מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קאפקייקס דבש

קאפקייקס דבשFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 18, 2019
Last modified:ספטמבר 18, 2019

Summary:

מאפינס לראש השנה עם דבש וזיגוג עדין 

קאפקייקס דבש

מצרכים (10 יחידות):

2 ביצים

שליש כוס + כף (90 מ"ל) שמן

חצי כוס (120 מ"ל) דבש

חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים

כוס ורבע (175 ג') קמח תופח 

רבע כפית אבקת קינמון (לא חובה)

זיגוג: 3 כפות אבקת סוכר + כף דבש + כפית מים

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס (אפשר להשתמש במנג'טים ולהניח אותם בתוך תבנית מאפינס, ללא צורך לשמן).

-מערבבים בעזרת מטרפה את הביצים עם השמן. מוסיפים דבש ומיץ ומערבבים. מוסיפים את הקמח התופח ואבקת קינמון ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים.

-יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס ומכניסים לתנור החם למשך 15-18 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

-בינתיים מערבבים בקערית 3 כפות אבקת סוכר, כף דבש וכפית מים עד לקבלת סירופ לבן סמיך. מניחים למאפינס להתקרר מעט ומזלפים פסים בעזרת כפית או שקית זילוף.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

39 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת.
    אני כבר הרבה זמן מנסה להכין עוגות שלך. בטעם כולם טעימים אך הם אף פעם לא עולים לי ונהיים דחוסים … מה אני לא עושה נכון איך אפשר להרוס דבר כזה קל???

    1. 1. באיזה כוס את משתמשת?
      2. את מערבבת הרבה לאחר הוספת הקמח?
      3. את מערבבת את הקמח עם אבקת האפיה בנפרד לפני שאת מוסיפה לבלילה?
      4. כמה זמן את מחממת את התנור לפני?

    1. במקרה הזה כדי שהזיגוג ייצא סמיך יש להשתמש באבקת סוכר.
      אם אין לך אבקת סוכר אפשר להכין סירופ ולערבב כף דבש עם 3 כפות מים רותחים ולהרטיב את המאפינס לאחר האפיה.

    1. כן, אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק.
      זמן אפיה עשוי להתארך ל 25-30 דקות.

  2. היי, איפה מאחסנים את המאפינס? כמה זמן הם נשמרים?
    האם אפשר להוסיף אגוזים קצוצים למעלה? אם כן באיזה שלב של האפייה?
    תודה וחג שמח!

    1. נשמרים על השיש עטופים בניילון נצמד.
      אפשר להוסיף אגוזים קצוצים מעל לפני האפיה.
      חג שמח ושנה טובה 🌺

  3. שלום אפרת,
    אם אני רוצה לשים שקדים פרוסים מלמעלה, באיזה שלב לעשות את זה? לפני האפיה או אחרי זה עם זיגוג?
    תודה ושנה טובה.

    1. אז תכיני פעמיים את הכמות הזאת (לא מומלץ להכין הכל בת אחת):
      5 ביצים גדולות
      כוס + 3 כפות שמן
      כוס וחצי דבש
      כוס וחצי מיץ תפוזים
      3+3/4 כוסות קמח תופח
      3/4 כפית אבקת קינמון (לא חובה)
      זיגוג: 9 כפות אבקת סוכר + 3 כפות דבש + 3 כפיות מים
      *יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ"ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית).

  4. הי, אפרת
    יצא לי יבש!!!
    למרות ששמתי על רבע שעה על חום בינוני.
    שמתי מיץ תפוחים במקום מיץ תפוזים, לא נראה לי שזה בגלל זה.
    מה את אומרת?

    1. בוקר טוב יונית,
      המאפינס אמורים לצאת רכים ועסיסיים.
      עברת על המתכון לוודא שלא פיספסת שום דבר מהמרכיבים/כמויות? שמת שליש וכף שמן, חצי כוס מיץ?
      אפית על חום עליון וחום תחתון?
      באיזה כוס השתמשת?

  5. היי אפרת היקרה,
    אני רוצה להכין לראש השנה,במוצאי שבת הזה ולהקפיא,
    אפשרי להקפיא? זה יהיה טעים?

  6. היי
    אפשר לעשות את זה במקום בתבנית אינגליש קייק חד פעמית? זה מספיק מבחינת כמות או שצריך לשנות כמויות?

    1. היי נחמה,
      אם תשתמשי בעטרות נייר קוטר 4 ייצאו לך 10-12 יחידות.
      יום מקסים 🌸

    1. אפשר להשתמש בקמח כוסמין ולשים כוס ורבע קמח + כפית ורבע אבקת אפיה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר