מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

ציפוי שוקולד לעוגה

ציפוי שוקולד לעוגהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 7, 2013
Last modified:יולי 13, 2017

Summary:

ציפוי שוקולד לעוגה

שלוש אפשרויות ציפוי שוקולד לעוגה: (הכמויות מתאימות לעוגה בתבנית עגולה בקוטר 24 או בתבנית מלבנית בגודל 22X31).

 

ציפוי שוקולד טעים ופשוט

המצרכים:

חבילת שוקולד מריר (100 גרם)

20 גרם מרגרינה/ מחמאה/ חמאה

3 כפות מים רותחים

אופן הכנה:

-מניחים את המרכיבים בקערת זכוכית וממיסים במיקרוגל. מוצאים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. שופכים על העוגה כשהיא מוכנה וחמה.

-ניתן לפזר מעל סוכריות צבעוניות, קוקוס או אגוזי מלך קצוצים.

 

ציפוי גנאש שוקולד

חומרים:

חבילת שוקולד מריר (100 גרם)

1/2 מיכל שמנת מתוקה / קצפת ריץ' (125 מ"ל)

אופן ההכנה:

-מביאים את השמנת לרתיחה (אם משתמשים בריץ' יש לחמם בלבד). מניחים בפנים את קוביות השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת שוקולד חלקה. שופכים על העוגה בעודה חמה.

 

ציפוי לעוגה מקקאו

חומרים:

3 כפות שטוחות אבקת קקאו

2 כפות שמן או 30 גרם חמאה מומסת (הערה: עם שמן הציפוי יוצא יותר נוזלי)

4 כפות מים רותחים

3-4 כפות מלאות אבקת סוכר (או לשים סוכר לבן רגיל)

אופן ההכנה:

-מערבבים את כל החומרים בקערית. מומלץ להוסיף את אבקת הסוכר בהדרגה לפי המתיקות שאוהבים (אם משתמשים בסוכר לבן רגיל יש לחמם את התערובת כמה שניות במיקרוגל ולערבב עד שהסוכר נמס לגמרי).

 

ציפוי שוקולד לעוגה

 

ציפוי שוקולד פרווה, ציפוי לעוגת שוקולד

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

382 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת,
    רציתי לשאול אם אני מכינה את הציפוי השלישי לעוגה, אני שופכת את זה שהעוגה חמה או קרה ואחרי שזה מתקרר האם זה מתקשה או נשאר נוזלי?
    תודה רבה.
    😃😀

    1. עדיף שהעוגה חמה.
      הציפוי עם הקקאו הוא יחסית נוזלי ונשאר כך. אם את מכינה עם החמאה הוא יותר יציב.

  2. תודה רבה רבה לך עזרת מאוד:)
    ועוד שאלה קטנה אליך אם אני רוצה להכין לפעם הבאה עם שוקולד חלב של עלית הרגיל מה הכמויות של השוקולד והשמנת?
    תודה רבה שוב פעם

    1. אם זה שוקולד חלב אז היחסים שונים:
      100 גרם שוקולד חלב + רבע כוס שמנת
      50 גרם שוקולד חלב + 3 כפות שמנת

  3. היי אפרת ,
    רוצה להכין ציפוי מריץ חצי חבילת ריץ ו100 גרם שמנת פרווה השאלה אם ברצוני לעשות ציפוי בכמות קטנה איך ניתן כי יוצא הרבה בשביל עוגה אחת ואצלינו אוהבים ציפוי עדין תודה רבה לך .

    1. אפשר להכין ציפוי מ50 גרם שוקולד מריר + רבע כוס ריץ'.

  4. היי אפרת הכנתי כמה פעמים את העוגה הזאת והיא יצאה מהממם..
    אני רוצה להכין אותה שוב אבל יש לי רק ביצה אחת.. מה עושים, יש תחליף??
    תודה מראש

    1. היי חן,
      אפשר להכין חצי כמות בתבנית אינגליש קייק עם ביצה אחת.

  5. בסד

    תודה על שחזרת ועל שתי התשובות המפורטות!
    שאלה:
    1. תמיד יש לחמם תנור מראש לפני אפיית עוגות?
    2. מדוע?
    3. האם צריך לחמם עד שהנורה המעידה על החום, נכבית, כלומר עד שהחום מגיע למלוא המעלות הדרושות?

    תודה רבה וחודש טוב וגאולה שלמה בקרוב!

    1. בוקר טוב,
      תמיד יש לחמם תנור מראש. העוגה צריכה לקבל "מכת חום" כדי לתפוח כמו שצריך.
      יש לחמם עד שהחום מגיע למלוא המעלות הדרושות. בדר"כ 8-10 דקות לפני האפיה (כשמתחילים להכין את המתכון).
      חודש טוב ומבורך ❤️

  6. היי אפרת אני רוצה להכין קרם שוקולד לציפוי עוגה למעלה וגם מסביב כדי שאוכל אחר כך להניח מסביב כייף כף או גליליות אשמח אם תוכלי לתת לי מתכון מתאים לתבנית קפיצית מרובעת בגודל 23.5*36 ס"מ?
    בתודה מראש על העזרה

    1. 200 גרם שוקולד מריר + 3/4 מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית.

    2. היי אפרת תודה על התשובה אשמח לעזרתך לגבי דבר נוסף אני רוצה להכין עוגת ממתקים העוגה היא המתכון שלך של עוגת שוקולד עם קצפת (למרות שאכין ללא הקצפת) ועם ציפוי השוקולד כפי שהמלצת. רציתי לדעת:
      1. האם העוגה שבחרתי מתאימה לעוגת ממתקים ?
      2. האם יש בעיה להכין ולקשט הממתקים ולשמור במקרר יום לפני הגשה ?
      תודה רבה על העזרה

    3. כן, העוגה מתאימה.
      אין בעיה לקשט יום לפני ולשמור במקרר בתנאי שיש לך איך לכסות את העוגה היטב.

  7. הי
    האם ניתן לעשות ציפוי הכולל צמקאו וקצפת צמחית לעוגה עבור 30 ילדים? מה הכמויות של צמקאו וקצפת ואיך להכין את הציפוי?
    תודה ויום טוב 🙂🌸

    1. כן אפשר.
      אם מדובר בתבנית מלבנית גדולה (25X32) אז יש להשתמש ב150 גרם צמקאו ו3/4 מיכל קצפת צמחית.
      אם מדובר בתבנית מלבנית ענקית (32X40) אז יש להשתמש ב200 גרם צמקאו ומיכל קצפת צמחית.
      אפשר להמיס במיקרוגל במשך כ-20 שניות ולערבב.

  8. שיטה פשוטה שלי כאמא עסוקה ב"ה באינספור עיסוקים. דקה לפני הוצאת העוגה מהתנור, לשבור על העוגה חבילת שוקולד לקוביות. להכניס שוב לתנור לדקה אחת. השוקולד נמס, ואז צריך פשוט רק למרוח ולצפות את כל העוגה ולקשט….
    ממליצה בחום, חיסכון בעבודה ובזמן.

  9. היי אפרת!!
    מחפשת קרם לעוגה ללא קירור . אפשר לעשות את הקרם הזה ולהשאיר את העוגה בחוץ כמה ימים? באמת שמעדיפה קרם לבן אם יש… תודה!

    1. היי קרן,
      אם הכוונה ל"ציפוי שוקולד טעים ופשוט" או "ציפוי לעוגה מקקאו" הוא לא צריך קירור בכלל.
      אם הכוונה ל"ציפוי גנאש שוקולד" אז אפשר להשאיר את העוגה בחוץ 24 שעות ולאחר מכן להעביר למקרר. בימים חמים מאד כדאי להכניס ישירות למקרר.

    1. אם זה ציפוי שאינו מכיל שמנת מתוקה/צמחית אז אפשר להשאיר בחוץ.
      אם זה ציפוי שמכיל שמנת (גנאש) אז אפשר להשאיר את העוגה בחוץ 24 שעות ולאחר מכן להעביר למקרר. בימים חמים מאד כדאי להכניס ישירות למקרר.

  10. הי אפרת באזה שלב אני מוסיפה סוכריות לעוגה כך שיהיו ברורות ולא ישקעו לי בשוקולד.
    שנית, אני צריכה את העוגה למחר האם כדאי להכין את הציפוי מחר? או שאפשר היום ולהשאיר בחוץ עד מחר?

    1. מומלץ להוסיף לאחר 10 דקות מרגע ששמת את הציפוי ולמחרת להוסיף סוכריות כדי לרענן את המראה.
      אפשר להכין את הציפוי יום לפני ולהשאיר בחוץ עטוף היטב בנייר כסף.

  11. מתכון מעולה!!! העוגה יצאה מעולה והיה קל להכין. היא אכן לא מאוד מתוקה אבל דווקא אהבתי. ועם הציפוי שוקולד זה כל מה שצריך. תודה!

  12. הי,
    איזה מתכון הכי מומלץ שלא נמס בחום,
    כזה שאם אניח על בר באירוע,
    לא כל אחד שיקח את העוגה, כל היד שלו תהייה שוקולד…

    תודה!!

    1. לציפוי יציב יותר אפשר להכין את הציפוי הראשון עם כף מים אחת או את הציפוי השני עם רבע כוס שמנת מתוקה.

  13. אני הכנתי עוגה משוקולית ואני רוצה גם קרם משוקולית הקרם מכינים כמו הקרם עם הקקאו רק במקום זה שוקולית או שיש מתכון אחר?

    1. היי יהלי,
      לדעתי שני הציפויים הראשונים (עם שוקולד מריר) יותר מוצלחים.
      בכל מקרה, אפשר לשים שוקולית במקום הקקאו ולהפחית כ-2 כפות מכמות הסוכר.

    1. אם הממרח לאחר הבישול בחלב הממותק יוצא במרקם מספיק נוזלי הוא יכול לשמש כציפוי ואין צורך להוסיף לו דבר.

  14. במתכון הזה: חבילת שוקולד מריר (100 גרם)

    20 גרם מרגרינה/ מחמאה/ חמאה

    3 כפות מים רותחים

    המים לא הורסים את השוקולד?

  15. היי יש לי חפיסה מריר וחפיסה חלב וצריכה לעשות קרם לעוגת ביסקויטים אשמח למתכון מהיר, אין לי שמנת מתוקה רק חמאה תודה

    1. היי,
      אם את רוצה קרם לשים בין השכבות זה רק עם שמנת מתוקה.
      אם את מתכוונת לציפוי אז אפשר להכין מחבילת שוקולד מריר או חלב + 20 גרם חמאה + 3 כפות מים או חלב.

  16. שלום,
    אני צריכה להכין 2 עוגות.
    האם ניתן להכין בלילה לשתי עוגות ולחלק אותה לשתי תבניות ולאפות ביחד בתנור (עם טורבו)? אם כן, באיזה גובה לשים את התבניות?
    אם לא ניתן לאפות ביחד, האם ניתן לתת לבלילה להמתין עד שהעוגה הראשונה תסיים את האפיה ורק אז להכניס את התבנית עם הבלילה לעוגה השניה. בקיצור, האם הבלילה יכולה להמתין בחוץ בערך שעה לפני הכנסתה לתנור?
    תודה מראש

    1. בתגובה הקודמת כוונתי לשתי עוגות שנקראות באתר "עוגת שוקולד המתכון המנצח" עוגת שוקולד עסיסית.
      תודה

    2. היי תמר,
      לא מומלץ לאפות יחד בטורבו. זה עלול לייבש את העוגות.
      לא מומלץ גם לתת לבלילה להמתין בחוץ כי האפקט של חומרי ההתפחה נפגע והעוגה עלולה שלא לתפוח כמו שצריך.
      לסיכום אין מנוס מלהכין את הבלילה פעמיים.

  17. הייי
    הכנתי את העוגה בתבנית 24 ויצאה מעולה
    אני רוצה לדעת מהן הכמויות לתבנית 26 בדיוק
    ומהן הכמויות בגנאש פרווה עם קצפת ריץ'?
    תודה רבה לך

    1. היי אילנה,
      כמויות לתבנית 26:
      150 גרם שוקולד + 30 גרם חמאה/מרגרינה + 4.5 כפות מים.
      או
      150 גרם שוקולד מריר + 3/4 מיכל קצפת צמחית.

  18. הי אפרת,
    הכנתי עוגת בסקוויטים וגמרה לי השמנת המתוקה להכנת גנאש. האם ניתן לשים מעל הקרם את הציפוי הראשון שהצעת?
    תודה

  19. אפרת שלום.
    מעוניינת להכין ציפוי שוקולד שמתקשה והופך למוצק (רוצה לעשות צורות) מה עלי לעשות? באלו רכיבים להשתמש ואיך?
    תודה ענקית על העזרה
    טל

    1. היי טל,
      יש להמיס שוקולד מריר בלי להוסיף לו דבר. חשוב גם שהקערה שאת ממיסה בה תהיה יבשה לגמרי. אם טיפת מים נכנסת לתערובת זה לא טוב.
      חשוב לי לציין שהשוקולד יתקשה רק לאחר קירור (במקרר או במקפיא).

  20. שלום, עשיתי את הציפוי עם הקקאו אך זה יוצא לי נורא סמיך כמו ממרח שוקולד ולא קל לשפוך על העוגה מרחתי עם סכין, האם עשיתי משהו לא נכון?
    תודה,
    ספיר

  21. הי אפרת,
    אני נהנית מאד מהמתכונים שלך!
    אני רוצה להכין את העוגה בתבנית סיליקון מעוטרת כך שהמטרה היא להפוך את העוגה כשהיא מתקררת ויראו את עיטור הפרחים.
    הבעיה היא שאז לא אוכל לשים את הציפוי מיד כשהיא יוצאת מהתנור אלא רק לאחר שתתקרר.
    זו בעיה ??
    והאם אפשר להחליף את כוס המים הפושרים ביין ?
    תודה רבה!

    1. היי מיטל,
      לגבי הציפוי – אין בעיה.
      לא יצא לי להכין עוגת שוקולד עם יין אדום. אני יודעת שזה אפשרי אבל אין לי מושג איך זה טועם.

    1. אפשר להשתמש בשוקולד חלב אבל בגלל שהוא יותר דליל יש להפחית את כמות השמנת לרבע כוס (במקום חצי מיכל).
      אם מכינים את הציפוי הראשון מספיק לשים כף מים אחת.

  22. היי 🙂
    אני רוצה להכין את הציפוי הראשון, ועכשיו ראיתי שזה מתאים לגודל של 31*22 והעוגה בגודל 26*32
    יש לי חבילת שוקולד מריר אחת, אפשר להגדיל את הכמות בעזרת קקאו איכשהו?

    1. היי מיכל,
      תכיני מחצית מכמויות ציפוי הקקאו וערבבי עם הציפוי הראשון:
      כף וחצי שטוחות אבקת קקאו
      כף שמן או 15 גרם חמאה מומסת
      2 כפות מים רותחים
      2 כפות מלאות אבקת סוכר (או לשים סוכר לבן רגיל)

  23. הי
    למה צריך את החמאה/מרגרינה והמעם במתכון הראשון?
    מה יקרה אם אקח פשוט שוקולד ואמיס אותו בבן מרי ואשתמש בו מבלי להוסיף כלום?

    תודה

    1. היי נדב,
      אם תמיס את השוקולד מבלי להוסיף לו דבר הוא יתקשה בחזרה בקירור. תוספת החמאה מסמיכה אותו והמים מדללים אותו מעט כדי שלא יתקשה חזרה.

  24. היי, יש לי שאלה: הכנתי עוגת ביסקוויטים ללא אפיה וכרגע היא בפריזר. הייתי רוצה להוסיף לה קרם שוקולד , האם המתכונים שפירסמת למעלה מתאימים ? מתי כדאי להוסיף לה, אחרי שתתיצב בפריזר או לפני ? תודה ושבת שלום !

    1. כן. אני ממליצה להכין את ציפוי הגנאש.
      את הציפוי כדאי להוסיף לעוגה לאחר שהיא היתה שעה במקפיא.
      אחר ששמים את הציפוי אפשר לשמור במקרר.

  25. הי
    האם ניתן להכין עם צמקאו וקצפת צמחית או קקאו וקצפת צמחית?עקב אלרגיה לחלב ולרכיבים בשוקולד…
    תודה

    1. היי יעל,
      עדיף להמיס צמקאו עם קצפת צמחית.
      יום מקסים 🌷

  26. היי האם אפשר להוסיף לגנאש קוקוס? ז"א שהציפוי שוקולד יכיל בתוכו את הקוקוס במקום לפזר מכל

  27. האם ניתן להחליף את השמנת בגנאש בקרם קוקוס?
    במידה וכן -מה הכמות והאם להשתמש בחלק המוצק (לאחר קרור) או בחלק הנוזלי.
    תודה רבה

    1. היי עמי,
      אפשר להשתמש בקרם קוקוס, בחלק הסמיך שלו. הכמות אינה משתנה.

  28. היי בחרתי לעשות על בן מארי שמנת ושוקלד מריר לשים על העוגה כו שאמרת האם צריך לשים במקרר שהשוקלד יתקשה על העוגה ?

  29. שלום
    אנחנו חוגגים מחר יומולדת לבת שלי, אחת הפעילויות שהיא עושה עם החברות זה קישוט קפקייקים. חשבנו את הציפוי גנאש להכין מראש, לשמור בקופסה וכאשר תתחיל הפעילות לתת לבנות לתבול את הקפקייקים (או למרוח את הציפוי עם מברשת) ולקשט עם סוכריות או עם הקרם לקישוט הזה שבא בשפופרות (אייסינג).
    השאלה היא האם הגנאש יישמר במצב שניתן למרוח אותו ולא יתקשה בתוך הקופסה? שאלה נוספת – האם ניתן להשתמש באייסינג מעל גנאש שהוא עדיין רך?

    1. היי תיקי,
      את ציפוי הגנאש יש להכין בסמוך לשימוש כי הוא מסמיך בקירור ואז יהיה יותר קשה להשתמש בו.
      לגבי האייסינג, לדעתי כדאי להמתין קצת שהגנאש יתקשה ויתייצב ורק אז לקשט.
      בהצלחה והמון מזל טוב 🎉

    1. אפשר להוסיף ל-4 כפות מלאות נוטלה 1-2 כפות חלב או שמנת לבישול ולערבב עד שמתקבלת תערובת נוזלית אבל לא מידי.

  30. היי יצא מווווווווווווושלם!
    הילדיםגם ממש אהבו
    האם יש אפשרות לעסות אותה טבעונית?🤩🤩🤩

  31. היי אחלה עוגה!
    רציתי לדעת האם הסודה לשתייה חשובה מאוד?
    ואם כן האם יש תחליף?
    תודה מרואש😘

  32. יצא מאוד טעים הילדות אהבו….. תודה!!!
    אם אני רוצה שהעוגה תהיה יותר גדולה, אני צריכה להכפיל את החומרים?

    1. נראה מעולה, שמחה שכולם אהבו 🙂
      אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולהכין בתבנית ענקית בגודל 32X40. אם מכפילים אז במקום 4 כוסות מים מספיק לשים 3 כוסות מים.

  33. העוגה לא נאפתה מספיק אחרי 35. אמנם הקיסם יצא יבש אבל העוגה במרקם ג'לי לא נעים.
    האם אפשר להחזיר אותה לתנור אחרי ששמתי כבר ציפוי?
    זו שאלה עקרונית כי את זו שאפיתי כבר זרקתי.

    תודה מראש.

    1. היי,
      הזמנים המצוינים במתכון הם בגדר המלצה. כל תנור והזמן שלו לכן יש תמיד לבדוק עם קיסם שנועצים במרכז העוגה בכמה מקומות ולוודא היטב שהעוגה יציבה ואפויה לגמרי. כל עוד העוגה לא מוכנה אין להוציא אותה, אפילו אם זה ייקח שעה.
      לשאלתך, אפשר להחזיר את העוגה לאפיה לאחר שהוצאת אותה. אם שמת עליה כבר ציפוי פחות מומלץ אבל היה שווה לנסות לפני שזורקים אותה, אין מה להפסיד במקרה כזה.
      בהצלחה בפעם הבאה 🙂

    1. היי זיוה,
      אם את משתמשת בקמח כוסמין כדאי להפחית את כמות המים בעוגה לכוס וחצי מים חמימים (במקום 2 כוסות).
      לגבי תחליף הסוכר, אם את רגילה להשתמש בו בעוגות אז אני מניחה שאפשר (אין לי ניסיון עם התחליף הספציפי הזה לכן אני לא יודעת).
      יום מקסים 🙂

  34. היי,
    מכינה הרבה את העוגה הזאת וחייבת לציין שהיא נטרפת במהירות מרוב שהיא טעימה!
    רציתי להכין אותה עכשיו אבל אין לי אבקת אפייה :/
    יש תחליף כלשהו שאוכל לשים במקום?

    1. אם יש לך קמח תופח אז אפשר לוותר על אבקת האפיה אבל אם אין זאת בעיה כי העוגה לא תתפח ותצא נמוכה ודחוסה.

  35. היי אפרת ,
    האם ניתן להישתמש במיכל שמנת מתוקה שלמה? במקום בחצי ושוקולד מריר להשאיר חבילה אפשרי?
    תודה רבה:)

  36. הי, אני צריכה להכין גנאש פרווה(לרגישה לחלב)
    האם אפשר לעשות עם קצפת צמחית במקום שמנת מתוקה?

    1. היי שרה,
      תכיני את הציפוי הראשון רק בלי המים (המים מרככים את הציפוי).

  37. עוגה אליפות!
    כל פעם שמתחשק עוגת שוקולד אני מכינה רק את זו עם הציפוי גאנש שוקולד . קוטפת מחמאות ונזללת במהירות ! מושלמת!

    1. הציפוי ייצא יותר לכיוון דליל. החמאה או שמנת מתוקה מסמיכה בעצם את הציפוי והופכת אותו לקרמי.

  38. היא ֶיצאה טעימה מאוד וגם אמא שלי אמרה שהעוגה טעימה מאוד ואפילו חידשתי אותה הוספתי לה את המפל שוקולד מבפנים את יודעת שחותחים את הבטן של העוגה ואז שופכים מלא שוקולדים לבפי אז לסיכום:יצא טעים מאוד

  39. הי האמת שאני כל פעם מנסה מתכון אחר ויוצא מושלם!
    רציתי לדעת אם יש אופציה להכין ציפוי לעוגה עם שוקולד חלב במקום שוקולד מריר …

    1. היי רחלי,
      אפשר להכין ציפוי משוקולד חלב רק שיש לשים יותר שוקולד הכוונה שלחצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל) יש להמיס 200 גרם שוקולד חלב כדי שהציפוי ייצא עשיר וסמיך.

    1. היי חגית,
      ככל שתוסיפי לשוקולד נוזלים (מים או שמנת/קצפת צמחית) הוא יהיה נוזלי.
      אני ממליצה להכין את הגנאש ולהגדיל את כמות השמנת ל3/4 כוס. אם את רוצה אותו יותר נוזלי לאחר קירור תמיד אפשר לחמם אותו כמה שניות במיקרוגל והוא חוזר להיות נוזלי לגמרי.

  40. בס"ד.
    זו תגובה שניה כי הראשונה נמחקה. אז אני מקווה שלא תהיה כפילות. :-).
    השכבה העליונה בעוגה שלי היא קרם וניל (אינסטנט וריצ'), אני רוצה לצפות מעל הכל בשוקולד (עדיף שיתקשה). האם יש אפשרות לעשות את זה מבלי להרוס את השכבה של הקרם וניל?

    1. היי,
      את יכולה לצפות בשוקולד. אם את רוצה שזה יהיה שוקולד שיתקשה בקירור אז תכיני אותו מהמסה של 100 שוקולד מריר + כף שמן.
      אם את רוצה שהציפוי יהיה רך אז את יכולה להכין את ציפוי הגנאש.
      חשוב רק להכניס את העוגה למקפיא לשעה לפחות לפני ששמים את הציפוי. לאחר מכן אפשר לשים במקרר.

    1. היי אפרת,
      כל ציפוי שהוא ללא שמנת מתוקה/קצפת צמחית (כל הציפויים למעט הגנאש).

  41. היי אפרת רוצה להכין את הציפוי עם הקקאו,וניגמר לי הקקאו יש לי פודינג שוקולד אפשרי להכין איתו את הציפוי?
    תודה רבה.

  42. הי
    האם ניתן לשלב שמנת מתוקה בציפוי קקאו ? כיוון שבני אלרגי לרכיבים שיש בשוקולד רגיל.
    תודה

  43. הי
    הציפוי קקאו נשמע מצוין ומתאים לעוגת יומולדת של בני.
    האם ניתן להוסיף לציפוי זה שמנת מתוקה ואיך? בעייתי לו שוקולד רגיל עקב אלרגיה לבוטנים ואגוזים ועוד…
    תודה וסופשבוע נעים

    1. היי יעל,
      קקאו פחות מתאים לשילוב עם שמנת מתוקה ולכן עדיף להכין את הציפוי קקאו הרגיל. אפשרות אחרת היא להכין ציפוי גנאש מצמקאו ושמנת ואז הציפוי יהיה יותר עשיר.

    2. הי
      איך ניתן להכין את הציפוי עם הגנאש והשמנת? באותה צורה כמו שוקולד ושמנת?

    3. את מתכוונת לציפוי של הגנאש עם השמנת והצמקאו? אם כן אופן ההכנה אינו משתנה. פשוט ממיסים את השוקולד במיקרוגל עם השמנת.

  44. היי,
    רציתי לדעת אם יש אפשרות לעשות ציפוי לעוגה עם שוקולד נוטלה אבל ללא שמנת מתוקה? (אין לי שוקולד מריר/ שמנת)

    1. כן, אפשר.
      אם במקרה הנוטלה סמיכה מידי אפשר לערבב אותה עם כמה כפות חלב או מים.

  45. היי אפרת,
    הכנתי את עוגת השוקולד עם הקצפת מהאתר רק בלי קצפת עם גנאש שוקולד פרווה עם חצי חבילת ריץ ו100 גרם שוקולד מריר ונישאר לי חצי חבילת ריץ זאת קופסה של 225 גרם ורוצה להכין קישוט מחר מהריץ שנישאר מה אפשר להוסיף ולהקפיץ כדי שאוכל לירשום משהו על העוגה מחר להוסיף מים או פודינג לקצפת וכמה צריך?
    תודה רבה על המתכונים.שולחת תמונה של העוגה.

    IMG-20170713-WA0001

    1. היי קרינה,
      קודם כל תודה על התמונה ששיתפת 🙂
      לגבי הקצפת שנותרה, את יכולה להקציף אותה עם 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל + 2 כפות מים קרים, עד לקבלת קצפת יציבה ואז לשים בתוך שקית זילוף ולזלף מעל העוגה (או אפילו שקית אוכל גזורה בפינה, אם אין לך שקית זילוף).
      יום מקסים

  46. היי,
    אני רוצה מאוד לעשות את ה"עוגת שוקולד עסיסית" עם הציפוי גאנש לחברה בבסיס מרוחק בצפון. הנסיעה תהיה ארוכה ולכן תהיתי אם יש טכניקה או דרך לשמור על העוגה טרייה כמה שיותר זמן

    1. היי יונתן,
      לאחר שהעוגה מוכנה כולל הציפוי מומלץ לשמור אותה במקרר עד הנסיעה. מכוסה היטב בנייר כסף.
      העוגה יכולה לעבור נסיעה ארוכה בתנאי שהיא לא עומדת ישירות בשמש או בחום.

  47. היי אפרת,
    האם אפשרי להכין עם שוקולד מריר ושמן ציפוי ולהמיס במיקרו ולערבב ולצקת על העוגה? ל-100 גרם שוקולד מריר כמה שמן צריך לשים?
    והאם צריך להוסיף מים?פשוט שלכתי ךיקנות שמנת פרווה…
    תודה רבה.

    1. כן קרינה, אפשר להמיס 100 גרם שוקולד מריר עם 2 כפות שמן + 2 כפות מים.

  48. היי,
    העוגה בתנור ואני רוצה להוסיף את הציפוי גנאש מעל, מה הכמות לתבנית 26????
    אשמח לתשובה מהירה..

  49. היי
    הכנתי את העוגה העסיסית מרחתי את הקרם שוקולד ועטפתי בניילון נצמד.
    אם אני רוצה להוסיף סוכריות צבעוניות אך להגיש את העוגה מחר?
    האם לשים אותן על הציפוי החם או מחר כשהוא קר?

    1. עדיף לשים את הסוכריות על הציפוי לפני שמכניסים את העוגה למקרר כדי שהסוכריות יידבקו לציפוי.

    2. שאלתי אם הסוכריות ביום שאחרי … לא ניראות רע..
      ( גם אני רוצה להכין היום ולהגיש מחר)

    3. הן נראות פחות טוב אבל אפשר לרענן את המראה על ידי הוספת סוכריות חדשות מעל.

  50. היי..
    מה ההבדל בין הציפויים?
    מתלבטת איזה מהם לבחור..
    מכינה את "עוגת שוקולד בסיסית".. מה הכי מתאים?
    תודה ♡

    1. היי סוזי,
      הכי מומלץ זה ציפוי הגנאש. הוא הכי עשיר ומוסיף מאוד לעוגה. יתר הציפויים גם טעימים אבל פשוטים יותר.
      שבוע טוב 🙂

    2. היי סוזי,
      אפשר לשים סוכריות צבעוניות, סוכריות עדשים, לזלף קצפת וכמובן שאפשר גם להשאיר נקי.

  51. היי. ברצוני להכין עוגיות קאפקייק לגן של בני לכמות של 35 ילדים. מהן הכמויות המומלצות לציפוי שוקולד הראשון ועבור העוגיות פשוט להכפיל כמויות פי 4? תודה רבה

    1. היי רוזי,
      איזה עוגה/עוגיות קאפקייקס את רוצה להכין? תפני אותי לשם של המתכון וארשום לך כמויות.

  52. שלום אפרת!
    האם אפשר להחליף את המרגרינה בשמן בציפוי הראשון? באיזה כמות?
    אני רוצה להכין עוגת יום הולדת לבנות שנתיים ולשים סוכריות. האם הציפוי הזה מתקשה?

    (אין לי קצפת, אחרת הייתי מזלפת)
    תודה רבה.

    1. היי זמירה,
      אפשר להמיר את המרגרינה ב2 כפות שמן.
      הציפוי נשאר מעט נוזלי כי להבדיל ממרגרינה שמן לא מתקשה לאחר קירור.
      אם את רוצה שהציפוי יהיה פחות נוזלי שימי רק כף אחת של מים במקום שלוש. את הסוכריות מומלץ לפזר לאחר 5-10 דקות מרגע ששמת את הציפוי כדי שלא יימס.
      בהצלחה והמון מזל טוב 🙂

  53. היי עוגה פשוטה אבל קוצרת מחמאות! אני רוצה להכין עוגת יום הולדת עם ציפוי גנאש ולמעלה לעשות זילוף פשוט עם שמנת וצבעי מאכל…. מתי לעשות את הזילוף? האם זה ימרח במקרר אם אכין כמה שעות לפני הגשה? תודה רבה מראש

    1. היי איילת,
      לאחר שאת יוצקת את ציפוי הגנאש יש להכניס את העוגה למקרר למשך כשעתיים לפחות ורק לאחר שהציפוי מתקרר ומתייצב אפשר לזלף קרם מעל.
      אין בעיה להכין כמה שעות לפני ההגשה ולשמור במקרר.
      בהצלחה 🙂

  54. היי. אני עושה מאפינס שוקולד ואם אני עושה ציפוי גאנש אז אני חייבת לשים את המאפינס במקרר או שאפשר להשאיר בחוץ?

  55. היי..רציתי לשאול אם ציפוי גאנש שוקולד העוגה חייבת להיות במקרר? או שאם אוציא אותה מהמקרר ל 4 שעות בחוץ הגאנש ינזל ממנה?

    1. היי אתי,
      אין בעיה להוציא את העוגה מהמקרר 4 שעות לפני. העיקר לא לשים את העוגה ישירות בשמש או בחום.
      יום נפלא 🙂

  56. היי, יש לך אתר מדהים!
    אם אפשר אשמח לדעת איך להכין רוטב שוקולד משוקולד מריר או קקאו (אין לי שמנת מתוקה), אבל שיצא מתוק (בערך כמו רוטב משוקולד חלב). אנחנו חולי מתוק לצערי 🙂

    1. היי הדר,
      אפשר להמיס 100 גרם שוקולד מריר + 3 כפות מים + 20 גרם חמאה/מרגרינה + 2 כפות סוכר (אם רוצים ממש רוטב יותר נוזלי אפשר להוסיף עוד 2 כפות מים).
      בהצלחה 🙂

    1. כן קארין, אפשר לשים במקום שוקולית ולהפחית כ2 כפות מכמות הסוכר

    1. היי רותם,
      אפשר להכין ציפוי משוקולד למריחה ופשוט לדלל אותו במים או בחלב, לערבב לבלילה חלקה ולצפות את העוגה.

  57. היי,
    אני מעוניינת לעשות ציפוי שוקולד לעוגת טריקולד, האם אפשרי ? ואם כן , אפשר לעשות את הציפוי גנאש או את הרגיל ?

  58. היי אפרת,
    מעוניינת להכין את העוגה בתבנית קוגלהוף כדי ליצור עוגת נסיכה, האם הכמויות המופיעות לעיל מתאימות?
    מדובר על תבנית קוגלהוף בקוטר 22

    1. היי רונה,
      אם את מכינה את עוגת שוקולד עסיסית אז אלה הכמויות המומלצות:
      2 ביצים גדולות
      כוס סוכר
      3/4 כוס שמן
      כוס ורבע מים חמים
      חצי כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
      3 כפות אבקת קקאו
      כוס וחצי קמח תופח (או כוס וחצי קמח רגיל מעורבב עם כפית וחצי אבקת אפיה)
      אם את מכינה גם ציפוי מומלץ להכין את הגנאש – 100 גרם שוקולד מריר + חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
      *יש למלא עד גובה כ3/4 מהתבנית.
      *חשוב לשמן היטב את התבנית ולהניח לעוגה להתקרר לגמרי לפני שמחלצים אותה מהתבנית.
      בהצלחה ושבוע נפלא 🙂

  59. הי
    מתכננת להכין עוגה יום לפני יום ההולדת. האם אפשר להכין עוגה ולמחרת את הציפוי כאשר העוגה התקררה? מתי לםזר סוכריות? אחרי שהגנאש מתקרר?

    1. היי יפעת,
      אפשר. את הסוכריות מומלץ לפזר על העוגה לאחר 5-10 דקות מרגע ששמת את הגנאש (כי מצד אחד אם הגנאש חם מידי הסוכריות יימסו ואם הגנאש קר מידי הסוכריות לא יידבקו).
      בהצלחה ומזל טוב 🙂

    1. היי שירלה,
      אפשר להכין ציפוי מחלב קוקוס ושוקולד מריר – להמיס שליש כוס חלב קוקוס עם 100 גרם שוקולד מריר
      או להכין ציפוי מ3 כפות שטוחות קקאו + 2 כפות שמן + 2-3 כפות חלב קוקוס + אבקת סוכר להמתקה (בין רבע כוס לחצי כוס- מומלץ להוסיף לפי הטעם).

  60. היי אפרת,
    האם אפשר לעשות ציפוי שוקולד עם חלב/שמן?
    אם כן, מה הכמויות ל2 עוגות אינגליש קייק?
    אם אפשר תשובה מהירה כי העוגות לקראת סיום
    תודה רבה !!!

    1. היי אדר,
      ראיתי רק עכשיו.. בכל מקרה עדיין אפשר להכין ציפוי אם עוד לא הכנת.
      ציפוי לעוגה: 100 גרם שוקולד מריר + 2 כפות חלב + 2 כפות שמן – להמיס הכל ולערבב.

  61. שמתי מיכל שלם שמנת מתוקה ו2 חבילות שוקלד חלב וזה נורא דליל אז הוספתי קצת חמאה אבל זה לא כל כך עוזר..מה אפשר להוסיף? אולי קקאו?

    1. היי נופר,
      את יכולה להוסיף לתערובת עוד חצי חבילה של שוקולד מריר אם יש לך (לא ירגישו את המרירות). אם לא, זה רק עם תוספת של חמאה.
      בנוסף, אם תשימי את התערובת במקרר לחצי שעה-שעה לפחות, היא תסמיך.

  62. היי אפרת יש לי ריץ שהתאריך שלו ממש קרוב
    האם ניתן להשים בציפוי חבילת ריץ אוו קצפת מעל .
    תודה האתר הכי מקסים שיש

  63. היי,

    אם אני משתמשת בציפוי של שוקולד חלב ולא מריר זה לא מתוק מידי ?
    האם להשתמש גם בחבילה אחת של שוקולד חלב ?

    תודה!

    1. היי לינה,
      זה יוצא יותר מתוק אבל טעים. אם את מכינה את ציפוי הגנאש (עם השמנת) אז חבילה של שוקולד חלב אחת לא מספיקה כי השוקולד החלבי הוא פחות מרוכז ואז הציפוי יוצא דליל. מומלץ לשים חבילה וחצי או 2 חבילות שוקולד חלב או חבילה שוקולד חלב + חצי חבילה שוקולד מריר (השילוב יוצא טעים ופחות מתוק).
      יום מקסים 🙂

  64. מאוד נימוחה אבל לא מתוקה גם עם הציפוי שוקולד…הבעל והילדים התבאסו…אני אשמה הייתי צריכה לקרוא הכל לפני ההכנה…הכנתי עם שמן קוקוס ולא קנולה
    בכל מקרה תודה שאת משתפת אותנו במתכונים שלך

  65. הי אפרת
    אני אוהבת את האתר שלך. אבל אני חייבת את עצמך. עשיתי את העוגה שוקולד. אבל היא יצאה לי נמוכה. אני לא מבינה למה???? זה כל כך מייאש אותי.

    1. היי חני,
      יש לי כמה שאלות כדי שאוכל להבין היכן הבעיה.
      באיזה גודל תבנית השתמשת?
      באיזה כוס השתמשת?
      השתמשת בקמח תופח או קמח רגיל+אבקת אפיה? אם כן, האם ערבבת היטב את הקמח עם אבקת האפיה לפני שהוספת לתערובת?
      כמה זמן חיממת את התנור לפני שהכנסת את העוגה?
      האם הכנסת את העוגה לתנור מיד לאחר שהבלילה היתה מוכנה או שהבלילה עמדה כמה זמן בחוץ?
      שימנת את התבנית לפני שיצקת לתוכה את הבלילה?

  66. עוגה נפלאה גם קלה להכנה גם טעימה ונימוחה בפה וגם רק עם 2 ביצים
    טיפ: אפשר להגיש עם כדור גלידה
    גאון מי שהעלה עודה זו לאתר מבורך.

    1. היי סימה,
      לגודל תבנית 30*35 כדאי להכין ציפוי ממיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (250 מ"ל) + 200 גרם שוקולד מריר.
      אחרי שאת יוצקת את הציפוי על העוגה יש להכניס למקרר לשעה לפחות להתייצבות ורק אז לקשט את העוגה.

  67. יש לי ת עוגה בתבנית מלבנית 30*35 איזה ציפוי שוקולד לעשות שיראה חלק ויכסה הכל שאוכל אחכ לכתוה על העוגה ואיזה כמויות אשמח לשפתשובה מהירה תודה

  68. היום השתמשתי במתכון לכיסוי עוגת שוקולד(גם היא מהנתונים באתר )
    א. באמת טעים.
    ב. לכיסוי טוב של עוגה בתבנית 35 גדולה השתמשתי בכמויות כפולות (200 גר שוקולד וכ 40 גר חמאה)
    ג. הוספתי בערך 1/5 כוס חלב (לאחר החימום והערבוב) וכך קיבלתי טעם מעודן יותר (העוגה לילדים) וגם מרקם יותר קרמי.

    תודה.

  69. היי שבת שלום 🙂
    אפיתי הרגע עוגת שוקולד ממתכונים של איירפרי, הרוטב התפקשש לי. נתקלתי בך 🙂 כיוון שהעוגה שלי כבר התקררה , איזה ציפוי היית ממליצה? הבן שלי משתגע בהמתנה לעוגת שוקולד עם רוטב וסוכריות , הצילו !!!

    1. היי קריסטינה,
      אם יש לך שמנת מתוקה/להקצפה, הכי מומלץ וטעים זה להכין את הגנאש: להמיס חצי מיכל שמנת (125 מ"ל) עם 100 גרם שוקולד מריר (או 200 גרם שוקולד חלב).
      אם אין לך, את יכולה להכין את הרוטב הפשוט יותר (ועדיין טעים) ולהמיס 100 גרם שוקולד מריר עם 100 גרם שוקולד מריר + 20 גרם חמאה + 3 כפות מים.
      לא משנה שהעוגה כבר התקררה.
      *הכי קל ונוח זה להמיס במיקרוגל במשך 20-30 שניות, להוציא ולערבב לתערובת חלקה. אם אין לך אפשרות, אפשר גם להמיס על מחבת קטנה, על אש הכי נמוכה אבל חשוב לוודא שהשוקולד אינו נשרף.
      בהצלחה יקירה 😉

    2. תודה אפרת היקרה!
      טוב…לא מפתיע! 🙂
      הצלת אותי!!!
      הכנתי את הגנאש, הוספתי סוכריות…ובכך הפכנו את ואני את הילד שלי למאושר עד מאוד !! :-)תודה

    3. היי רונית,
      גנאש שוקולד לבן מכינים מ200 גרם שוקולד לבן + חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל). מומלץ (לא חובה) גם להוסיף 25 גרם חמאה. ממיסים הכל ביחד.

  70. חממתי במיקרו1שמנת מתוקה וחפיסת שוקולד מריר לא מתאחד ,מה עשיתי לא טוב? סליחה על השעה המאוחרת,תודהה

  71. מה לעשות אם המסתי שוקולד חלב והשמן שבו נפרד וצף מסביב וכל העסק נראה כמו דיסה שאי אפשר לעשות איתה כלום?

    1. היי רוית,
      יכול להיות שחיממת את זה יותר מידי?
      אם זה לציפוי אני חושבת שעדיף להכין חדש.

  72. היי,

    מתכוונת להכין את עוגת השוקולד המהירה ליום הולדת של הפיצקי.
    מתלבטת לגבי הציפוי מכיוון שאני מתכוונת עוד לקשט בשמנת מתוקה צבעונית.
    האם עדיף הציפוי הפשוט או הגנאש? (כדי שלא יימרחו הקישוטים / סוכריות וכל זה )

    תודה מראש 🙂

    1. היי רותם,
      מבחינת טעם כדאי לצפות בציפוי גנאש שהוא עשיר וטעים יותר.
      אם את רוצה לקשט גם בקצפת צבעונית, יש להכניס את העוגה (לאחר שיצקת את ציפוי הגנאש) למקרר לשעה לפחות לצורך התייצבות ואז תוכלי לקשט.
      בהצלחה 🙂 והמון מזל טוב!

    2. היי אפרת,

      תודה על ההסברים המפורטים (אני זקוקה להם 🙂 ).

      מבטיחה לשתף בתוצאות.

      שבת מצויינת.

  73. אפרת שלום,
    היום אני הולכת להכין את העוגה הזאת בפעם המיליון.
    רציתי להגיד תודה! המשפחה שלי ואני מאד מאד נהנים (;

    1. היי מרינה,
      אם מדובר בציפוי שוקולד – מומלץ שהעוגה תהיה חמה.
      אם מדובר בקרם שוקולד (הכוונה לקצפת בטעם שוקולד) – יש להמתין שהעוגה תתקרר לגמרי ורק אז לצקת את הציפוי אחרת הקצפת תימס.
      יום נפלא 🙂

  74. היי אפרת,
    מכינה עוגת שוקןלד עכשיו מהאתר ורוצה להכין ציפוי עם שוקולד חלב זה יהיה טעים פשוט לא רוצה עם מריר להכין למסיבת הסיום.כמה שמנת מתוקה לשים על חבילת שוקולד חלב?
    תודה רבה על מתכונים נהדרים.

    1. היי קרינה,
      זה אפילו יותר טעים עם שוקולד חלב אבל יש צורך לשים יותר שוקולד. חצי מיכל שמנת מתוקה + 150 גרם שוקולד חלב.
      אם את שמה חבילה אחת של שוקולד חלב, שימי לא יותר משליש כוס שמנת מתוקה, אחרת הציפוי יהיה דליל.

    1. היי ענת,
      כן, אין בעיה. אפשר להמיס שוקולד עם שמן וחלב או רק בחלב.

    1. היי מרגו,
      ראיתי רק עכשיו..
      כשמשתמשים בשוקולד חלב יש להמיס יותר שוקולד ביחס לשמנת לכן היה צריך להוסיף חבילת שוקולד נוספת כדי שהקרם יהיה סמיך.

    1. היי דבי,
      לדעתי זה ייצא נוזלי מידי כי או שמכינים עם קקאו ומרגרינה ואז המרגרינה היא המסמיכה או שמכינים עם שוקולד מריר ושמן ואז השוקולד הוא המסמיך.
      את יכולה לנסות להכין את הציפוי הזה:
      3 כפות שטוחות קקאו
      3 כפות שמן
      1-3 כפות מים
      חצי כוס לפחות אבקת סוכר (אולי אבקת הסוכר תסמיך קצת את הרוטב)
      בהצלחה 🙂

    1. היי דבי,
      אני מכינה קרם שוקולד עם 100 גרם שוקולד + חצי מיכל קצפת צמחית (ריצ') וזה יוצא סמיך ועשיר.
      אם את מעדיפה שלא, אפשר להכין גם עם שמן. זה יוצא טעים אבל פחות עשיר וסמיך – 100 גרם שוקולד מריר + 2 כפות שמן + 2 כפות מים.
      שבוע טוב 🙂

    2. את מערבבת את כל החומרים על אש הכי נמוכה או בקערית במיקרוגל.

  75. היי אפרת בקשר לציפוי עם הקקאו המתכון שנתת לדוד האם אפשר להכין את הציפוי הזה ולהחליף אבקת חרובים במקום קקאו? (אני נמנעת מקקאו פשוט) אז מחפשת תחליפים .. תודה והמשך יום נפלא.

    1. היי לירון,
      ציפוי מאבקת חרובים: 2 כפות מלאות אבקת חרובים, 4 כפות גדושות סוכר, 50 גרם חמאה/מרגרינה, 1-2 כפות מים – לחמם הכל על אש הכי נמוכה ולערבב עד שהסוכר והחמאה נמסים.
      המשך יום מקסים 🙂

    1. היי דוד,
      ציפוי עם קקאו:
      3 כפות שטוחות קקאו
      4 כפות גדושות סוכר
      40 גרם חמאה
      4-5 כפות מים
      יש לחמם על הגז (אש הכי נמוכה) כמה דקות, עד שהסוכר והחמאה נמסים ולשפוך על העוגה בעודה חמה.

    1. היי דנה,
      כשמדובר בשוקולד לבן היחס הוא שונה ויש להשתמש ביותר שוקולד: 2 חפיסות שוקולד לבן (200 גרם) + חצי מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (125 מ"ל).

  76. הי אפרת,
    קיררתי כבר את העוגה ועכשיו אני רוצה לשים את הציפוי.זה בעייתי לשים את זה על עוגה קרה?

    1. היי קארין,
      לדעתי כן, אני לא רואה בעיה.
      את ממיסה 100 גרם צימקאו עם 2 כפות שמן ו 2-3 כפות מים.

  77. היי רציתי לישאול אם אפשר להכין גנאש עם ריץ ולישבור לתוכו חבילת שוקולד מריר ולחמם במיקרוגל ואז לערבב זה יהיה בסדר?
    תודה רבה

  78. האם את התוספות סוכריות/קוקוס מומלץ לשים אחרי שהעוגה הייתה במקרר והרוטב התקשה? או מיד אחי ששמים את הרוטב?

    1. היי מיכל,
      מומלץ להוסיף את הסוכריות/קוקוס כחצי שעה-שעה לאחר שיוצקים את הרוטב על העוגה.
      שבת שלום 🙂

  79. הכנתי , הגדלתי את כמות הסוכר בכמה כפות ובמקום קמח תופח שמתי קמח מלא כוס ושלושת רבעי ושקית אבקת אפיה ציפיתי לפי המתכון לציפוי ללא שמנת יצא מושלם

  80. שאלה אני רוצה להכין 2 קומות של עוגה ליום הולדת. איך כדאי לעשות את הציפוי ומתי לשים אותו על מנת שהעוגה העליונה תתייצב?

    1. היי מיכל,
      אפשרות אחת היא להכין את שתי העוגות, להניח להן להתקרר לגמרי ולשים אותן אחת על השניה.
      לאחר מכן לשפוך את הציפוי על שתי קומות העוגה.
      אפשרות שניה היא להכין את שתי העוגות. לשפוך את הציפוי על העוגה התחתונה ולהניח לה להתקרר.
      להניח מעליה את העוגה השניה ולשפוך מעל את הציפוי.
      אני לא יודעת מה גודל העוגות אך כדאי להכפיל את הכמויות של הציפוי בהתאם ומומלץ להכין את ציפוי הגנאש עם השמנת/קצפת צמחית והשוקולד המריר.
      בהצלחה 😉

    2. תודה רבה! עזרת לי המון! אם אני אכין את הציפוי עם שמנת לבישול זה יהיה מספיק טוב?

  81. היי
    אני רוצה להכין עוגת ממתקים מעל וחשבתי להשתמש בציפוי זה האם זה יחזיק את הקיט קאט בצדדים ומתאים לעוגה כזאת?
    תודה מראש (:

    1. כן אנה, אני לא רואה סיבה שלא 🙂
      כשיוצקים את הציפוי הוא מעט נוזלי. אני ממליצה להכניס את העוגה למקרר כדי שהציפוי יסמיך ויתייצב ואז יהיה נוח יותר לקשט.
      בהצלחה 😉

  82. היי,
    אם אני מכינה את הציפוי לעוגה עם שמנת מתוקה – האם העוגה תצטרך להיות במקרר לאחר שהיא מוכנה? כי עוגת שוקולד אצלי נשארת תמיד מחוץ למקרר… ועוד שאלה : האם ניתן להוסיף לבלילה רבע חבילת שוקולד מריר מומס? האם זה מעשיר את הטעם או דווקא גורע?
    תודה רבה.

    1. היי רעות,
      אם את מכינה את הציפוי עם שמנת מתוקה עדיף לשמור את העוגה במקרר. בימים שהם לא חמים (הכוונה לא בקיץ) אפשר להשאיר את העוגה במקום קריר ומוצל בבית עד למחרת ואח"כ להכניס למקרר.
      את יכולה בהחלט להוסיף לבלילה עצמה רבע חבילת שוקולד מומס, זה מעשיר את הטעם.
      בהצלחה ושבוע נפלא!

    1. היי נוגה,
      אם את מכינה את הציפוי הראשון, הכמות נשארת אותה כמות.
      אם את מכינה את הציפוי עם השמנת (הגנאש) אז צריך לשים חבילה וחצי שוקולד לבן (150 גרם).
      בהצלחה 🙂

  83. תמיד אני נתקעת בלי שוקולד מריר ובלי שמנת בבית בזמן שאני מכינה את העוגה. תוכלי לרשום לי את המתכון לציפוי שוקולד שמורכב מקקאו ושמן?

    1. היי חופית,
      ציפוי עם קקאו:
      3 כפות שטוחות קקאו
      4 כפות מלאות סוכר
      40 גרם חמאה/מרגרינה או 4 כפות שמן
      4-5 כפות מים
      תחממי על הגז (אש הכי נמוכה) כמה דקות ותשפכי על העוגה עדיף בעודה חמה.

  84. היי,
    לציפוי:
    אין לי שמנת.
    יש: חלב, חלב סויה, שמנת סויה (לבישול, לא מתוקה), חמאה, קרם קוקוס.
    מה לדעתך תהיה החלופה הטובה ביותר? בדגש על ציפוי עמיד ויחסית קשיח.
    בתודה

    1. היי עדי,
      קרם קוקוס יהיה מצוין 🙂 תמיסי 100 מ"ל קרם קוקוס (בדר"כ זה רבע פחית) עם 100 גרם שוקולד מריר.

    1. היי שושי,
      אם זה יצא מר זה בגלל השוקולד. כמה אחוזי קקאו רשום על האריזה?

    1. היי צילה,
      אם הכוונה לעוגה בחושה לדעתי אפשר לוותר על ציפוי כי זה פחות מתאים. יש כאלה שאוהבים לעשות ציפוי מריבת משמשים (אני אישית לא ניסיתי כי אני פחות אוהבת). אם את רוצה להרטיב מעט את העוגה אז במקום ציפוי את יכולה להכין זיגוג מאבקת סוכר ומעט מיץ- מחממים 2 כפות אבקת סוכר עם 1-2 כפות מיץ ומערבבים ומזליפים או מברישים את העוגה.
      ואפשר פשוט לפזר אבקת סוכר.
      שבת שלום 🙂

  85. הי האם מתאים לשים גנאש על קצפת שכבר מכסה את העוגה? באיזו טמפרטורה צריך הגנאי להיות כששמים אותו על הקצפת (קצפת ריצ׳)
    תודה

    1. היי לי,
      אין בעיה לשים ציפוי גנאש על שכבת קרם קצפת. הציפוי צריך להיות בטמפ' החדר. כמובן שיש להכניס את העוגה למקרר מיד לאחר מכן.
      חג שמח 🙂

    1. הי מאיה,
      את יכולה להכין ציפוי לעוגה מאבקת קקאו-
      תמיסי על אש נמוכה בסיר קטן: 3 כפות שטוחות אבקת קקאו, 4-5 כפות מלאות סוכר, 5-6 כפות מים, 50 גרם חמאה/מרגרינה. תערבבי ותצקי על העוגה בעודה חמה.
      *ממליצה לטעום לפני ולהמתיק לפי הצורך.

  86. קניתי 3 יחידות של קצפת ריץ להכין גנאש
    התאריך תפוגה בעוד חודש
    הקצפת לא נוזלית אלא סמיכה מאוד..
    זה תקין? ככה צריכה להראות הקצפת הצמחית זה לא
    כמו שמנת מתוקה?

    1. היי לימור,
      הקצפת הצמחית אמורה להיות במקרם נוזלי וחלק כמו של שמנת רגילה, ללא גושים. אם היא סמיכה מידי או גושית זה יכול להעיד על כך שהיא מקולקלת, במיוחד אם יוצא ממנה מעט נוזל מיימי.

  87. ועד שאלה פעם שעברה שמתי כוס מים עם כפית נס קפה כסירופ אני לא זוכרת אם זה מים רותחים או פושרים – אחריי שהעוגה יוצאת מהתנור עוגה בחושה ?

    1. הי שרה,
      מקווה שהעוגה כבר נאפתה אבל אם לא יש צורך להנמיך את התנור ב10 מעלות ולהמשיך לאפות אותה עד שתהיה אפויה מבפנים.
      אחרי שהעוגה יוצאת מהתנור ניתן להרטיב אותה עם כוס מים חמימים (בין רותחים לפושרים).

  88. הכנתי עוגת שוקולד פרווה והיא בתנור ולא היה לי תבניות אינגליש קייק אז שמתי את זה בתבנית מלבנית עמוקה שכתוב עליה 420 ועבר 45 דקות ואני צריכה הלהוציא אותה אלא שכשהכנסתי קיסם בפנים הכל נוזלי מה אני עושה פליז תעני לי מהר היא עוד בתנור אני רוצה להציל אותה יש ריח טוב אבל זה נראה לא מוכן

    1. היי שי,
      אתה יכול להניח את המרכיבים בפינג'ן קטן ולחמם על אש נמוכה מאוד. רק חשוב לשים לב שהשוקולד לא יישרף לכן עדיף לכבות את האש כשהשוקולד מתחיל להנמס ולערבב בעדינות עד שהתערובת הופכת לחלקה.

    2. שאלה נוספת הסוכריות הצבעוניות לי נמסות על העוגה עם השים אותם יום קודם והשים את העוגה במקרר?

    3. היי שי,
      מומלץ לפזר את הסוכריות לאחר כחצי שעה-שעה מרגע שיוצקים את הציפוי כדי שלא יימסו. אחר כך אפשר לשים במקרר

    4. הי שי,
      בדר"כ סוכריות נמסות בחום ולא בקור כך שזה לא אמור לקרות. אם בכל זאת מעטות נמסו תמיד אפשר לפזר סוכריות חדשות מעל כדי לרענן את המראה.

  89. הי,
    אני צריכה להביא את עוגה לשישי בבוקר חתוכה לפרוסות במנג'טים.
    אפשר להכין את העוגה עם הקרם יום לפני?
    מתי כדאי לפזר סוכריות?
    תודה

    1. כן, אפשר להכין את העוגה עם הקרם/ציפוי יום לפני. את הסוכריות מומלץ לפזר על הציפוי 1-2 דקות לאחר שאת יוצקת את הציפוי (פשוט בשלב מאוחר יותר הסוכריות לא ידבקו לציפוי).
      ממליצה לעטוף את העוגה בניילון נצמד כדי לשמור על הטריות והלחות ועדיף לחתוך לפרוסות באותו בוקר.
      יום נפלא 🙂

  90. אין על המתכונים שלכם
    כל מתכון סיפור הצלחה בפני עצמו קל,פשוט,מהיר,וטעיםםםם יאמי!!!
    יישר כח גדול,תמשיכו להעשיר אותנו במתכונים נפלאים…(: (: (:

  91. הלכתי על הכמות של החבילה וחצי שוקולד מריר ויצא קרם מעולה!!! ללקק תאצבעות… שנה טובה ותודה רבה!!!

  92. האם אוכל לשים שמן רגיל במקום השמנת נמתוקה.. ואחר לשים התמונה המודפסת!! ואם כן כמה כי רשום כף וזה ממש מעט לא יספיק לכל העוגה!

    1. הי מונא,
      אם העוגה גדולה אני ממליצה להכין ציפוי מ150 גרם שוקולד מריר (חבילה וחצי)+ 30 גרם חמאה או מרגרינה + 4-5 כפות מים חמים.
      להניח את המרכיבים בקערית ולהמיס במיקרוגל. לערבב היטב ולצקת על העוגה. להניח לציפוי להתקרר לגמרי ורק לאחר מכן להדביק את התמונה המודפסת האכילה. ושוב- מומלץ שעתיים לפחות לפני ההגשה.

  93. אני רוצה להדפיס על עוגת שוקולד תמונה! איך עושים ? האם הציפוי הזה מתאים או של צריך לשים קרם . ואם כן לשים האם לשים תהתמונה שהקרם קר?

    1. הי מונא,
      תמונה אכילה מדביקים על קרם או ציפוי שוקולד. הציפוי הזה מתאים בהחלט. מומלץ להמתין שהציפוי יתקרר ורק אז להדביק בעדינות את התמונה.
      כדי שהתמונה לא תספוג לחות, מומלץ להדביק אותה כשעתיים לפני ההגשה.
      בהצלחה 🙂

    1. הי מיכל,
      הציפוי מתאים ל2 תבניות אינגליש קייק / תבנית מרובעת בינונית/ תבנית עגולה 24.
      אפשר להמיר את החמאה בכף מלאה של שמן קנולה.
      שבוע נפלא 🙂

    1. הי מיה,
      100 גרם שוקולד מריר + 20 גרם מרגרינה + 3 כפות מים חמים – להמיס במקרוגל, לערבב ולצקת על העוגה.

    1. הי צוף, אני מניחה שאפשר להמיר את החמאה/מרגרינה בשמן קוקוס.

  94. חיפשתי ציפוי מהיר והגעתי למתכון הזה, אני רוצה לומר שזה מתכון מצויין. שידרג לי את העוגה 🙂 תודה על מתכון מעולה!

    1. כמה שניות, עד שהשוקולד מעט מתרכך אבל לא לגמרי. אח"כ מערבבים עם כף.

    1. היי רות, את יכולה להכין ציפוי גנאש עשיר וטעים עם השמנת. תביאי 1/2 מיכל שמנת לרתיחה ותכבי את האש. תוסיפי קוביות שוקולד מריר (100 גרם) ותערבבי היטב עד לקבלת תערובת אחידה. תשפכי על העוגה בעודה חמה.

    1. את יכולה להשתמש באבקת קקאו אך יש להוסיף סוכר. תחממי בסיר קטן 4 כפות קקאו, 4 כפות סוכר, 40 גרם חמאה/מחמאה, ו 4-5 כפות מים.
      אפשרות נוספת היא להשתמש בממרח שוקולד. לערבב כ-3 כפות עם מעט מים רותחים לפי הסמיכות שרוצים.

  95. טיפ קטן: ציפוי מעולה: לבשל אל אש נמוכה קצפת ריצ' + 100 גרם שוקולד מריר עד שמתקבל קרם שוקולד חלק. טעים טעים!

    1. היי ליטל, המים מדללים מעט את תערובת השוקולד והופכים את הציפוי לקצת יותר נוזלי.

    1. מסכימה ב100 אחוז.

      מדהים.

      לא חשבתי שאפשרית תוצאה כזו מדהימה בעוגה בחושה וזו עוגת השוקולד הכי טובה שהכנתי.

      תודה !! 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר