מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קבב עוף

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים
Review of: קבב עוף

Rating:
5
On מרץ 22, 2016
Last modified:אפריל 17, 2016

Summary:

מתכון קציצות עוף רכות, טעימות ועסיסיות

מתכון לקבב עוף

מצרכים (כ-15 קציצות עוף):

500-600 גרם עוף טחון

בצל בינוני חתוך גס

2 שיני שום

חצי כוס עלי פטרוזיליה

חצי כוס עלי כוסברה

2 כפות שמן זית/קנולה

כפית שטוחה כמון, כפית מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-טוחנים במעבד מזון את הבצל, השום, הפטרוזיליה והכוסברה.

-מערבבים עם העוף הטחון ומתבלים ב2 כפות שמן, כמון, מלח ופלפל שחור.

-מחממים מחבת פסים (או כל מחבת אחרת) ב 2-3 כפות שמן, יוצרים קציצות בגודל של כ 6X4 ס"מ (עובי כס"מ וחצי) ומטגנים את הקציצות על אש בינונית במשך 3-4 דקות מכל צד עד להשחמה (לאחר שהופכים את הקציצות צד מומלץ לכסות את המחבת כדי שהקציצות יתבשלו כמו שצריך מבפנים).

טיפים לקציצות עוף טעימות:

*מומלץ לבקש מהקצב לטחון את העוף טחינה גסה.

*מומלץ להשתמש בחלק עסיסי ושומני כמו שוקיים/פרגיות ואם זה חזה עוף אפשר להוסיף מעט שומן כבש לתערובת (כ30 גרם).

*אפשר לשפד את קציצות העוף במקלות קינמון (מוסיף טעם וניחוח).

*מאחר והעוף הוא חלק יחסית רזה מומלץ לטגן במקום לאפות. מי שבכל זאת רוצה לאפות אפשר לרפד תבנית בנייר אפיה ולשמן את הנייר. להניח את הקציצות ולהברישן במעט שמן. להכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך כ-10 דקות. לאחר מכן להפוך צד ולהשאיר 2-3 דקות נוספות. באפיה הקציצות פחות משחימות ונשארות יחסית בהירות.

מתכון לקבב עוף







אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה :-)

אהבתם? שתפו

43 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי, אני מתה על המתכונים שלך.
    הבעיה היא שהילדים לא אוהבים בשר טחון( אני דווקא מאוד)
    ניסיתי הכל, בתנור ומטוגן, מתובל יותר או פחות.
    הם אוהבים את העוף הטחון רק בתוך בצק, מה שאני פחות…
    יש לך רעיונות בשבילי?

    1. הי,
      אפשר לשלב את הבשר הטחון גם בתוך פתיתים או אורז. יש גם מפרום בשר טחון שמכינים עם תפוחי אדמה.
      אפשר להכין עם פסטה או עלי לזניה.
      מצרפת לינק למתכונים עם בשר טחון עם הרעיונות שהעלאתי.
      שבוע טוב :-)

  2. שלום.מה ההבדל בין עוף טחון בשר טחון והודו טחון מבחינת כמות הפרשת נוזלים ומבחינת בריאות את מי להעדיף?תודה מראש

    1. היי חגית,
      בשר בקר טחון הכי עסיסי וטעים.
      כל סוגי הבשרים מפרישים נוזלים.
      עוף טחון הוא חלק הכי יבש והכי פחות שומני. הודו (בעיקר הודו נקבה אדום) מכיל יותר ברזל.
      יום נפלא :-)

  3. היי אפרת. אני נעזרת המון באתר שלך ! הוא מעולה. תודה רבה. רציתי לשאול לגבי הכמון – שמתי לב שבכל בישול שלי שצריך להוסיף כמון אפילו קצת, הטעם יוצא מר… האם במתכון הזה הכמון הכרחי ? אפשר להוסיף תבלין אחר במקום ?

    1. היי רוזי,
      אולי הכמון שיש לך כבר לא טוב? כי לכמון לא אמור להיות בכלל טעם מר.
      בכל מקרה, את יכולה לוותר על הכמון.
      יום מקסים :-)

  4. אפרת שלום,
    הכנתי הרבה מתכונים מהאתר והכל כל כך טעים.
    אני נהנית להכין את המתכונים שלך גם קל וגם טעים.
    עכשיו לשאלה, הכנתי את קציצות העוף והן יצאו מאוד טעימות אך יבשות.
    איך אני יכולה לגרום להן להיות יותר עסיסיות?
    תודה,
    הדס

    1. היי הדס,
      בגלל שמדובר בחזה עוף שהוא חלק רזה וכמעט ללא שומן אז הקציצות יוצאות מעט יבשות. אפשר להוסיף לתערובות עוד 2 כפות שמן בנוסף למה שרשום וחשוב לא לטגן אותן יותר מידי אחרת הן מתייבשות.
      פתרון נוסף ומומלץ הוא להשתמש בחלק עסיסי יותר כמו פרגיות ולבקש לטחון אותן. אפשר גם לשלב חצי כמות חזה עוף עם חצי כמות בשר טחון.

    1. היי יהודית,
      מלבד סימני הצריבה על הבשר מפסי המחבת, במחבת פסים הבשר נצלה בחום יבש ולא מתבשל בנוזלים של עצמו.
      אין בעיה לטגן בנירוסטה מלבד זה שהבשר לעיתים נדבק למחבת ויש צורך לשמן היטב את המחבת (במחבת פסים מספיק כמות מאוד מועטה של שמן).
      אפשר להכין את הקבב מפרגיות ושווארמה הודו (מומלץ אפילו לשלב).
      המשך יום מקסים :-)

  5. היי
    החלפתי את העוף בהודו עם שיבולת שועל דקה במקום לחם. יצא מעולה בטיגון ולא יבש.
    הילדים היו משוגעים על מקל הקינמון שהוסיף גם המון לטעם.
    תודה

    1. היי ליר,
      אפשר לחמם בתבנית מכוסה בנייר כסף בתנור שבת. אם לא, גם פלטה טובה רק צריך לשמור שהקציצות לא יתייבשו או יישרפו בחלק התחתון.
      שבת שלום וחג שמח :-)

  6. אפרת ! הקציצות גבו מחמאות, אפילו מהקטן הבררן!!!
    תודה רבה!
    את אלופה !
    המתכון בהחלט נכנס לרשימת האהובים

  7. אני צריכה להכין ארוחת צהריים לבערך 60-40 ילדים. האם הכפלת כמויות (כפול 4?) תעבוד?
    ותודה רבה על האתר והמתכונים – נפלא!

  8. אילו קציצות מגרות!
    איך אני מאושרת שתצא חוברת של המתכונים!!מחכה כבר לפרטים נוספים…
    בהצלחה רבה ותודה ענקית על המתכונים!

    1. תודה אילה :-)
      האמת שבקרוב תצא חוברת המתכונים הראשונה! משהו כמו חודש-חודשיים. כמובן שאעדכן באתר.
      שבוע מעולה!

  9. חג פורים שמח. תודה על שפע המתכונים הנפלאים המועברים אלינו. מאחלת שההשראה הנתינה והידע תמיד יהיו בך ותודה על העברתם אלינו.
    תמיד המתכונים מוצלחים טובים וטעימים.

  10. הי!

    את כנראה חולמת מתכונים ומעבירה אלינו. המשיכי כך!!

    האם מדובר בחזה עוף או בכרעיים?
    תודה רבה ופורים שמח!

    1. כן, משהו כזה :-)
      אפשר להשתמש גם בחזה וגם בכרעיים. עדיף כרעיים כי זה חלק יותר עסיסי.
      חג פורים שמח!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »