מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

צ'יפס מתנפח

צ'יפס מתנפחFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 25, 2017
Last modified:דצמבר 25, 2017

Summary:

צ'יפס נפוח – תפוחי אדמה מתנפחים מטוגנים כמו בפלאפל של פעם

צ'יפס מתנפח

מצרכים:

2 תפוחי אדמה אדומים גדולים פרוסים לעיגולים דקים-דקים

לבלילה:

1 ביצה

חצי כוס קמח תופח

חצי כוס מי סודה לשתיה

רבע כפית כורכום

כפית מלח

קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בצלחת זכוכית שטוחה ומכניסים למיקרוגל למשך 4-5 דקות, עד לריכוך כמעט מלא.

-בעזרת מטרפה מערבבים את חומרי הבלילה בקערה, עד לקבלת תערובת חלקה ומעט סמיכה (במרקם של טחינה).

-טובלים כל פרוסת תפוח אדמה בבלילה ומטגנים בשמן עמוק כדקה מכל צד עד להזהבה יפה. מוציאים ומעבירים לנייר סופג.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

44 תגובות

הוסף תגובה
    1. טובלים פרוסות חצילים בעובי 1 ס"מ בבלילה ומטגנים (במקום פרוסות תפו"א).

    1. אפשר לשים חצי כוס קמח רגיל +חצי כפית אבקת אפיה.
      לדעתי עדיף במנדולינה.

    1. לבדיקה אם השמן בטמפ' נכונה יש להכניס כף עץ לתוך השמן. השמן מוכן לטיגון כאשר נוצר סביב הכף בעבוע עדין.
      בכל מקרה, הציפס לא אמור לצאת ממש נפוח אלא אמורה להיות סביבו שכבה שקצת מתנפחת בטיגון.

    2. כן גם זה לא יצא לי. אנסה שוב בהזדמנות. בכל מקרה גם אנין הטעם טען שהם היו מאוד טעימים אפילו שכלל לא התנפחו 🙂 תמיד טוב לנסות מתכונים מהאתר שלך

    1. היי סנדרה,
      זה יוצא יותר טעים עם אבל אם אין לך את יכולה להכין בלי ובמקום סודה לשים מים קרים.

  1. היי,
    חצי כוס מי סודה לשתיה הכוונה למי סודה לשתיה מוכנה שקונים ? אפשר להכין מאבקת סודה לשתיה?
    תודה רבה

    1. היי מירית,
      הכוונה למים מוגזים שקונים בבקבוק. לא ניתן להכין מאבקת סודה לשתיה.

  2. בוקר טוב
    הפאלפל.הציפס המתנפח,הפיתה המטוגנת,החמין,קינוח קצפת,והממתק שוקולד
    הכול יצא מאוד טעים
    תודה

  3. היי ,ני רוצה לעשות פיש אנד צ'יפס וחשבתי לעשות את הבלילה ולטגן עם דגים במקום תפו"א. .זה יהי טוב?

    1. אני חושבת שכן אבל את הדגים מומלץ קודם לתבל במיץ לימון, פפריקה, מלח ופלפל שחור ולאחר מכן לטבול בבלילה.

  4. פרסתי דק מאוד בלי ריכוך ראשוני ויצא מעולה!
    המעטפת תפוחה בזמן הטיגון,ויצא טעיםםם.
    יש לך רעיון איך לגרום למעטפת להיות קראנצית?
    תודה על הכל,
    אורנה

    1. מצוין 🙂
      לדעתי דווקא הביצה מרככת את המעטפת. אפשר לנסות בלי הביצה.

  5. היי אפרת,
    האם חייבים לרכך את פרוסות תפוח האדמה?
    הם פרוסים דק מאוד…יכול להיות שלא יהיו מוכנים בחלק הפנימי בלי ריכוך מראש?
    פשוט משתדלת לא להשתמש הרבה במיקרו ומתעצלת להרתיח במים.
    תודה רבה!

    1. היי אורנה,
      אם את מוותרת על הריכוך במיקרו/הרתחה במים אז תשתדלי לפרוס את תפוחי האדמה כמה שיותר דק.

    1. היי מלה,
      את יכולה להתחיל מהכמות הבלילה כפי שרשום במתכון ואם יהיה צורך תכיני כמות נוספת.
      יום מקסים 🙂

    1. לא ניסיתי (רציתי ושכחתי) אבל אני חושבת שאפשר להכין את זה גם בלי הביצה. כעקרון הביצה אמורה להעניק למעטפת החיצונית רכות מסוימת בעוד שבלי ביצה אני מניחה שזה ייצא יותר קריספי.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר