מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

צ'יפס בתנור

צ'יפס בתנורFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On יוני 24, 2013
Last modified:מרץ 26, 2018

Summary:

פלחי ציפס (תפוצ'יפס) אפויים בתנור

צ'יפס בתנור

מצרכים (2-3 מנות):

3 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לעיגולים דקים

4 כפות שמן זית או קנולה

מלח לפי הטעם

*תבלין כמון לפיזור מעל (לא חובה)

אופן הכנה:

-פורסים את תפוחי האדמה לעיגולים דקים ומייבשים עם נייר מגבת או מגבת נקיה.

-מתבלים בשמן ובמלח ומניחים על נייר האפיה (לא מומלץ להניח אחד על השני).

-מכניסים לתנור שחומם ל200 מעלות במשך 30-35 דקות, עד שהם נעשים מוזהבים ופריכים

*כשהצ'יפס מוכן, רצוי לפזר מעל תבלין כמון.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

47 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום אפרת.
    המתכון מצוין! אחים שלי כל כך אהבו את המתכון וליקקו את האצבעות.
    תודה רבה ושבת שלום.
    אפרת

  2. יאוו בדיוק מתחשק משהו טעים מה נאכל…?? בואו נחפש באינטרנט (כעבור חמש דקות) ואו איזה מתכון מעולה מתכון לצחוק בתנור בואו נכין(כעבור ארבעים דקות) מממ … איזה טעים!! קל!! ופשוט!!

  3. שלום
    בדרכ כשאני עושה ציפס בתנור הוא יוצא דייסתי ולא קריספי ולא נאפה בצורה אחידה
    מה את ממליצה שאעשה כדי שייצא קריספי וטעים?
    תודה

    1. היי בתיה,
      יכול להיות שאת שמה כמות גדולה מידי והם עולים אחד על השני? עדיף לסדר אותם בשכבה אחת ולאפות בכמה פעמים אם יש צורך.
      את מערבבת את הצ'יפס בזמן האפיה? כי עדיף לא לערבב.
      את מנגבת את תפוחי האדמה מנוזלים לאחר החיתוך ולפני התיבול?

  4. היי אפרתוש בא לי להכין משהו קליל ונתקלתי במתכון
    אם אחתוך את הצ'יפס למקלות כמה זמן זה צריך להיות בתנור?
    האם בתנור זה על קו אפיה תחתון עליון או משהו אחר?
    האם זה יוצא פריך ?
    ולסיום שאלה קצת מטומטמת אך אשאל אחרי שאת מערבבת את השמן עם המלח האם לשפוך על התבנית של הצ'יפס או עדיף בדרך אחרת ?
    סליחה על ריבוי השאלות אבל בדכ זה לא יוצא לי טוב ולא בא לי להתבאס
    שבת שלום

    1. היי שני,
      זמן האפיה לא אמור להשתנות הרבה.
      קו עליון וקו תחתון.
      זה אמור לצאת פריך מבחוץ.
      שמים את מקלות תפוחי האדמה בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מזלפים מעל שמן זית, מפזרים מלח ומערבבים היטב.
      שבת שלום 🙂

  5. צהריים טובים אפרת מקסימה,
    בדיוק מתחשק לנו להכין עכשיו משהו.. ונתקלנו במתכון המופלא הזה…
    יש לי שאלה:
    אפשר לחתוך את תפו"א למקלות?
    והאם אפשר להוסיף תבלינים אחרים? איזה את ממליצה חוץ מכמון?
    תודה

  6. שלום, אני רוצה להכין צ'יפס רגיל בתנור. אשמח בבקשה אם תוכלי לענות לי על מס' שאלות:
    לאיזה עובי לחתוך, שמן, תבלינים, כמה זמן לשים בתנור וכמה מעלות?
    זה 8 תפו"א גדולים.
    תודה רבה רבה

    1. תחתכי למקלות בעובי של עד 1 ס"מ.
      אם אלה 8 תפוחי אדמה אני מניחה שתצטרכי לאפות בכמה פעמים כי לא מומלץ לסדר אותם בתבנית שהם אחד על השני.
      ל-8 תפו"א אני ממליצה לשים 10 כפות שמן וכפית שטוחה מלח. לגבי זמנים ומעלות תכיני בדיוק כמו שרשום במתכון.

  7. שלום, במידה ואחתוך את התפו"א לרצועות כמו צ'יפס,ולא לעיגולים דקים דקים.. זמן האפיה יצטרך להיות כפול בגלל עובי תפו"א?
    תודה רבה על האתר המעולה

    1. היי יוסי,
      צריך להיות רשום על גבי האריזה. בגדול מומלץ לשים בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפיה, לפזר קצת מלח, אפשר גם פפריקה מתוקה אם אוהבים ולאפות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות לפחות במשך 30-40 דקות, עד להזהבה יפה.

    1. היי דנה,
      אפשר להכין עם בטטה, גזר, קישוא, סלק אבל חשוב לייבש היטב את הירקות לאחר שחותכים אותם לפרוסות דקות.
      מצרפת מתכון – צ'יפס צבעוני.
      שבוע נפלא 🙂

    1. כן, לקלף את תפו"א ולא צריך לבשל לפני. לחתוך לעיגולים כמה שיותר דקים ולשים בתנור.

  8. אפרת האתר שלך מושלם ואת כל כך מקסימה תודה רבה!
    רציתי לשאול לגבי תפוחי אדמה בתנור תמיד אני מפספסת בכמויות המלח ואם תפוחי אדמה לא מספיק מלוחים הם לא טעימים… כמה מלח לשים? זה לא כמו בישול שאפשר לשים ואז לטעום? איך יודעים כמה מלח שמים בדברים בתנור?

    1. תודה שלומית!
      כעקרון נהוג לשים על כל 700 גרם כשליש כפית מלח.
      700 גרם יוצא 2 תפוחי אדמה גדולים או 3.5 תפו"א בינוניים או 6-7 תפו"א קטנים.
      בהצלחה והמשך יום נפלא 🙂

  9. האם צריך לכסות בנייר כסף את התפוחי אדמה ?או להשאיר את התבנית תפוחה כל זמן הבישול?

    1. היי מילכה,
      אין לכסות את תפוחי האדמה פשוט להניח אותם על התבנית ולהשאיר חשוף כל זמן האפיה.
      בהצלחה 😉

  10. היי אני כבר באמצע האפייה וזה די דחוף- זה בסדר שחתכתי לא לעיגולים אלא לצורת צ׳יפס רגילים ארוכים? והאם צריך לערבב אותם בתנור מדי פעם ?

    1. זה בסדר גמור נועה וכן, אפשר לערבב אותם פעם-פעמיים במהלך האפיה כדי שיאפו באופן אחיד.

    1. הי מימי,
      מספיק 200 מעלות אם התנור שלך חזק. אם לא אז 220 מעלות אבל חשוב לעקוב ולשים לב שהציפס לא נשרף, אם כן יש להנמיך ל200.

  11. הצ'יפס יצא פשוט מעולה. לפי דעתי זה יותר טעים ממטוגן. רק דבר אחד הצטערתי- שלא הכפלתי כמויות

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר