מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קבבוני טלה

קבבוני טלהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 20, 2015
Last modified:דצמבר 18, 2017

Summary:

מתכון לקבב טלה על מקלות קינמון ריחניים – מנה מפנקת של בשר משובח

קבבוני טלה

מצרכים (כ-15 קבבונים):

15 מקלות קינמון

500 גרם בשר טלה טחון (מומלץ לשלב 20% שומן כבש)

1 בצל בינוני טחון או מגורד

2 שיני שום כתושות

כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק

תבלינים: כפית מלח, כפית גדושה כמון, רבע כפית פלפל שחור

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים בקערה (למעט מקלות הקינמון) ומתבלים.

-יוצרים קציצות קבב (באורך כ-5 ס"מ ורוחב כ-3 ס"מ) ומהדקים היטב סביב מקל הקינמון (הערה: אם הקציצות מתפרקות מומלץ להכניס את תערובת הבשר למקרר למשך כשעה להתייצבות).

-מחממים מחבת עם כף שמן וכשהמחבת חמה צולים את הקבבונים 1-2 דקות מכל צד, עד שמשחימים מבחוץ אך מבפנים עדיין לא מוכנים. מעבירים לתבנית (הערה לגבי הטיגון: לא מומלץ לטגן יותר מידי קבבים בבת אחת מאחר וזה מקרר את המחבת ופוגע בצלייה).

-מחממים תנור ל180 מעלות וכשהתנור חם מאוד מכניסים את התבנית וצולים (בתוכנית התנור הרגילה) במשך 8-10 דקות. (מומלץ להוציא קבב אחד לאחר 8 דקות , לחתוך באמצע ולבדוק האם מוכן).

*מומלץ להגיש את הקבבונים עם טחינה וסלט עגבניות חריף ו/או שיפודי ירקות צלויים בתנור או קונפי שום ועגבניות שרי.

הערות:

לגבי הבשר- בקשו מהקצב שיערבב לכם עם הבשר 20% שומן כבש ושיטחן לכם את הכל במכונה פעם אחת בלבד (ולא פעמיים).

אם בכל זאת קניתם בשר ללא שומן, מומלץ להוסיף לתערובת 3 כפות שמן.

אפשר להכין את הקבבונים מראש על מקלות, לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר (אפשר להכין גם יום לפני).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

53 תגובות

הוסף תגובה
  1. אוי…
    שמתי רבע כוס פטרוזיליה יבשה!!!!
    חיפשתי במתכונים אחרים שלך וראיתי בתגובות שהמלצת להחליף חצי כפית תבלין פטרוזיליה בכף פטרוזיליה טריה קצוצה, והבנתי שישנה יחסיות של 1 ל4..
    הרסתי את התערובת?

    1. היחס אינו קבוע ומשתנה בין מתכון למתכון.
      בכל מקרה לא נורא, תמשיכי להכין רגיל עם מה ששמת.

    1. היי שרה,
      עדיף להשתמש בפטרוזיליה טרייה, זה משפר את הטעם.
      רק אם אין לך שימי כפית שטוחה תבלין פטרוזיליה.

    1. היי קורל,
      אפשר רק לטגן אבל אז יהיה כדאי לשטח את הקבבים כדי שיהיו מוכנים גם מבפנים. חשוב לטגן על אש בינונית-נמוכה כדי שהם לא יישרפו מבחוץ.

  2. היי, האם אפשר לוותר על הקינמון לגמרי? יש לי בעיה עם שילוב של קינמון ובשר ואני ממש רוצה להכין קבב בתנור.

    תודה

  3. הי
    הקבבים בתנור היו כבר 10 דקות ומפרישים נוזלים. הגיוני? יש לציין שהבשר הופשר.
    וגם אם איני טועמת בשר איך אדע שהוא מוכן?

    1. היי אור,
      בשר קפוא שהופשר מפריש נוזלים.
      אפשר לחתוך קבב אחד באמצע. אם הבשר בפנים אדום זה עדיין לא מוכן ויש להחזיר לתנור.

  4. הי אפרת,
    גיליתי את האתר שלך לפני כמה חודשים, ואני משתמש בו באופן קבוע. הוא פשוט מדהים. אני אף פעם לא הייתי בשלן, ואני ממש קוצר מחמאות.
    רציתי לשאול על המתכון הזה – אפשר להתאים אותו איכשהו להכנת קציצות קבב לעשיה על מנגל?
    תודה,
    אסף.

    1. היי אסף,
      קודם כל כיף לשמוע.
      המתכון מתאים גם להכנה במנגל.
      יום נפלא 🙂

  5. אחת שמבינה עשיתי פעם קציצות עים מקל קינמון ופשוט מה שצריך לשים אותם בתנור ולא במטוגן על מנת לישמור על הצורה וזה לא היתפרק לעולם

    1. היי קסניה,
      מומלץ להשתמש בצוואר או כתף אבל אפשר כל חלק שהוא מתאים כבשר לטחינה (מומלץ להתייעץ עם הקצב מה מתאים לקציצות/קבב).
      אני מניחה שאפשר להשתמש בשומן טלה.

    1. בטח, שיבולת שועל יהיה מצוין. גזר את יכולה להוסיף בשביל הטעם 🙂

  6. היי
    המתכונים נהדרים!
    אני רוצה להכין עם בשר בקר כקציצות ולטגן. אפשרי? האם הקציצות לא יתפרקו? אני לא רוצה להוסיף לחם/פירורי לחם
    להוסיף משהו?

    1. היי רוית,
      אם הקציצות יתפרקו או לא זה תלוי בטחינת הבשר (האם נטחן פעם או פעמיים, דק או עבה וכו'). אם יש לך זמן שימי את תערובת הבשר (לאחר שאת מכינה אותה) במקרר לשעה לפחות להתייצבות לפני הטיגון (אם מצטברים נוזלים בקערה יש לשפוך אותם).
      אם לא, את יכולה להוסיף לתערובת תפו"א בינוני מגורד דק (במקום פירורי לחם).
      בהצלחה 🙂

  7. היי
    חייבת לציין שהאתר שלך עוזר לי מאודד ! אחלה מתכונים , תודה 🙂

    רציתי לדעת… פעם אכלתי קבב שממולא בטחינה .
    האם ישלך מתכון מגניב וטעים לזה ? או לחלופין, האם ניראלך שאפשר למלא פה את הקבבונים במעט טחינה ? 🙂

    1. היי ליאור,
      קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      לא ניסיתי אבל לא אמורה להיות בעיה להכין מהמתכון הזה.
      יש באתר מתכון לטחינה. לאחר שיוצרים צורה של קציצה, עושים בה שקע עם האצבעות וממלאים בפנים כחצי כפית טחינה מוכנה וסוגרים לקציצה.
      כדאי שהטחינה תהיה דווקא יותר סמיכה במקרה הזה לכן אני ממליצה להוסיף קצת פחות מים ממה שרשום במתכון.
      בהצלחה 😉

  8. הי איזה מספר או חלק של הטלה לבקש מהקצב לטחון אני יודעת שבסופר הם טוחנים בדר״כ צוואר בקר וזה יוצא די יבש

    1. היי שושי,
      אם את מוסיפה לבשר 20% שומן כבש זה לא משנה איזה חלק. אם את לא מוסיפה שומן אני חושבת שכדאי לטחון "שפונדרה" כי הוא חלק יחסית שמן ובכל מקרה, ממליצה להתייעץ עם הקצב.

    1. היי דבי,
      לא ניסיתי להכין עם הודו אדום טחון אבל נראה לי שיכול להיות מעניין 🙂

    1. היי!

      מטגנים בשמן עמוק או טיפת שמן?
      מניחה שאיאפשר להחליף כמון בפ. מתוקה? אפשר רסק עגבניות?
      תודה!

    2. היי דבי,
      מטגנים עם כף שמן אחת בלבד במשך דקה- שתיים מכל מצד. אח"כ מכניסים לתנור.
      הכמון ממש מוסיף כאן ולא הייתי ממליצה לוותר עליו אלא אם ממש לא אוהבים. אם בכל זאת מוותרים לא צריך להוסיף שום דבר במקום.

    3. תודה!
      דקה שתיים??? נראה לי שזה כלום! אי אפשר לגמור טיגון מלא? אני משטחת אותם.

      כמו כן, אם הבנתי נכון, מספיק שמן שמורחים על הטפלון עם נייר מגבת, נכון?
      אלפי תודות!!!

    4. הטיגון הקצר הוא רק כדי לצרוב את המעטפת החיצונית של הקבב כי אח"כ מכניסים לתנור ושם הקבב ממשיך להתבשל מבפנים (האמת שכך הקבב שומר על הצורה שלו ונראה טוב יותר 🙂 ). אם כן, שמים כף שמן במחבת ומטים אותה מעט לצדדים כדי שהשמן יתפזר באופן שווה לכל המחבת. עדיף לא לנגב עם נייר מגבת כי אז חלק מהשמן יספג בנייר.
      את יכולה רק לטגן אבל אז כדאי באמת לשטח את הקבבים כדי שיהיו מוכנים גם מבפנים וחשוב לעבוד עם אש בינונית-נמוכה כדי שהם לא יישרפו מבחוץ.
      בהצלחה!

  9. טיגנתי אותם כדה וחצי אבל בתנור לאחר 8 דק' הם יעעם ממש..יכול להיות כי עשיתי קציצות טיפה גדולות מהתמונה?

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר