מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

צימעס

צימעסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים
Review of: צימעס

Rating:
5
On ספטמבר 5, 2018
Last modified:ספטמבר 5, 2018

Summary:

צימעס (או צ'ימס) – גזר גמדי מתוק עם צימוקים, תוספת טעימה ומתוקה לערב ראש השנה. בדר"כ מכינים עם סוכר או דבש, אני בחרתי להכין עם סילאן.

צימעס

מצרכים (כ-6 מנות):

1 בצל גדול קצוץ

4 שיני שום קצוצות

שקית קפואה של גזר גמדי (800 גרם) *יש להפשיר מעט בחוץ

חצי כוס צימוקים

חצי כוס חמוציות

כוס מים רותחים

תיבול: 3 כפות סילאן, שליש כפית אבקת קינמון, כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה או סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים שום קצוץ וגזר גמדי ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות.

-מוסיפים צימוקים וחמוציות ומתבלים בסילאן, קינמון, מלח ופלפל שחור. מוסיפים מים רותחים ומערבבים. מכסים את המחבת, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך כ-30 דקות עד שרוב המים מתאדים (יש לערבב מידי פעם). טועמים ומשפרים תיבול לפי הצורך.

הערות:

*מומלץ להשתמש במחבת/סיר עם ציפוי שאינו נדבק.

*אם התבשיל מייבש במהלך הבישול- יש להוסיף מים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

21 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי עדי,
      הכוונה לגזר מקופסת שימורים?
      בגדול כל עוד לגזר אין טעם או תיבול אחר אז אין בעיה.

  1. היי אפרת, כרגיל ערב שבת וחג מול האתר המדהים הזה!
    מקווה שאת זמינה היום…
    איך הגזר גמדי בהקפאה? הכמות הזאת גדולה לנו קצת….
    תודה!
    מרגלית

    1. היי מרגלית,
      את יכולה להכין מחצית מכל הכמויות או להכין את הכמות שבמתכון ולהקפיא.
      חג שמח 🌺

  2. אני לפעמים מוסיפה קולורבי.
    אבל אינני מבינה למה לתבשיל מתוק שמים בצל ושום, זה עוד לא ניסיתי.
    מה שכן אני מוסיפה רביכה, זה משפר את הרוטב.

    1. היי ציפי,
      תודה על השיתוף.
      הבצל והשום הופכים למתקתקים לאחר בישול.
      שנה טובה 🙂

  3. הי אפרת.
    קודם כל שנה טובה ומבורכת.
    אני לא אוהבת צימוקים. נראה לך שאפשר כוס שלמה של חמוציות? במקום חצי כוס צימוקים וחצי כוס חמוציות.

  4. נראה מעולה. תודה רבה. האם כשהגזר רגיל ולא גמדי , זה מצריך יותר זמן בישול ?
    תודה רבה
    שנה נהדרת וטעימה
    שרה

    1. היי שרה,
      יכול להיות שקצת יותר, תלוי בגודל העיגולים שחותכים. מומלץ לטעום ולבדוק אם זה מספיק רך.
      שנה טובה

  5. אפרת יקרה,
    סליחה שאני רושמת כאן…..
    רוצה לאחל לך שנה טובה ומבורכת, שנת בריאות ואושר, ותודה רבה שאת משתפת אותנו במתכונים קלים וטעימים,
    מאחלת לך הצלחה בכל התחומים.
    ממני, רותי

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר