונות ותגובות מצויינת על הכל .את מתנה❤️

    1. היי אופירה,
      אפשר לוותר על הפטרוזיליה המיובשת או לשים מעט פטרוזיליה קצוצה טריה.
      במקום סילאן אפשר לשים דבש (מספיק 3 כפות מלאות).
      יום מקסים 💕

  3. היי,רציתי לדעת מה נותן ציפוי הבשר בקורנפלור או בקמח?(שאלה של מתחילים… לא לצחוק🤦‍♀️) תודה🌹

    1. היי חן,
      כשמצפים את הבשר בקמח/קורנפלור הוא יוצא רך ועסיסי יותר.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר