מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

צ'יקן נאגטס (חטיפי חזה עוף)

צ'יקן נאגטס (חטיפי חזה עוף)FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 29, 2013
Last modified:אוגוסט 21, 2018

Summary:

צ'יקן נאגטס (חטיפי חזה עוף)

צ'יקן נאגטס

מצרכים:

500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות גדולות (2X2 ס"מ)

חומרי התיבול: כף קמח, כפית פפריקה מתוקה, מלח ופלפל

חומרי הבלילה: 1.5 כוסות קמח , 1.5 כוסות סודה (מים מוגזים), כף פפריקה מתוקה, מלח ופלפל

אופן הכנה:

-מניחים את קוביות העוף בקערת חומרי התיבול ומערבבים.

-מניחים את חומרי הבלילה בצלחת עמוקה ומערבבים היטב.

-טובלים את העוף בבלילה ומטגנים בזהירות במחבת עם שמן עמוק כדקה מכל צד עד שמזהיב.

*מומלץ להגיש עם קטשופ או רוטב אלף האיים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

57 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי שרון,
      לא ניסיתי אבל לדעתי זה לא ייצא אותו הדבר באפיה.
      בכל מקרה, חשוב לשמן נייר אפיה בנדיבות, להניח את חתיכות העוף המצופות, לרסס מעל בשמן ולהכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות במשך 15-20 דקות מכל צד (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד).

  1. בוקר טוב,
    נראה מעורר תאבון
    האם צריך להשתמש בחזה עוף שלם או חזה עוף הפרוס לשניצלים?
    לפי התמונה זה נראה חזה עוף פרוס
    תודה ויום מקסים

    1. היי אורנה,
      אפשר גם וגם. אם רוצים להרגיש יותר את העוף אז כדאי להשתמש בחזה עוף שלם. אם רוצים להרגיש פחות עוף ויותר פריכות של הציפוי אז כדאי להשתמש בעוף פרוס.
      יום נפלא 🙂

  2. היי! האם הטעם משתנה אם משתמשים בבירה לבנה במקום סודה? רוצה להכין עכשיו ואין לי סודה, אך אם זה קריטי בטעם אצא לקנות.
    תודה.

  3. הערה מאוד חשובה חייב להשתמש במים מוגזים וגם אפשר להשתמש בבירה לבנה אין מה לדאוג האלכוהול של הבירה מתהדה בתיגון
    אם לא משתמשים הדלילה לא תצא טוב היא לא תידבק לעוף והנגטס לא יצאו קרנצים מומלץ להשתמש בשניהם
    המים המוגזים נועדו כדי לתפוח את הדלילה מתוצא זו נוצר לחץ בדלילה ובכך הדלילה נדבקת לעוף

  4. לא הצליח לי 🙁
    הציפוי לא נדבק בכלל לעוף וזה לא יצא קרנצ'י
    חשוב להגיד שעשיתי מנה כפולה והכפלתי בהתאמה את החומרים
    מה עשיתי לא נכון?

    אני מתה על האתר שלך וכל דבר שאני מכינה ממנו יוצא מעולה.. חוץ מזה…

    1. היי ענת,
      מוזר 😐
      אם הציפוי לא נדבק לעוף אז זאת כנראה הסיבה שלא יצא קראנצ'י כי הציפוי עושה את הקראנציות החיצונית.
      אגב יכול להיות שהבלילה היתה מספיקה גם לקילו עוף ולא היה צורך להכפיל את חומרי הבלילה.
      בכל מקרה, אם הכפלת כמויות זה אומר ששמת 3 כוסות קמח ו- 3 כוסות מי סודה מוגזים? השתמשת באותה כוס למדידת הקמח והסודה נכון?

    2. כן השתמשתי באותה כוס
      לא היו לי מים מוגזים אבל אבל ראיתי בהערות שאמרת שאפשר גם מים קרים אז השתמשתי במים קרים
      אני גם חושבת שהכמות שאת ציינת הייתה מספיקה לקילו עוף ד"א

    3. זה ממש מוזר. יכול להיות שהמים המוגזים משפיעים על מרקם הסופי של הבלילה.
      כעקרון התערובת אמורה להיות מעט סמיכה כדי שהיא תתפס בחזה העוף. התערובת יצאה לך דלילה?
      טבלת את העוף בבלילה וישר שמת בשמן החם?

    4. היא יצאה לי די דלילה התערובת… כנראה שזאת הייתה הבעיה…
      שמתי את העוף יש בשמן אחרי הטבילה בבלילה

    1. היי סיגל
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שזה לא יהיה אותו טעם.
      אם את רוצה לאפות יש לשמן נייר אפיה (רצוי בנדיבות) להניח את חתיכות העוף המצופות, לרסס מעל בשמן ולהכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות במשך 15-20 דקות מכל צד (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד).

  5. הי אפרת,
    האתר שלך פשוט מדהים!!!!!
    רציתי לדעת מה כמות החזה עוף שצריך (בפרוסות דקות) כדי להגיע ל – 500 גרם?
    תודה

    1. תודה יעל!
      בסביבות 6-8 פרוסות אם הן דקות (ותלוי כמה דקות חתכו אותן).
      שבת שלום 🙂

  6. אם אין לי סודה ולא בירה אז עדיף להוסיף סודה לשתיה (אבקה) למים או שזה לא קשור?
    תודה רבה על המתכונים המוצלחים, אני נהנית מהם מאד!

    1. היי אסתי,
      את יכולה לשים מים קרים (אבקת סודה לשתיה לא תעשה את המים מוגזים ולכן אין צורך להשתמש בה).
      בהצלחה 😉

  7. אני מכינה ברגעים אלו ונשארה לי בלילה . מה אפשר לעשות איתה? מריח מעולה! תכף נטעם
    שבת שלום

    1. היי מאיה,
      את יכולה לשמור אותה במקרר עד 3 ימים (אם את מתכוונת להכין שוב את המתכון).
      שבת שלום 🙂

  8. שלום, כמה זמן צריך לשים את החזה עוף בחומרי הבלילה? רק לשם ערבוב או שצריך להשרות את זה שעה לפני בבלילה?

    1. היי ליאור,
      אין צורך להשרות את זה, רק לערבב ולטגן.
      שבוע נפלא 🙂

  9. הי אפרת…מה שלומך? טוב, מה זה הדבר הטעים הזה??? את צריכה לרשום אזהרה בכותרת שזה ממכר…בחיי שעצרתי את עצמי בכוח מלהמשיך ולאכול…תודה על מתכון מצוין!!!

    1. היי כרמית,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      אפשר להשתמש בפרגית אבל עדיף שתהיה חתוכה עבה אחרת מרגישים יותר ציפוי ופחות בשר (איך שאוהבים 😉 )

  10. הכנתי לסעודה משותפת של 10 זוגות וילדים בראש השנה- התבנית הסתיימה…
    ילדים והוריהם נהנו כאחד.
    תודה ושנה טובה

    1. היי נופר,
      בגלל שהסודה והבירה מוגזים הם תורמים למרקם הפריך. אפשר להשתמש גם בספרייט אבל אם אין לך את יכולה להכין עם מים קרים.
      שבוע טוב 🙂

    1. הי אושרת,
      אין צורך לדפוק את חזה העוף, הוא יכול להיות עבה במקרה הזה.

  11. שלום לך,
    ראשית רציתי לומר, כאחת שממש גרועה בבישול, המתכונים באתר שלך אינם מסובכים, מצליחים ולא פעם מבקשים ממני את המתכון ואני מיד מפנה לאתרך, אז תודה על כך.

    רציתי לדעת האם בחטיפי הנאגטס אין צורך בביצים ובפרורי לחם?
    תודה ושבת שלום

    1. תודה עינב! כיף גדול לשמוע 😉
      לגבי המתכון הזה, אין צורך בביצים או בפירורי לחם.
      שבת שלום 🙂

  12. שלום לך, תודה רבה על המתכונים המופלאים. אני נעזרת באתר שלך המון!
    רציתי לדעת באופן כללי, כמה מלח צריך לשים בבלילה של 2 ביצים לטיגון שניצלים? אני יודעת שמלח ופלפל כל אחד לפי טעמו האישי, אך רוצה לדעת בגדול את הכמות הסבירה.
    המון תודה ושנה נפלאה 🙂

    1. הי דידי,
      קודם כל אני שמחה שאת נהנת ממתכונים באתר 🙂
      לגבי כמות המלח, ההמלצה שלי היא לשים רבע כפית מלח עם חומרי התיבול (עם הקמח והפפריקה) ורבע כפית בבלילה עם הביצים. לגבי פלפל שחור, אני ממליצה לשים בשני המקרים כמות מזערית, ממש קמצוץ עם האצבעות.
      שנה טובה ומתוקה!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר